Colectia de toamna-iarna 2005 (32)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Maria, valeu. Buna intrebare ca sa zic asa.

De obicei Silvia poarta o caciulita movulie pe care si-o pune chic intr-o parte. Azi de dimineata nu-si gasea caciula asa ca i-am zis e ger, nu discutam, iti pui gluga. A bombanit dar a acceptat. Nu va zic ca in fata scolii si-a dat jos gluga (desi era ger de crapa pietrele) ca sa nu intre in scoala asa (nici macar in curtea/fata scolii).

In rest treaba merge fara afterschool. De gatit ii fac doar ce ii place si in linii mari mananca. Mai si lasa, mai moftureste, dar una peste alta e OK. Mai face exces de ciocolata, asta ca punct negativ. Isi mai face cate un pahar de cacao cu lapte, mai mananca cate un iaurt.

Cu lectiile se lalaie putin dar acceptabil zic eu. La engleza stau langa ea, uneori si Virgil, ca prinde greu si uita repede, asta e, n-are talent. Reluam din urma, facem exercitiile pe care nu le are facute, muncim ceva noi 2 cu ea la engleza ca sa fie pe linia de plutire. In orice caz la after-school n-ar fi stat nimeni dupa ea la nicio materie. La mate n-are nicio problema la nivel de clasa, fluiera, acolo e de lucru la nivel de olimpiada unde ii merge capul, prinde repede, dar n-are initiava, tot energia consumata de noi conteaza. La romana mai face cate o greseala de ortografie dar in rest e super OK. La celelalte materii nu-s probleme, mai complicat e cand trebuie sa cautam noi ceva pe net, de exemplu bataliile lui Stefan cel mare, altele in afara de Razboieni si Vaslui. sau poze cu forme de relief, monumente ale naturii, etc.

Una peste alta e mai bine, muncim directionat cu ea acolo unde e cazul.
Meditatii la engleza nu cred ca e nevoie, noi lucram cu ea mai multe ore pe saptamana decat ar face un profesor si nivelul ei nu ne depaseste deloc. In plus e mai comod, nu trebuie sa mearga nicaieri nici sa vina un prof la noi.

Activitati suplimentare - nimic deocamdata inafara de cercul de mate, sa vedem ce sport va face dupa ce se mai incalzeste vremea. Trebuie sa organizam ceva.

Ziua ei - intr-un club pt preadolescenti , music party
http://www.zurli.ro/info/petreceri-copii/914-ani

Nu au nimic de joaca, totul e pe baza de animatie si muzica, deci nu voi chema niciun copil mai micut de 9 ani in afara de Nati. Sa speram ca va iesi bine.

Lavi 27+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns meems spune:

Lavi, sa-ti spun ca Rianna mi-a facut deja faza cu gluga? Tot asa, de dimineata, o duceam la daycare inainte de scoala... Si a ramas cu cativa pasi in urma mea cand am ajuns in fata usii, ca sa-si dea rapid gluga jos inainte s-o vada copiii
E super localul unde va fi petrecerea Silviei, cel putin din ce se vede pe site-ul lor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bianca_mo spune:

LAVI, va trimit si eu un gand bun! Multa sanatate soacrei tale!

Tuturor urari de bine, si sper sa vina cat de repede primavara, ca deja de iarna suntem satui cu totii, cel putin pe la noi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxisialexia spune:

lavi sanatate multa soacrei, tie multa putere si micutei zu sa nu aiba nimic
Si te rog nu iti mai proiecta ganduri gen- de nascut prematur, nici nu mai gandi asa.Si daca doamne fereste o sa ai nevoie de cineva nu ezita sa ne ceri ajutorul.

meemsy miss you, pupicei lui ri...ce mai domnisoara

Eu sunt in agitatie cu inscris copilul la scoala, pe lista lui x invatatoare.
Insa acum aflu ca nu decide invatatoarea si trebuie sa mergem la director si secretara.
apoi trebuie sa merg sa vad si un after school pentru ca scoala de care apartinem nu are asa ceva.
ai mei pitici abia de ieri si-au revenit dupa o repriza de bolit de vreo 10 zile, maine merg la gradi. eu sunt happy , ei nu

ina sanatate multa

pentru mine nu exista valentine's day, aceasta sarbatoare nu este decat comert .

Va imbratisez cu drag pe toate

Mergi la inceput

Soacra mea parca e milimetric mai bine, un pic mai agera din ce descrie socrul meu. Doamne ajuta!

meems aoleeeeeu, deci asa cu gluga!!! Eu ziceam ca e din cauza varstei de 10 ani. Deci sa zic mersi ca e doar acum.

bianca, meems, roxi

Roxi nu ca imi proiectez ganduri rele dar ma gandesc si la cea mai proasta varianta, ce as putea face in caz ca se intampla ceva cu sarcina si trebuie sa ma internez in spital. Cred ca in acest caz scot telefonul, mai uit in agenda si ma apuc sa sun la prieteni - cine e in Bucuresti si nu e plecat din tara si cred ca ma poate ajuta cu ceva. Oricum e extrem de putin probabil, n-am contractii, ma simt bine, colul e lung si inchis, teoretic totul e OK dar stii cum e, o probabilitate de x% tot exista.

Si mie Valentine's in Romania mi se pare o treaba pur comerciala. Dincolo de ocean e traditie, la noi nu.

Pup!
Lavi 27+

P.S. Tot eu: partea buna e ca in urma stresului din ultimele 2 saptamani nu s-au mai pus kilograme, inca merg pe al 6-lea kg castigat ceea ce este excelent, am sanse sa ma incadrez in target-ul doctorului meu de 10-12 pana la final. Macar atat avantaj. Ma simt bine ca ma simt silfida , ma misc usor printre troienele de zapada si printre masini parcate aproape de ziduri, nu gafai si nu ma (mai) simt balena. Bb cred ca creste intre timp, burtica pare sa imi creasca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria_alexia spune:

Lavi, citeam pe-aici si ma gandeam la voi .

Cu silfidenia si agitatia... sa-ti zic ce am patit eu (concluzii finale): la sarcina cu Ana, alergam toata ziua dupa Cristi, am vrut sa merg cat mai mult la serviciu sa castig concediu, eram si eu cu ochii pe cantar... dintr-astea. La masuratori, bb era tot timpul micutza, cu maxim 1 sapt in urma varstei, nimic grav. La momentul in care trebuia sa faca tumba finala era inca micuta si n-a avut constrangeri de spartiu suficient de puternice, in luna a 8-a crescuse deja prea mult si nu mai avea loc de intors. Si uite-asa a ramas in pozitie pelviana.

Bebelina voastra s-a intors deja?

Mergi la inceput

Eu sarbatoresc azi 28 de saptamani fix! Asta parca e varsta de la care se considera copilul viabil. Bun, DF de o nastere prematura, zic si eu. Pe de alta parte ar fi cazul sa incep pregatirile.

Bic azi e ziua ta, La multi ani!!!! Si toate cele bune, multa sanatate tie si familionului si tot ce iti doresti!

Maria multam de link, am sa citesc.
Nici a noastra nu se intorsese pana la precedentul control, era transvers, ceea ce e chiar mai rau, nu se poate naste normal deloc. Dar mi-a zis drita ca 50% din copii sunt in transversa sau pelviana la varsta respectiva deci ar mai fi timp. Daca e pelviana dr mi-a zis ca merge normal, mai ales fiind a 3-a nastere. Din odiseea care naste acum a nascut o fata bb2 pelvian cu dr meu si a fost totul OK.
Dar Zu e mereu estimata la fix cu greutatea, la ultima eco a fost chiar cu o zi mai mare. Desi dupa calculele mele cu testele de ovulatie ea e teoretic cu 4 zile mai mica.
Eu imi doresc tare mult sa nasc normal, cu atat mai mult in noul context in care nu are cine sa ma ajute dupa nastere si trebuie sa fiu agera de la inceput.

Eu cred ca Ana ta era mai mica in timpul sarcinii pt ca si acum e mai micuta, cred ca asa e felul ei, genetic. Poate seamana cu vreo bunica/strabunica, cine stie cu cine din familie.

Lavi 28s fix

Mergi la inceput

Lavi, as spune ca transversal e bine - deci intentie de rotire exista . Ai putea face exercitiile/posturile recomandate - in perioada asta e optim. Merita sa incerci, e nasol cu cezariana fata de nasterea normala .

Intre timp Anuca a recuperat cu cresterea - acum e chiar bine in grafic. Asta e constitutia ei: osute ff mici si usoare si pare pufoasa . Stam mult mai bine si cu vorbitul - mai are de invatat guturalele (c, g) si pe r, in rest bifeaza toate consoanele. Contrar parerii logopezilor (=daca sunt pb cu vorbirea nu e bine sa-i introduci o limba straina), gradinita germana a ajutat mult la asta, in octombrie vorbea mai mult in vocale.

Mergi la inceput

Maria, ma bucur ca a crescut Anuca! Lasa ca e o constitutie OK pentru o fata.

Ai un link/idee de mai multe exercitii? Chiar m-as apuca.
Eu am doar un exercitiu in una din carti, zice sa stai cu bazinul in sus, pe niste perne.

La fel si eu cred despre cezariana, operatia ca operatia, nu e foarte riscanta ca alte operatii, dar recuperarea e nasoala rau.

Lavi 28 fix

Mergi la inceput

din pacate la vremea aceea nu mi-am gasit timp pentru operatiune, gasisem doar sfaturi de genul asta: http://pregnancy.about.com/od/breechbabies/a/breechbabies.htm
merita din plin incercate, chiar daca par sfaturi babesti. nu e nimic complicat/riscant (la primele ma refer, nu la menevra specifica)

Mergi la inceput