FIV Europa(51)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sper spune:

Balanta multumesc
Azi am facut eco de zi 2 la dr meu ginecolog de aici si cele 2 chisturi mai mici de 17mm resp 10 mm care erau in zi 25 a cm nu mai erau. Chistul cel mare cu care am facut toate stimularile si-a modificat structura, inainte era solid, acum e jumatate solid jumatate lichid. Mi-a dat tratament cu Nalixid 500mg , Tagremin si Carpicon. Mi-a mai dat sa fac cateva analize pt acest chist, sper sa nu fie ceva grav
Ovarul drept avea 4 foliculasi, deci mai produc ceva oute, stangul cel cu chistul avea doar unul , posibil ca din cauza chistului care e de 27/20mm sa nu se vada foliculii.
Stiti cumva daca pot face analizele pt chist acum sau tb sa astept 10-15 zile sa treaca efectul antibioticului? Acestea sunt: CA125 , CEA, CA19-9, AFP
O sa-i transmit prin mail si dr cu care voi face fiv dar mai mult ca sigur pana Luni nu voi primi raspuns.
Din cauza chistului si antibioticelor nu mai pot face nici un pas si mi-e tare frica ca nu da rezultate tratamentul

MTHFR C677T homozigot, Fact V Leiden heterozigot, 3 sarcini pierdute(2 cu IA si una cu FIV)
Tratam pana la FIV= Femibion+ acifol+aspenter+euthirox 25
O ultima incercare apr/mai 2012

Mergi la inceput

Eu cu cine vorbesc? Unde ati plecat toate?

Va rog spuneti-mi daca la histeroscopia care o voi face poate sa-mi punctioneze lichidul din chist. Cum am zis e foarte vechi, avea structura solida (ecogena parca se spune) iar acum a devenit mixt, s-a marit cu lichid. La ecograf apare jumatate solid jumatate lichid.

MTHFR C677T homozigot, Fact V Leiden heterozigot, 3 sarcini pierdute(2 cu IA si una cu FIV)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns balanta_tm spune:

sper, nu cred ca antibioticele sa influenteze rezultatele de la markerii tumorali. Eu cand am avut chistul ovarian, faceam CA125 la fiecare 3 luni si nu tineam cont ca sunt/nu sunt sub tratament.
Despre chist ovarian punctionat la histeroscopie, eu nu am auzit. Din cate stiam eu, punctionarea chistului ovarian se face sub ghidaj ecografic.
La histeroscopie nu se vad ovarele, ci doar cavitatea uterina si o parte din trompe - acea dinspre uter, asa ca nu cred ca se poate punctiona chistul.
Probabil ca se poate punctiona chistul in cadrul aceleiasi anestezii, dar procedurile (histerocopia si punctionarea chistului) imi imaginez ca sunt separate.

Mergi la inceput

Balanta bine ca mai bagi nasucul pe aici. Sper sa scap de partea fluida din chist cu tratamentul asta. M-am uitat pe synevo si la unele analize (marcherii tumorali) spune ca sunt influentate de proces inflamator, administrare de biotina (tb sa vad dc are Femibionul) si menstruatie. Chistul e proces inflamator, deci voi face analizele dupa ce fac tratamentul, poate reusesc sa il scad.
Oare era necesar sa-mi recomande atatea analize? Toate fac 167 ron la Synevo. Medicii astea cred ca ploua cu bani. Putea sa-mi recomande 1-2, daca acestea erau proaste imi recomanda altele . La una din ele scrie ca nu e marcher pt cancer ovarian ci pt alte tipuri de cancer

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariadna33 spune:

sper, cred ca medicul vrea sa vada de ce natura e chistul, caci e clar ca nu e unul functional, ar fi disparut ca celelalte la urmatorul ciclu menstrual. CA125 cred ca nu e numai pentru cancer ovarian, eu am facut analiza pentru a vedea daca nu cumva am endometrioza, deci e un marker si pentru endometrioza. Nu cred ca vrea sa-l punctioneze decat daca vede de ce natura e chistul, daca e endometriozic atunci nu ar fi o problema sa-l punctioneze, dar asa cum a zis si Balanta, punctionarea chistului nu se poate face la histeroscopie, ci in cadrul altei interventii laparoscopice. Se pot face concomitent histroscopia si laparoscopia (eu am "cochetat" o vreme cu aceasta interventie dubla, pana la urma am renuntat ca mi-a iesit in limite CA125 deci nu ma mai incanta sa fac o laparoscopie decat atunci cand nu stiam sigur daca am endometrioza), Ttotul e sa gasesti medicul care sa le faca pe amandoua sub aceeasi anestezie ca sa nu te mai chinui de 2 ori cu 2 interventii, 2 anestezii... eu gasisem medicul dispus sa faca asta, insa pana la urma am renuntat si am facut numai histroscopia.

Mergi la inceput

Eu am avut un chist ovarian pe care l-am "tinut" 4 ani, ani in care a crescut pana la 7 cm (la eco parea de 5, dar la laparoscopie a avut 7) pana n-am mai suportat durerile care imi iradiau pe picior din cauza lui.
Eu mereu faceam CA125, care mereu a iesit in limite normale. Dr zicea sa fac analiza la 6 luni, dar eu din paranoia o faceam la 3 luni. Nu vad sensul pt care ti-a prescris atatia markeri pt chist.

Cert este ca dr mi-a taiat o mare parte din ovar cand mi-a scos chistul (mai am doar o treime din ovarul respectiv, care nu mai are foliculi antrali in el). Dpdv rezerva ovariana, m-a afectat, insa dpdv chisturi, din 2009 de cand m-am operat, n-am mai facut vreodata chist.
Oare astia de la Sibiu incep FIVul daca ai chist vechi? La Viena mi-au zis ca bine ca m-am operat, ca nu mi-ar fi inceput FIVul cu un asa chist.

Mergi la inceput

Ariadna, Balanta multumesc
Stati sa va lamuresc, nu medicul cu care fac FIV mi-a recomandat toti acei marcheri ci medicul ginecolog din orasul meu. Cu dr de la Sibiu nu pot lua legatura in WE, ii voi scrie un mail si abia maine voi primi raspuns. Chistul meu a fost detectat prima data in 2006, avea 34mm. Pana in prezent l-am tinut sub control cu tratament de coacaz si zmeur dar stimularile il faceau sa creasca , intre stimulari sub tratament dadea inapoi... Nu am mai facut eco la ultimul chiuretaj de acum fix 1 an , am intrat in depresie si nu am mai vrut sa aud de medici, analize, pastile. In vara am luat zmeur si coacaz dar nu prea m-am tinut de tratament si nici nu am repetat eco dupa el. Aveam la eco de dinaintea chiuretajului ovarele incarcate de foarte multe chisturi, probabil zmeurul din vara m-a scapat de ele si a ramas doar asta.
Ariadna FIV-ul trecut tot la Sibiu l-am facut dar cu alt medic, mi-au zis ca e un chist cu care pot face stimulare dar acum a devenit mixt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aadina spune:

Sper, eu despre chisturi nu stiu ce sa-ti spun.
Intrebai de Tsh, eutyrox si femibion.
Mie la Viena mi-au zis sa nu iau femiobion, tocmai din cauza iodului si sa iau elevit

Mergi la inceput

Aadina eu nu pot renunta la Femibion, il iau pentru metafolin care scade homocisteina (din cauza mutatiei MTHFRC677T homozigote)
Tu ce TSH ai? Esti predispusa la hipertiroidism de nu ai voie Iod?

Mergi la inceput

aadina, nu mai retin: cat de serioase sunt problemele tale cu tiroida?

Mergi la inceput