FIV Europa(51)
Raspunsuri - Pagina 5
gabryela18 spune:
Draga mea iti multumesc pt un raspuns intr-un timp asa scurt. Sincer astetam parerea ta si chiar conteaza ce imi spui. Voi insista, din fericire nasa mea cunoaste un endocrinolog bun astept doar sa ma vad cu ea si sa insist. M-ar ajuta dc mi-ai da cateva idei sau ceva site-uri sa citesc in care sa ii spun cateva contra argumente. Prietenie prietenie dar stii cum e cu dr ca nu prea le place sa ii contrazici. Ms.
balanta_tm spune:
Link-uri, site-uri despre asta nu am cautat vreodata. Dr de la Viena mi-a spus ca un TSH>1.5 in contextul FIV inseamna risc de raspuns prost la stimulare ovariana/embrioni slabi. Detalii despre asta nu am cerut; dr asta fiind f f celebru in Austria si nu numai, nu am pus la indoiala spusele lui, mai ales ca a refuzat sa incepem FIVul cu un FSH de 2.4.
Dupa ce am ramas insarcinata datorita lui (vorbesc de primul FIV), imi amintea la fiecare email sa nu uit sa controlez TSHul in sarcina, fiindca daca este marit, poate afecta fatul.
Imi pare rau, mai mult de atat nu stiu cum sa te ajut. Probabil daca insisti pe net, vei gasi relatia dintre TSH, FSH, LH, etc.
sper spune:
Balanta TSH se poate face in orice zi sau trebuie in zi 2-3 a CM?
EDIT : anul trecut in martie il aveam 2 dar de atunci am luat 25mg euthyrox/zi .
sper spune:
Citat: |
citat din mesajul lui balanta_tm TSH se poate face in orice zi de CM. |
Multumesc, o sa-l repet sa vad cat mai e.
Mi-e neclar ceva, tu nu ai avut un TSH foarte mare iar apoi dupa ce l-ai scazut si ai ramas insarcina spui ca te intreba medicul mereu despre ac TSH, ca exista riscul sa pierzi sarcina. De la ce valoare in sus este acest risc?
balanta_tm spune:
In Noiembrie 2009 TSHul meu a fost 2.4 si de atunci dr m-a pus pe viata, pe tratament cu L-thyroxin.
El considera ca in sarcina TSHul trebuie sa fie mentinut intre valoarea 1 si 2.
sper spune:
Multumesc In martie 2011 il aveam 2.02 , ciuretajul a fost in ianuarie , cine stie cat am avut TSH-ul la stimulare si pe perioada cat am fost insarcinata
aadina spune:
Sper, am scris mai sus ca Ispasoiu a zis ca un tsh bun pt fiv e intre 2 si 2.5, in contradictie cu cei de la Viena, care zic sa fie in jur de 1.5.Cand te duci la eco? Nici la mine in oras nu gasesc medici buni si cu aparatura buna.Ca o chestie haioasa, la fiv 1, incepusem stimularea si am zis sa ma duc sa fac o eco, inainte de a pleca la Viena. Am fost la noi in oras, si doctorita aia nici nu stia la ce sa uite. Mi-a intors monitorul si m-a intrebat daca eu am mai vazut asa ceva.
Balanta, am primit progesteronul. Am mai spus ca am fost incantata de profesionalismul lor. Exact intr-o saptamana a ajuns pachetul, fara reteta, fara sa platesc in avans. Plata am facut-o miercuri sau joi, si trimisesera pachetul de luni. Asta inseamna tara civilizata
sper spune:
Am facut eco si acum imi plang banii si ma zgarai pe ochi. Doamne ce tuta sunt
Am chistul meu vechi de 26mm de care nu scap si cu care am facut FIV si inca 2 mai mici de 17 si 10 mm. L-am intrebat de fol antrali si mi-a zis ca e posibil sa fie cel de 10mm S-a suparat ca i-am spus ca aia sunt de 1-2-3 mm nu de 10mm.
In zi 25 endometru hiperecogen, omogen, trilaminar de 7mm Mic rau
Sac Douglas liber, asta inseamna ca nu am ovulat luna asta sau ca s-a eliberat de la ovulatie pana acum?
Imi trebuie un tratament pt chisturi , in afara de AC si naturiste cu ce se mai poate face tratament? Dr asta mi-a zis ca pot face cu antibiotice si antiinflamatoare.
aadina spune:
Foliculii cresc, cand sunt maturi pot avea 20 mm. La inceputul ciclului sunt mai mici, iar pana la ovulatie cresc. Si nu cred ca masoara nimeni foliculi de 1-3 mm, ci de cel putin 7-8 mm.
Vezi, de asta tr sa mergi la ginecolog, el tr sa-ti dea tratamentul corespunzator pt chisturi, probabil ca duphaston