LMA Licurici de ianuarie-februarie 2009 (159)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

bee ref la gradinita eu cred ca am mai zis cat de PRO sunt :)
ma bucur si sper sa ii placa in continuare piticei!

nu te mai simti vinovata; nu conteaza cat de bine te ocupi acasa de copil tu sau mama ta, este altul impactul acolo cu copii/socializarea/invata sa se adapteze si alte medii/invata sa se descurce si singur in relatiile cu alti copii etc

naty si peste 6 luni tot f bine or sa iasa analizele!

micola, crisspy cat lapte beau ai vostri; eu am renutat de mult timp la el (si sincer ma bucur f tare), cred ca de la inceputul verii trecute;
cand il luam de la gradinita (intre 5 si 6) am de regula un fruct pregatit (mar in general pe care il aduc gata decojit -desi am obs ca la gradinita il mananca cu coaja) si apoi mananca cina cu mine (sau si cu taicasu dc e acasa) pe la 7:30-8 si pe la 9 e baie si pusul la somn.
dimineata are fara exceptie lapte cu cereale + ce mai mananca la gradinita; dc e wk sigur mai vrea inca ceva pe langa.

iar referitor la desene eu nu il pun niciodata; de fapt dc sunt doar eu cu el acasa nici la televizor nu dau drumu ca imi e ca am prinde vreun film misto si nu fac ce mi-am propus pe ziua aia

ii mai pun ocazional diapozitive (i le citesc eu de pe perete) si poate odata la cateva sapt ii pune taicasu desene disney la laptop

la noi ritualul de sculare e asa
el da trezirea (itre 7 si 8 si in functie de cat e ceasul mai raman sau nu cu el in pat) cat timp eu ma imbrac el frunzareste carti (de regula cele cu ursul teddy) si sotul pune masa; apoi il imbrac pe el si mergem la masa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flowerbee spune:

Citat:
citat din mesajul lui Naty

bee cum se numeste gradinita?

Raluca, mamica printeselor Ioana - Alexandra (10.10.2004) si Nadia - Ana (29.12.2008)

Asa a venit pe lume Ioana

Si asa Nadia

Naty, este Gradinita lui David (www.gradinitaluidavid.ro).

Azi, la micul dejun Ale a baut ceiutul de chimen cu anason si a papat un sandwich. Nu a vrut ousor. La gustare a avut fructe si legume, probabil ca a papat marul iar la pranz a papat jumatate de bol de supa crema de legume cu crutoane, o felie de paine prajita si 2 feliute de chec de casa. Nu s-a atins de felul doi, dar nici nu au obligat-o. Per ansamblu, eu zic ca e ok, ea nu mamanca un polonic de supa acasa, iar supa crema nu a papat niciodata.

In rest, s-a jucat, a cantat si nu a plans deloc. Doamne ajuta!

Mi-a dat mail si educatoarea ca sa ma tina la curent cu adaptarea, evolutia, activitatea si cantitatea de mancare. Sa vedem de cand devine operational si sistemul video ca sa o vad live.

Bee

Mamica de fetita dulce ALEXIA - MARIA (20.01.2009)

Doamne, ai grija de noi si de copiii nostri!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisspy spune:

Porumbita dar la cat incepeti voi gradinita?

Noi adultii ne trezim pe la 7, pe Razvi pe la 7:30 - 7:45, ne imbracam si plecam. Ca sa putem ajunge noi ashtia mari la munca la 9. Nici nu se pune problema de mic dejun acasa, Razvi mananca la gradi.

Am incercat si eu cu fructele in masina cand il iau de la gradi, dar nu vrea. Au o gustare la 16:30 si la 17:30 cand il luam noi nu are pofta de nimic (exceptie ciocolata).

Referitor la lapte, eu inca nu renunt la cel de seara pt ca nu mananca suficiente lactate - iaurt nu mai vrea de vreun an de zile si nu e chip sa-l fac sa se razgandeasca, am incercat tot felul si branzica foarte rar nimeresc una sa-i placa. Iar cel de dimineata de la 6 il cere el, asa s-a obisnuit si daca nu ii dau face tare urat

Crisspy, fericita de Razvi si Andra - Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisspy spune:

Bee arata super gradinita. Bravo lui Ale! Ai sa vezi ca o sa inceapa sa manance!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui crisspy

Porumbita dar la cat incepeti voi gradinita?

Noi adultii ne trezim pe la 7, pe Razvi pe la 7:30 - 7:45, ne imbracam si plecam. Ca sa putem ajunge noi ashtia mari la munca la 9. Nici nu se pune problema de mic dejun acasa, Razvi mananca la gradi.

Am incercat si eu cu fructele in masina cand il iau de la gradi, dar nu vrea. Au o gustare la 16:30 si la 17:30 cand il luam noi nu are pofta de nimic (exceptie ciocolata).

Referitor la lapte, eu inca nu renunt la cel de seara pt ca nu mananca suficiente lactate - iaurt nu mai vrea de vreun an de zile si nu e chip sa-l fac sa se razgandeasca, am incercat tot felul si branzica foarte rar nimeresc una sa-i placa. Iar cel de dimineata de la 6 il cere el, asa s-a obisnuit si daca nu ii dau face tare urat

gradinita se deschide la 7:30-8:00 insa eu/noi il ducem intre 8:30-8:45 si la 9:00 sunt la birou (unu din criteriile de alegere a gradinitei a fost sa fie in drum spre biroul meu);
micul dejul il au incepand cu 9:00 (grupa lor, primii la 9 fara ceva mananca "bebelusii" 1 -2.5 ani)

ei somn intre 1 si 3:30 si la 4 au o gustare;
inainte ii aduceam covrig/juma de eugenie cand il luam si treptat treptat l-am trecut pe fructe

Mergi la inceput

bee arata super bine gradinita dar scumpaaaa!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

Felicitari Alexiei pentru noua etapa din viata ei!

Eu azi am fost la dentist cu Aidan, doar un control de rutina, al treilea din viata lui numai ca ceva nu i-a convenit si a facut mare show pe acolo, de fapt plangeau amandoi pe doua tonalitati diferite, vai ce creierul meu:)))
Important este ca dintii lui arata f bine, urmatorul control este peste 6 luni cand o sa-i faca si un x-ray sa vada mugurii celorlalti dinti.

La gradi la el cam toti copilasii pareau bolnaviori, cel putin erau cu mucii la nas, nici el nu face exceptie, de doua zile ii curge nasul si tuseste, sper sa nu ia si pitica...pana acum vad ca s-a tinut bine desi am dus-o in fiecare zi cand l-am lasat pe el acolo. Saptamana viitoare ar avea vaccin dar cred ca aman pana ma asigur ca nu e bolnavioara, mi se pare ca are si ea un pic de muci,.

Eu il las sa se uite la filme dimineata pana cand sunt eu gata cu imbracat/alaptat/etc, se uita la Cars, Angry Birds, Ice Age...prefera filmele deja desenele nu il mai atrag.

aaa...si e super expert la Ipad, isi pune singur ce aplicatii vrea, joaca tot felul de joculete educative, puzzles, numere, litere, face adunari, scaderi, numere mai mari, mai mici - sunt niste jocuri extrem de dragute - taica-su are rabdare si ii arata, mai ales la adunari si scaderi am murit de ras, avea 3 mere si 4 pere si se chinuia sa ii explice cum sa le adune. Mai are un joc - cu un acvariu de care tb sa aiba grija, hraneste pestii, curata acvariul, le da love")), vinde si cumpara pesti,pentru asta trebuie sa faca monezi...f f captivat e de jocul asta, l-a invatat multe concepte - a vinde/cumpara, creste pesti si apoi ii vinde ca sa faca rost de bani si sa poate cumpara alti pesti pe care ii vrea:)))....

Baby gator

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebelusi spune:

Vlad se uita doar la Cars dar se plictiseste repede si se mai uita la Mickey Mouse. Ekl niciodata nu a fost interesat de televizor. In schimb Irina este mare fan CARS, nu o dezlipesti de tv

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebelusi spune:

Bee e superba gradinita, as sta si eu pe acolo :::)))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Daria bea 300 de ml de lapte normal seara si 300 de ml de lapte normal dimineata.

In rest, tot mofturoasa e. Nici acum nu mananca niciun fel de sandwich, iar paste cu sos a mancat de-abia in decembrie, acum. Am zis ca fac un semn pe perete, undeva. Cascaval a mancat niste bucatele mici, mici, de 1 cm lungime, de Revelion, si asta fiindca i-am spus ca sunt de la Jerry.

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Lucrusoare de vanzare...

Mergi la inceput