LMA Licurici de ianuarie-februarie 2009 (159)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

Iulia inca ceva...eu il lasam sa iasa descult/dezbracat cand facea fitze la haine....intr-o zi i-a casunat ca el vrea sa plece in chiloti la gradi:))) erau minus 7 grade afara si l-am lasat, a ajuns pana la masina dezbracat si s-a razgandit imediat, a cerut haine, sosete si geaca:))

Baby gator

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuliacris spune:

Da, pana la urma mi-am dat seama ca trebuia s-o las sa mearga fara sosete, dar deja eram cu nervii zdreanta si ea obosita de plans. Dar maine n-o mai las. Acum nu mai vrea nici sa doarma in patut, doarme pe futon de doua nopti, asa ca in seara asta mergem sa-i luam un pat de-ala de plastic de la Walmart
http://www.walmart.com/ip/Disney-Princess-Toddler-Bed/13325927?findingMethod=rr
ca de-ala vrea, "loz cu plintese" si desi arata ca naiba, de-ala ii iau ca macar e ieftin si nu-mi pare rau dupa bani daca face fitze.
Totusi, nu inteleg cum poate trece rapid de la nervi cat casa la dragalasenie maxima. Acum e numai lapte si miere

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

neata doamnelor
Iulia aoleu, vai de nervii vostri. acu ce sa zic.. bine ca e-n regula mandra . or trece ele si fitele. somn usor in patul cel nou si succes la gradi
Miere, ceva succese cu biberonul?
Mara hahah ce draguta ai fost cu torturile. adevarata overdose ati luat
noi... nimic nou. acasa, vacanta ptr copii... inca un pic si gata, o iau si i de coada.
o zi frumoasa va doresc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisspy spune:

'Neata,

Mara, oau ce baiat mare, 20kg, bravo voua . Acum treceti la regim. Flavi e bine?

Iulia frumoasa vacanta ati avut si pe cuvant de onoare daca in poze Carla apare terorista . Of, imi pare rau de cazatura si de tempeatura, poate a fost ceva viral. Moama cand te citesc ma gandesc ce ma asteapta si pe mine cu Andra cu imbracatul & co. Sper ca maine sa fie in toane bune Carla si sa mearga la gradi.

Paula asa era si Razvi cand era Andra mai mica. Si tot asa cand eram si cu Adi acasa se lasa cu maraieli nesfarsite, cum eram singura cu ei era altceva. Cel mai bine a fost cand a stat mami cu ei amandoi, a fost foarte ascultator.

Prima zi de gradi a fost super, era foarte incantata Miss de el. A mancat dar nu a vrut sa doarma sub nici o forma. Ma asteptam sa-l iau marait, dar era de o energie...Bineinteles ca la 21:30 a picat lat si de dimineata nu vroia sa se trezeasca. Sa traiasca Minimax ca cu asta ne trezim dimineata si ne scuteste de maraieli.

Astazi am introdus si eu marul aburit in alimentatia Andrei. 1 mar mai micut facut la steamer cu sucul de la 2 morcovi = success total. S-a strambat la inceput putin, probabil era marul mai acrisor, dar in 15 min a golit 50gr fara prea mare risipa. Sper sa o tina tot asa ca cu laptele ieri a fost teroare - 60ml la 2 ore. Am primit si rezultatele de la sumarul de urina si urocultura. Urocultura e ok, numai ca la sumar a iesit densitatea 1000 (interval de referinta 1010 - 1035) si Leucocite - urme. Sa ma ingrijorez?

fetele, o zi usoara

Crisspy, fericita de Razvi si Andra - Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mara95 spune:

da, flavi e bine, ea are 18, 5 kg, in toamna intra la clasa I, trebuie sa o in scriu saptamana asta.

Mara , mami de Flavi (7 dec 2005) si Andru (8 ian 2009)

Bijuteriile mele handmade din sarma crosetata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bpaula spune:

Crisspy sa inteleg ca trece??? Si aseara a adormit la 12 desi l-am dus in pat la 9.30. Intai cu taica su, apoi cu mine.

Si se sincronizeaza baietii astia ai mei de numa, Bogdan a adormit mai repede, cand a adormit Marius in 5 minute s-a trezit Bogdan. Dimineata la fel, s-a marait Bogdan 20 min si cand a adormit si am zis ca mai fur si eu 15 min de motaiala s-a trezit Marius.

Dar tare imi sunt dragi.

Crisspy si Marius face nazuri la haine. Papucii de iarna i-am luat zicandu-i ca sunt pentru zapada cum are tati roti de iarna la masina. Daca ii dau o caciula/sapca umbla cu ea de nici nu o pot lua la spalat. Iar cand ii iau haine si e si el zic ca sunt pentru Bogdan si atunci e fericit. Pentru el nu vrea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisspy spune:

Paula de trecut nu trece complet, dar in timp se mai linistesc. Mai nou Razvi nu vrea sa adoarma decat cu mine.

Avem si un ritual: baita, ne uitam la desene si in timp ce ne uitam ii zic ca mancam ceva interzis, sa fie secretul nostru: biscuiti sau alune. Dupa bem lapticul si programez televizorul sa se inchida dupa 10 min. Face el nazuri cand se stinge televizorul, dar ii zic ca mami il iubeste mult de tot si se cuibareste in bratele mele si adoarme.

Acum depinde daca doarme peste zi. Daca sare somnicul de dupa-amiaza, adoarme repede, daca doarme dupa-amiaza ne ia mai mult seara.

Asa e si la mine cu Andra si cu Razvi, adoarme unul se trezeste celalalt. Zilele astea cat e Razvi la gradi mai respira si mami a mea.

Crisspy, fericita de Razvi si Andra - Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flowerbee spune:

Buna dimineata!

In primul rand, as vrea sa urez tuturor un AN NOU 2012 fericit, cu sanatate si impliniri pentru toata lumea!

Apoi, pentru ca licuricii nostri sunt in sarbatoare, le urez sarbatoritilor La Multi Ani, sa fie sanatosi si feiriciti si sa creasca frumos si ocrotiti!

Si in final, trebuie sa va spun ca noi suntem intr-o perioada cu mari emotii (mai mult pentru noi decat pentru Alexia), pentru ca ieri a fost prima zi de gradinita din viata puiutei noastre.

Prima zi de gradi a decurs bine, nu a plans, a mancat foarte putin (si educatoarele si ingrijitoarele s-au mirat cat de putin papa fetita), insa speram ca pe parcurs sa se imbunatateasca si situatia cu mancatul. Ieri am stat toata ziua la gradi, insa Ale nu m-a vazut pentru ca am stat in biroul dnei director. Fara sa fiu observata, am vazut insa cum decurg lucrurile in gradinita, cum sunt se face controlul medical zilnic, cum se face curatenia, cum se igienizeaza dupa fiecare copil, cum sunt coborite scarile de catre copii, cum se duc la WC, cum sunt hraniti, spalati, schimbati etc.

Acum, ne rugam la Dumnezeu sa ne dea rabdare si putere, pentru ca intrarea in colectivitate inseamna formarea sistemului imunitar, deci viroze si alte boli ale copilariei.

Azi insa nu am putut sta decat 30 minute pentru ca nu mai am concediu, insa am vazut ca fetita era vesela, se juca si nu a plans pana acum. Am sunat deja de 2 ori si totul parea ok. Doamne ajuta!

In rest, eu sunt foarte emotionata, nu imi gasesc locul, nu ma pot gandi decat la Ale. La 12:30 se duce tati si buni sa o ia. De saptamana viitoare o sa avem si transport pentru intors, insa nu o las singurica in masina cu soferul de la gradi, ci va fi buni cu ea. Sa vedem cum va fi si zilele viitoare. Deocambata o las pana la 13:00 pentru ca sa pape si pranzul, desi programul este pana la 16:00.

Zilele trecute am avut senzatia ca sunt o mama rea pentru ca am dat copilul la gradi in conditiile in care are cine sa stea cu fata. M-am gandit insa la mama care este in varsta si destul de bolnava si a contat si ca Ale ne cerea la FTK. Nu o retrag nici de la FTK pentru ca acolo a prins drag de colectivitate, de copii, de activitati si de pedagogi. Nu cred ca o oboseasca 2 ore intr-o zi de marti pe saptamana.

Am logoree, e clar ca sunt stresata!

Crisspy, daca sunt leucocite in urina, parerea mea este ca ar trebui sa mai repeti urocultura. In cazul nostru, pentru a se pune diagnosticul, erau necesare 3 uroculturi si sumar consecutive pentru ca uneori pot si peste 100.000 de UFC-uri, alteori sub.

Succes la gradi pentru Razvanel!

Patri, ce face Vladut? Nu mai am nr. tau de tel, poti sa imi dai un apel ca sa vorbim?

Iulia, sanatate fetitei!

Naty, ce mai faci?

Va pup!

Bee

Mamica de fetita dulce ALEXIA - MARIA (20.01.2009)

Doamne, ai grija de noi si de copiii nostri!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Naty spune:

andre_ea ai primit ieri sms de la mine? Acum m-am gandit ca poate nu mai ai numarul pe care il stiam eu

bee sunt bine acum, multumesc de intrebare. S-a infirmat LES, mi-au iesit toti anticorpii negativi (inclusiv dublu-catenarii, pe care i-am repetat la 2 laboratoare diferite, la ambele rezultatul fiind negativ. Am tras o spaima groaznica. Peste 6 luni repet toate analizele.
Tu cum esti?
Mult succes cu gradinita! Sa fie intr-un ceas bun! Unde ai dat-o?

mara 20 kg?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns micola spune:

neata
Crisspy, felicitari Andrei pt mar! stie ea ce e bun si se trebuie papat. La analize nu ma pricep, azi merg si eu cu mari emotii sa i le iau pe ale lui Alex..
Legat de Razvi, noi am rezolvat scandalul de la inchiderea televizorului asa: seara, ne uitam la Duck Tv ca sunt mai linistitoare si oricum, minimaxul nu mai e dupa 8. si la duck vede ca se culca toti, si ii zic: "cand vrei tu, stingi tu tv-ul, da?" si ii tot repet asa, cam la 2 minute si in maxim 10 minute vrea el sa-l stinga:"opece Aies didizolu" si e f incantat, ca se face rosu, butonul si apoi ne culcam. Uneori accepta doar cu mamaie si ep mine ma trimite la dus, alteori ma cheama si pe mine. Mai greu e cu pusul pampersului, ca el e "biat maie", dar pana dimineata e ud cu tot cu pampers...noaptea nu vrea sa faca la olita, dar seara bea in jur de 400-500 ml lapte, minim 300 ml.
Am observat ca daca ii dau impresia ca face cand vrea el, accepta mai usor diverse chestii pe care, altfel nu le-ar accepta.
Bee, bafta Alexiutei la gradi! nu te mai simti vinovata,si eu mai trec prin senzatia asta, ca il duc la gradi, desi eu stau acasa, dar, cand am vazut cate a invatat acolo, si cand il vad cat e de incantat imi trec toate:) Mi-e mila de el dimineata ca treb sa-l trezesc la 7.30, dar noroc cu Minimaxul, vorba lui Crisspy. El e oricum, matinal, cel tarziu la 8.30 ne cauta cu perna in brate prin casa

Mergi la inceput