Ghiocei de Martie-Aprilie 2009***382***
Raspunsuri - Pagina 8
mireal spune:
Salut, Nu am somn. M-am delectat cu pozele lui Novus,frumos totul, mai ales micile domnisoare Pisik, eu zic sa nu te stresezi atata, ca spatiul aveti si mai vedeti voi pe parcurs cum faceti.Ramaneti asa cum sunteti acum si daca nu e bine mai faceti niste schimbari.Asta o sa vedeti si in functie de noul membru al familiei.Eu trebuie sa-mi caut job , ca sta treaba cam nasol.Ne misoreaza salariile + sarcini suplimentare, visul tuturor.E de rasul-plansul.Azi am intrebat-o pe sefa daca mai pot adauga ceva la functie daca tot am fost promovata, macar pe hartie sa dea bine
mireal spune:
Annan, bafta maine!Am citi azi de la servici dar am cam uitat, chiar ma gandeam ca trebuie sa-mi iau notite, ca nu pot raspunde de acolo, citesc pe ascuns.Noapte buna
olishka spune:
Salutare dragelor si La multi ani!!! Eu va tot citesc in fiecare zi, dar nu apuc sa scriu!!!!
Ma bucur enorm de mult pentru Pisik!!!! Feliitari si sarcina usoara!!!
Noi suntem bine, ne distram cu totii minunat, maine bifam ultima destinatie si duminica ajungem acasa. Am o burta enorma si sunt in 33 de sapt, dar inca mai rezist. Am 81 de kg
Va pup si mi-e dor de voi
Olga, mamica lui David iepurasul si 32+
novus spune:
Neata !!!!
Olga, abia astept sa ne intalnim azi !!
Eu dorm pe mine ca Ada iar s-a culcat tarziu aseara, era in forma maxima, cand ne-am pus in pat si-a amintit ca ii e foame apoi i-a fost sete si tot asa
www.flickr.com/photos/31088780@N05/" target="_blank">Alexandra (03.03.09)
novus spune:
Pisik, varianta 2 mi se pare si mie mai ok,asta dupa ce mai creste bb un pic, musafiri care sa ramana peste noapte nu o sa aveti tot timpul, cu cablurile si prizele se rezolva destul de usor iar culorile din dormitorul vostru sigur vor fi pe gustul Anei
Hai ca se rezolva ele toate, cel mai important lucru e sa fie sanatoasa minunea din burtica ta
PS- eu zic ca e tot fetita
novus spune:
Anaan, tinem pumnii sa fie totul bine astazi !!
Mi-am amintit : Pisik, Ana are de tradus un material despre in si canepa de aceea le tot amintim
mireal spune:
Buna dimineata,Am ajuns la servici. Momentan nu e nimeni.Va ofer cafea, ceai si mere.Sa aveti o zi frumoasa!
Bianca2503 spune:
Neata,
nu am avut timp sa intru ieri sa ii raspund lui Anamariame.
Si eu am avut "probleme" cu alaptatatul. Adica nu se declansa lactatia, aveam sanii umflat de lapte, Vladimir nu putea sa apuce din cauza asta, canale infundate, temperatura 38 cu ceva, dureri groaznice.
M-a ajutat mult pompa.
Inainte de fiecare alaptat trageam cu pompa cat sa detensionez si sa pot sa ii bag domnului in gura sa traga.
Laptele tras il pastram in biberon si ii dadeam completare cand il vedeam ca nu mai trage de oboseala dar ar mai fi vrut ca ii era foame.
Pozitia e foarte importanta. E un fel de burta pe burta. Adica burta copilului pe burta mamei. Asa ne-a invatat la neonatologie.
daca mama are lapte pana la urma invata si copilul sa traga. A durat ceva pana ne-am reglat si noi. ce am suferit eu de durere la cezariana, dar parca durerile de sani au fost mai rele. A durat ceva pana ne-am invatat unul cu altul. de la 2 luni Vladimir nu a mai pus gura pe biberon (nu pentru ca nu i l-am dat ci pentru ca nu a mai vrut el).
novus spune:
Da si eu am uitat sa-i raspund Anemariame cu alaptatul : din punctul meu de vedere totul pleaca de la cap, adica eu m-am dus acasa convinsa ca o sa alaptez si e suficient laptele meu drept pt care nici macar nu am cumparat lapte praf, stiu ca suna a inconstienta dar asa am facut si nici macar o clipa nu m-am gandit ca nu ar fi ok asa
Am pus-o la san si de 10 ori intr-o ora, am lasat-o cat a vrut si nu i-am oferit alta alternativa asa ca s-a prins ea rapid de unde vine lapticul si tare i-a placut
De aceea zic ca pleaca totul de la cap, trebuie sa fie ea convinsa ca asta vrea si sa aiba rabdare, normal ca nu e usor la inceput, nici la mine nu au fost toate canalele desfundate drept pt care si mi-a ramas lapte blocat acolo, merg sa vad la sf lunii ce e acolo ...
Prietena mea de ex a venit acasa cu bebelina mica de 2,5 kg si cu stresul de rigoare, am lamurit-o eu ce si cum sta treaba cu alaptarea dar pur si simplu nu a rezistat stresului si probei cantarului , fetita nu a pus nimic in prima saptamana si gata concluzia a fost trasa : nu se satura, poftiti la lapte praf !! acum regreta ca nu a fost mai pe pozitii atunci si a ascultat de toti ''expertii''
Alta amica, pana sa nasca militanta pro alaptat , dupa nastere si-a dat seama ca nu e simplu ca o trezeste copilul prea des asa ca mai bine lapte praf si asa a avut timp de masaj si alte cele,copilul parasutat la bunici, a propos de subiectul lui Pisigri
Pe fata asta mi-a fost ciuda de numa' pt ca ii puscau sanii de lapte efectiv si ea imi explica ce obosita e, de parca ar fi trebuit sa mearga la sapa a doua zi, sta acasa doi ani si copilul e la bunici mai tot timpul
In concluzie, daca ea doreste sa alapteze, sigur o sa reuseasca doar ca trebuie sa fie relaxata si sa nu astepte vreo reteta miraculoasa pt ca nu exista asa ceva
Succes !!
Bianca2503 spune:
Novus, si nu i-ai dat o tigaie in cap aleia. mai ales ca ti-e prietena...ma gandesc ca iti permiti.
La un moment dat ma gandeam ca ce simt eu pe pentru mamele astea este de fapt invidie. Ca eu nu pot, nu am timp, nu imi permit sa fac ce fac ele (mani/pedi saptamanal, masaj, shopping, cafele cu fetele etc). Dar nu sunt invidioasa, dar nici nu stiu care e sentimentul.
Anyway, totul e de la cap si de la stabilirea prioritatilor. Nu dezvolt ca ar trebui sa ma mut la topicul acela cu nevoi.