Ghiocei de Martie-Aprilie 2009***382***
Raspunsuri - Pagina 9
novus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Bianca2503 Novus, si nu i-ai dat o tigaie in cap aleia. mai ales ca ti-e prietena...ma gandesc ca iti permiti. |
Ba sincer asta imi venea sa-i fac, nu e prietena e o verisoara de-a lui Pisi dar eu chiar am povestit mult cu ea inainte de nastere si imi placea ca parea pe drumul cel bun, ca o sa aiaba ea grija de copil, o sa alapteze, mai ales ca are si toate conditiile materiale si locative intrunite, au o ditai casoaia, lucreaza la firma sotului deci nu se pune problema sa isi piarda postul
Si cand colo ea dupa nicio saptamana cand ne-am dus la ei ,era cu biberonul deja, am intrebat-o ce si cum si imi explica ca toata noaptea se trezeste, e cam raut copilul si cu lapte praf doarme bine , pe ea o interesa mai mult cum am slabit eu, i-am zis ca alaptand
Asa ca s-au dus naibii toate ideile ei, a deportat copilul la mama ei si zau de stiu ce naiba face toata ziua !! de revelion evident ca au plecat pt 4 zile in tara, fara copil ca doar nu era primul revelion impreuna
In fine, nu comentez mai mult ca iar ma enervez
www.flickr.com/photos/31088780@N05/" target="_blank">Alexandra (03.03.09)
chatonel spune:
Neata tufete!
Anaan, Mireal, tinem pumnii
Novus, naspa verisoara lui Pisi si naspa sa vb asa de propriul copil, ca ar fi rau pt ca isi trezeste mama des
Soacra-mea cam asa a fost si asa ma indemna si pe mine, sa las copilul sa plinga ca e normal sa mai si plinga, ea nu a alaptat ca "nu a avut lapte" si de fapt, totul e chestie de rabdare si de disponibilitatea de a se dedica copilului ... si de a-i acorda drepturi. Bine, pe vremea ei (acu 30 de ani) nici nu stiu daca copilul era luat in seama ca persoana sau ca obiect. Doar cu o generatie -doua in urma erau 10-12 copii la parinti din cauza mortalitatii ridicate si din astia ramineau doar 3-4 in viata.
Ilinca_M. spune:
Citat: |
citat din mesajul lui chatonel Neata tufete! Soacra-mea cam asa a fost si asa ma indemna si pe mine, sa las copilul sa plinga ca e normal sa mai si plinga, ea nu a alaptat ca "nu a avut lapte" Famille Dragoon, mami de Izia, 23 mars 2009 Toulouse, la ville rose |
Nu crezi ca avem cam multe in comun?:)))))))))))
I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around.
Ilinca_M. spune:
Novus, Bianca, ei, pe acel topic cu nevoile ar veni "femeile adevarate" (nu proaste de-astea ca noi, "care se implinesc prin copil ca altceva nu stiu/ isi acopera niste goluri afective prin copil/se valorizeaza prin copil ca ele n-au valoare- de-aia stau acasa cu copilu' si alapteaza ca sa-l tina dependent de ele, din egoism") si ar zice ca ce va roade grija, ca fiecare femeie are alte nevoi, cine suntem noi sa judecam, nu ne dam seama ca daca nu si-ar implini acele nevoi (masaj, fitness, mall, pedichiura etc.) ar cadea in depresie si atunci ar fi mai rau si pentru copil?!!!
Bianca, eu nu cred ca se poate simti invidie pe acele femei, ca daca am fi fost invidioase/ frustrate ce mara branza era sa lasam copilul cu cineva si sa plecam de-a lelea "sa ne implinim ca femei adevarate"?:)))
I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around.
bebe_shtrumf spune:
Salutare si LA MULTI ANI! PE 2012 SI NU NUMAI
Raportam si noi o intrare in an furtunoasa, copilul a adormit pe la 2 dimi, a asistat la artificii si a ciocnit frumos vin si sampaniea dansat si cantat toata seara.
Felicitari Pisik pentru rezultatul cu 2 liniutesanatate si mult noroc
De ieri avem oficial varicela, azi mergem la dr sa vedem creme si ce regim, stiu asa in mare, insa sa o consulte dr si sa vad ce si cum.
Eu sunt praf, nu-mi arde de nimik...insa stiu ca au fost cazuri la gradi, si ca e mai bine ca face acum decat mai mare, sau primavara-vara, cand are chef de parc si iesiri, bine ca oricand ar face asta e, nu poti controla...dar asa ca stare de spirit mi-e mila rau de ea ca deja la una a spart pielita si s-a inrosit, se scarpina mereu plus temperatura...in loc sa stau acsa s-o bibilesc, stau aici of of of.
www.facebook.com/photo.php?fbid=181191671934547&set=a.181191651934549.54398.100001311452589&type=1&theater" target="_blank">Ariana-25.02.2009
Pisik06 spune:
Neatza!
Multumesc pentru sfaturi si pareri. Deocamdata, cateva luni cel putin, vom lasa toate asa cum sunt si vedem apoi daca facem mutarea inainte de nastere sau dupa, cand sunt mai maricei copiii. Vom vedea. Mamicilor cu 2 copii, Simona, Roro, l avoi cum stau copiii, amandoi intr-o camera sau are fiecare camera lui? Voi din perspectiva de mami cu 2 copii ce parere aveti?
In privinta subiectului deschis de Pisigri, cu riscul de a-mi lua o lada de rosii in cap, eu sunt pentru echilibru, echilibru care desigur nu trebuie sa strice confortul sau nevoile copilului, dar nici sa lege mama forever de casa/copil. Eu m-am chinuit o gramada sa alaptez pentru ca nu am avut lapte ca la balamuc. Pana la 7 luni am baut cate 3 cani de galactogil + 3 cani de ceai de lactatie pe zi si m-am mult de 4-5 ori pe zi pana nu mai era nimic de scos, doar doar sa cresc productia. Asta era activitatea me principala, mulsul, ca si radeam cu Pisi. Nu am plecat in niciun concediu fara Ana, nu am lasat-o peste noapte la bunici decat dupa 2 ani si f f rar, ne dezlipim de ea cu greu. Insa, declar cu mana pe inima ca atunci cand Ana avea doua saptamani, i-am lasat lapte muls si am lasat-o doua ore cu mama si m-am dus cu Pisi sa luam cadouri de 8 martie pentru bunici, pentru ca pur si simplu simteam ca ma sufoc in casa. Si am mai avut astfel de actiuni, nu stiu daca asta ma face o mama rea, pur si simplu asa am simtit. La fel, cele 2 ore de dans pe saptamana erau gura de oxigen pentru mine, iar Ana statea f frumos cu Buni acasa (bine, era mai maricica). Sigur, exemplul dat de NOVUS este unul extrem, dar asa cum asta este un exemplu extrem, exista si in directia cealalta extreme, iar din punctul meu de vedere extremele nu sunt bune. Dar, desigur, depinde si de tipul de om, de aceea eu ma feresc sa dau verdicte si sa fac generalizari
Mami de minune mica
novus spune:
Pisik pai de ce sa-ti iei rosii ?? chiar nu vad motivul, si eu sustin echilibrul si armonia pana la urma, nu cred ca daca stai cu copilul 100% din timp esti o mama mai buna decat atunci cand iti iei si cate o pauza pt tine, cum zici si tu, nu sunt insa de acord si comentez extremele !
Adica sa lasi copilul la bunici cu zilele si tu in timpul asta sa ai musafiri acasa la gratare si distractie, da, nu mi se pare ok deloc ! In schimb sa lasi copilul la bunici ca sa te intorci la lucru/ sa ai ceva treaba in timpul asta / sa iesi la restaurant, mall ce o fi da, mi se pare normal si sanatos !
novus spune:
Olga, trezireeeeea !!! hai ca abia astept sa mergem ca fetele la mall
Pt ca desi teoretic am fost impreuna la revelion, practic, nefiind cazate in aceasi locatie a fost mai complicat cu programul si nu prea am apucat sa stam la povesti
Aseara, ne programasem iar intalneala dar nu ne-a iesit, ei ajungand destul de tarziu :((
Cred ca am si uitat sa va zic ce graviduta sexoasa e Olga !! si kg zau de se vad , s-au dus toate la burtica care intr-adevar e mare !!
chatonel spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Ilinca_M.
Nu crezi ca avem cam multe in comun?:))))))))))) I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around. |
hihihihi :)) io cred ca sintem trase la xerox
glumesc si, da, avem cam multe puncte comune :)