Ghiocei de Martie-Aprilie 2009***382***

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns novus spune:

Monnvas, gasisi higrometru ? hai ca al meu e dormic de o vizita la Buc

www.flickr.com/photos/31088780@N05/" target="_blank">Alexandra (03.03.09)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monnvas spune:

ANAAN, radeam de cuvintele... mascaricioase

tzuc, fug la ore

CRISTIAN (7.03.2009)
--------------------------------------
Where there's a will there's a way

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andiaroro spune:

Pisigri- Aolica!!! Tin-te bine pana pe 15 si mananca numai chestii, care nu lasa prea multe reziduuri si aluneca rapid spre iesire.

Eu piftia o fac tot dupa procedura descrisa, doar ca usturoiul nu-l oparesc ca-si pierde din aroma, asa ca il adaug cam la 15 min dupa ce am oprit focul. Mai las cam tot atat sa prinda gust si strecor.
Aroma mea "secreta" la piftie e nucsoara.
Cica reusita piftiei sta in utilizarea unor ingrediente ce au gelatina de la natura si in neadaugarea de apa pe parcurs. De asta se face in cea mai mare cratitoaie, pe care o posedati. Pe masura ce scade apa si gustati, simtititi ca devine lipicioasa.
Marturisesc public ca am utilizat si gelatina, cand a fost cazul, dar eu nu! gasesc tot timpul picioare, urechi , gaturi si alte componente gelatinoase, asa ca ma distrez cu orice carne.
Daca vreti o piftie artistica, pastrati lichidul strecurat si asezati frumos pe fundul vasului legume sau carne taiate frumos, turnati lichid de un deget, dati la congelator un sfert de ora, iar niste legume sau carne si apoi lichid, iarasi congelator, etc...De obicei, eu fac alte chestii in bucatarie, cand ma joc de-a straturile, nu pierd timp numai cu asta. Dupa ultimul strat, las in frigider sua la rece, chestia cu congelatorul e doar ca sa grabeasca inchegarea straturilor.
La final, scufund vasul jumate de min in apa calda, trec un cutit subtire in jurul piftiei si rastorn pe platou...

Nu va inchipuiti ca fac asta tot timpul... e doara sa, distractie de impresionat musafirii.

Anaan- bine ca scaparati de emotii. Nu vreau s ama gandesc ce-a fost in sufletul vostru.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebe_shtrumf spune:

Salutare de Boboteaza!(de regula era ger, insa p-aici prin Suuuuuuud, nimik)
Multumim pentur gandurile bune Anaan si Olga
Noi raportam o noapte alba cu febra marisoara pana-n 39, fara sa cedeze, am ajuns al Novocalmin ca ma speriasem, bunica mai rau si fata rosie ca racul din cap pana-n picioare...e jale de abia mananca, noroc ca nu refuza likidele, la bobon, asta e, si plastilina si desenele isi fac de cap, ca sa mai uite copilul oleaka.mi-e o mila de eaaaaaaa...macar sa buseasca bubitele toate ca sa trecem la faza 2, ca e greu sa o vad asa rosie, cand stiu ce fatza curata si alba ca zapada avea ea
N-am mancat aproape nimic ieri si nici azi nu intra(desi i-am cinstit pe colegi pt maine), plus ca maine avem o oferta la munte si nu cred ca o onorez pana nu o vad pe Ari mai bine, mi-ar prinde bine, insa n-as putea sa stau la chef cu tel in mana si sa plang ca nebuna pe la colturi, mai bine nu ma duc.
Am niste zile de cosmar...toata lumea zice lasa ca-i trece, bine ca face acum si scapa, insa e oribila boala asta, sau cum s-o chema, boala copilariei...

www.facebook.com/photo.php?fbid=181191671934547&set=a.181191651934549.54398.100001311452589&type=1&theater" target="_blank">Ariana-25.02.2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns novus spune:

Bebe strumf, sanatate multa Arianei sa treceti cu bine peste boala !! eu cand aud de febra numa' mi se ridica tensiunea !!

www.flickr.com/photos/31088780@N05/" target="_blank">Alexandra (03.03.09)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anaan spune:

Of, bebe-strumph, greu trebuie sa-i fie micutei si tie pe langa ea! Curaj amandurora!

Ziceau azi dimineata la radio ca in judetul Cluj e epidemie de rubeola, sper sa nu ajunga sa-si faca de cap si pe aici. In termeni populari rubeola ce este?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andiaroro spune:

Strumphulina- Solidarizam cu voi. Anastasia are de ieri numai invarteli intre 38_39... Prezinta si niste bubite, dar inca nu m-am lamurit clar, daca-s de la febra sau va calcam pe urme.

Ca mi-a amintit Pisigria...Dupa ce v-am spus voua ca m-a sunat fata lui tanti sa ma invite la chef , m-a sunat si sotul lui tanti ca sa ma puna in garda sa nu spun ceva lui Alex sau Anastasiei, sa nu se dea de gol. Cunosc marfa, asa ca nu le spusesem nimic...Ii tremura vocea de emotie la telefon si imi povestea cate strategii a pus la cale ca sa o pacaleasca , ca are nas foarte fin. Comploturi cu rudele, care nu pot sa vina la petrecerea, pe care crede ea ca o organizeaza in mod "oficial". Inclusiv vorbit cu patronul restaurantului respectiv pt o rezervare fictiva. In sf, multe chestii, dar am simtit atata iubire in vocea si actiunile lui ca am ramas impresionata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monnvas spune:

Uitai, BEBE si PISIGRI sanatate!

CRISTIAN (7.03.2009)
--------------------------------------
Where there's a will there's a way

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anaan spune:

Monn, azi pe la ce ora esti disponibila pentru o palavrageala telefonica?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AlexAndra_81 spune:

Citat:
citat din mesajul lui andiaroro

Strumphulina- Solidarizam cu voi. Anastasia are de ieri numai invarteli intre 38_39... Prezinta si niste bubite, dar inca nu m-am lamurit clar, daca-s de la febra sau va calcam pe urme.

Ca mi-a amintit Pisigria...Dupa ce v-am spus voua ca m-a sunat fata lui tanti sa ma invite la chef , m-a sunat si sotul lui tanti ca sa ma puna in garda sa nu spun ceva lui Alex sau Anastasiei, sa nu se dea de gol. Cunosc marfa, asa ca nu le spusesem nimic...Ii tremura vocea de emotie la telefon si imi povestea cate strategii a pus la cale ca sa o pacaleasca, care are nas foarte fin. Comploturi cu rudele, care nu pot sa vina la petrecerea, pe care crede ea ca o organizeaza in mod "oficial". Inclusiv vorbit cu patronul restaurantului respectiv pt o rezervare fictiva. In sf, multe chestii, dar am simtit atata iubire in vocea si actiunile lui ca am ramas impresionata

ana

alexandre (17.02.2006) si anastasia (14.03.2009)

foarte frumos gestul, speram sa devina si ai nostri soti la fel de sensibili si grijulii la batranete

Amalia

Mergi la inceput