Ghiocei de Martie-Aprilie 2009***382***
Raspunsuri - Pagina 16
anamariame spune:
Neatza, la limita, again!Fetelor, eu abia de luni ma apuc de dieta, pana atunci mai lucrez putin la psihic, oricum, disperata nu sunt, pentru ca, dupa ziua de post de ieri (cand m-am dus la culcare cu stomacul gol-golut ca nu aveam mancare de post in frigider), astazi cantarul a fost chiar amabil! Eu am o multime de treaba, iar anul asta chiar mi-am propus sa fiu mai organizata, asa ca muncesc de zor (de 3 zile).
novus spune:
Eu astazi nu am niciun chef dem unca asa ca nici nu stiu de ce sa ma apuc, deocamdata fac planuri de wkd, vacanta, orice motiv de plimbareala
www.flickr.com/photos/31088780@N05/" target="_blank">Alexandra (03.03.09)
pisigri spune:
Ilinca, eu tot nu ti-am vazut avatarul...:((
Novus, am umblat pe la medici, luni seara si marti am facut o criza de apendicita, diagnosticata relativ tirziu, chirurgul a zis ca nu ma doare destul cit sa o opeam, dar m-a pus pe drumuri catre echo si repetat analize si palpat si antibiotice si dracu si lacu, de nici nu am mai stiut cum ma cheama....
Pina la urma s-a convins ca a fost apendicita, dar pt ca mie mi-a cedat si febra si durerea a zis ca el pleaca azi si se intoarce pe 15 si sa vin pe 15 sa ma programeze sa o operam atunci....
Pina atunci stau cu inima-n git, desigur. Am mers azi la alt chirurg, care m-a palpat, m-a examinat, a vazut ca mi-a scazut nr de leucocite si a zis sa...postesc, maninc usor, multe legume, fara carne, continui cu antibiotic si...daca ma mai doare, sa il caut, ca el nu poate sa ma opereze amu, cind nu ma doare nica.
Bine, ei io nu am gasit pile decit la profesori va dati seama ce chef au ei sa opereze apendicite.
In sf, la asta de-al doilea am gasit si o pila mai apropiata ca sa zic asa, o colega care ii este nepoata, aia a zos ca sa o sun daca se intimpla ceva...
Daca nu, astept nerabdatoare data de 15 :D
Cam atit.
Pisik, eu as opta pentru o parte din planul 1: bebe cu voi in camera cit e f mic, ulterior vedeti voi ce pretentii are bebe, ce pretentii are bebe, cum va e si voua mai comod etc.
Dar nu se poate sparge si pune usa la camera aia, pina la urma? Ca imperfectiunile de la spart se acopera cu tocul usii, la o adica. Oricum, mi se pare incomod tare sa nu ai iesire din dormitor direct la baie.
In rest am cam uitat. Mai revin :)
http://scrisoaredelamosul.blogspot.com/
http://pisigri.blogspot.com/
Mami de Ilinca (5.03.2009)
novus spune:
Off Pisigri , sanatate multa iti doresc !! si sa treaca repede data de 15
www.flickr.com/photos/31088780@N05/" target="_blank">Alexandra (03.03.09)
Anaan spune:
Gianina, da, din ciolan de porc afumat, ca am citit ca ala ar fi materia prima
Edit: pardon, picior de porc afumat
AlexAndra_81 spune:
Anaan, noroc ca mai sunt si fete gospodine pe forum, ca in baza celor ca mine ramane saracu' H fara piftie
Amalia
Anaan spune:
Novus, nu pot vorbi la tel. ca am ore. Pe net pot intra ca fata scrie, dar chiar sa palavragesc la telefon mi-e jena
pisigri spune:
Racitura e extrem de simplu de facut. Eu pun "mortu"-n oala cu apa cam cit pentru un bors facut din acea cantitate de carne, adaug un morcov intreg, o bucata de telina, pastirnac, patrunjel, ceapa (toate intregi) fierb pina scade apa la jumate, adaug muuult usturoi, sarea e pusa mai pe la jumatea fiertului, pun boabe de piper, frunze de dafin tot la inceput.
Dupa ce am oparit practic usturoiul (taiat marunt sau pisat), pun carnea in castronele, strecor zeama (daca am chef, ca sa iasa limpede si transparenta....) si dau la rece.
Nu pun gelatina niciodata, la cocos/curcan fierb mai mult.
daca vreau sa ii dau si fata, pun bucati din legumele fierte pe fundul vasului de sticla in care torn racitura.
Dar de obicei nu prea vreau, ca imi place sa o pun in vase mici de cite o portie, ca nu imi place sa se leorbaie cineva in "troaca" cu mincare :))))
Si mi-am amintit ca am mai vrut sa spun ceva.
Poate ca subiectul ala al meu nu m-a facut foarte simpatica nici pe aici.
Dar eu una vad o mare diferenta intre X care a incercat sa alapteze si s-a straduit si s-a chinuit si nu a reusit, si Y care a zis "eu nu vreau, eu nu pot, ma trezesc prea des noaptea, mi se lasa sinii" etc si care renunta la alaptat din comoditate.
Si mai vad o mare diferenta si intre A care isi lasa copilul 2-3 ore/zi cu bunica, sau B, care vine in pauza de prinz sa alapteze copilul, si lucreaza la program redus, si C, care isi lasa pruncul la bunici ca sa nu o incomodeze.
Si intre mine, care am scapat o palma la fund copilei acum citeva luni si inca ma mustra constiinta, si D sau E sau F care il plesnesc pentru ca "unde da mama creste".
Si intre G care se duce la munca pentru ca nu au ce minca copiii, sau H care vrea sa fie fimeie de afaceri...
http://scrisoaredelamosul.blogspot.com/
http://pisigri.blogspot.com/
Mami de Ilinca (5.03.2009)
Pisik06 spune:
ANAAN, multumesc de urarile in avans - maine e Sf Ion
NOVUS, ALEXANDRA
PISIGRI, pai asa o sa facem, lasam asa cum e, apoi culcam bb mic cu noi, apoi o perioada vom culca piticii in aceeasi camera si mai incolo vom face mutarea. Vom vedea cum or fi si ei si ce idei ne mai vin. Momentan nu se pune problema de spart usa din mai multe motive: loc de usa nu prea mai e, din pricina peretului fals facut pt usa glisanta, nu stiam amanuntele astea cand am expus problema, se pare ca ar mai ramane de o usita, nu o usa, dar ma rog sa zicem; apoi acum e exclus sa mai facem balamuc, sa daramam peretele, ramane gol jos si trebuie parchet, etc, nu mai am nervi de asa ceva. si mai e si ratiunea spatiu, ca pe peretele ala ar veni fix dulapul nostru care e urias si altundeva nu ar incapea, decat sa desfiintam usile glisante si sa zidim din nou si uite asa cercul vicios. Da, e incomod fara usa catre baie, dar probabil o perioada ne vom descurca asa, daca asta va fi cazul. Vom vedea....
Mami de minune mica