Tuse cu ff multe secretii
La multi ani tuturor!!! Sa va spun problema noastra: De pe data de 24 decembrie baietelul meu de 2 ani a inceput sa tuseasca usor.Dupa Craciun a facut febra si am mers la pediatru pentru un control in ideea sa nu ne gaseasca revelionul cu o stare mai agravata.Dupa control ni s-a dat tratament: Ceclodyne,Nurofen,humex. Dar....dupa 3 zile de tratament el inca face febra,tuseste fff rau(facem si aerosoli cu dexa si ACC) si schimbam antibioticul in ceva mai puternic-Augmentin. Acum tuseste fff tare,e plin de secretii(aerosoli nu i-am mai facut ca m-am gandit ca sunt prea multe expectorante-ACC si Humex).azi de dimineata am reusit sa-i provocam un fel de voma a secretiilor dupa ce i-am dat un puf de ventolin. A iesit ceva de neimaginat,o cantitate mare si fff vascoasa. Ce sa-i mai fac???La medic nu am cum merge azi,iar la spital la urgenta nu vreau pt ca ne interneaza si ne fac antibiotic injectabil cum fac de obicei!!! Va multumesc!
Raspunsuri
Ramona2006 spune:
Ceea ce imi vine acum in minte: Mucolit - nu stiu sub ce nume se vinde in Romania (substanta activa Carbocisteine), sint niste picaturi care mai fluidifica secretiile si le fac mai usor de eliminat.
Nu stiu dintre medicamentele de care pomenesti daca este vreun sirop expectorant de tuse, nu cunosc denumirile medicamentelor, insa doar expectorantele il ajuta sa elimine secretiile.
Nu cred ca aerosolii au proprietati expectorante.
Are febra mare? Daca da eu cred ca ar fi bine sa-l vada si un dr.
Sanatate si un an nou excelent!
Blogul meu de mama ce sta mult prea mult acasa:
http://aloneinholyland.blogspot.com/
nicavica spune:
buna,pe noi ne-a ajutat in situatii asemanatoare ca secretolitic sinupret si pt tuse prospan!sanatate la pitic!
Darria spune:
Pe langa antib. rec. de medic:
- multe lichide(expectoreaza mai usor), de vitamine din alim. stii cu singurata.
- continuati aerosolii.Si noi am avut de nenumarate ori recomandari de la pediatri: aerosoli si expectorant. Nu erau adm. in acelasi timp ci la ore diferite.
- antihistaminic folositi? doar augumentin si aerosoli?
- ceaiul de bucuioc ajuta la exp.
- un expectorant din plante? grin tuss pediatric? plantusin? prospan?
gabitom spune:
Buna! Multumesc pentru raspunsuri.Expectorant ii dau-Humex(Carbocisteina).I-am facut ceai de ceapa cu nuca si miere si azi dim i-am dat si zyrtec.Febra nu mai face.Am Sinupret dar nu am incercar sa il dau si pe asta.Probabil ca nu am indeajuns de multa rabdare si expectoreaza mai greu... Multa sanatate!!!!
ali spune:
Si baietelul meu a avut in noiembrie si decembrie 3 raceli asemanatoare cu ce aveti voi.La primele 2 nu a fost nevoie de antibiotice dar la a treia a fost nevoie de antibiotic. La noi a functionat foarte bine Erdomedul- in locul Humexului. Pe langa asta am primit de la doctor ketof si salbutamol.Salbutamolul de un dilatator bronhic si ii ajuta sa respire mai usor iar ketoful cred ca e un antialergic...
E bine daca vomita, asa elimina ei secretiile.Doar sa fii atenta seara si noaptea cand doarme, noi am mai patit-o cu voma si in somn.Incearca si da-i sa bea cat mai multe lichide.Eu faceam ceai combinat din musetel, salvie, tei si am gasit mai nou echinaceea. Lichidele ajuta la subtierea secretiilor.
Multa sanatate.
Sper ca intre timp sunteti mult mai bine.
dana vio spune:
La varsta asta noi o aspiram pe Alex cu batista bebelusului.
La somn, incearca sa-i ridici perna, ii vin secretiile in gat si de-aceea tuseste/vomita.
Alexandra Maria
14.12.2007
TOMALAVINIA spune:
Gabi,e bine ca elimina secretiiile, chiar si prin voma.Important e ca le elimina.
Poti tu singura sa alegi ce e mai bine ptr el:siropel care isi face efectul mai greu sau aerosoli care actioneaza direct si rapid.Nu se administreaza concomitent acestea doua.
Eu am ales intotdeauna aerosolii, erau mult mai eficienti.Acc ii faceam diluat, la 4 ml Acc 1 ml ser fiziologic.
Sanatate va doresc!
kitzy spune:
La 2 ani nu stiu sa elimine secretiile ca si noi, asta am invatat la pediatrie. Se dau o gramada de expectorante la copii, dar ei nu stiu sa le elimine. E bine si prin voma daca le elimina, dar e deranjant totusi. Asa am patit eu cu fetita mea, voma de la tuse, am facut cokteiluri de aerosoli si antibiotice si pana la urma i-a trecut tusea cu sirop de ridiche neagra. Eu l-am facut acasa, nu l-am cumparat si-a mers de minune. De atunci i-l dau in mod constant si chiar daca a mai trecut prin tuse, a facut forma usoara. Multa sanatate!
Mirela72 spune:
Cred ca e deja bine baietelul tau, dar daca se mai intampla sa produca asa multe mucozitati, scoate-i laptele din alimentatie in perioada bolii. E deja maricel, poti sa-i dai lapte de soia, e foarte bun la gust.
Mire-mama de fetita frumoasa
http://community.webshots.com/user/Papucica
Mada spune:
Mirela,
esti a doua persoana pe care o aud ca spune sa scoata laptele din alimentatia copilului, cand este bolnav.
de ce? sunt foarte interesata, nu de altceva te intreb
eu i l-am scos baietelui meu, se pare ca e mai bine, inca nu stim, l-am si operat de polipi luni, asteptam imbunatatiri
face, sper sa pot spune facea, multe otite si sora mea mi-a tot spus ca este din cauza laptelui de vaca.
de aproape 2 saptamani l-am scos.
In afara de lapte de soia, care este destul de scump, cu ce mai pot inlocui ?
Ilinca si Rares