Daca nu erau acele zile ce eram noi azi? (2)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ilinca_M.

Dar astia erau 18 oameni fara legatura intre ei si toti au reactionat (de fapt nu au reactionat!) la fel. Care-i faza?

I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around.

Pai au creierele spalate,nu e clar!Dar e ...comunism cu fatza umana!

Poate totusi face cineva split la subiectul asta,ca eu simt cum mi se ridica tensiunea !

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Chiar ca trebuie split, musai, musai.
Pe mine chiar m-ar interesa sa aflu mai multe despre acest popor atat de numeros si diferit, recunosc ca nu am chemarea/cheful/disponibilitatea sa intru-n cercetari masive, sa ma apuc sa le studiez istoria, sa citesc Shogunul etc dar macar asa, la un nivel mai superficial dar corect. Nu-mi place sa am prejudecati, sa fac generalizari pripite, dar oricat as incerca imi dau seama ca nu pot scapa de asta. Si fata de poporul chinez am oroare de cand cu filmuletul ala care m-a marcat ingrozitor (l-am bagat rapid in subconstient, dar din cand in cand sare afara ca un clown din cutiile alea de jucarie, e groaznic), mi-au devenit extrem de antipatici, asa, in masa si vreau totusi sa vad si cealalta fatza a medaliei, sa inteleg blabla.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Ilinca filmuletzul ala a fost preluat de stirile nemtzesti acum...vreo luna sa spun asa,chiar nu-mi mai amintesc exact!

Eu una am ramas socata cum a trecut nemernicul ala peste copil,si a mers efectiv mai departe(un om normal la creier,nu procedeaza asa),a fost chiar o femeiee care s-a uitat asa cu coada ochiului si a trecut efectiv mai departe!

Ce fel de om potzi fi sa procedezi asa?
Ramin la varianta spalatului de creier!

Shogunul l-am citit si mi-a placut,dar n-are treaba cu manipulare ain masa din ziua de azi!

SPLITTTTTT!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

Si eu tare vreau splitul ala ... dar acum or fi toti cam "doborati" dupa revelion.
Ce am citit eu despre chinezi stiu mai mult in cartile lui Clawell - "Tai Pan","Gai Jin" si "Nobila casa" - nu "Shogun" cum zicea careva ca in aia actiunea se petrecea la/cu japonezi.Le-am citit pe toate cu f. multi ani in urma,dar sa stiti ca impresia ramasa seamana mult cu ce scria Fredelia despre ei Evident ca e o alta cultura.Si ei ii considerau pe europeni "barbari" - probabil ca si acum e cam la fel .Sunt convinsa ca multi,mai ales cei tineri si de la orase,sau cei cu bani si umblati prin lume s-au mai civilizat,sau ma rog adaptat la civilizatia vestica ,dar restul sunt cum sunt.Civilizatia lor atat de diversa de-a noastra peste care mai s-a suprapus si comunismul lor special si uite ce-a iesit.

MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009) www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE
"10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

On topic:
Pentru cine vrea sa-l citeasca pe James Clawel,sa stiti ca toate romanele lui au legatura intre ele,adica-s cu membrii aceleasi familii si urmasii lor.Ordinea cronologica e asta:
- SHOGUN (se petrece in Japonia)
- TAI PAN
- GAI JIN
- CHANGI (actinuea se petrece intr-un lagar de concentrare japonez in '45)
- NOBILA CASA
- VARTEJUL (actiunea se petrece in Iranul lui Khomeini in '79)
Cele trei la care nu am scris explicatii sunt cu chinezi,actiunea se petrece in Hong Kong.

Daca le-a citit careva mai recent sa ma corecteze daca e cazul - ca au trecut aproape 20 de ani de cand le-am citit si poate imi mai joaca memoria feste Doar Vartejul l-am mai recitit de-atunci.

MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009) www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE
"10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex_andra spune:

Citat:

Pe mine chiar m-ar interesa sa aflu mai multe despre acest popor atat de numeros si diferit, recunosc ca nu am chemarea/cheful/disponibilitatea sa intru-n cercetari masive, sa ma apuc sa le studiez istoria, sa citesc Shogunul etc dar macar asa, la un nivel mai superficial dar corect. Nu-mi place sa am prejudecati, sa fac generalizari pripite, dar oricat as incerca imi dau seama ca nu pot scapa de asta. Si fata de poporul chinez am oroare de cand cu filmuletul ala care m-a marcat ingrozitor (l-am bagat rapid in subconstient, dar din cand in cand sare afara ca un clown din cutiile alea de jucarie, e groaznic), mi-au devenit extrem de antipatici, asa, in masa si vreau totusi sa vad si cealalta fatza a medaliei, sa inteleg blabla.

Shogun se petrece in Japonia.
Edit: vad ca s-a mai zis, nu intentionam sa repet.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns freedelia spune:

Hai ca n-am intrat 24 de ore si vad ca s-a scris nu gluma...

o sa le iau pe rand...

Repet, in China chiar ESTE bine, nu se compara cu ce era la noi in comunism, politicul este foarte separat de social, nu e ca la noi, unde tuturor le era rau, nu aveau mancare, stateau in frig, etc. Aici nu ii pasa nimanui ce face omul de rand, incepi sa ai probleme daca vrei sa faci ceva impotriva regimului politic... Nu, nu este democratie, dar politicul nu influenteaza cu nimic viata de zi cu zi a omului de rand.

Mada -- vad ca inca mai ai cont... tine-o tot asa, vorbeste despre ce habar nu ai, cat ma agresiv cu putinta si poate n-a sa mai ai... De ma mine, de acum incolo la acest topic, IGNORE

Amonar -- iata ca pana acum, de rau au scris numai cei care nu au calcat in China. Cei care vin, sunt impresionati. Si nu mai au pantalonii crapati, cel putin inorasele mai mari, cam toti poarta scutec acum :)

Edip -- eu si familia mea suntem cu totii americani, asa ca n-ai nimerit-o. Filmuletul nu pot sa il vad, internetul nu este liber in China, multe site-uri care au fost folosite pentru propaganda anti-regim sunt blocate.

Pisigri -- diferenta este ca nu TOTI romanii sunt hoti si violatori. Dar toti chinezii fac chestii care MIE mi se par barbare si necivilizate. Deci ai gasit o comparatie nepotrivita. Unii pot spune ca toti romanii sunt pesimisti, ca mereu gasesc nod in papura si ca se baga in treaba altora. Asta e ceva general, care pentru romani e normal si pentru altii este ceva negativ. Deci asta ar fi comparatia mai corecta.

Cat despre accident, daca in Bucuresti cineva intorcea de pe banda din dreapta si era lovit de o masina mergand pe cea din stanga, iti garantez ca soferul respectivei masini nu scapa nebatut. Eu nici macar nu am tipat la el, dar cand a inceput sa injure si cand prietena mea i-a zis ca fetita ei s-a lovit la cap si el a injurat-o si cand a inceput sa imi zica ca daca sunt gravida sa stau acasa, ei bine, atunci am decis ca in loc sa pierd 2 ore la 9 seara la asigurare ca sa il ajut, am sa ma duc cand am sa am eu timp. NU am facut figuri, e dreptul meu sa merg cand am timp. Daca voia sa ii fac o favoare, trebuia sa se comporte ca atare. Cand gresesti, iti ceri scuze, mai ales cand greseala a pus in pericol viata a 4 persoane, dintre care 2 copii. Sigur ca daca tu si copiii tai erati in masina, ai fi fost zen sa te injure si te duceai in graba mare sa pierzi 2 ore la asigurare ca sa il ajuti dupa aia...

Ilinca -- sa iti explic cum e treaba cu accidentele. Daca cineva este lovit si cazut pe strada, au fost cazuri si nu unul-doua si MULTE in care cineva a venit sa ii ajute si respectivul a spus ca acea persoana este cea care i-a lovit. Sau ca miscandu-i, le-a produs rani mai grave sau moartea. Asa ca aproape nimeni nu se atinge de cineva cazut. E trist, oameni au murit pana sa vina salvarea sau politia care nu ar fi murit daca cineva ii ajuta sa se ridice si sa mearga la spital. Dar aceasta este cauza. Mai nou, de cand cu telefoanele cu camera, cel care vrea sa ajute ii filmeaza pe cei cazuti spunand "Nu tu m-ai lovit/ranit" si abia apoi ii ajuta. Dar in cazul unui copil, in caz ca persoana este inconstienta, nu pune nimeni mana. Asta pentru ca daca esti acuzat, de cele mai multe ori esti gasit vinovat si ai de platit tot tratamentul respectivului si in plus o gramada de bani pagube...

Delia, 9+ si mami de John (11 Martie 2004), Jodie (16 Martie 2006), Jane (2 Martie 2010)

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

FREEDELIA,tremur in fata superioritatii tale.

Tremur asa de tare ca vai,sunt fooooooaaaaaaarte afectata de China ta....

Si dai dovada de o buna educatie net superioara ...absolut,hai simte-te bine in noul an ca esti superioara.Te-a bagat si pe tine cineva in seama si din spatele unui monitor pot si eu spune ca-s in India....
Ok,fa-te vedeta ...e perfect e momentul tau de stralucire.....stii vorba cu cel mai destept......

La multi ani si ......

Madalina si Eva-Maria
https://picasaweb.google.com/lhmadalina/Dezastrul?authkey=Gv1sRgCIKAmOzUz-zXAw#5640047175923810098

TE IUBESC MINUNEA MEA ...ESTI ALFA SI OMEGA PENTRU MINE,RATIUNEA MEA DE A TRAI.....TE IUBESC.....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Citat:
citat din mesajul lui alex_andra

Citat:

BAZAR UMANITAR

Nu stiu, nu citesc carti de duzina, imi cer scuze.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns manumanu spune:

Ca sa stii ca sunt "de duzina", ar trebui intai sa fi citit macar 2 pagini din vreuna din ele...

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui alex_andra

Citat:

BAZAR UMANITAR

Nu stiu, nu citesc carti de duzina, imi cer scuze.

mamica de Anastasia si Radu, 23 noiembrie 2008

Mergi la inceput