Daca nu erau acele zile ce eram noi azi? (2)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Glicina spune:

Citat:
citat din mesajul lui ch_dana

Glicina, daca oamenilor le-a fost bine, de ce ar minti ?

Din nefericire faptul ca ei, copii fiind, au avut de toate, nu compenseaza ce au resimtit ceilalti. Si eu pot spune c-am avut de toate (ce n-am avut n-a vrut mama sa-mi ia - de ex. video, spunea ca nu mai invat dupa aia), dar asta nu contrabalanseaza celelalte lipsuri, mai importante...

Dana & Amelia (21.06.2011)

Dana, nu, nu trebuie sa minta. Doar sa aiba putina decenta :)
In fine...

Un an nou cu sanatate va doresc tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamitzica spune:

Citesc la subiectul asta si ma intreb daca eu am trait in aceiasi Romania in care au trait si altii...
Daca dupa 20 de ani sau mai exact 22 de la Revolutie ajung unii sa spuna ca nu a fost chiar asa rau incep sa cred ca in 50 de ani o sa se trezeasca vreunul sa instaureze din nou comunismul,poate cu fata umana.
Nu de alta dar vad ca in China e tare bine.Daca nu as fi trait in Romania comunista aproape ca as fii crezut propaganda asta cu cit de bine le merge chinezilor.Scuze Freedelia,dar si lingaii/nomenclaturistii/baietii cu ochi albatri sau cum vreti sa le spuneti bateau din palme la congrese si ziceau unei lumi intregi ce fericiti erau romanii si ce bine o duceau.
Iar Tiananmen banui ca a fost pusa la cale de elemente negative platite de agenturilii straine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

Taci Mamitzico,nu auzi ca in China e nemaipomenit de bine?
Fata de comunismul din Romania acolo e raiul pe pamant bag sama.
Si dubele de executie la moarte colective?
Tot agenturile straine sunt de vina.....

Madalina si Eva-Maria
https://picasaweb.google.com/lhmadalina/Dezastrul?authkey=Gv1sRgCIKAmOzUz-zXAw#5640047175923810098

TE IUBESC MINUNEA MEA ...ESTI ALFA SI OMEGA PENTRU MINE,RATIUNEA MEA DE A TRAI.....TE IUBESC.....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amonar spune:

Eu ce am vazut in China cu ochii mei m-a fascinat. Un oras de 8 milioane de locuitori, bogat si stralucitor ca orice alt oras imens din Europa de Vest. Diferenta e ca nu am vazut masini mici si vechi. Autostrazi largi, suprapuse in toata provincia Shandong. Bogatie si lux, asta am vazut. In cartierele obisnuite se gasesc blocurile normale pe care la gasim in alte tari.
Am citit in ziarul din avion, ca autoritatile de la Beijing au impus o regula cu privire la achizitionarea de masini noi si ca urmare la inmatriculare. Pt ca deja sunt prea multe masini in Beijing exista o lista de asteptare pt cei care vor sa-si cumpere o masina noua. Ca urmare s-a dezvoltat o piata noua. Cea a masinilor de mana a doua. Pt ca toti chinezii sunt dependenti de masina pt a merge la servici isi cumpara mai nou masini vechi care se vand ca painea calda. Asa ca a ajuns VW vechi de prin anii 80 sa coste la 20mii de euro. Si este batalie pe ele. Asta ca sa expun societatea de consum si resursele financiare a celor din orasele mari.
In Qingdao se vand apartamente care costa 1000euro pe m2. Si sunt o multime de blocuri construite si se mai construiesc ca ciupercile dupa ploaie. De vile si case la mare nici nu mai vorbesc de preturi. Costa milioane. Nu am reusit sa descopar substratul acestei bogatii pt ca am stat prea putin acolo.

Si am observat ca exista o diferenta intre generatia batrana si cea tanara. Cei mai in varsta erau mai 'din topor', de exemplu se impingeau la lift chiar daca eu deja stateam acolo si asteptam liftul. Cei tineri din contra, pareau mai amabili si mai serviabili. Si nu acceptau bacsis la restaurant. Si am observat ca foarte multi tineri lucreaza. Oameni in varsta nu am vazut, ma refer la comert, restaurante, deci unde este vid mare de oameni.

Freedelia, i-am vazut si eu facand gimnastica de dimineata, dupa-amiaza in fata locului de munca Si adunarea de la ora 12 unde seful vorbea in fata grupului de angajati si unde se aplauda din cand in cand. Pacat ca eu nu intelegeam ce se spune....
Eu nu stiu, dar eu am mancat mancare extraordinara (mancare calda, la pranz, deci orez, carne si tot felul de legume delcioase) cu 1 sau 2 euro pe portie. Imi dau seama ca mancarea este pt un chinez o chestie foarte abordabila, deci nu se moare de foame. Vedeam cum vin muncitorii sau chiar cei de la birouri la 'bufet' si isi cumparau mancarea calda.
Eu daca as avea ocazia, as dori sa locuiesc cativa ani in China. M-a fascinat si as dori sa cunosc si mai mult cultura lor mai ales cea spirituala. Mi-ar place ca fiul meu se stie sa vorbeasca lb chineza. Cat ar fi ei de barbari, pe mine ma fascineaza tara aceea.

Mi-ar place si mie sa ne spui mai multe despre China, intr-un topic separat

Daca voi avea ocazia voi pune niste poze cu orasul Qingdao. Apropo de copilul acela din poza, care isi face nevoile. Toti copiii, au pantalonii crapati intre picioare, asa sunt croiti. Si nu poarta chiloti. Am vazut si eu doi baieti care se jucau si dintr-o data s-au pus unul langa altul pe trotuar si au facut lipsa mare. In plin oras, in plina zi. Nimeni nu se uita la ei. Noi, turistii, am ras de ne-am spart si am facut poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Edip spune:

Delia, si soferul secretarului de partid o ducea mai bine decat ceilalti...

E adevarat filmuletul asta? 2011 nu acum 10 ani:

http://www.youtube.com/verify_age?next_url=/watch%3Fv%3DeGwqZWHUZ0w

In alta ordine de idei ai trait in alte tari altele decat Ro si China? Sau ai plecat din RO direct in China? Asta ar explica perceptia ta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Eu nu am fost in China si nici perspective apropiate de ajunge acolo nu am, dar sa spui ca sunt barbari, nespalati, neciopliti, este cam la fel de drept, corect, moral si elegant ca a spune ca romanii sunt tigani si hoti si violatori si criminali. Va place?

Diferentele culturale sunt diferente culturale si nu cred ca aveti voi dreptul sa judecati si sa puneti la zid una dintre cele mai vechi culturi din lume numai pentru ca nu CUNOASTETI si nu INTELEGETI substratul a ceea ce voi considerati barbarii....

Cit despre chestia cu "fatza"...cititi si voi cite ceva despre cultura si obiceiurile lor si abia apoi dati ochii peste cap si faceti "rautacisme" de genul "nu am chef sa ii semnez asigurarea, lasa sa astepte, de ce s-a enervat degeaba cind el era vinovat???" Una la mina, nu cred ca v-ar conveni ca cineva "sa va aiba la mina" si sa isi bata joc de banii si timpul vostru numai pentru ca poate, doi la mina ca asta nu spune prea multe lucruri bune despre calitatea voastra umana si trei la mina, pentru ca daca erati in Romania aveati sanse mari nu sa se tipe la voi de nervi, ci sa mai luati si doua peste ochi daca faceati faze de-astea penibile cu aminarea unor semnaturi...

Si as mai spune, dar cred ca m-am si v-am enervat destul pentru zprima zi a anului...

http://scrisoaredelamosul.blogspot.com/

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amonar spune:

Pisigri, ai dreptate. 'Barbariile' sunt diferente culturale care socheaza. Si poate e gresit sa le numim barbarii, cand toate au probabil un fundament necesar mentinerii unui popor asa de numeros. Incepand de la mancare si pana la comportament.

Imi amintesc ca pe mine m-a socat faptul ca toti, dar absolut toti, scuipa pe strada. Femei, barbati si copii, nu conteaza. Si uneori cu gestul acela de a acumula flegma din burta si din toti rarunchii ca apoi sa fie catapultata de strada. Care a fost primul meu gand atunci? Ehhh....parca sunt acasa in Romania.... Imi amintesc ca la fel era in Romania cand eram eu copil. Se scuipa pe strada, asa era obiceiul. Nu stiu cum e acum.....si mai imi amintesc cum profesoara de biologie ne explica ca scuipatul pe strada nu este igienic, ca in acest fel se raspandesc microbii si bacterile. Deci se propaga civilizarea poporului prin invatamant (sau schimbarea unui obicei).
Sincera sa fiu, de multe ori sesizam ca gandesc ' e la fel ca acasa' Cateodata era doar o perceptie irationala, propagata din subconstient, bazata pe ceva care nu era bine definit.

Am citit o carte scrisa de un manager expat care a fost trimis in anii 90 sa deschida o divizie acolo. Nu este o carte publicata ci un fel de jurnal. Am ramas fascinata. El traind acolo inca din anii cand China era o 'gaura neagra' pt lume. El fiind Olandez, diferenta dintre cele doua culturi era imensa. Diferenta de perspectiva era mult mai mare decat dintre noi si chinezi. Pt el intervenea si dimensia 'comunismului'. Imi maintesc ca spunea ca in anii 90 inca se scuipa in restaurant, pe podea si ca WC-ul se afla in mijlocul restaurantului si te simteai privit.

Cred ca pt multe popoare, chinezii sunt mai 'barbari' din punctul lor de vedere. Nu stiu daca cuvantul ar putea fi inlocuit cu un altul, mai 'prietenos'. La fel cum americanii ne-ar considera pe noi 'barbari' pt faptul ca taiem porcul in gradina si ii mancam urechile si coada la locul de fata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui pisigri
Eu nu am fost in China si nici perspective apropiate de ajunge acolo nu am, dar sa spui ca sunt barbari, nespalati, neciopliti, este cam la fel de drept, corect, moral si elegant ca a spune ca romanii sunt tigani si hoti si violatori si criminali. Va place?

Nu ne place. Este inca o dovada a intelegerii superficiale a realitatii din China.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Intr-adevar ca despre chinezi nu stiu multe lucruri, recunosc ca nu m-a preocupat cultura lor, nu am fost insetata sa cunosc prea multe decat chestii ce m-au izbit accidental.
Dar filmuletul cu fetita de 2 ani...pe care am intrat sa-l vad desi citisem despre ce e vorba si instinctul de conservare ar fi trebuit sa ma opreasca sa dau click pe filmulet...dar am intrat totusi cu speranta ca nu poate fi adevarata descrierea, ca precis e un trucaj ordinar...si n-a fost
Cineva care se pricepe la cultura lor poate sa explice cum a fost posibil ca 18 chinezi sa treaca pe langa un copil de doi ani calcat de masina ca pe langa un sobolan? Sau n-are legatura cu cultura/ mentalitatea/ morala chineza? Cu comunismul? Cu ce are legatura pentru ca totusi asa ceva nu am mai intalnit. Da, am auzit de copii molestati/abuzati/torturati in toate tarile si toate culturile, dar tineau de patologic, ce niste oameni dereglati, psihopati, alcoolici etc. Dar astia erau 18 oameni fara legatura intre ei si toti au reactionat (de fapt nu au reactionat!) la fel. Care-i faza?

I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

O duc bine...e ca-n rai acolo,toti sunt fericiti...de ce i-ar interesa ce se intampla cu o viata umana...doar toti o duc binee.....

Madalina si Eva-Maria
https://picasaweb.google.com/lhmadalina/Dezastrul?authkey=Gv1sRgCIKAmOzUz-zXAw#5640047175923810098

TE IUBESC MINUNEA MEA ...ESTI ALFA SI OMEGA PENTRU MINE,RATIUNEA MEA DE A TRAI.....TE IUBESC.....

Mergi la inceput