Daca nu erau acele zile ce eram noi azi? (2)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns freedelia spune:

Nu exista blocuri de 30 de etaje fara lift. Au fost, dar deja majoritatea sunt daramate, blocuri de 6-8 etaje fara lift. Si este exact pe dos de cum ai spus, apartamentele cele mai scumpe sunt la etajele cele mai de sus. Apartamente de 2.5 m nu prea exista, nici in blocurile de 4 etaje, care sunt cele mai vechi blocuri. Minim 3 m, in general 3.5 (parca).

Blocul acela cazut este doar o dovada de coruptie in cadrul companiilor de constructii, care fura in disperare materiale si inlocuiesc materialele bune cu porcarii, astfel incat se intampla catastrofe. Dar repercusiunile sunt draconice, asa ca se intampla rar.

Delia, 9+ si mami de John (11 Martie 2004), Jodie (16 Martie 2006), Jane (2 Martie 2010)

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bettercy spune:

Fredelia, un prieten de-al meu( jumatate chinez) a fost in China si asta este poza cu care a descris el China:
http://i1113.photobucket.com/albums/k503/Bettercy/Chinatoday.jpg
( un copil care urineaza prin gaura de la pantaloni pe zidul chinezesc)

Dar el este un artist...n-ar putea in veci sa-l convinga cineva ca China este o tara civilizata doar prin prizma veniturilor materiale.

Incerc sa postez imaginea dar nu-mi iese.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

Eu sunt de acord ca si la noi,prin Ferentari,sau in SUA ,sau te miri unde poti gasi chestii cu care sa sochezi lumea.Insa alea sunt exceptia,nu regula.Din ce am vazut eu in pozele alea la ei asta e regula - adica nici macar la o camera nu am vazut o zugraveala pe pereti.Pai la noi oricat de sarac ar fi cineva,chiar de are o camaruta de 2 pe 2 ,intai isi trage un strat de var pe pereti,nu-i musai un lavabil Si mai pune omul o perdea la geam,un covor,face ordine ... Dupa mine e mai mult cum zice Fredelia - nu ii intereseaza - nu luxul - ci macar minimul confort.Adica stati ca la majoritatea am vazut ca aveau si ventilatoare in camerele alea ,ba la unele ferestre se vedeau aparate de aer conditionat.Deci mai degraba nu ii intereseaza ca la noi "sa fie frumos" in casa.Poate ca si daca au bani ii tin la ciorapi cum zice ea si stau ca sardelele la cotetz.

MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009) www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE
"10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Glicina spune:

Citat:
citat din mesajul lui ch_dana

Citat:
citat din mesajul lui Glicina

[...]Cum a fost posibil? Romanii sunt inteligenti, stim, dar cum explici tu ceea ce s-a intamplat? Voi ce faceati cand erati redusi la statutul de soldatei fara constiinta?

Inlocuieste "Romanii" cu "Germanii" (daca ii intrebi de perioada nazista). Vei vedea ca le e la fel de greu sa raspunda pe cat ne e noua...

Dana & Amelia (21.06.2011)

N-as putea inlocui nimic. Pe de o parte, nu vreau sa scuz pe nimeni, pe de alta eu trebuia sa raspund strict la intrebarile despre romani, in calitate de romanca. Nu stiu germana, dar ma-ntreb si eu, oare pe forumurile nemtesti vor fi existand sustintori inflacarati ai vreunui regim totalitar, asa ca la noi? Useri care sa sustina sus si tare ca lor le-a fost bine atunci? Si nu ma refer la cazurile patologice...

Mergi la inceput

Bettercy -- nici eu nu consider ca China este o tara civilizata. Mi se par un popor barbar, fara cultura (desi au o istorie de mii de ani), fara valori morale, egoisti si ingrati. Mi se pare scarbos cum si ce mananca (a nu se intelege ca nu e mancare buna aici, vreau doar sa spun ca ma dezgusta ca mananca si caini si pisici si serpi si insecte si fetusi in oul de gaina si alte mizerii), ma dezgusta ca arunca mizerii pe jos chiar si cand cosul de gunoi este in fatza lor, ca nu au respect unul fatza de celalalt si ii trataza pe cei mai saraci sau in functii mai joase decat ei mizerabil (femeile, bonele care lucreaza la straini nu s-ar mai intoarce la chinezi niciodata, desi unii le platesc chiar mai mult decat strainii, pentru ca le trateaza ca pe niste gunoaie, nu ca pe oameni).

Deci nu, nu am susutinut ca sunt un popor civilizat, ci doar ca nu sunt opresati precum romanii in comunism si nici nu au un nivel de trai prost.

Delia, 9+ si mami de John (11 Martie 2004), Jodie (16 Martie 2006), Jane (2 Martie 2010)

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicabo spune:

Freedelia, intersant ce povestesti tu despre China! Am citit cu interes.. Tu de cati ani esti acolo? Ai resimtit pe pielea ta, unele transformari (mai mari, maimici, in bine, rau, depinde, in fct de situatie)?

Ce e caraghios este la noi in vremea comunismului, era controlata natalitatea, prin faptul ca "obligau" femeile sa aibe cat mai multi copii, iar chinezii controleaza natalitatea din sensul opus, n-au voie femeile sa aibe mai mult decat un copil...
Si daca o femeie naste gemeni, deci 2 dintr-un "foc" ce se intampla cu regula? Sper ca nu ....Doamne fereste....

Monica, mami de 2 : Andreea Ioana (11 iulie 2007) si Ana Maria (13 noiembrie 2008)

Povestea sarcinii si a nasterii Andreei

Povestea nasterii super rapide a Anei Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ch_dana spune:

Fir-ar, de ce nu face cineva split la subiectul asta,e interesant...

Noi avem ceva chinezi ca vecini, e drept ca nu am intrat in casa la ei, dar sunt extrem de amabili, politicosi...si muncitori, intr-adevar. Langa blocusorul in care locuiesc, au improvizat pe un maidan o gradina de legume, au imprejmuit-o cum au putut si vara coboara cu apa de la et. 2 sa ude gradina... Asta-vara jucau badminton pe strada, e o priveliste care nu prea se mai vede in Bucuresti... Chiar si cand stateam la bloc, la et. 9 aveam un vecin care ne-a ajutat odata sa iesim cu masina din zapada, impingand la ea. Sarmanul om era dupa aia plin de zloata, dar zambea, fericit ca ne ajutase.

Mi-a placut faza cu soferul care "isi pierdea fata", credeam ca astea sunt povesti scoase din Shogun, se vede treaba ca nu

Delia, noi nu consideram ca ei sunt o tara civilizata, dar probabil ca si ei ne considera pe noi proaspat coborati din copac, de vreme ce ei au in spate vreo 5000 de ani batuti pe muchie. Oricum in materie de coruptie avem ce invata de la ei (s-a stopat programul cu trenurile rapide, nu ?)

Nu stiu daca ai apucat sa vezi pe Pro TV, a fost un program destul de interesant cu romanii din Shanghai :

http://stirileprotv.ro/stiri/romania-te-iubesc/romania-te-iubesc-romanii-care-sfideaza-criza-sunt-in-china.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns JuliaSM spune:

Multe din ce ai spus tu, Delia, au fost surprinse si in www.990.ro/seriale2-10113-8590-An-Idiot-abroad-Un-tantalau-in-jurul-lumii-online-China-download.html" target="_blank">episodul despre China al serialului documentar An Idiot Abroad. Mancatul de toate alea si lipsa crasa de igiena m-au dat gata...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ch_dana spune:

Glicina, daca oamenilor le-a fost bine, de ce ar minti ?

Din nefericire faptul ca ei, copii fiind, au avut de toate, nu compenseaza ce au resimtit ceilalti. Si eu pot spune c-am avut de toate (ce n-am avut n-a vrut mama sa-mi ia - de ex. video, spunea ca nu mai invat dupa aia), dar asta nu contrabalanseaza celelalte lipsuri, mai importante...

Mergi la inceput

Monica -- noi suntem in China de 10 ani. Sunt multe schimbari, de la infrasctructura care era aproape inexistenta iar acum sunt autostrasi si sosele suspendate peste tot, 13 linii de metrou in Shanghai si aproape toate orasele mari au cateva linii, aeroporturi care erau cat baneasa si acum sunt cat aeroporturile din Paris, frankfurt si moderne de se intorc dupa soare. La produsele care se gasesc acum (aproape orice produs de import din Europa de vest sau America de nord il gasesti acum, cand am venit noi abia gaseai o branza cheddar vai de mama ei, smantana niciodata, salamuri, sunca, toate erau cu gusturi chinezesti, dulcege, avocado nu gaseai decat in guacamole la restaurantele western, scutece doar la marile supermarketuri, nu te puteai epila nici la hotelurile de 5 stele, etc etc). La preturi care sunt mai multe decat duble 9la carne, lapte, orez, legume, fructe). Cand ne-am mutat aici, intr-adevar, in Shanghai, Shenzhen, nu puteai intra decat cu permise speciale, iar strainii cu pasaportul. Multe, extrem de multe cladiri vechi au fost daramate si in locul lor construite cladiri noi, moderne. Salariile au crescut, daca acum 10 ani, plateai o femeie sub 1 dolar pe ora, acum nu gasesti nici una incepatoare sa lucreze sub $2.75 si daca atunci un angajat proaspat iesit din facultate castiga $100, acum slariile pe aceleasi pozitii incep d ela $400 in sus.

Natalitatea, cum am mai spus, nu e controlata in sensul ca te obliga sa avortezi daca ai deja un copil, ci te pune sa platesti o amenda destul de usturatoare. In caz de gemeni, esti super norocos, evident ca nu te pun sa platesti amenda. Insa cunosc cazuri care au strans bani de amenda pentru ca mai voiau un copil si au avut gemeni. Nu erau saraci, dar au trebuit sa vanda parca o masina ca sa plateasca doua amenzi in loc de una...

Dana, eu in general ma tin departe de romanii din China, pentru ca majoritatea nu sunt oameni de calitate. Insa profesoara de balet din reportaj, Adriana, este profesara fetei mele si este o adevarata DOAMNA. Sotul ei este chinez si de la ei stiu o gramada de lucruri, si el este din categoria de varsta care au trecut prin revolutia Culturala

dA, SUNT FOARTE COPILAROSI SI UNEORI FAC LUCRURI RIDICOLE PENTRU NOI, cum ar fi sa iasa pe strada seara in pijamale si sa joace bedminton, sau isi pun bigdiuri si merg la cumparaturi cat le prinde permanentul, o gramada de lucruri din astea de ramai masca la inceput cand ii vezi... De ajutat, pe straini ii ajuta. Daca esti strain si intrebi unde e nu stiu ce, te ajuta, dau si telefon sa intrebe daca nustiu. Daca intreaba un chinez, nici nu se uita la el, ii arata asa cu mana, intr-o directie si ii zic incolo, atat. Se trateaza groaznic unul pe altul...

Cu fatza, nu, nu sunt nicicum povesti, eu am avut probleme mari la joburi cu cultura, pentru ca daca le stirbesti cumva din autoritate in fatza altora te urasc pe veci. Si nu ar recunoaste ca au gresit in ruptul capului. Si nu au scrupule, te privesc in ochi si te injunghie pe la spate. Copiaza orice produs si il vand la un pret derizoriu ca fiind original. NU respecta dreptul de autor, nici nu exista conceptul asta pentru ei.

Si isi etaleaza tot ce au in public, cat mai vizibil. Soferi de taxi, vanzatoare, chelneritze au ultimul model de i-phone, chiar daca au platit pe el mai mult decat salariul pe o luna. Cand te cunosc, una dintre primele intrebari este cati bani castigi, daca stai in casa cu chirie sau e casa ta, ce lucrezi sau ce lucreaza sotul. cand iti cumperi ceva nou, prima intrebare e cat ai dat pe el?

e o societate de consum, ult mai nasoala decat in America, pentru ca nu au nici macar un simt al responsabilitatii sociale, ca americanii. banul este cel mai important...

POZE

Mergi la inceput