Ne rugam pt VICTORIA - M&M mai-iunie 2008 (206)
Raspunsuri - Pagina 10
Lorich spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Desiree2002 6 luni si 11 zile! _ Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008 VICTORIA www.facebook.com/pages/Acute-Lymphoblastic-Leukemia/178051842277685" target="_blank">Acute Lymphoblastic Leukemia |
Doamne, azi noapte ma gandeam la voi (m-a marcat rau postul tau) si ziceam in gand "maine o sa-i scriu AMR 7 luni!!!" Uite, ca e minus 7 luni!!! Doamne abia astept sa treaca cosmarul asta!!!
Cleo multam!
DanaH spune:
La Multi Ani, fete dragi, si un an nou asa cum mi-l doresc si mie: cu sanatatea, bucurii, fericire si linsite!
Nici nu stiu de cand nu am mai intrat pe aici. vacanta asta a fost tare buna, clar aveam nevoie de ea, dar am intrat intr-o stare de leneveala ce nu s-a mai vazut. uneori chiar ma sperie starea mea, nuam chef mai de nimic, sunt cea maif ericita cand lenevesc pe canapea cu laptop-ul in bratze. dar cred ca numa am profitat de vacantza, ca vad ca acum, la munca, am intrat in priza.
noi ama vut o vacantza linsitita per total, cu ceva vizite, cu plimabrea noastra la Berlin si cu sarbatori in grup restrans in familie.
Berlinul a fost minunat, ne-a placut la nebunie. Ne-a impresionat tare mult, e vorba despre istorie nu dspre care am citit in carti sau am auzit de la altii, ci pe care am trait-o. am fost de o aprte a zidului acela. cred ca de aia am fost asa de marcati.
plus ca am descoperit (minune!) ca avem copii mari. de nu i-am mutat din tren in metro si in tranvai si apoi iar in metro si apoi plimabt pe strazi. si sa va mai spun ca vremea a fost oribila? ne-a plouat de numa. am vizitat gradina zoologica pe o ploaie de nu va puteti imagina. mai erau cateva "muste" amrotite pe acolo. noroc ca mutle animale eraun inauntru, sia sa ne-am mai incalzit si noi. dar nu s-au plans copiii, ba cahir le-a placut.
am fost, evident, si la legoland, cum altfel. si in general, a, petrecut timp cu prietenii nostri, ea fiind colega noastra de facultate. si cred ca ne-am facut cu un nou finutz de botezat, dar mamica este destul de stresata si nu vrea sa vorbeasca inainte de a se naste bebele.
apoi acasa, sarbatorile, ca de obicei: macare mutla, bautura, familei aproape. ceva filme vazut pana seara tarziu. somn mult, dar mai intra.
copiii au fost tare puturosi, au avut zile inc are s-au trezit si la 9:30, dar i-am si cuclat la ora 9, ceea ce este extrem de tarziu pt ei. am fsot la film cu ei, la biblioteca, la patinoar. vremea a fsot groaznica, ploaie, vant, dar noi en-am facut de lucru.
au prmit cadouri din toate partile, inca mai au cadouri pe care nu le-au desfacut. asa mi-e ciuda uneori ca nu stiu sa aprecieze cadourile astea, cand sunt atatia copii care nici nu au ce manca. dar pe de alta parte stiu ca este numai vina noastra, a parintilor.
de pe 3 ianuarie am ramas singurica cu copiii, tati a pelcat in indonezia. dar ne-a descurcat de minune. joi am dus-o pe odo la gradi, ca m-a batut la cap toata vacantza cu copiii ei de la gradi, si am petrecut timp cu baiatul meu. imi era dor.
sambata am dus-o si pe bunica la aeroport. acum il asteptam pe tati sa vina joi. odo intreaba in fiecare dimineatza cand vine tati, ii e cam dor de el
sambata a avut alex turneu de baschet si deshi nu echipa lui a ieshti pe penultimul loc (7 din 8), el a luat cupa pt cel mai bun jucator al turneului, la categoria sub 8 ani. va dati seama cum era inima in mine, nu? iar el era asa de incantat, nici nu i-a venit sa creada. iar seara mi-a zis:" mami, sunt tare mandru de mine".
odo este in forma maxima, nu ii tace guritza o secunda, mi-au zis educatoarele ca si la gradi e la fel. este putin suaparata ca i-au pelcat prietenele cele mai bune la scoala, acum ea a ramas cea mai amre de acolo. dar are responsabilitati, cand iese educatoarea din clasa ii spune ei unde este, o ajuta pe educatoare cand pune masa, la masa sta pe scun normal, nu pe cel pt coppii. este foarte incantata de "pozitia" ei si plina de improtantza.
dar am observat ca a icneptu iar sa se balbaie mai mult. azi le-am zis si la gradi sa o urmareasca daca si in ladneza face la fel. m-am gandit poate numai in romana, mi se pare ca episodul trecut a fost dupa vacantza de vara. apoi parca a lasat-o mai moale, dar acum a inceput din nou. nici nu stiuc e sa fac, sa iau masuri, sa o corectez, sa o las sa isi revina singura. si alex a avut o perioada, tot pe la 3-4 ani, dar si-a revenit singur. el facea si in olandeza, stiuc a mi-a zis invatatoarea, dar a trecut destul de repede.
in fine, hai ca va las, ca m-am intins ca o zi de post. dar nu inainte de a pupa copilasii bolnaviori.
si pupici speciali pt Desiree si Victoria. Ndia, am tot respectul din lume pt tine si pt curajul tau. stiu ca in momente din astea prinzi curaj, esti tare pt cpilul tau, dar tu intreci orice inchipuiri ale mele. mult curaj in continuare. ce a fost greu, a trecut, sper. chair ca o sa ne imbatam toate aici peste 6 luni si 10 zile. ce petrecere o sa tragem....
gata, fug la multele email-uri pe care trebuie sa le citesc si sa le raspund. de vreo ora fac numai appointment-uri pt noul an.
pupici si mai viu eu, ca doar sunt la mucna de acum :)
alina_anto spune:
Lumi, sa il stapanesti sanatoasa!! (cadoul de la Mosu').
Nadia mamica puternica. Esti cea mai buna mamica pe care o putea avea Victoria!
Cleo O sa nasc la Sanador, e spital particular, in piata Victoriei, f aproape de noi. E mult mai ieftin decat euroclinic, sau alte sp particulare.
Ina Sara e f bine, am o fata (bona) care vine zilnic (L-V) de la 9-15 si se ocipa de Sara. Se joaca, se plimba, citesc, deseneaza, fac engleza, canta, danseaza...ca la gradi. La gradi o vom da anul acesta. La un moment dat am dat-o la cursuri de balet, dar a fost epidemie de scarlatina, gripa,..si am renuntat. Era exact ce nu aveam nevoie in perioada de sarcina...
In rest toate bune. va pup
Alina 38+cu Filip-Andrei si mamica fericita de ScortzisoaraSara-Maria (09.05.2008)
mi_bebelina spune:
Desiree, inca putin si vom sarbatori! mamica si fetita puternice!
Luminel, sa-l stapanesti sanatoasa! Mai bine mai tarziu decat deloc!
Lorich, condoleante pentru socrul tau!
Alina, ce faci, ramai cu programarea pe 14? Poatechiar atunci se hotaraste si scortisorul sa dea semne ca vrea sa cunoasca pe mami!
Eu sunt inca acasa, mai am o saptamana de concediu si incerc sa ma obisnuiesc cu programul de casnica.....mancare, curatenie...de-astea.
Va imbratisez cu drag!
Diana, mamica fericita de Deliutza broscuta si cu fratior sau surioara?
YLARI spune:
Citat: |
citat din mesajul lui alina_anto Cleo O sa nasc la Sanador, e spital particular, in piata Victoriei, f aproape de noi. E mult mai ieftin decat euroclinic, sau alte sp particulare. Ina Sara e f bine, am o fata (bona) care vine zilnic (L-V) de la 9-15 si se ocipa de Sara. Se joaca, se plimba, citesc, deseneaza, fac engleza, canta, danseaza...ca la gradi. La gradi o vom da anul acesta. La un moment dat am dat-o la cursuri de balet, dar a fost epidemie de scarlatina, gripa,..si am renuntat. Era exact ce nu aveam nevoie in perioada de sarcina... In rest toate bune. va pup Alina 38+cu Filip-Andrei si mamica fericita de ScortzisoaraSara-Maria (09.05.2008) |
Buna fetelor!
Buna Alina! Of, chiar ca fix de bolile alea nu aveai nevoi, foarte bine, lasa ca are timp sa baleteze mai tarziu si ele de-acum incolo se fac domnisorici!
Am citit si eu un pic despre Sanador, poti veni cu medicul tau sau numai cu medici de acolo, ce stii?
Eu sunt asa ca intr-un vartej, am vb acum cu dra (prin telefon) mi-a explicat una-alta, ca nu e cazul sa ma ingrijorez, parerea ei, dar ca cel mai bine ar fi sa facem amnio, asa ca mi-a luat o piatra de pe inima (n-a fost nevoie sa ii sugerez eu - deh, mai stii, poate se deranja femeia ca imi dau eu cu parerea...) Bun, asa ca maine merg la o consultatie sa vorbim mai pe larg, am sunat si la Fundeni, mi-au zis deja sa intrerup aspenterul (am de gand sa fac saptamana asta amnio). In fine, m-am mai linistit, dar fac amnio ptr sufletul meu sa STIU ca e totul bine. Alina, tu ai facut amnio sau nimic? Parca DT si TT ai zis ca nu.
Lumi, Eva e o scumpa, multumesc de intrebare. Ieri ii faceam baie si statea in picioare in cada si nu a fost nevoie sa ma aplec prea mult ca sa o spal, am avut asa o ... impresie ca s-a facut atat de mare! Ea inca nu stie de bebedoi (am tot zis ca ii spunem cand vom fi siguri ca e totul bine si acum daca tot facem amnio am zis sa mai asteptam cateva zile) iar azi in masina in drum spre gradi a fost tare scumpa, a zis ca vrea nu stiu ce caleashca si eu i-am zis "mami am impresia ca tu vrei sa mai vina Moshu la tine" si tati a zis "lasa Eva ca o sa mai vina si iepurashul de Pasti" la care Eva : "daaa, si o sa vina si Barzaaa" Whaat??? Probabil si-a dat seama ca mi-a cam crescut burtica si ea stie ca femeile cu burtici mari au bebe inauntru, ca si ieri la baie zicea ca are un bebe in burtica si se joaca cu buricu'
Le-am cam luat la bani marutzi si pe dnele educatoare ca prea le-am lasat asa lejer si mi-e ca imi chinuiau copilul. Altfel spus, dupa ce mi-am dat seama intreband copilul ca intr-una din zilele sapt trecute au tinut-o inauntru in timp ce pe ceilalti i-a scos afara sa deseneze pe asfalt (ptr ca cica a fost obraznica si i-a raspuns educatoarei si nu a vrut sa faca nici fisha), vineri am intrebat-o pe Eva daca a fost cuminte si mi-a zis ca nu, am intrebat-o dar ce ai facut mami, mi-a raspuns "nu stiu". Am intrebat-o daca a pedepsit-o si mi-a zis ca da. Am intrebat-o cum si mi-a zis ca a dat-o afara pe hol (nesupravegheata, evident, banuiesc eu). Boooon si m-am dus la educatoare, din pacate era educatoarea de la grupa mica, ea sta si cu grupa mijlocie foarte putin, numai o ora seara (adica fix cand venim noi sa o luam) si am intrebat-o cum pedepsesc ele copiii, atunci cand ii pedepsesc. Mi-a raspuns ca sunt fie pusi pe scaunelul rushinii fie la coltz, fie nu ii lasa sa se joace cu nu stiu ce jucarie ptr o anumita per de timp, etc. Zic nu ii dati afara pe hol? Mi-a raspuns senina ca nu. Eva a zis ca azi a fost data afara, si nu este prima data. Aaaa, nu, a trimis-o C. (educatoarea ei) sa isi duca pijamaua singura in dulap, ptr ca Eva a vrut asa, VRAJEALA... In fine, azi aceeasi intrebare la educatoarea C. Vai, dar pe Eva nu am pedepsit-o pana acum. Pai cum nu ati pedepsit-o chiar saptamana cand ati lasat-o in gradinita cand ceilalti au iesit afara? aaahh, pai da, pai o pun la coltz, bla bla. La fel a zis ca nu o da afara. Ca este un baiat de la grupa mare care este foarte agitat pe care il mai dau afara pe hol uneori, si poate de acolo "se inspira" Eva cand spune asa ceva. In fine, vreau sa o sun si pe directoare azi ca mie mi se pare scorpie educatoarea asta si probabil s-au vorbit sa se acopere ptr ca si de cealalta mi-a zis Eva ca a dat-o afara o data. Am intrebat-o pe Eva cine sta cu ei cand ii da afara pe hol si mi-a zis ca nimeni. Am intrebat-o ce face acolo singura si mi-a zis ca plange Deci mor de nervi, imi vine sa le dau cu capu de peretzi ce suflet sa ai sa te porti asa cu un copil?
Mai ales ca fetelor, chiar nu o laud dar e foarte cuminte si intelegatoare, niciodata nu imi da bataie de cap, mai are si ea momente dificile ca oricare dar in 4 zile sa o pedepsesti de 2 ori mi se pare prea mult. Va tin la curent.
Lumi mai vroiam sa iti spun ceva dar nu mai stiu.
Lorich m-ai facut sa rad cu copiii ardeiatzi
Va pup hai ca v-am zapacit! x 1000
YLARI si EVA alaturi de Desiree si printesa VICTORIA
POZE
Mami de Eva scumpa
bebedoiu
Trombofilie, Gena MTHFR Mutatia C677T genotip heterozigot si A1298C genotip heterozigot
Simonix spune:
Salutare fetelor
Ylari - eu la Robert la TT am avut 1/54 parca sanse de Down. Nu am facut amnio, ci o eco super smechera, speciala pt cazurile astea. Iti zic, aparatura era atat de sofisticata si complexa de i-am vazut fiecare vas de sange. Ma rog, exagerez dar chiar a fost complexa si in urma acelei eco s-a stabilit ca nu e nici un risc, cupilul parea bine merci - si drept dovada, vazushi ce baiat a iesit. Atunci am zis ca nu o sa mai fac ever TT & Co, acum insa ce sa zic, s-au cam schimbat optiunile. In plus la peste 35 de ani e posibil ca amnio sa ti-o dea din start, mai ales daca mai ai "antecedent". Asa ca daca mai fac bb, fac TT si increc sa ma ecografiez ca la Robert, iar daca e cel mai mic dubiu, amnio. Eu asa as face. Insa ce imi propun: no stress. Bine, io nici prima oara nu fusei stresata, stiam ce inseamna TT, doar ca ma enervau privirile asistentelor care mai aveau nitel si plangeau cand mi-au dat foaia cu rezultatul ... Iar amnio recunosc ca nu am facut atunci cam de lene, in plus urma sa plecam din Polonia in Belgia si imi complica un pic existenta. Am ales sa plec in belgia
Cu povestile despre gradi Evei - sunt halucinante ! Fazele cu statul pe hol, cu pedepsitul din motivul bizar cum ca "nu e cuminte" mi se se par SF si stiu cat de greu iti e sa le gestionezi, cand madamele fac front comun, uf. Mi se pare foarte umilitor pentru copii, mai ales ca nu ei nu pricep nici macar de ce sunt pedepsiti ! Iar motivele de pedepseala sunt niste nimicuri ! Chiar daca greseste (desi eu zic ca la varsta lor singura greseala majora ar fi agresivitatea intentionata si repetata fata de ceilalti) ea nu va intelege de ce si nu se va putea corecta. Fratilor, chiar sa nu fie alte metode sa ii captezi copilului atentia daca vezi ca vorbeste intr-un moment nepotrivit, de ex? Doar datul afara merge? In fine, este super enervant si imi inchipui ce simti si tu.
Cu bebe in burta - mai si al meu viseaza, ma intreaba destul de des daca am un copil acolo, initiaza jocuri in care el (!) este mamica si eu baietelul si urmeaza ca el (!) sa mai faca si o fetitza, ca cica baietel avem deja Odata i-am zis ca ma doare burta si el s-a intors spre mine si m-a intrebat: de ce, ai bebe in burta?? Io zic ca sunt foarte intuitivi piticii, si apoi, ne mai scapam si noi in fata lor fara sa vrem si ei prind din zbor orice.
Dana - Si mie mi-a placut mult Berlinul Noi cand ne vedem? Pupici la Odo si Alex si salutat la sotz plimbaretz :)
Desiree - si eu numar cu voi E bine ca esti atenta cu tratamentul fetii, mi se pare si normal sa o pui pe ea pe primul loc, ai zis foarte bine, restul isi vad de viata lor, dar la voi e important orice lucru minor si e musai sa fie perfect totul. Hai ca nu mai e mult si o sa scapati de toate problemele astea
Pupici la toate fetele
Simona cu Robert
Cum a venit Robertzel in viata noastra
Poze cu noi toti
Lorich spune:
Ylari fazele cu gradinita sunt ceva.... te storc efectiv, stiu cum e sa innebunesti, pt ca stii ca ele ii pot manipula, se pot acoperi una pe alta, le vezi metodele idioate (si eu am vazut copil pe hol, pedepsit, dar mai sadic..am vazut in coltul unei clase copil in picioare cu mainile sus!!Ati incercat??? E teroare chinezeasca!!)
Fii dura, eu nu stiu cat am reusit, dar treb s afii dura sua ferma cu alea, sa le ASIGURi ca o crezi pe Eva in tot ce-ti spune, SI-TI SPUNE TOT...urmareste-le si cine stie, daca persista, poate o muti. Eu raman la parerea mea - gradi la varsta asta ar treb sa fie super fun!! Nu atatea reguli, pedepse si alte "schingiuiri".
, baftaa cu amnio, sigur va fi bine. Trebuie!!
Lumi sa stapanesti sanatoasa achizitia, sa forumezi si mai si!!
mi bebelina Inca e surpriza? Cate sapatamani ai?
Victoria_mami spune:
Fetelor, sunteti minunate, toate.
LUMI, of, cred ca m-am exprimat eu grabita si s-a inteles aiurea. Pana cand ai mentionat tu de jigniri, nici nu m-am gandit sa simt jignire la adresa matusii mele. Desigur ca vrei mai mult decat sa faci curatenie, eu spuneam ca e si asta o solutie pana gasesti altceva permanent sau chiar si in plus/pe langa, daca ai timp si energie Si ai dreptate, nu e nici o rusine sa faci curatenie, bunica mea avea o vorba: Munca nu e rusine, oricare ar fi ea. Sa furi e rusine.
Soacra-mea o plateste pe o prietena de-a ei sa-i faca curatenie. Soacra-mea nu poate, prietena ei are nevoie de bani in plus (nu stiu daca e atat nevoia de bani cat eu cred ca e dorinta de a o ajuta pe soacra-mea, ca ii aspira si ii sterge praful o data pe saptamana si s-au inteles sa-i dea soacra-mea vreo $20-$30, nu mai stiu, deci chiar nu e mare ajutor de bani). In plus de asta, iti spun sincer ca eu am un mare respect ptr. femeile de servici care isi fac treaba ca la carte.
_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008
VICTORIA
www.facebook.com/pages/Acute-Lymphoblastic-Leukemia/178051842277685" target="_blank">Acute Lymphoblastic Leukemia
belleane spune:
Desiree: va imbratisez si astept sa ne imbatatam toate peste 6 luni. Va urez multa rabdare (si vigilenta).
Ylari: Mie Eva mi se pare tare cuminte, daca era Elena acolo cred ca-si dadeau alea demisia in grup. Pe de alta parte cat a fost Ana la gradi particulara nu a zis vreodata ca nu merge. Nici cand era praf si pulbere n-ar fi ratat gradinita. Dar avea niste doamne si o directoare de nota 10 si eu is foarte suspicioasa si-mi dau seama cand ceva e in neregula.
Elena nu e 100% convinsa de gradi, cred ca doamnele au uneori toane si atunci nu se poarta tocmai bine cu copiii, o doamna sau o ingrijitoare le tot spune naibi de copii si un alt cuvant pe care l-am uitat, cred ca la masa ii forteaza sa manance. Dar eu imi cunosc copilul si stiu ca ea nu se lasa abuzata, decat sa te certi cu Elena mai bine ti-o faci aliata, asta e genul ei, ea nu se lasa, poti sa-i faci orice daca ea crede ceva trebuie sa o convingi nu sa o fortezi.
Doloress spune:
Suntem mai bine fetelor, multumim de intrebari, am dus pruncul mare la gradi ca deja o lua razna in casa, ieri m-a intrebat de nu stiu cate ori cand merge la gradi. Stau cu inima stransa, e inca sensbil, acolo li se da mult dulce (cereale, biscuiti) si cred ca il poate apuca iar. Le-am zis educatoarelor dimineata sa nu ii dea, dar daca toti copii au biscuite nu stiu cum o sa faca el sa nu ii dea si lui.
Incepem procesul de ingrasare, a slabit ca la lupta de clasa, si el si frate-su. Kevin poarta body-uri de 6 luni, asta mare a ajuns la 13 kilograme (sunt copii la Odiseea lui Kevin care au 13 kg la 1 an, deci va dati seama cum arata al meu) are ca atunci cand s-a nascut prematur o gaura asa in cosul pieptului, ii numeri coastele, somalezul alb ii zic.
DESIREE- va pupam cu drag (de la distanta, ca suntem inca contagiosi!) Hai ca mult a fost, putin mai este! Si intr-adevar, aici si probabil peste tot, trebuie sa stai cu ochii pe ei permanent, sunt si ei oameni si gresesc, tot noi suntem cei care ne cunoastem cel mai bine copilasii. Ma minunez mereu cat esti de puternica, eu sincer cred ca esti o persoana deosebita, eu de exemplu am tendinta de a asculta orbeste de doctori si-mi dau seama ca nu e OK.
YLARI - mi se strange inima de fiecare data cand citesc despre gradinita Evei, e strigator la cer. Eu care nu sunt de acord cu nici un fel de pedeapsa, cred ca le-as lua de gat. Nu o puteti schimba? De fapt cred ca peste tot e cam la fel. Copii simt primii cand mami e insarcinata, inconstient.