Ne rugam pt VICTORIA - M&M mai-iunie 2008 (206)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Doloress spune:

Ma striga pruncul cel mic, mai revin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Andreea, eu ii ascult pe doctori atunci cand instinctul si putinele mele cunostinte medicale imi spun ca e ok. Daca eu am cea mai mica indoiala, pai ii innebunesc cu intrebarile Cred ca abia asteapta si ei sa termine Victoria tratamentul sa se scape de mine. Am terorizat spitalul ala V-am mai zis cand una dintre tehnicienele de la laboratorul de sange m-a intrebat daca vreau sa stept pana vine cealalta din pauza, ca ei ii e frica sa ii ia sange Victoriei. Pai, de ce sa-i fie frica? Decat ca e constienta ca nu stie ce face! Ca altfel nu ar avea nici o problema, nu i-ar fi frica ca o sa ii sar in cap. Cand dr. (?) ala i-a crescut doza acum 2 saptamani, noua ne-a spus ca ii creste doza la 37,5 mg 7 zile si la 50 mg 7 zile. Apoi ne-a dat reteta ptr. 25 mg. 5 zile si 50 mg. 9 zile, deci per ciclu cu 50 mg mai putin decat a zis. I-am zis asistentei, si asistenta s-a dus si i-a zis ca a gresit ori ce a spus, ori ce a scris si ca el trebuie sa fie foarte atent ce ne spune noua, ptr. ca noi ascultam fiecare cuvant.
In alta ordine de idei, faptul ca glicemia i-a scazut in Urgenta a fost in primul rand greseala noastra. Desi le-am spus asistentelor din triaj ca Victoria e hipo-glicemica, noi trebuia sa verificam cand i-au pus IV daca e si glucoza in solutia salina. I-am spus asistentei ca nu am verificat ptr. ca am sperat/mi-am imaginat ca fiind sectie de urgenta cineva pe-acolo stie ce face. Am gresit, din pacate Victoria plateste greselile astea. Cred ca si din sentimentul de vinovatie m-am descarcat pe ele, si am incercat sa arunc mata in curtea lor. A doua greseala a fost ca de un an jumate tot am de-a face cu ei si stiu (sau ar trebui sa stiu) ca daca nu stau cu ochii pe ei, fac greseli. I-am spus asistentei ca dupa parerea mea, cand un doctor citeste ca un copil (sau orice pacient, indiferent de varsta) e hipo-glicemic, primul lucru la care ar trebui sa se gandeasca (ca si doctor) e sa administreze glucoza. Ca asa, si un copil de clasa a 2-a poate citi informatia, si eu si oricare. Daca nu esti in stare sa si procesezi acea informatie, ce fel de dr. esti? Clar nu ai ce cauta intr-o sectie de urgenta! In fine, mi-am invatat lectia, din nou pe starea Victoriei, din pacate, ea mi-a platit prostia si neatentia. I-am trimis azi e-mail sefei de asistente de la urgenta, sper ca poate veni in clinica joi sa stam de vorba. Si apoi sa vad cu cine trebuie sa stam de vorba sa schimbe regulile de la urgenta si in loc de un medic pediatru sa ii dea voie medicului oncolog sa vina sa (cum ii zice?) sa verifice copiii de la oncologie in urgenta, in locul unui generalist, sau a unui pediatru sau a unui rezident care, saracul e atat de depasit de situatie ca nici nu-s in acelasi 'time zone'. Sambata rezidentul m-a intrebat pe mine ce sa facem in timo ce asteptam sa mergem pe sectia de oncologie! I-am spus sa ia sange din port si sange din vena periferica si urina, sa le trimita la lab si cand are rezultatele sa sune dr. oncolog cu rezultatele si dr. oncolog o sa-i spuna daca e cazul sa mergem pe sectie ptr. internare sau nu. Habar nu au si eu inteleg de ce; pentru ca copilasii cu astfel de probleme sunt vazuti in clinica (de luni pana vineri), nu prea ajung in urgenta. Asistentul cand a venit sa-i dezacceseze portul tot pe noi ne-a intrebat daca trebuie sa puna anti-coagulant sa ramaan pe linie. DA! Sa nu faca cheaguri in linie! Apoi era el si asistenta cu specialitate in vene, au administrat o seringa de solutie salina si se pregateau sa puna anticoagulantul. Le-am spus sa mai bage o seringa de salina, ca trebuie 20 ml si apoi 5 de anticoagulant! Mi-a spus asistentul ca desi el a fost la clinica la training, nu prea au copii cu port in urgenta. Pe el l-am admirat ca macar a avut 'curaj' si bun simt sa recunoasca ca nu stie, nu are experienta si sa intrebe! Si apoi a venit cu hartia cu instructiuni

_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008

VICTORIA

www.facebook.com/pages/Acute-Lymphoblastic-Leukemia/178051842277685" target="_blank">Acute Lymphoblastic Leukemia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simonix spune:

Desiree - ai dreptate, uneori pur si simplu bunul simt este salvator. Uitasem sa zic ca si eu cred ca esti o mama super puternica, insa in acelasi timp sunt constienta ca pentru copiii nostri toate care suntem pe aici si nu numai avem in noi undeva puterea asta, exact cum ai zis si tu. Din pacate tu chiar a trebuit sa o demonstrezi - insa uite, mai e putin si ne imbatam

Fetelor, sa va zic cate ceva despre romanticul de fiumiu. stici ca e un mic oedip, va mai zisei. Eh, usor usor incepe sa accepte ideea cea mami = mami si iubita = iubita :D Bon, si mai nou, fara sa il impingem noi, a inceput sa declare ca Mara e iubita lui. Eu despre ea i-am zis mereu ca e prietena lui mica, el a declarat odata in tara ca Mara e cea mai buna prietena a lui Booon si ieri nu stiu ce faceam si incepe fiumiu sa vorbeasca. ca el o sa creasca mare si o sa o ia pe Mara, pe iubita lui si o sa o duca intr-un castel. Acolo or sa danseze, or sa bea sampanie si apa cu bule (el detesta apa cu bule sau sucuri, sampania nu a gustat si stie ca e pt omuleti mari). Si apoi... o sa o intrebe daca vrea sa fie nevasta lui Si io zic: pai mami, ce faci tu cu o nevasta? El: pai ne iubim, dansam mereu fara sa ne uitam la ceas (pt ca acum de multe ori il limitam in activitati), vorbim, mancam tot ce vrem noi (pt ca acum mananca ce vrem noi ), ciocolata si prajituri . Si eu sunt printul iar Mara o sa fie printesa mea. Si eu zic: si eu? El: pai mami, tu esti zana Stai si tu cu noi dar mai departe si vii cu bagheta sa o imbraci pe Mara frumos. (Intrebarea e: accepta Mara sa shada cu soacra? ). Influentele din Cenusareasa sunt evidente, ce ma uimeste e ca noi am depasit demult faza asta, e genul de poveste care il fascina la 2 ani jumate, 3. Acum suntem la Habarnam reloaded

Deci ... ne-am scos. Auzi Cleule? Vrem nu vrem - cuscre ne facem hehe.

Simona cu Robert

Cum a venit Robertzel in viata noastra

Poze cu noi toti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cleo78 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Simonix

Desiree - ai dreptate, uneori pur si simplu bunul simt este salvator. Uitasem sa zic ca si eu cred ca esti o mama super puternica, insa in acelasi timp sunt constienta ca pentru copiii nostri toate care suntem pe aici si nu numai avem in noi undeva puterea asta, exact cum ai zis si tu. Din pacate tu chiar a trebuit sa o demonstrezi - insa uite, mai e putin si ne imbatam

Fetelor, sa va zic cate ceva despre romanticul de fiumiu. stici ca e un mic oedip, va mai zisei. Eh, usor usor incepe sa accepte ideea cea mami = mami si iubita = iubita :D Bon, si mai nou, fara sa il impingem noi, a inceput sa declare ca Mara e iubita lui. Eu despre ea i-am zis mereu ca e prietena lui mica, el a declarat odata in tara ca Mara e cea mai buna prietena a lui Booon si ieri nu stiu ce faceam si incepe fiumiu sa vorbeasca. ca el o sa creasca mare si o sa o ia pe Mara, pe iubita lui si o sa o duca intr-un castel. Acolo or sa danseze, or sa bea sampanie si apa cu bule (el detesta apa cu bule sau sucuri, sampania nu a gustat si stie ca e pt omuleti mari). Si apoi... o sa o intrebe daca vrea sa fie nevasta lui Si io zic: pai mami, ce faci tu cu o nevasta? El: pai ne iubim, dansam mereu fara sa ne uitam la ceas (pt ca acum de multe ori il limitam in activitati), vorbim, mancam tot ce vrem noi (pt ca acum mananca ce vrem noi ), ciocolata si prajituri . Si eu sunt printul iar Mara o sa fie printesa mea. Si eu zic: si eu? El: pai mami, tu esti zana Stai si tu cu noi dar mai departe si vii cu bagheta sa o imbraci pe Mara frumos. (Intrebarea e: accepta Mara sa shada cu soacra? ). Influentele din Cenusareasa sunt evidente, ce ma uimeste e ca noi am depasit demult faza asta, e genul de poveste care il fascina la 2 ani jumate, 3. Acum suntem la Habarnam reloaded

Simona cu Robert

Poze cu noi toti

VIIIICTTOOOORRRRRRRRRRRRRRR

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DanaH spune:

Citat:
citat din mesajul lui cleo78

Citat:
citat din mesajul lui Simonix

Simona cu Robert

Poze cu noi toti

VIIIICTTOOOORRRRRRRRRRRRRRR

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=I%20love%20DC&page=2" target="_blank">Victoria (des.1), fetita frumoasa si curoajoasa, te iubim!

pai si cu lorelei cum ramane?
stati ca vedeti voi cand o aparea esme cu gasca ei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns belleane spune:

ESMEEE!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inais spune:

Alina ce ma bucur ca mi-ai mai scris de Sara! O pupam de la distanta! Il asteapta pe fratior? Ce zice? Pana la urma pe 14.01 o sa mai avem un sarbatorit?

Mi_bebelina felicitari pentru bebe surpriza...eu nu prea am mai dat pe aici deci is in urma rau! Cand trebuie sa nasti?

Doloress 13kg si cati cm? Ca eu cred ca e lung Patrick. Las ca recupereaza el.

Simona deci asa cu Mara si Robertel...pai sa o puna nasa pe Iasmina atunci Auzi dar Lorelei e la curent?

Dana ma bucur ca v-am mai citit si eu. Sa va fie de bine vancata si plimbarerile. Deci eu zic sa nu te impacientezi cu Odo cu balbaiala. Dar poate un logoped te poate indruma mai bine cu un sfat. La scoala nu exista asa ceva sa pui o intrebare?

Ylari m-am speriat cu gradinita Evei! Nu mai are sens sa pun sare pe rana si eu. Eu sunt sigura ca vei stii cum sa pui pb. Neaparat este de vb cu directoarea.

Noi suntem pe aici...acasa. Cu ale noastre.

Va citim!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DanaH spune:

Simona, si eu vreau sa ne re-vedem. ca imi placu. si nici nu am apucat sa vorbim cine stie ce, mai ales cu tine, tu fiind mai mutl cu organizarea.
dar stai nitel sa ni se intoarca tati si sa ne reintram si noi in status-ul "post soacra/sarbatori". trebuie sa aranjam cumva.

desiree, mama, pai tu poti sa lucrezi in spital oricand. ai ceva studii in domeniu, in afara trainingulul de voie-de nevoie cu Victoria?

ylari, nu am experientza cu amnio si TT, dar am cu statistica si probabilitatile (din asta imi castig painea). ce pot sa spun eu este ca si daca e 1/3 sau 1/10000, daca tu esti acel 1, e rau. asa ca, asa cum mai spunea cienva, testele astea nu au valoare daca nu faci dupa aia amnio sau altceva sa spuna clar daca exista sau nu. eu am facut aici DT, dar mi-am spus clar ca si daca imi iese risc mare, eu nu fac nimic: de ce as vrea sa aflu mai mult, ca oricum nu as fi fost in stare sa fac intrerupere de sarcina. acum imi dau seama ca totusi, se puteau face interventii cand bebe era inca in burtica. dar doar pt atat.
ma rog, asta as fi facut eu. fiecare face cum crede.

acum important este ca o sa te duci la doctor si sunt absolut sigura ca totul o sa fie bine si o sa ai un bebe sanatos.

luminel, sa stapanesti sanatoasa cadoul. cand ziceai ca plecati in G?

inais, ce maif aceti? au trecut bubitele? pup isminutza si pe mami.

alina, acush vine bebe. pot sa confirm si eu, ca si lorich, ca cei nascuti pe 14 (sora-mea) sunt ardeiati. sunt tare incapatanati, greu de convins, dar cu un suflet de milioane.

eee, hai ca ma intorc la paper-ul meu pe care trebuie sa il dau gata pana la sfarshitul satpamanii. ca sa imi iasa si mie plecarea in iunie in helsinki.

Mergi la inceput

Simonix, multumesc.

Eu vreau sa vad cum o sa va imbatati voi din ceai! Care nici macar ceai nu e, e apa pusa in cesti de ceai.

_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008

VICTORIA

www.facebook.com/pages/Acute-Lymphoblastic-Leukemia/178051842277685" target="_blank">Acute Lymphoblastic Leukemia

Mergi la inceput

Dana, nu am nici un fel de alt training. Numai ce am invatat (prins din zbor ) de nevoie, de cand a fost Victoria diagnosticata.

Vreau sa va zic si eu una de-a Victoriei: noi ne jucam mult de-a restaurantul Zilele trecute mi-a pus pe masa maruntis si mi-a zis ca mi-a lasa $26 ptr. supa, si mi-a lasat si ciubuc Azi mi-a cerut iar supa, dar m-a anuntat din start ca azi nu are bani Ieri a zis ca ea e Nadia. Am intrebat-o 'si atunci cine sunt eu?'! Mi-a zis ca eu sunt 'chinezoaica' Si aseara a cerut sa o invat cuvinte cum vorbeste Diana (adica, romaneste)

_

VICTORIA

Mergi la inceput