*Cozonacei iubiti de noiembrie-decembrie2008(137)*
Raspunsuri - Pagina 9
monicus spune:
Felicitari Marysa pentru mezina. Ce repede trece timpul...
Ce frumos povestesti despre printese. Clar ca nu prea ai cum sa faci cu Elisa in privinta scapatului pampersului. Trebuie sa vina si de la ea initiativa. Si daca ea nu constientizeaza macar 80% ca trebuie sa ceara de fiecare data, atunci.. nu ai ce face. Te inteleg.. mai ales ca te solicita si mezina noaptea, clar ca tu mai ai nevoie si de odihna ca sa faci fata si stresului de la servici.
Nu este de condamnat ca nu ati scapat de pampers. Pupam printesele frumoase.
Otiliav spune:
Monicus nu de parerile altora sufar eu ci de cum o sa rezolvam. Pentru ca e tare capoasa, e catar in anumite situatii. Uite de dimineata Iulia s-a trezit la 5 si a vrut la baie. Pe Elisa am intrebat-o daca sa o duc si pe ea (ca vrea dusa in brate sclifosel) si inainte si dupa ce am fost cu Iulia. Nu a vrut, de abia pe la 6 a binevoit sa mearga. Parca imi face in ciuda, sa ma tot ridic eu in pat, noptile mi-s varza inca. Ieri s-a ridicat sa mearga la baie insa Iulia a ajuns inaintea ei ca pitic cum se trezeste o ia la fuga, Elisa de abia se misca in reluare. Evident ca s-a lasat cu scandal si urlete din partea ei ca vroia sa fie prima, ca sa se dea Iulia jos de pe colacel, mofturi si pretentii. Nici Iulia nu a vrut sa cedeze, o impinge. Pana la urma a asteptat sa termine Iulia, pe olita nu a vrut sa stea.
De trei nopti insa nu a facut in scutec asa ca speram sa mai tina minunea.
Exemplu pozitiv de le celelalte doua surori o cam lasa rece. Ba si mai rau vede in Iulia o concurenta ca pitic e descurcaret, ajunge repede la baie, se urca singura.
Mami de Ana Maria(18.12.2004), Elisa Andreea (09.12.2008) si Iulia Alexandra (14.08.2010)
eliza_cri spune:
ginie am fost azila inspectorat, definitivatul la nivel national este parte integranta a titularizarii.
Cei care au gradele didactice sustin numai o inspectie la o scoala propusa de isj daca nu apartii vreunei scoli.
inspectia se tine in mai si este cu note de la 1 la 10, desi uni spun ca va fi cu admis ,respins.
In iulie sustin cei care nu au definitivatul de ce pentru ca cei ce nu il au se pot angaja numai pe 1 an de zile dupa ce obtin deful se pot angaja pe perioada nedeterminata.
subiectele vor fi la nivel national la def, urmand ca in toamna sa aibe loc proba scrisa din disciplina de concurs,gen romana, engleza, proba scrisa ce va fi elaborata de scoala la care vei sustine examenul.
legea ne conditioneaza sa dam numai intr-un loc examend adica nu pot sa merg sa dau ex in mai multe scoli pentru ca data fixata de minister este 2 august.
o porcarie in esenta, daca citesti metodologia nici nu intelegi exact la ce disciplina faci inspectia la ceea ce ai pe diploma sau la ce vei preda o harababura nationala.
cert este ca intre 2-12 aprilie se depun dosarele in mai avem inspectia la clasa si in 2 august exament.
sunt usor debusolata si confuza , dar na ce sa afcem ma gandesc ca nici ei nu prea au inteles acel material stufos numit metodologie.
stelele mami
Ionut Pavel www.youtube.com/watch?v=hTdWNW140s8" target="_blank">iubire fara limite
Dimitrie Gabriel Antonia Stefania
madutza_bra spune:
Neata fetele!
multumesc de raspunsuri legate de pampers. La noi s-a amanat operatiunea ..stiu ca nu tb sa cedez dar nu am putut. L-am culcat intr-o noapte fara pampers si am vazut ca el face pipi la fiecare 2-3 ore noaptea. Dupa a treia tura de schimbat pijamale si paturici absorbante am renuntat. Cristi plange rau cand il trezesc noaptea, nu vrea sa se aseze pe olita..e scandal. Seara inca ii dau sa bea laptic..nu mult, dar inca ii dau. mai este necesar la varsta asta laptele de seara? Plus ca el doarme cu gura deschisa din cauza polipilor, i se usuca gurita si se trezeste sa bea apa si noaptea. Am observat ca nu se mai trezeste asa des, dar tot bea. Peste vre-o 2 sapt il operam de polipi si, sper eu, ca daca va reusi sa doarma bine si sa nu mai aiba nevoie de apa va reusi sa renunte si la pampers. Ziua sta si cate 4-5 ore fara sa faca pipi, dar noapte nu.
Asta vara scapasem de pampersul de la pranz, dar cand mergea la mama facea pe el (deh ei il considera mai bebelus...) iar de cand a inceput gradi a reinceput sa faca regulat in pampers si la pranz. Acolo ii duc pampers ca nu-l pot lasa sa murdareasca salteluta.
Olita tot din aceea gen scaunel are, cu toate astea tot mai iese putica pe afara cand face
Azi merg cu fata la dr pt vaccinul de 1 an si am sa vb si cu ea despre laptele de seara si scapatul de pampers.
Ce ma bucura mult la Cristi e ca a inceput sa-i turuie si lui gurita, chiar daca inca nu inteleg tot ce spune, el nu renunta si imi tot povesteste diverse. Unele le inteleg altele nu le inteleg nici daca le repeta de mai multe ori
La voi la gradi se face serbare de Paste? La noi am inteles ca nu...din pacate...
Va pup si va doresc o zi placuta!
manumanu spune:
Madutza, Oti, si noi tot cam in acelasi stadiu suntem cu pampersul de noapte... Ei mai cer inca lapte seara (Radu mai putin), iar ea se trezeste si peste noapte si bea. Deci pampersul e "consumat" dimineata la amandoi. Uneori, daca se trezesc mai bine noaptea si simt ca ii scapa, cer la olita, nu vor sa faca in pampers. Deci ei constientizeaza. Si seara, pana sa adoarma, daca ii scapa, desi au pampersul pe ei, nu vor sa faca in el. La gradi e cand-cum... o vreme nu le-au pus pampers si nu au facut, apoi dupa vacanta de iarna au avut o periaoda in care plangeau tare dimineata si faceau pe ei la somn, am inceput sa le duc pampers, ca sa nu doarma uzi si sa raceasca. Acum le pun pampers la pranz si acasa, dar de cele mai multe ori e uscat. Acum din martie o sa scot intai pampersul de la pranz intai acasa, apoi si la gradi.
Cat despre pampersul de noapte, pana nu terminam povestea cu lapticul, nici nu ma gandesc sa-l scot. Poate la vara cand e mai cald sa incercam...
BraveGirl spune:
Arianna a avut pampers noaptea doar asta vara, pt ca stateam la mare si nu vroiam sa strice salteaua pe care mai dorm si alti oameni. Dar cd am venit in septembrie acasa, i-am zis ca gata, nu mai are pampers si sa-mi zica cd vrea la baie. Desi inca bea lapte seara, nu cerea deloc la baie peste noapte. Am avut f putine accidente. Ea face acum pipi inainte de baie si nu mai face pana dimineata, desi bea apa peste noapte. Nu prea mi se pare normal. am ajuns sa contabilizez de cate ori de duce la baie am ajuns la concluzia ca nu se duce prea des dc e prinsa intr-o activitate. in schimb, dc vin prietenele ei si se duc pe rand la baie, se duce si ea dupa fiecare. De aici deduc ca ea se cam tine cd ii vine sa faca si e ocupata cu joaca.
eliza_cri spune:
ginie sa nu te omori cu materialele ca am descarcat o pedagogie de pe net si niste cursuri de psiho. am luat niste carti de cucos de la biblio si zic ca e ok. deci daca vreau ceva expres iti spun
mai la noi e alta problema lapte nubea seara insa de seara de la 10 pana a 2-a zila 10 nu face pipi decat daca il pun eu. cantitativ nu cred ca bea mai mult de 1 l pe zi. nu stiu ce sa zic, oare lui nu ii vine sa faca?
madutza-bra noi suntem deabea la serbarea de 1 martie nu stiu nimic de cea de Sf. sarbatori de Paste.
stelele mami
Ionut Pavel www.youtube.com/watch?v=hTdWNW140s8" target="_blank">iubire fara limite
eliza_cri spune:
Sa aveti un 1 MARTIE cat mai frumoas!
am tot cautat o imagine cu martisoare sa va ofer si am gasit
cate unul pentru fiecare
http://www.traditii.ro/produse.php?id_produs=640
si o melodie
EDIT va pusesem o alta melodie si o alta imagine cu martisoare insa prima nu se incarca , iar cea dea doua incarca multe alte pagini pe langa principala
stelele mami
monicus spune:
Multumim frumos Eli,,, un frumos martisor ai gasit.
O primavara frumoasa la toata lumea si sa fie asa cum va doriti.
Otiliav spune:
Diana, multa sanatate si bucurii!
Multumim Eli
Manu, a mea nu bea lapte seara. Bea ceaiul de la ora 5 cu bunica insa cam e timp sa se usureze pana cand adoarme. Ei ii este de multe ori comod sa aibe scutec si sa faca in el. Sper ca in timp sa nu il mai accepte.
Mami de Ana Maria(18.12.2004), Elisa Andreea (09.12.2008) si Iulia Alexandra (14.08.2010)