*Cozonacei iubiti de noiembrie-decembrie2008(137)*
Raspunsuri - Pagina 8

eliza_cri spune:
 madutza noi numai avem aceasta problema de ceva vreme.acum lucram la antonia daca la dimitrie la 1 an si 6 luni ne scapasem de pampers la antonia am impresia ca va merge mai greu.probabil si faptul ca e cam frig o face sa nu ii prea placa sa stea la olita, cert e ca eu cred ca voi avea mai mult succes la vara cand pot sa o las in chilotel.sa vedem.
acum accidente sigur se vor mai intampla cu pipi putin in olita, mai mult in pampers si pe pantalonei important este sa se faca un obicei in a merge la olita si de acolo constientizarea intregii actiuni.
spor la treaba acum numai dai inapoi il pui imediat ce se trezeste adica trezit tup pe olita, se culca inainte oblgaoriu mers la olita, dupa masa iar la olita si sigur va prinde miscarea.
 pup 

stelele mami 
Ionut Pavel www.youtube.com/watch?v=hTdWNW140s8" target="_blank">iubire fara limite
Dimitrie Gabriel 
Antonia Stefania 

ginye55 spune:
 Edi inca poarta pampers noaptea. AM incercat sa scapam de el....vreo 2 nopti n-a facut deloc, apoi a inceput sa ne ia garla. Venise deja frigul  si am zis sa mai asteptam pana la primavara.

fluturasha23 spune:
 Madutza Cristi mai bea lapte/lichide inainte de culcare?
Iulia a renuntat la pampersul de noapte asta vara cam la 2 luni dupa ce am renuntat la cel de zi. I-am explicat cateva seri la rand ca acum e mare si nu o sa mai poarte pampers noaptea si ca sa nu faca pe ea daca nu o sa mai bea lapte seara. Se pare ca a inteles, nu am avut niciun accident din august. Prin octombrie cred i-am reintrodus laptele de seara dar nu mult cam 100-120 ml. E ok. Nu am avut nicio surpriza si nici nu se trezeste peste noapte sa mearga la baie. 
Ti-am povestit cum a fost la noi. Nu stiu daca e o idee prea buna sa-l trezesti din somn. Mai intreaba si tu pe la alte mamici si alege ce vi se potriveste, dar trebuie sa vorbesti mult si cu el caci acum e mai mare si probabil ca s-a si obisnuit asa. Bafta!

Mada spune:
 buna, nu am mai intrat demult, ma bucur ca toate lumea e bine si copiii cresc frumos.
madutza, noi in ianuarie in nu scapasem nici de cel de zi, am avut ceva tentative pana prin decembrie, dar el a fot ff bolnav din septembrie cu infectii respiratorii cu febra mare cu pauza mica de cateva 3 zile intre raceli si nu aveam cum sa-l stresez si cu scutecele.
In ianuarie sora mea mi-a zis ca e mare si ca tre sa fac la un fel sa scap de scutece (Rares era atat de legat de scutec ca si daca il spalam la fund la baie si ii ridicam nadragii sa mergem sa luam scutec din alta camera, plangea si isi lasa pantalonii ca vrea cutiii,, cutiiii-scutec adica)
Deci greu de convins.
Asa ca sora mea a ascuns scutecele, i-a zis ca a luat foc fabrica de scutece si nu mai avem de unde sa cumparam si asta a fost a plans exact 10 min, s-a potolit si a inceput sa faca la oala.
Prima saptamana nu am avut nici macar un accident, culmea e ca in saptamana aia l-am operat si de polipi.
Apoi a mai facut noaptea cam de 5 ori pana acum, dar pun aleze si il schimb si asta e.
Ziua rar de tot se scapa, la gradi a facut o singura data la somnul de pranz intr-o luna, rezonabil zic eu.
Aaa, si i-am cumparata si alta olita cea de genul scaunel la care oala unde face pisu se desface si arunci continutul si a fost pefect pt cea veche ii era mica si nu statea bine si putzica ramanea afara, incearca sa iei si alta olita si scutecele sa dispara din peisaj.
Eu zic ca la nu e frig pt operatiunea asta ca doar nu sta ud afara, si mai ales ca noaptea il schimbi nu il lasi ud, dureaza 3 min.
E mai nasol ca tre sa ne trezim noaptea 1 data sa-l puneam la pisu, dar e mai bine asa.
Deci avea 3 ani 2 saptamani si daca era dupa mine asteptam vara, dar acum imi dau seama ca mi-e mie mai greu sa ma apuc de operatiune care a fost de fapt o maraiala de 10-15 min.![]()
Mai vroiam sa va intreb ceva, Rares avut de la nastere reflux, RGE severe, am fost si internata cu el in spital la 16 zile nu stiu daca va mai aduceti aminte ca voma urat de tot si a fost ff greu cu el micut, in fine a trecut si a crescut frumos si imi aduc aminte ca erau destul de multi bebei cu problema asta, la voi s-a rezolvat?
Ca la noi... asa si asa, ii mai dau Nexium cam de 2 ori pe saptamana pentru ca are arsuri si sambata a si vomat, are aciditate ff mare in continuare.
Va pup si o zi frumoasa
Ilinca si Rares 

oceanborn spune:
 NEata!
Am vazut f multe poze frumoase, nu mentionez ca sigur uit de cineva. 
De  scapat de scutec si noi am scapat dintr-odata,asta-vara nu i-am lasat scutec noaptea decat primele doua trein zile apoi  le-am scos de tot. accidente au fost noaptea, dar salteaua are husa impermeabila deci am tot schimbat si spalat la lenjerii , pana a incetat sa mai faca. nu facea pe el regulat dar se intamplau accidente. Nu l-am trezit niciodata noaptea sa faca. Cand a inceput gradi a avut 2 3 accidente, cred ca au fost emotiile .
Mada, si noi am avut pb cu refluxul, dar am scapat de el in cateva luni dupa diversificare.
Azi avem Carnaval, distactieeeeeeee, vorba lui TH.
HM, pai voi mergeti in Straja fara mine?![]()

eliza_cri spune:
 anca si ginye voi ce stiti de faza cu definitivatul la nivel de invatamant....ca ma doare mintea nu inteleg de ce trebuie sa mai dau deful daca eu il am luat din 2006????...voi ce stiti ce se aude pe la voi prin scoala???// 
uite extras din metodologie
4. Organizarea i desf urarea examenului na ional de definitivat:
a) sus inerea inspec iilor speciale la clas ;
Perioada: 1 noiembrie 2011 – 5 iunie 2012
b) sus inerea probei scrise;
Termen: 17 iulie 2012
c) afi area rezultatelor;
Termen: 23 iulie 2012
d) înregistrarea contesta iilor i transmiterea acestora la centrele de evaluare;
Perioada: 23-24 iulie 2012
e) rezolvarea contesta iilor;
Termen: 25 iulie 2012
f) afi area rezultatelor finale.
Termen: 26 iulie 2012
5. Ocuparea prin concurs a posturilor didactice/catedrelor declarate vacante/rezervate în
unit ile de înv mânt preuniversitar:
a) afi area listei posturilor didactice/catedrelor ocupate ca urmare a solu ion rii
restrângerilor de activitate i ca urmare a acord rii prelungirii contractelor pe perioad
nedeterminat /determinat pentru anul colar urm tor la unit ile de înv mânt i la
inspectoratele colare;
Termen: 28 martie 2012
b) afi area listei reactualizate cu posturile didactice/catedrele vacante/rezervate pentru
concurs la unit ile de înv mânt i la inspectoratele colare;
Termen: 28 martie 2012
c) verificarea i publicarea listei finale reactualizate cu posturile didactice/catedrele
vacante/rezervate pentru concurs, a centrelor de concurs i a graficului de desf urare a
probelor la unit ile de înv mânt i la inspectoratele colare;
Termen: 30 martie 2012
d) înregistrarea cererilor de înscriere a candida ilor la concursul de ocupare a posturilor
didactice/catedrelor vacante/rezervate la secretariatul unit ii de înv mânt/centrului care
organizeaz concurs i pentru candida ii care solicit angajare în baza notelor de la concursul
din iulie 2010 i/sau la concursul din iulie 2011;
Perioada: 2-12 aprilie 2012
e) verificarea i avizarea dosarelor candida ilor de c tre comisia de organizare i
desf urare a concursului i consilierul juridic al inspectoratului colar;
Perioada: 18-27 aprilie 2012
f) validarea înscrierii, prin semn tur , de c tre candida i sau împuternici ii acestora
prin procur notarial în original, conform graficului stabilit de comisia de organizare i
desf urare a concursului; neprezentarea la validare atrage dup sine anularea înscrierii la
concurs;
Perioada: 20-28 aprilie 2012
192
MONITORUL OFICIAL AL ROMÂNIEI, PARTEA I, Nr. 758 bis/27.X.2011
g) afi area listei candida ilor înscri i
practice/orale i a inspec iilor la clas ;
i a graficului privind sus inerea probelor
Termen: 30 aprilie 2012
h) organizarea i desf urarea probelor practice/orale i a inspec iilor speciale la clas ;
Perioada: 2 mai-8 iunie 2012
i) desf urarea probei scrise;
Termen: 2 august 2012
j) afi area rezultatelor;
Termen: 6 august 2012
k) înregistrarea contesta iilor;
Perioada: 6-7 august 2012
l) rezolvarea contesta iilor;
Termen: 8 august 2012
m) afi area rezultatelor finale.
Termen: 9 august 2012
5.1. Etapa I de repartizare - repartizarea în edin public , la nivel de centru de
concurs/unitate de înv mânt, a candida ilor care au ob inut cel pu in media de repartizare
7,00 ( apte) la concursul din 2012, pe posturile didactice/catedrele vacante publicate în
vederea angaj rii pe perioada nedeterminat :
a) repartizarea în edin public , la nivelul centrului de concurs/unitate de înv mânt,
a candida ilor care au ob inut cel pu in nota 7,00 ( apte), pe posturile didactice/catedrele
vacante publicate pentru angajare pe perioad nedeterminat ;
Zilele de 10 i 13 august 2012
stelele mami 
Ionut Pavel www.youtube.com/watch?v=hTdWNW140s8" target="_blank">iubire fara limite
Dimitrie Gabriel 
Antonia Stefania 

eliza_cri spune:
 am sunat la inspectorat nu se tine cont de nici un grad didactic vrei sa devi prof in inv dai definitivatul in inv pe 17 iulie si proba scrisa din disciplina gen romana , engleza pe 2 august....o mare porcarie am niste nervi!
stelele mami 
Dimitrie Gabriel 
Antonia Stefania 

Otiliav spune:
 Felicitari Mamiseli si Loryd, sa aveti sarcini si nasteri usoare, coplasi sanatosi si cuminti!
Cum trece vremea si cozonaceii devin fratori mai mari. Si de Leyre am citit ca are o surioara. Felicitari Marysa!
Elisa are scutec noaptea si chiar e necesar pentru ca doarme cu mine si n-am chef de schimbat cearceafuri in toiul noptii (al saltelei e impermeabil dar nu e doar acela). Destul ca ma trezesc de cateva ori pe noapte. Acum tuseste si ii e frica sa tuseasca, frica de durere asa ca atunci cand ii vine sa tuseasca incepe sa planga dupa mine 
 de a ajuns pana si Iulia sa o consoleze in toiul noptii, ii spune "gata, gata, shhhht"
Cand am dus-o la gradinita in Decembrie nu mai purta scutec ziua dar acolo ii pun ei scutec pentru ca n-au chef de accidente cand ii scot afara cate 2-3 ore in costumele groase de iarna. Asa ca a regresat pentru ca daca i se pune scutec si nu e dusa la toaleta ea il umple. Chiar sambata am fost cu ea la magazin, am mers la toaleta si dupa o ora a facut pe ea.
A avut si ea carnaval la gradinita dar nu stiu cat s-a distrat. Am vazut-o in poze dar mai mult ca sigur ca a fost retinuta ca prea era serioasa in poze. Mi-a spus domna ieri ca nu vrea deloc sa vorbeasca, baga capul in pamant daca o pune sa repete ceva. Seara cade lata la ora 7 si se mai trezeste la 7 dimineata asa ca nu ma mir ca face in scutec. Ea se sperie daca o trezesc noaptea si nu prea colaboreaza asa ca sincer ca nu stiu cum vom proceda cu ea. S-a facut si fitoasa, daca ii pun un scutec o noapte si nu il uda a doua zi nu-l vrea ca deh e mototolit.
Mami de Ana Maria(18.12.2004), Elisa Andreea (09.12.2008) si Iulia Alexandra (14.08.2010)

ginye55 spune:
 Eli nu prea inteleg...cum adica sa dai def ca sa ocupi un post? Eu din cate am inteles, incepand de anul asta, nu se mai da concurs de titularizare la nivel national, ci la nivel de scoala, iar definitivatul nu se mai da la nivel de judet, ci la nivel national. Deci nu vad legatura intre examenul de definitivat si ocuparea unui post in invatamant. 
DIn nou nu inteleg ce treaba are definitivatul cu obtinerea functiei de prof in inv?
 Esti inv/institutor/prof in functie de studii. Ai studii superioare, indiferent de specializare, esti prof in inv primar. CDonditia e sa ai la baza lic pedagogic sau colegiu pt inv primar si prescolar.
Stiu ca s-au schimbat multe lucruri anul acesta. Mai cere o parere, tot la inspectorat. 
Nu te-am uitat cu materialele.