Febra inexplicabila 39.2

Febra inexplicabila 39.2 | Autor: Alecsa_V

Link direct la acest mesaj

Baietelul meu are 1 an si 3 luni si aseara mi-a facut febra..38.8 prima oara...i-am dat paracetamol si nurofen si i-a scazut...apoi dupa 5 ore a facut 39.2...respira sacadat si avea crampe si parca avea frisoane...i-am dat iar paracetamol si nurofen dar nu -a mai scazut decat cu impachetari cu un cearsaf umed. Peste noaptea nu mi-a mai facut febra...dar dimineata cand s-a trezit era cam ferbintel. Doctorita de familie spune ca e de la dinti..daca nu are alt simptom. Totusi eu cred ca 39.2 e prea mare ca sa fie de la dinti chiar daca ii ies vreo 3 dinti...inclusiv o masea... Ce poate sa fie..rosu in gat, otita...e cazul sa ma duc la doctor? Nu tuseste, nu stranuta...nu are nici o simptoma...Ce sa fac?
Starea lui generala nu este alterata..se joaca , rade, mananca san, fuge prin casa...

Multumesc!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alex_andra spune:

E posibil sa fie de la dinti, dar e posibil sa fie si vreun rosu in gat.
Pnetru linistea ta, mergi la doctor.
Dar nu mai intra in panica.

Sper ca nu i-ai administrat paracetamol si nurofen impreuna, pentru ca nu se administreaza asa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alecsa_V spune:

Nu le-am administrat chiar impreuna...au fost la o ora diferenta una de alta. Doctorita mi-a zis ca nu ii poate dauna...
Multumesc de raspuns!

Mergi la inceput

Nu sunt doctor, dar, din ce stiu eu, nu se administreaza asa repede, una dupa alta. Ci la minim 2 ore, dara e urgenta mare. In fine, acum i-ai dat, asta e, dar mai citeste prospectele si mai intreaba dr inca o data.
Si mergi cu el la doctor, sa te linistesti.
Sanatate multa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

din cate stiam si mi-au spus si doi medici pediatri, paracetamol si nurofen se administreaza la interval de 4 ore, alternativ, astfel incat intre prima doza de panadol si urmatoarea sa existe un interval de 8 ore. doza fie o recomanda medicul, fie o gasiti in prospectul medicamentului, in functie de varsta si greutate. NICIODATA nu se va administra panadol sirop si supozitor cu paracetamol, in acelasi timp sau la interval mic, deoarece se produce supradozaj de paracetamol in organism.

alecsa, uita-te cu atentie in gura copilului, pe cerul gurii si spre amigdale. daca observi niste pete mici rosietice, ca niste afte, cu un punctulet rosu in centru, poate fi vorba despre herpangina. la fetita mea asa s-a manifestat, febra instalata brusc, valoare destul de mare la inceput, fara alte simptome, cu stare generala relativ buna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

Cel mai probabil e un rosu in gat.Fetita mea a avut vreo doua episoade din astea la doi ani fix si la doi ani si trei luni.In ambele cazuri a avut timp de o saptamana febra mare 39,5+ ,fara absolut niciun alt simptom.Ba mai si zburda de zor prin casa.Doctorii mi-au zis doar ca se vede f. putin rosu in gat ...

Dar a mai avut odata ,la 8 luni trei zile de febra mare 39,5+ tot fara nicin simptom,dupa care a disparut brusc: era cred roseola,pentru ca in a patra zi cand a disparut febra,s-au vazut f. vag pe piele niste pete palide ca o panza de paianjen.

MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009) www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE
"10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Am intalnit medici care dau nurofen si paracetamol deodata, altii care dau alternativ...eu personal am mers pe alternativ la 3 ore si in cazuri speciale (39 spre 40) supozitor novocalmin.
Febra poate sa tina si 3 zile fara sa manifeste si alte simptome. Pana cand nu vezi exact si alte simptome nu poti decat sa incerci sa tii febra sub control. In momentul in care mai are si altceva sau treci de 3 zile de febra - te adresezi medicului.
Sanatate va dorim.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dicirstea spune:

Pediatra noastra, care e fan medicamente, recomanda o pauza de 4 ore intre antitermice.

Si Mateiul meu facea febra mare la fiecare dinte + dureri mari, plansete si zvarcoliri.

As recomanda 3-4 granule de Beladona CH9 pentru starile febrile, sunt eficiente si mult mai safe pentru copii.

CAPRA CU 2 IEZI

mamica lui Matei Constantin (21.05.2007) si a lui Theodor Cristian (03.06.2009)

MINUNEA MEA;www.flickr.com/photos/11558563@N06/" target="_blank"> A DOUA MINUNE 2, A DOUA MINUNE, MOS CRACIUN 2010

CE AM EU DE OFERIT

www.animalutze.com/umanitare/bb-darius/index.php" target="_blank">Ajutati-l si pe Darius! ; Sa o ajutam pe Georgi sa mearga ; Manu - papusa fara picioare

Mergi la inceput

si eu stiam tot la 4 ore, astfel incat dozele de acelasi tip sa fie la 8 ore.
Dar cand am fost cu fata in spital cu pneumonie, pt ca facea febra peste 40 f des, mi-au dat si la 2 ore.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebelusha_ju spune:

buna!
fetita mea are acus un an. cand avea 2 luni jumate, tot asa a facut febra mare (am ajuns la upu cu 39,8)care nu scadea. problema: infectie urinara. nu se pune problema k a fost din lipsa igienei, eu sunt de-a dreptul maniaca in privinta asta(mai ales k e fetita). doctorul mi-a zis k la unii copilasi tractul urinar inca nu este matur la nastere si ca in timp acest reflux vezical va disparea de la sine. Whatever, nu asta e esenta; din cate mi-a mai zis, de la dinti in nici un caz nu va face bebele febra asa mare, ci undeva un 38-38-cu-ceva. parerea mea: daca elimini posibilitatea cu rosul in gat-ca tot e sezonul- zic sa-i faci niste analize la sange k poate are o infectie pe undeva si sa nu se agraveze lucrurile. Bine, eu sunt si prapastioasa si imediat cum ceva nu e in regula ma duc cu bebe la doctor, dar mai bine sa verifici si sa nu fie nimic, decat sa descoperi mai tarziu knd se agraveaza.
Parerea mea. ca sa eviti internarea poti face analize undeva la particular, k daca ajungi la urgenta sigue te interneaza preventiv si in perioada asta numai de asa ceva nu vrem sa avem parte.
Multa sanatate si numai bine! sper sa nu fie nimic!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eveline spune:

Da, mergi la doctor, febra inexplicabila nu prea exista, ceva trebuie sa fie. Baiatul meu care tot 1.3 ani are, acum 2 saptamani a fost identic, Sambata dupa amiaza febra 39.8 care a tinut pana luni dimineata (scazuta doar din antitermice si impachetari, dar care revenea la 3 ore). Antitermicele, tot alternate i le-am dat la 4 ore, acelasi antitermic sa fie la 8 ore.
Cat despre starea lui - vioi, se juca cu sora-sa, n-avea treaba si manca bine.
La control a vazut dr ca e rosu tare de tot in gat si era si in plina eruptie dentara, gingia fiind foarte umflata...s-au suprapus cele 2 cauze.
So...pt siguranta mergi la dr....e prea mare febra ca sa nu ie nimic...nici eu nu cred ca e numai de la dinti.

mamica de Andreea Bianca(05.12.04) si Victor Darian(05.10.10)

Mergi la inceput