iritatie urata la fundulet si scutece refolosibile

iritatie urata la fundulet si scutece refolosibile | Autor: Angie.C

Link direct la acest mesaj

buna seara,
de 2 zile baitelul meu de 1,5 ani a facut o iritatie urata la fund, eu cred ca este de la scutece de unica folosita pentru ca imediat cum i le-am pus a inceput sa se inroseasca..la inceput, usor la incheietura piciorului, acum e fundul tot si putulica. El pana acum nu a avut iriatii urate, decat foarte putin. Problema e ca nu ma lasa sa-l sterg, spal la fundulet, plange. Totusi, cu plansete l-am spalat si dat cu bepanthen unguient. Iar pentru ca ii cumparasem un set de scutece bio i le-am pus pe acestea (eu cu ideea ca e de la scutecele refolosibile), insa am o nedumerire..scutecele sunt prevazute cu buzunar in care se insereaza tamponul de bumbac, hartia refolosibila si inca un fel de tamponas subtire de bumbac, patrat. Iar pe cele din urma le-am pus deasupra, nu am bagat in buzunar, oare am facut bine? Si cat timp las tamponul ala in buzunar?..ca eu am un mare pisorcos

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Angie la scutece refolosibile nu ma pricep. Noi folosim numai cele de tip unic. Am patit si noi un pic de la un tip de scutece ceea ce pateste puiul tau si le-am schimbat cu alta marca.

Noua moasa ne-a recomdat pt iritatie sa tamponam cu vata inmuiata in ceai negru, sau daca nu ne lasa, sa ii facem baita la fundulet in apa cu ceai negru. La noi a dat rezultate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex_andra spune:

Pentru iritatii iti recomand ceaiul de pelin. Mult. Spalat numai cu el pe perioada existentei iritatiei. Fara apa si sapun, fara frecat cu servetele umede, pentru ca il usura, de-aia plange.

La scutece nu ma pricep.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_lex82 spune:

Angie..pup pe Linu din partea mea..Eu pt iritatii ff urate am folosit cu mare succes crema de catina, face minuni de adevaratelea!!
Scutece refolosibile nu folosim asa ca n-am idee ce sfat sa iti dau..Te pup si va doresc multa, multa sanatate!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Angie.C spune:

Citat:
citat din mesajul lui Angie.C

buna seara,
de 2 zile baitelul meu de 1,5 ani a facut o iritatie urata la fund, eu cred ca este de la scutece de unica folosita pentru ca imediat cum i le-am pus a inceput sa se inroseasca..la inceput, usor la incheietura piciorului, acum e fundul tot si putulica. El pana acum nu a avut iriatii urate, decat foarte putin. Problema e ca nu ma lasa sa-l sterg, spal la fundulet, plange. Totusi, cu plansete l-am spalat si dat cu bepanthen unguient. Iar pentru ca ii cumparasem un set de scutece bio i le-am pus pe acestea (eu cu ideea ca e de la scutecele refolosibile), insa am o nedumerire..scutecele sunt prevazute cu buzunar in care se insereaza tamponul de bumbac, hartia refolosibila si inca un fel de tamponas subtire de bumbac, patrat. Iar pe cele din urma le-am pus deasupra, nu am bagat in buzunar, oare am facut bine? Si cat timp las tamponul ala in buzunar?..ca eu am un mare pisorcos

Scuze, am strecurat o greseala. Paranteza se referea la scutecele de unica folosinta, dar am vazut ca ati inteles voi ce am vrut sa zic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns boticelina spune:

Angie imi pare rau de problemele pe care le ai, sanatate multa! Fetita mea avea 1 an si 2 luni cand, tot din motive de iritatii groaznice care nu mai treceau nici cu mama cremelor, cu sau fara cortizon, am renuntat de tot la scutece si a pisulit (aproape) la liber in chilotei pana la 2 si 2 luni cand a fost fully toilet trained.

Nu zic sa faci ca mine, sa renunti de tot la scutece (fie ele de unica folosinta sau refolosibile), dar ai putea incerca macar pana se reface pielicica de pe fund. Noi am mers pe varianta peste zi pisulit unde apucam (in olita sau in chiloti) si doar noaptea ii puneam un scutec de unica folosinta mai hartios (babylove, marca DM, de la care nu se irita aproape deloc pana dimineata)

Monica si Nancy, 04.07.2008
"If you are unware of your choices, then you have none"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sdcristian spune:

BAGI TOTUL IN BUZUNAR, DOAR HARTIA DEASUPRA

scuze de caps lock, l-am uitat asa

si se schimba cam la 2-3 ore, altfel iese din ele afara

mama de Carol (29.12.2008) si Patrick (04.07.2011)
blog
http://s288.photobucket.com/home/cristi_2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

Citat:
citat din mesajul lui Angie.C

buna seara,

ce marca de scutece de unica folosinta ai cumparat ? unii copilasi sunt alergici la anumite marci de scutece, ba chiar si la servetelele umede.

pentru iritatie iti recomand crema Mustela, cea speciala, pentru iritatie grava de scutec. costa cam mult, insa merita fiecare banut, vindeca iritatia de pe o zi pe alta, si o poti folosi ulterior si pentru cicatrizarea/vindecarea rapida a micilor zgarieturi, julituri, arsuri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roli25 spune:

Se poate irita si de la alimentatie. La noi se intampla cand bagam mult suc de citrice.
La primul copil am folosit Bepanthen cateva luni (apa de ploaie), pana am aflat de crema de galbenele. De atunci nu am mai folosit altceva si le-a mers foarte bine.
Nu lipseste nici acum din casa, de fapt e singura crema din casa.
O folosesc pt toata familia cu succes la zgareturi, iritatii, protectie pt vremea rece.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Eu n-am putut folosi servetele umede pt ca se iritau imediat. De asemenea, inainte de a-i pune scutecul sa usuci pielea bine de tot, apoi il dai cu crema, doar pe pielea bine uscata. Daca e ff iritat, lasa-l o zi doua fara scutec, chiar daca pisuleste tot, sa se mai linisteasca pielicica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikol24 spune:

Am patit ceva asemanator cu fetita mea cand avea un an si mami i a dat cu ulei,asta a facut la pipi sa nu ajunga pe piele si sa nu o mai usuture .Sper sa ti fie de folos

Mergi la inceput