Spiridusi 2006(23) -LMA DAVID,CLARA,DANI!

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dia_tm spune:

Zapada .... ...vrem si noi!
Aici a fost doar ceva grindina acum 2 zile (pentru a alunga monotonia); in rest ploua ....

Maraki, nu sunt de acord cu tine - depinde de persoane; stiu destule cupluri formate in adolescenta (in liceu), si care rezista fara probleme si sunt super fericiti si dupa mai bine de 15 ani de la terminarea liceului; da, stiu si cupluri care s-au casatorit si-apoi au divortat si n-a mers ... dar nu e nici pe departe o regula generala.

Diana - mami de Adriana(n.14.02.2006) si (DNP.12.04.2012)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teolinda spune:

MARAKI - ironia sortii cu scolarii.. ii vrem savanti in clasa I-a si ajung sa nu ia Bac-ul. Dam din "coate" sa stii cat mai multe cand incep scoala si surpriza... la scoala isi pierd interesul .
Ne inghesuim sa cautam o invatatoare mai buna da' problema e ca nu mai stim la ce scoala sa-i dam dupa cl. aV-a.. ca cica-s la pamant cu invatarea... Acum.. ramane de vazut ce se va intampla. Uneori am senzatia ca noi le " furam " copilaria , puilor nostri si ii grabim sa invete lucruri pe care noi le consideram grozave.
Sincer va spun ca sunt foarte ingrijorata de ceea ce se intampla cu acesti copii... Am fost foarte mirata sa vad copii de 10-12 ani pe care parintii ii laudau ca sunt destepti, sclipitori, foarte specializati pe nu stiu ce "domeniu de interes" dar in schimb nu salutau , nu multumeau... chestii care tin de bun simt nu doar de buna crestere. Vorba lu' Maraki... peste un an doi ii vezi ca isi "hartuiesc " sentimental/sexual profesorii da' bunele maniere nu le-au aprofundat vreodata.

BUMBI - ce distractie pe voi... ma rooog pe baietii vostri. E bine ca vor merge 5 copii la aceeasi invatatoare. Eu nu tin sa fie cu colegii de la gradi in aceeasi clasa. E super ca ati rezolvat si cu after-school-ul.
Si la mine va fi mare "balamuc" sambata cu 7 baieti si doar o fata.

GIO - ce te mai agiti mai cu serviciul, cariera de mama va fi mult mai importanta si mai solicitanta de la toamna. in plus... stiti ca la clasa 0 copii stau doar 3 ore la scoala? Sa te ti apoi ce vei sta pe drumuri...Sau sa vezi ce se vor imbogatii cei cu after-school ... ca la asta domnu' "Funebru'"-vorba Cosminei.. nu s-a prea gandit? Sau poate o avea el o strategie in plan... planul de dezvoltare a sistemului privat de after-school

LILIANA COSMIN ANDREI (28.01.2010) si NICOLAS ALEXANDRU (6.12.2005)

www.dropshots.com/teonic" target="_blank">POZE

"Exista un singur copil frumos pe lume, si este al fiecarei mame!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns G_I_O spune:

Lili 4 ore vor sta cei de cls 0, doar ca nu li se dau calificative si vor invata prin joc.
Si mie mi-e groaza de ce vor ajunge...mare dreptate ai in ce-ai spus....eu de-aia nici nu ma agit sa straluceasca marco pt la toamna, sa nu-si piarda interesul pe parcurs.
Privitor la ciclul gimnazial, din cauza asta am ales scoala ca au rezultate bune si profesori straluciti. acum vom vedea ce va fi peste 4 ani cand vor intra ei intr-a 5-a.......
mai noi in situatia de fata nu ne mai descurcam cu ce castiga Clau, merge prost in proiectare.....si eu mor acasa de plictiseala.....asa ca-i musai sa-mi caut de lucru cat mai repede.
Maraki pai asa e in restaurante....trebuie sa mearga totul struna si cat mai repede. super ca te-ai scos cu mancarea pt acasa.
eu gatesc pt. Clau, care vine la pranz acasa....si seara ceva rapid pt copii.
Cosmi ai dreptate in ce spui....si eu am stat si m-am gandit...dar tocmai ca e o situatie ambiigua vreau in cls 1 si nu in 0. daca ii lasau in continuare la gradi, optam sa mai stea un an acolo, sa mai copilareasca, sa se trezeasca dupa ora 8 dim., sa doarma la pranz, sa se joace....dar asa......tot ala drac e ca e 0 sau 1, caci nu pot absenta, lectiile incep la 8 si in sala de clasa...si cu multe necunoscute in plus.
Bumbi si eu am inceput cls. 1 la 6 ani si 7 luni....nepoata la fel...dar depinde si de copil...nepoata isi ducea papusi cu ea pana in cls. 3-a, era cea mai mica din clasa.....eu am fost mai studioasa.
acum depinde si de ce varsta vor avea copiii din cls unde vor nimerii ai nostri.
de ex. unde va fi Marco cica vor avea in jur de 7 ani, 2-3 luni in plus sau minus. Invatatoarea ne-a spus ca 2 sigur vor avea doar 6 ani impliniti.
Dir de la gradi cand am facut sedinta ne-a zis cine e copilaros, cine e sarguincios, dar ca toti vor face fata la procesul educational. Problema e ca nu vor rezista pe scaune 50 min., ca isi vor uita n lucruri la scoala, ca au chef de joaca, ca se plictisesc cei care deja au parcurs materia....ca vor fi lasati de capul lor in pauze si-si vor face dreptate singuri...of...cate probleme ne-a expus de ne-a luat durerea de cap.
Dia cum mai esti mami?
relatii extraconjugale....si noua ne-a fost dat sa vedem si auzim recent de un cuplu din anturajul nostru albaiulian...fara copii. el s-a cuplat cu alta din gasca (casatorita si mama a unei fetite de 3 ani), ea ca sa se razbune a avut ceva relatii. sincer tare ne-au socat....taman in noaptea de Craciun am aflat......
prietenii astia 2 vor sa uite totul si sa mearga mai departe, gagica divorteaza...asa ca va avea mana libera sa-si faca de cap si sper sa nu-l mai innebuneasca pe amicul nostru.
Oare chiar ce-i apuca pe toti? acum zicea o amica internauta ca a aflat cumanat ei ca sotul o inseala de ani buni.....
si eu sunt cu Clau de la 18 ani, dar am mai avut ceva rel. pana atunci...si, si cand eram cu el la inceput am mai umblat cu altii.....
sper sa nu ne apuce nebuniile, normal ca dispare acea flacara de la inceput, dar ramane o prietenie frumoasa, respectul fata de celalalt.

Mergi la inceput

GIO - nici la noi nu mai e ce-a fost odata... da' cu ocazia asta am vazut cata risipa faceam . Iar zicala aia "cati bani ai atatia cheltui" e perfect adevarata.. Ce este mai complicat.. ca nu mai putem face "economii"... in rest nu ma pot plange de ceva... nici macar de faptul ca anul trecut in loc de 5 stele All inclusive , am petrecut vacanta la Eforie Sud. Odata cu criza am avut prilejul sa descopar niste locuri excelente la niste preturi foaaarte rezonabile. Desi mi se pareau suspect de ieftine ... si ma asteptam sa am oarece surprize neplacute.. n-a fost deloc asa.

Pe vremea mea... cand am mers la scoala aveam 6 ani si 1 luna iar cea mai mare din clasa era o tipa fix cu 11 luni mai mare decat mine. Si-acu'.. lasand modestia la o parte ... eu am fost mai desteapta decat ea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns toanca spune:

Salutare si de la noi.
E jale mare in Bucuresti spre incantarea lui Matei care e deja afara cu sania.
Pe mine, daca vin cu metroul la servici, nu pot spune ca ma afecteaza in mod deosebit si chiar imi place ca ninge...ca parca iarna fara zapada nu prea merge.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bumbita spune:

eu am mers la scoala la sase ani si patru luni si dani la sase ani si trei luni...

mie una mi-a fost foarte greu in clasa intai sau mai bine zis alor mei....seara la lectii ma plictisema repede , la ora 19 00 cand incepeau desenele cu MIHAELA nu mai eram buna de nimic...nu se mai intelegeau ai mei cu mine...chiar se gandeau sa ma retraga de la scaoala...insa am vrut atat de mukt sa merg la scoala si sa fiu in clasa cu VALI Ssi RAZVAN ( doi colegi de gradi si de bloc )...incat au mai avut rabdare...si mi-am revenit...si, ambitioasa cum sunt , nu numai ca "mia-m revenit rapid", dar am luat si premiul I si m-am mentinut in top, ca sa zic asa...

acum ca parinti, sunt convinsa ca o sa ne fie greu, ca doar nu am primit "instructiuni de folosire "pentru copilasi...si situatiile speciale ce vor interveni ...insa cu rabdare si atentia acordata fiecarei etape sunt convinsa ca va fi bine...

in legatura cu ce stiu si ce nu stiu copiii cand merg la scoala...stiu ca sunt copii care stiu sa scrie perfect si sa citeasca cand merg la scoala...nu stiu cat de bine si cat de rau e pentru ei ( ma gandesc ca in banca la scoala se vor cam plicitisi pe la inceputuri )...insa cu siguranta stiu ca este foarte imporatnt pentru ei sa GANDEASCA RAPID...pentru ca la scoala invatatoarea nu va sta cu fiecare in parte sa fie sigura ca a inteles...cine nu a inteles, treaba lui, ea merge mai departe....

acesta este si motivul pentru care acum la gradi incerca sa ii faca sa observe care cifra lipseste, care e vecin cu care, sa faca adunari simple, scaderi, sa afle necunoscute...si daca copilului ii place, cu atat mai mare e satisfactia parintelui si a educatorului, nu?

aseara ne-a zis doamna directoare ca david al ei ( care va fi coleg cu sebi din toamna ) ii place foarte mult sa coloreze...are carti intregi colorate...si lucrul asta ea il incurajeaza pentru ca il ajuta la formarea muschilor si la obisnuirea pentru scris - linii drepte, oblice etc....

cu privire la casatorii- daca e mai bine sa te casatoresti de tanar sau mai tarziu, sa capeti mai multa experienta - parerea mea este urmatoarea:

- cu cat inaintezi in varsta , cu atat te obisnuiesti sa fii independent, pretentios cu tine si cu ceilalti, mai greu lasi de la tine si accepti compromisuri, nu prea mai ai timp sa "alergi din floare in floare" - in cazul in care ai deja o cariera - si, de ce nu, mai greu iti gasesti pe cineva...cunsoc cupluri care sunt de multi ani impreuna necasatorite care fie intr-un final s-au despartit pentru ca "nu a mai mers", fie pentru ca unul dintre ei si-a gasit "alesul" ( zic eu, mai bine, nefiind copii );

- cand decizia de casatorire o iei de tanar - pana in 25 ani - fie cu vecniul de bloc, fie cu colegul de liceu/facultate, cu care incepi de la zero si ce e viata si ce e sexul si ce sunt copiii..eu zic ca drumul alaturi de un "prieten " adevarat e mai batatorit si mai sigur... pentru perioadele de criza, ce sa zic, se pot rezolva cand e vointa comuna si mai ales...IMAGINATIE!!! imporatnta este dragostea si daca a fost la inceput...zic eu ca nu are cum sa dispara, indiferent cum ne va fi la 80 de ani , barbatul de alaturi!!!

Mergi la inceput

Iuliana pai e cel mai bine cu metroul.. cald, nu se inzapezeste, e rapid.
Ce tare ca Matei e cu sania...
Eu nu l-am putut scoate pe Cosmin pentru ca bate vantul fff tare.
Nicolas va suferi ca nu se plimba azi... maine cu sania da' pana in week-end o sa fie numai bine de sanius la noi .

Abia acum au trecut nenicii aia cu un tractor cu lama pe la noi da' n-am fost pe faza si i-am ratat.. sa ii dea zapada si din fata portilor de acces pt auto asa ca diseara se distreaza Robert

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bumbita spune:

ALO BUCURESTIUL?! VOI VEDETI CE MAI NINGE?! FARA OPRIRIRE...CAT PENTRU 56 DE ZILE DE IARNA CE-AU TRECUT......

EU CRED CA NU MAI IMI GASESC MASINUTA PRIN ZAPADA....

Mergi la inceput

Bumbi - sunt de acord cu tine cu "casatoria". Sa ne-ajute Dumnezeu si sa avem intelepciune sa trecem si peste perioadele de criza si sa ne crestem copii cum se cuvine. Eu m-am casatorit la 23 ani, am locuit impreuna de la 21 ani si ne-am cunoscut la 17 ani asa ca anul trecut am aniversat "majoratul... 18 ani decand suntem impreuna". Ne-am grabit la casatorie da' cu copii am asteptat sa terminam de "cladit impreuna..linguri, furculite, case si masini toate presarate cu hoinareala prin tara si peste hotare"

Eu sunt ingrozita de ce-i afara... fff vant... mi-e teama sa nu se faca polei curand asa ca in juma de ora estimez ca o iau pe mama si o "arunc" la ea acasa si ma intorc cat mai curand sa nu le vina astora ideea sa inchida autostrada si sa trebuiasa ca ocolesc pe alta parte (unde e de urcat/coborat un pod).
Pe Cosmin il las acasa cu vecina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns G_I_O spune:

Lili asa e...bani de-o parte nu mai putem pune nici noi, si inca avem datorii pt terenul achizitonat in toamna. si probl. e ca suntem la limita cu ei...fereasca sfantul sa ne imbolnavim sau ce sa mai zic sa ne luam noi o haina noua....asta e....sanatosi sa fim, cumva trecem si peste asta.
bafta sa ai sa te intorci cu bine la smecherasul mic si sa nu inchida autostrada.
Bumbi zici tu bine ce zici privind casatoria. dragostea nu cred ca mai e ca la inceput, la nimeni...dar macar ramane respectul fata de persoana cu care ai impartit o groaza d elucruri, bucurii si tristeti.
Iar cu scoala, asa e....sa gandeasca repede e important. Culmea...ca lui Marco astea ii plac, dar greu mai retine poeziile. el pe partea cu logica e as, dar fereasca sfantul sa-l intrebi ce a mancat azi sau ce poezie au invatat ieri.
In schimb Edi vad ca retine poezii destul de greoaie pt varsta lui. sa vedem cum va fi in viitor.
Iuliana super ca Matei e la sanius. iar tu te-ai scos cu metroul. la ce nebuine cred ca e prin oras.....

gata, ma imbrac si eu sa plec dupa baietii mei.

Mergi la inceput