Noua lege a sanatatii
Raspunsuri - Pagina 17
![](images/user_woman.png)
copiloi spune:
Citat: |
citat din mesajul lui valentinag Mi se pare corect ca din contributia mea sa am un pachet de care sa beneficiez, un set de analize, o ecografie, un consult de specialitate, ginocologic, o nastere, etc... |
De unde stii ce va contine "pachetul minim"? Ai un link, ceva? Eu nu am gasit detalii despre asta.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
magdalena67 spune:
deocamdata pachetul minim de servicii nu este clarificat in lege, deci s-ar putea sa avem surpriza ca pentru banii cu care cotizam la sanatate sa avem parte de o injectie si o aspirina. Nu stiu cum va fi, dar cred ca pentru multe persoane va fi dramatic .
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/valentinag/valentinag.jpg)
valentinag spune:
Copiloi, nu stiu ce contine, asa mi s-ar parea mie normal sa fie.
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea
copiloi spune:
Aha!
Mie mi se pare dubios si anormal ca, atat timp cat legea este in dezbatere (deci ea fiind gata redactata), sa nu ti se spuna ce contine pachetul minim.
Dovada (in plus) ca legea nu e facuta pentru pacienti, ci pentru asiguratori!
magdalena67 spune:
este foarte anormal acest lucru. Cand vrei sa faci o dezbatere publica pe marginea unei legi, dai cat mai multe detalii. De fapt asta nu e un detaliu, este un lucru esential. De aici ar fi trebuit sa inceapa dezbaterile, nu cate procente ii raman asiguratorului, cate furnizorului si alte aberatii.
copiloi spune:
Posibil ca pachetul minim sa fie decis de asiguratorii privati!
Sa vezi atunci cat de minim va fi pachetul minim!
AB_AC spune:
Daca legea e inspirata de Olanda, apai pachetul minim e foarte minim. Am trait niste ani buni pe acolo si asigurarea privata era ceva de dorit.
De ex in sarcina si cu una privata bunicica nu vedeai un ginecolog in sarcina, doar moase si echo cred ca era una sau max 2, cresterea lunara a fatului era masurata pe burtica. In fine complicat...
In acelasi timp sincer nu prea vad cum poate asigura in mod corect o tara ca .ro altceva decat urgenta si un control anual si bolile grave. Ar fi bine sa faca si asta.
![](images/user_man.png)
Deceneus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui magdalena67 deocamdata pachetul minim de servicii nu este clarificat in lege, deci s-ar putea sa avem surpriza ca pentru banii cu care cotizam la sanatate sa avem parte de o injectie si o aspirina. Nu stiu cum va fi, dar cred ca pentru multe persoane va fi dramatic . stoian |
Eu am auzit la tvr un candidat la postul de secretar de stat, care spunea ca legea este o lege cadru si nu reglementeaza in detaliu. Practic au lasat multe lucruri in suspans sa treaca legea si apoi sa le reglementeze prin ordonante de urgenta sau prin norme de aplicare, cum le convine lor.
Este un stil consacrat de a face legi de acest fel. Amanuntele esentiale sunt lasa pe baza normelor de aplicare.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/XIO/XIO.jpg)
XIO spune:
Foarte trist...
http://www.mirror.co.uk/news/top-stories/2012/01/13/student-23-died-from-cervical-cancer-because-she-was-too-young-for-smear-test-115875-23697495/
apropo de ce poate face un sistem sanitar. dar in UK nu exista posibilitatea efectuarii analizelor in privat?
kim222 spune:
poate imi speneti si mie ce cuprinde pachetul minimal acum? va spun eu..cuprinde multe si nimic ..practic nu vi se face nimic gratis (sau procentul celor ce pot beneficia de el.. este atat de mic ca trebuie neglijat)!!..si atunci de ce sa nu existe mai multe case de sanatate..de ce sa nu privatizam..atata timp cat sistemul ramane de stat..nu se va schimba nimic..si se va fura ,cum se fura si acum..veti duce medicamente si perfuzoare ca si acum..veti sta umili la usa medicilor ,pandind momentul sa le strecurati ceva in buzunar pentru a va trata normal..veti merge la cabinete private si veti fi chemat de medicul respectiv (care nu si-a investit banii personali in echipamente medicale) la spital unde va va face un RX, un CT..un RMN gratis (a nu se intelege gresit..banii intra in buzunarul propriu si personal)..vor fi internati pe sectii toti bolnavii care se prezinta la urgenta...majoritari fara asigurari de sanatate (mai bine bem lunar acei bani ca apoi ne ajuta statul domne!)..se vor interna copii din anumite etnii si anumite categorii sociale doar pentru ca mamele nu stiu si nu vor sa administreze un Nurofen la un copil subfebril care ar putea foarte bine sa fie tratat de medicul de familie..si as putea continua...dar ma opresc:(