FIV in Ungaria 148
Raspunsuri - Pagina 8
5ab1na spune:
cris trebuie facut ala din singe periferic. astia de la synevo am inteles ca fac nu stiu ce cariotip. ceva legat de avortoni. asa se numesc? of
mai ieftin ca la buda nu e nicaieri.
la noi in iasi am gasit la un lab cu 550 ron cariotip singe periferic. mentionez ca eu inca nu am facut aceasta analiza. nu stiu sa-ti dau detalii dar citisem la fetele de pe forum ca iti da un desen cu cromozomi pe o hartie din care nu pricepi nimic. ceva cu betze si cam atat. dar probabil pricepi daca e totul in regula sau nu.
asa e?
cybele spune:
trebuie cariotip sange periferic
nu stiu cum e in provincie, in bucuresti pe langa synevo mai sunt si alte optiuni (medlife,matei basarab, genetic lab, cytogenomic )
se dau foile cu desenele cromozomilor dar si explicatiile
cariotipul produsului de conceptie - cum zic ei- e altceva , si costa mai mult, in jur de 15 milioane; din pacate am avut ocazia sa le fac pe toate ...
pt bucuresti as recomanda cytogenomic http://www.cytogenomic.ro/, chiar daca sunt un pic mai scumpi (nu mai stiu cat sunt acum, dar cand am facut eu analizele , asa erau), ganditi-va ca nu faceti analiza asta de o suta de ori
pup fetele
Cris_25 spune:
Fete dragi ... eu fac deja bagajele pt rev, asa ca va urez de pe acum un an nou plin de vesti bune, multa sanatate ... iar la finalul lui, un bebe drag in brate!
Eu 4 zile o sa ma deconectez cat de tare pot de problema bb, iar marti vin cu forte proaspete, o sa fac trombofiliile, iar pt cariotip probabil voi face totusi o vizita la Buda ...
Va pup cu drag
corinuka_g spune:
'neata!
ma bucur ca bebe mic a lui tonirro a inceput sa pape! inseamna ca e o luptatoare
cris, din povesti doar, stiu si eu ca preturile la cariotip la buda sunt semnificativ mai mici..am multe cunostinte care l-au facut acolo datorita pretului..
mie mi-a venit ciclonul ieri, e prima data in viata cand l-am asteptat , iar de azi incep intepaturile
Doamne-ajuta tuturor!
ioana3110 spune:
Samira, nu stii cat de mult m-am rugat si pentru tine. Cred ca si restul fetelor... Eu ti-am scris un mesaj si sper ca daca ai nevoie de orice, apelezi cu incredere!
Cris_25, si eu am facut cariotipul la budapesta tot pe tema pretului
Aici la medsana era 2400 ron ambii parteneri... in plus, am avut si 3 zile de vacanta acolo :-). Vezi ca este avion wizz air de la targu mures la budapesta si daca il iei din timp biletul te costa 60 de ron de pers.
Corinuka, brafta multa! Tinem pumnii sa fie cu noroc!
Iar eu fetelor, am sangerat si ieri putin, si am avut dureri de spate mari si de burta, dar acum pare mai bine.... Am fost la doamna doctor azi si mi-a zis ca bebe are 0,68 cm :-)) si ca e fixat in partea drapta sus a uterului. Evident mi-a zis sa stau cuminte foc, si mi-a dat sa iau etamsilat care cica intareste peretele uterin.... dar am vazut pe prospect ca nu e recomandat gravidelor in primul trimestru de sarcina, asa ca am un dubiu...
balanta_tm spune:
ioana, si eu as fi reticenta sa iau Etamsilat daca as fi in locul tau; din pacate, medicii de pe la noi dau anumite medicamente la gravide, fara sa puna in balanta si riscurile - eu personal sunt uimita, de ex, cat de natural se foloseste in Romania Diazepamul la gravide (in amestecurile litice in special), desi in prospect scrie f f clar ca poate avea efecte teratogene asupra fatului....
Cred ca cel mai bine este sa te bazezi pe Progesteron (Duphaston mai iei?) si No-spa in caz de dureri. Si multa, multa, multa odihna.
cybele spune:
corinuka- sa fie intr-un ceas bun inceputul tratamentului si sa se lase cu bebe(i)!
ioana, sunt de aceeasi parere cu balanta legat de medicamentele care sunt recomandate a fi utilizate cu precautie in sarcina; no spa incearca sa iei, magne b6 de asemenea este bun pt ca relaxeaza uterul si impiedica contractiile... la cat mai multi centimetri si la cat mai putine sperieturi! fiind o sarcina atat de dorita emotiile si temerile sunt normale si firesti, iti doresc sa te bucuri cat mai mult de sarcina- si tu si toate gravidutele noastre!
ioana3110 spune:
Balantzo, Cybele,
sa stiti ca ma gandesc si eu. de obicei nu iau medicamentele prescrise de medici decat in caz de mare urgenta! Asa ca am cumparat etamsilatul ala dar nu am luat si nici nu am de gand. doctaora care m-a vazut la Cluj acum 3 zile, mi-a dat Magne B6 pentru dureri.
Duphaston am luat unul alaltaieri si unul ieri, dar mi-e atat de rau dupa el de nu ma tin pe picioare!!! Imi vine sa vomit, ametesc ingrozitor, am dureri de muschi parca... Am zis ca nu mai iau mai ales ca s-a oprit sangerarea.Voua nu v-a fost rau de la Duphaston?
Mi-a scris si dragutul de PK si a zis ca sa stau in patutz si sa nu ma impacientez...
jaguar spune:
buna seara fete
Corinuk bafta multa la intepat si sa fie intr-un ceas bun!
sa aduci macar un unguras aks
ma rog ptr tine
Ioana, ai grija de tine si ar fi fost f bine daca mai luai progesteron,,,, ai grija cu medicamentele care nu se recomanda in sarcina.
Balanta, cum sunteti?
Fetelor Cariotipul e muult mai ieftin la buda,,, e acceasi analiza, numa ca in ro este si de 5 ori mai scumpa
Samira, Bombi Sami astept sa revii sa discutam ceva,,, acu stiu ca nu iti arde de nikk,,offf imi pare tare rauuu...
Va doresc tuturor un An Nou Fericit si mult mai darnic
Sanatate, bucurii si sa aveti parte de tot ce va doriti!
Gravidutele sarcini usoare si bebei sanatosi! Aspirantelor rabdare, putere si multi bebici!