O noua revolutie in Romania ?
Raspunsuri - Pagina 4
ch_dana spune:
Kari, in 2000 vorbeam cu un american care calatorise (fusese chiar si in RO) si care era ferm convins (pana nu i-am aratat pe harta nu m-a crezut) ca Frankfurt e pe undeva pe coasta Frantei...
Si apropos de monarhie :
www.adevarul.ro/actualitate/politica/Regele_Mihai_ii_domina_pe_liderii_republicii_0_617938627.html" target="_blank">http://www.adevarul.ro/actualitate/politica/Regele_Mihai_ii_domina_pe_liderii_republicii_0_617938627.html
Nu stiu in ce masura e real sondajul, m-as bucura sa vad ca romanii apreciaza decenta si bunul-simt.
Later edit: am vazut sondajul si eu...daca alde Antonescu e pe primul loc, m-am lamurit
Dana & Amelia (21.06.2011)
Deceneus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ch_dana Kari, in 2000 vorbeam cu un american care calatorise (fusese chiar si in RO) si care era ferm convins (pana nu i-am aratat pe harta nu m-a crezut) ca Frankfurt e pe undeva pe coasta Frantei... Si apropos de monarhie : www.adevarul.ro/actualitate/politica/Regele_Mihai_ii_domina_pe_liderii_republicii_0_617938627.html" target="_blank">http://www.adevarul.ro/actualitate/politica/Regele_Mihai_ii_domina_pe_liderii_republicii_0_617938627.html Nu stiu in ce masura e real sondajul, m-as bucura sa vad ca romanii apreciaza decenta si bunul-simt. Later edit: am vazut sondajul si eu...daca alde Antonescu e pe primul loc, m-am lamurit Dana & Amelia (21.06.2011) |
Eu nu mai am incredere in sondaje.
Institutile de sondare a opiniei publice si trusturile de presa, sunt intrumente de manipulare.
Mintile ilustre discuta idei; Inteligentele medii discuta evenimente; Mintile reduse discuta persoane. (Eleanor Roosevelt )
nadaflorilor spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Deceneus
Cred ca sunt mai putin "nehaliti" decat "noua burghezia rosie" cu a numit-o Marx. Castelul de la Savarsin era proprietatea Regelui nu era al Coroanei. Din cate stiu nu s-au retrocedat proprietatile coroanei care au intrat in proprietatea statului, s-au retrocedat proprietatile private si nici ele toate. Mintile ilustre discuta idei; Inteligentele medii discuta evenimente; Mintile reduse discuta persoane. (Eleanor Roosevelt ) |
ai dreptate familiei mele nu i-au fost retrocedati cei 245mp "confiscati" in urma sistematizarii in '85 ...si nici nu avem vreo sansa sa-i recuperam, probabil din lipsa de titluri nobiliare.. dar trebuie sa ne intre in cap ca exista diferente si sa nu avem asteptari,eventual doar sa dam cu votul constiinciosi dupa cum ne instructeaza unii si altii...
ps. strabunicul a murit la inceputul primului razboi mondial, febra tifoida , strabunica pentru ca a ramas vadua de razboi cu 4 copii atarnati de fusta a primit din partea casei regale o pereche de bocanci soldatesti si doua oi... nah din doua oi putea sa faca o turma in timp si acum ma trageam de sireturi cu Jiji..dar s-a nimerit in prag de iarna si ea nu avea rezerve de nimic si nici venituri..asa ca oile au fost taiate, nu exista decat alternativa sa le lase sa moara de foame in speranta ca totusi vor prinde urmatorul fir de iarna...
Nina, 38s+,
AMR... ceva
nadaflorilor spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Deceneus
Occidentalii compara situatiade azi din Romania cu societatea lor, pe cand noi o comparam cu ce-a fost. Pentru noi este un progres, pentru ei suntem in urma cu 50 de ani, nu cu 20. Faptul ca suntem in UE nu ne pune pe picior de egalitate ca si libertati. Secretomania se mentine. Autoritatile locale nu au atributii nici macar sa-si stabileasca schema de personal si nivelul salarizarii. Partidele nu sunt interesate de ce doreste populatia sau membrii partidelor. Partidul lui Merkel si-a dat acceptul pentru tratatul zonei euro dupa un referendum in partid, pe cand Basescu nu s-a consultat nici cu partidele parlamentare. Aceste diferente de functionare a societatii pentru occidentali sunt de neconceput, asa ca pentru ei dictatura are alt inteles. Occidentul nu si-a permis sa reduca salarile bugetarilor cu 25%, pe cand Romania a facut-o simultan cu refuzul de a aplica o lege de majorare cu 50% a salarilor profesorilor. Asa ceva nu este posibil intr-o societate democrata. Nici arestarile la comanda a sute de graniceri nu sunt manifestari ale democratiei. In democratie justitia functioneaza continuu si functioneaza acolo unde exista un caz de coruptie. Coruptia de masa este rezultatul unei justitii care actioneaza doar la ordin, si cum nu a primit ordin nu a facut nimic. Cand a primit ordin s-a executat si a facut arestari la "plevusca", dar nu s-a atins de marii "rechini". Mintile ilustre discuta idei; Inteligentele medii discuta evenimente; Mintile reduse discuta persoane. (Eleanor Roosevelt ) |
de ce generalizezi? am o prietena in suedia, la ei s-a aplicat masura cu cca un an inainte prin reducerea timpului de munca, la alegere si astfel incat sa se asigure continuitate, angajatii si-au ales zilele din luna cand vor sa fie liberi, reducerea e tot de 25%...
romanii nu au inventat "mersul pe jos"
Nina, 38s+,
AMR... ceva
Deceneus spune:
citat din mesajul lui nadaflorilor de ce generalizezi? am o prietena in suedia, la ei s-a aplicat masura cu cca un an inainte prin reducerea timpului de munca, la alegere si astfel incat sa se asigure continuitate, angajatii si-au ales zilele din luna cand vor sa fie liberi, reducerea e tot de 25%... romanii nu au inventat "mersul pe jos" Nina, 38s+, AMR... ceva |
Poate reducerea de care vorbesti s-a facut intr-o firma privata sau intr-o institutie publica.
In Romania reducerea a fost operata la toti functionarii publici, iar invatamantul si sanatatea publica au o pondere mult mai mare in total invataman si sanatate, decat in tarile capitaliste cu traditie.
Eu am scris ce scrie media www.zf.ro/banci-si-asigurari/seful-bancii-austriece-erste-este-de-neimaginat-in-vest-felul-in-care-s-au-taiat-salariile-in-romania-9052726" target="_blank">Seful bancii austriece Erste: Este de neimaginat īn Vest felul īn care s-au taiat salariile īn Romānia
Mintile ilustre discuta idei; Inteligentele medii discuta evenimente; Mintile reduse discuta persoane. (Eleanor Roosevelt )
capcaunul spune:
citat din mesajul lui Deceneus Eu am scris ce scrie media Seful bancii austriece Erste: Este de neimaginat īn Vest felul īn care s-au taiat salariile īn Romānia. |
Cred si eu ca seful bancii care transfera usor-usor banii din buzunarul romanilor in conturile austriecilor (via rate la banca pe care o administreaza) este oripilat de ideea subtierii fluxului. Caci comisioanele si primele lui sunt proportionale cu acesta! Doar nu crezi ca din compasiune fata de romani si-a neimaginat el situatia ...
Astept cu interes sa citesc ce va scrie despre www.austrianindependent.com/news/Politics/2011-12-20/9784/Government_considers_taxing_pensioners" target="_blank">furtuna care se apropie de Viena.
copiloi spune:
citat din mesajul lui capcaunul Astept cu interes sa citesc ce va scrie despre www.austrianindependent.com/news/Politics/2011-12-20/9784/Government_considers_taxing_pensioners" target="_blank">furtuna care se apropie de Viena. |
Furtuna respectiva va fi de fapt o adiere...nu compara pensia austriacului (fie ea si impozitata si ras-impozitata) cu cea a romanului...
Nati spune:
Cred ca mai repede o pun americanii de o revolutie la ei acolo , mai ales de cand Obama a semnat legea NDAA (pe 31 decembrie 2011, asa cadou ca de an nou), adio libertate de exprimare a opiniei impotriva lui Obama ori alt presedinte american.
Probabil o sa se ajunga sa ii aresteze ca " teroristi" pe cetatenii americani daca ciripesc ceva impotriva conducerii americane.
Or sa fie mai atenti cred cetatenii americani in ce cercuri de prieteni se invart, ca poate cine stie care e considerat terorist, si zdup la mititica.
Alte tari probabil or sa urmeze exemplul lui Obama si uite asa iar cadem in comunism.
Or sa fie la revolutii peste tot pamantul, ca de bine nu se intrevede nimic, doar din rau in mai rau, si asa se va da verde la revolutii si pariuri intre bankeri.
saskia spune:
Nati chiar ca nu citisem nimic prin presa pe la noi de legea asta, las ca am citit acum aici de la tine. Ma duc sa ma informez, dar bag de seama ca peste tot asa e o nebunie curata. P-astia gen bancheri, miliardari si altele ii lasa sa zburde intr-o veselie pe pensionari ii taxeaza de le vine rau. La olandezi ce sa ii mai impoziteze, le-a taiat direct ca vezi Doamne fondurile de pensii nu mai au bani ca i-au investit prost, criza, chestii etc. Au muncit o viata intreaga de fraieri sa-i imbogateasca p-aia de adminsitreaza fondurile. Si poate in Austria pensionarul de rand o duce bine, aici nu prea. Pai nu avea dreptate bunica cu banii tinuti sub saltea ?