O noua revolutie in Romania ?
Raspunsuri - Pagina 3
Deceneus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui eumada Si toata gasca aia de printi,printese,actori care au dat bine la.....printese,nu-s nehaliti? Ca altfel nu s-ar agata ca scaiul de oaie de Savarsin si altele..bani sa le intretina nu au,tot pe baza statului roman se face chestia asta.Ori parlamentarii ori nehalitii de printi printese si altii..apropo,ce cand a parut :printesa Lia si Printul lu` peste?"Aia ce mai vor de fapt?Ce cauta? Madalina si Eva-Maria https://picasaweb.google.com/lhmadalina/Dezastrul?authkey=Gv1sRgCIKAmOzUz-zXAw#5640047175923810098 TE IUBESC MINUNEA MEA ...ESTI ALFA SI OMEGA PENTRU MINE,RATIUNEA MEA DE A TRAI.....TE IUBESC..... |
Cred ca sunt mai putin "nehaliti" decat "noua burghezia rosie" cu a numit-o Marx.
Castelul de la Savarsin era proprietatea Regelui nu era al Coroanei.
Din cate stiu nu s-au retrocedat proprietatile coroanei care au intrat in proprietatea statului, s-au retrocedat proprietatile private si nici ele toate.
Mintile ilustre discuta idei; Inteligentele medii discuta evenimente; Mintile reduse discuta persoane. (Eleanor Roosevelt )
JuliaSM spune:
Spunea cineva la topicul celalalt, care face trimitere aici, ca democratia din Romania, asa cum e exercitata acum, tinde sa duca spre un stat mafiot sau unul totalitarist. Deocamdata astea merg mana-n mana, ca cei de la putere isi fac jocurile, iar la nivel local, fiecare judet are mafiotii ei, reprezentati ori de cei de la conducerea locala ( primar, prefect sau alte lighioane de partid), ori de businessmen cu bani multi, crescuti peste noapte, in curtea din spate. Mai e categoria minoritatilor care e influenti, puternici si cu palate si sef de trib, cu venit constant din diaspora, de la rudele care munceste din greu si mai ales in tura de noapte, sa faca o vila cinstita rudelor ramase in tara.
Nu stiu daca ar fi avut monarhia mare influenta, daca ar fi venit la putere in '89 , dar sunt convinsa ca ar fi facut treaba buna daca ar fi inlocuit perioada comunista. Careia, oricat ma gandesc, nu stiu daca pot sa-i acord vreun merit. Ce a fost bine in comunism, cu ce am ramas mai bogati, ca natiune, ca am trecut pe-acolo? Poate doar cu mandria ca i-am supravietuit, desi moral si sufleteste, generatiile respective au fost facute harcea-parcea.
eumada spune:
Ba sunt foarte nehaliti....si au inceput sa iasa ca hienele..pardon mangustele la prada....
Exact asta e senzatia pe care o am cand ii vad.De manguste care scot capul si pandesc..
Madalina si Eva-Maria
https://picasaweb.google.com/lhmadalina/Dezastrul?authkey=Gv1sRgCIKAmOzUz-zXAw#5640047175923810098
TE IUBESC MINUNEA MEA ...ESTI ALFA SI OMEGA PENTRU MINE,RATIUNEA MEA DE A TRAI.....TE IUBESC.....
JuliaSM spune:
Citat: |
citat din mesajul lui eumada Ba sunt foarte nehaliti....si au inceput sa iasa ca hienele..pardon mangustele la prada.... |
Mangustele-s micute si elegante :)) ... Sunt curioasa ce senzatie ai si cu cine compari pe candidatii din campaniile electorale.
eumada spune:
Cu porcii care se inghesuie la troaca?
Faza e ca nu vreau sa compar niste animale extrem de utile,de la care se foloseste aproape tot cu niste...indivizi care doar grohaie si amanca din troaca.
Madalina si Eva-Maria
https://picasaweb.google.com/lhmadalina/Dezastrul?authkey=Gv1sRgCIKAmOzUz-zXAw#5640047175923810098
TE IUBESC MINUNEA MEA ...ESTI ALFA SI OMEGA PENTRU MINE,RATIUNEA MEA DE A TRAI.....TE IUBESC.....
Laura25 spune:
eumada, te rog mult sa iti temperezei tonul si epitetele. Pt stilul tau de abordare a subiectului iti recomand forumurile de discutii de pe Click sau Libertatea. Aici incercam sa respectam un anumit standard de bun simt in ceea ce priveste limbajul.
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
Deceneus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui JuliaSM Spunea cineva la topicul celalalt, care face trimitere aici, ca democratia din Romania, asa cum e exercitata acum, tinde sa duca spre un stat mafiot sau unul totalitarist. Deocamdata astea merg mana-n mana, ca cei de la putere isi fac jocurile, iar la nivel local, fiecare judet are mafiotii ei, reprezentati ori de cei de la conducerea locala ( primar, prefect sau alte lighioane de partid), ori de businessmen cu bani multi, crescuti peste noapte, in curtea din spate. Mai e categoria minoritatilor care e influenti, puternici si cu palate si sef de trib, cu venit constant din diaspora, de la rudele care munceste din greu si mai ales in tura de noapte, sa faca o vila cinstita rudelor ramase in tara. Nu stiu daca ar fi avut monarhia mare influenta, daca ar fi venit la putere in '89 , dar sunt convinsa ca ar fi facut treaba buna daca ar fi inlocuit perioada comunista. Careia, oricat ma gandesc, nu stiu daca pot sa-i acord vreun merit. Ce a fost bine in comunism, cu ce am ramas mai bogati, ca natiune, ca am trecut pe-acolo? Poate doar cu mandria ca i-am supravietuit, desi moral si sufleteste, generatiile respective au fost facute harcea-parcea. |
In perioada comunista monarhia nu putea face nimic, pentru ca nu exista pluripartidismul si posibilitatea de a transfera puterea unui alt partid, sau de a influenta decizile partidului unic.
Dupa '89 monarhia ar fi putut reprezenta Romania cu mai multa credibilitate, si credibilitatea joaca un rol major in atragerea capitalului.
Problema este ca daca s-ar fi continuat practicile/politicile postdecembriste, monarhia ar fi girat o frauda morala si s-ar fi compromis.
Monarhia ar putea fi o Alba ca Zapada in politica romaneasca de care vorbea S Lazaroiu.
Mintile ilustre discuta idei; Inteligentele medii discuta evenimente; Mintile reduse discuta persoane. (Eleanor Roosevelt )
kariguld spune:
cu ceva timp in urma am fost la un dineu unde erau diverse personalitati din lumea politica nemteasca. seful meu ma prezentat unui domn. cand a aflat ca-s romanca, a inceput sa balmajeasca ceva de dictatura si comunism, de ceausescu si lipsa mancarii, ferm convins ca toate astea inca se intampla.
"sunteti in urma cu mai mult de douazeci de ani domnule! Romania face parte din Uniunea Europeana deja de cativa ani."
am uitat sa precizez ca dl este un cunoscut politician din Bayern.
asa si politicianul american. unii habarn'au unde se afla Romania pe harta, dar stiu cu precizie ca e dictatura.
cred ca alta era fata Romaniei astazi daca nu trecea prin comunism. din pacate astazi e tardiv sa spune ce si cum ar fi fost.
Deceneus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui kariguld cu ceva timp in urma am fost la un dineu unde erau diverse personalitati din lumea politica nemteasca. seful meu ma prezentat unui domn. cand a aflat ca-s romanca, a inceput sa balmajeasca ceva de dictatura si comunism, de ceausescu si lipsa mancarii, ferm convins ca toate astea inca se intampla. "sunteti in urma cu mai mult de douazeci de ani domnule! Romania face parte din Uniunea Europeana deja de cativa ani." am uitat sa precizez ca dl este un cunoscut politician din Bayern. asa si politicianul american. unii habarn'au unde se afla Romania pe harta, dar stiu cu precizie ca e dictatura. cred ca alta era fata Romaniei astazi daca nu trecea prin comunism. din pacate astazi e tardiv sa spune ce si cum ar fi fost. Cei mai fericiti oameni nu au parte de lucrurile cele mai bune, dar obtin totul din cele pe care le au! |
Occidentalii compara situatiade azi din Romania cu societatea lor, pe cand noi o comparam cu ce-a fost.
Pentru noi este un progres, pentru ei suntem in urma cu 50 de ani, nu cu 20. Faptul ca suntem in UE nu ne pune pe picior de egalitate ca si libertati. Secretomania se mentine. Autoritatile locale nu au atributii nici macar sa-si stabileasca schema de personal si nivelul salarizarii. Partidele nu sunt interesate de ce doreste populatia sau membrii partidelor. Partidul lui Merkel si-a dat acceptul pentru tratatul zonei euro dupa un referendum in partid, pe cand Basescu nu s-a consultat nici cu partidele parlamentare.
Aceste diferente de functionare a societatii pentru occidentali sunt de neconceput, asa ca pentru ei dictatura are alt inteles.
Occidentul nu si-a permis sa reduca salarile bugetarilor cu 25%, pe cand Romania a facut-o simultan cu refuzul de a aplica o lege de majorare cu 50% a salarilor profesorilor. Asa ceva nu este posibil intr-o societate democrata.
Nici arestarile la comanda a sute de graniceri nu sunt manifestari ale democratiei. In democratie justitia functioneaza continuu si functioneaza acolo unde exista un caz de coruptie. Coruptia de masa este rezultatul unei justitii care actioneaza doar la ordin, si cum nu a primit ordin nu a facut nimic. Cand a primit ordin s-a executat si a facut arestari la "plevusca", dar nu s-a atins de marii "rechini".
Mintile ilustre discuta idei; Inteligentele medii discuta evenimente; Mintile reduse discuta persoane. (Eleanor Roosevelt )