O noua revolutie in Romania ?
Raspunsuri - Pagina 2
ela_04 spune:
hoarda de nehaliti improspatata periodic ar fi fost tot pe acolo ca si in monarhie Parlamentul exista si nehaliti se tot schimba.
Parerea mea e ca era mai rau daca dupa revolutie se instala monarhie la ce mentalitati si metehne avea romanul. Dar cine poate sti...
Oricum nu se putea, tot datorita asa zisei revoluti. cartile erau facute deja.
saskia spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui Deceneus
Ti se apre ca Olanda, Norvegia sau Marea Britanie sunt cu regimuri dictatoriale? Cu regimul actual construit pe baze ofiteresti, cu mentalitati si metode militare de de functionare ajungem rapid la un regim dictatorial, chiar mai repede decat prin monarhie. Im amintesc, ca in '90 imediat dupa revolutie, presa occidentala scria ca Romania risca sa alunece spre un regim al generalilor. Probabil au sesizat ca la varf erau multi ofiteri, unii de la armata altii "sub acoperire". Basescu s-a inconjurat de oameni ca Oprea si de ofiteri din servcii, si guverneaza cu servicile, nu guverneaza cu partidele sau cu Parlamentul. Mintile ilustre discuta idei; Inteligentele medii discuta evenimente; Mintile reduse discuta persoane. (Eleanor Roosevelt ) |
Deceneus ai impresia ca regina Beatrix este o lalea alba neprihanita . Probabil nu stii zecile de scandaluri in care se scalda casa regala olandeza, toti miliardari in euro, bagati pana in gat in afaceri necurate, neplatitori de taxe, amestecati in povestile naziste ale celui de-al doilea razboi mondial, plini de bastarzi, casatoriti cu femei indoielnice de genul Mabel, metresa unui foarte mare mafiot de pe aici, Maxima, fata unui nomenclaturist argentinian, ministrul agriculturii in regimul Videla, ala de arunca oamenii din avion pe convingeri politice si nu-mi ajunge o zi sa scriu despre porcariile facute de ei.
Dar ai tot dreptul sa admiri genul asta de oameni. Fiecare cu principiile lui.
marius spune:
Dintotdeauna a existat un echilibru in toate. Desi omul este unul dintre cei mai vorace destabilizatori a fost doar o chestiune de timp in care sa nu se ajunga la diferite forme de echilibru. Asa si cu Romania. Vor exista oameni foarte bogati si oameni foarte saraci. Intre ei vor exista oameni cu diferite stadii de bunastare. Cat de larga va fi aceasta patura este relativ si ca si marime si ca si evolutie. Nu cred ca va exista o noua revolutie in Romania.
Insa pentru mine asa cum am mai spus, atata timp cat marea majoritatea a populatiei active asteapta sa i se dea ceva orice fara sa aiba initiativa concreta, fara a-si asuma cu buna stiinta un anumit nivel de risc personal pentru o posibilitate de confort marit vom fi inca pe un drum descendent. Nu suntem atat de saraci incat sa avem cutitul la os, sau altfel spus inca marea parte a populatiei isi permite luxul de a comenta mai mult decat de a face. cand aceasta balanta va fi inclinata invers - nevoia va fi motorul progresului social.
www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
Firys spune:
Revolutie in Romania anului 2011-2012?...Glumesti poate.
O revolutie ar fi sa vina lumea la vot,sa arate ca ii pasa....pentru ca acest gest ar arata ca exista o constiinta civica,macar.
Pina atunci ... e doar o revolutie de pareri...
ch_dana spune:
Citat: |
Nici cand a fost congresul al XIV cu doua luni inainte de caderea regimului nu a fost "atmosfera revolutionara" |
Permite-mi sa-ti reimprospatez memoria, atunci eram intr-o fundatura crancena de foame, frig, lipsa de perspective, care totusi astazi (in ciuda insistentelor A3) nu mai exista. Macar esti liber sa emigrezi, daca in tara ta nu ti se mai deschid usile.
Citat: |
marea majoritatea a populatiei active asteapta sa i se dea ceva orice fara sa aiba initiativa concreta, fara a-si asuma cu buna stiinta un anumit nivel de risc personal pentru o posibilitate de confort marit vom fi inca pe un drum descendent. |
Nu cred ca e chiar asa, altfel ar fi avut deja loc o revolutie. Cei ajunsi cu spatele la zid de pe urma disponibilizarilor masive au plecat deja din tara...ramane de vazut ce se va intampla acum, ca situatia nu e foarte roz nici afara.
Iar celor carora nu li se mai da nimic...pleaca inapoi in Franta (cred ca intelegi la cine ma refer).
Dana & Amelia (21.06.2011)
eumada spune:
Si toata gasca aia de printi,printese,actori care au dat bine la.....printese,nu-s nehaliti?
Ca altfel nu s-ar agata ca scaiul de oaie de Savarsin si altele..bani sa le intretina nu au,tot pe baza statului roman se face chestia asta.Ori parlamentarii ori nehalitii de printi printese si altii..apropo,ce cand a parut :printesa Lia si Printul lu` peste?"Aia ce mai vor de fapt?Ce cauta?
Madalina si Eva-Maria
https://picasaweb.google.com/lhmadalina/Dezastrul?authkey=Gv1sRgCIKAmOzUz-zXAw#5640047175923810098
TE IUBESC MINUNEA MEA ...ESTI ALFA SI OMEGA PENTRU MINE,RATIUNEA MEA DE A TRAI.....TE IUBESC.....
Deceneus spune:
Citat: | ||||||
citat din mesajul lui saskia
Deceneus ai impresia ca regina Beatrix este o lalea alba neprihanita . Probabil nu stii zecile de scandaluri in care se scalda casa regala olandeza, toti miliardari in euro, bagati pana in gat in afaceri necurate, neplatitori de taxe, amestecati in povestile naziste ale celui de-al doilea razboi mondial, plini de bastarzi, casatoriti cu femei indoielnice de genul Mabel, metresa unui foarte mare mafiot de pe aici, Maxima, fata unui nomenclaturist argentinian, ministrul agriculturii in regimul Videla, ala de arunca oamenii din avion pe convingeri politice si nu-mi ajunge o zi sa scriu despre porcariile facute de ei. Dar ai tot dreptul sa admiri genul asta de oameni. Fiecare cu principiile lui. |
@saskia - eu m-am referit la regimul monarhic, ca democratie, nu la persoane.
Daca vorbim de persoane si de moralitate cred ca monarhii cel putin incearca sa pastreze aparentele, pe cand cei alesi un mandat nici nu se obosesc sa o faca.
Nu cred ca moralitatea E Udrea sau M I Ritzi sunt mai sus decat ale oricarei principese dintre-o tara cu monarhie traditionala, sau ca afacerile lor sunt mai curate.
Mintile ilustre discuta idei; Inteligentele medii discuta evenimente; Mintile reduse discuta persoane. (Eleanor Roosevelt )
saskia spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Deceneus @saskia - eu m-am referit la regimul monarhic, ca democratie, nu la persoane. Daca vorbim de persoane si de moralitate cred ca monarhii cel putin incearca sa pastreze aparentele, pe cand cei alesi un mandat nici nu se obosesc sa o faca. Nu cred ca moralitatea E Udrea sau M I Ritzi sunt mai sus decat ale oricarei principese dintre-o tara cu monarhie traditionala, sau ca afacerile lor sunt mai curate. Mintile ilustre discuta idei; Inteligentele medii discuta evenimente; Mintile reduse discuta persoane. (Eleanor Roosevelt ) |
Pai tocmai ca nici unii nici altii nu sunt mai curati, aceasi Marie cu alta palarie, unii mai popularo-socialisti, unii mai de haute-couture, fiecare dupa posibilitati.
Totusi stiu ca oamenii aleg uneori intre doua rele, pe raul care li se pare lor mai putin rau, desi ar fi bine sa stearga totul si sa o ia de la zero, asta e utopic deja.
Deceneus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Firys Revolutie in Romania anului 2011-2012?...Glumesti poate. O revolutie ar fi sa vina lumea la vot,sa arate ca ii pasa....pentru ca acest gest ar arata ca exista o constiinta civica,macar. Pina atunci ... e doar o revolutie de pareri... |
Si pe cine sa voteze, daca toti sunt "o apa si un pamant" ?
Cand ai senzatia ca indiferent pe cine alegi nu se schimba nimic, nu te mai prezinti la vot, sa legitimizezi ipocrizia.
Mintile ilustre discuta idei; Inteligentele medii discuta evenimente; Mintile reduse discuta persoane. (Eleanor Roosevelt )
Deceneus spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui ch_dana
Permite-mi sa-ti reimprospatez memoria, atunci eram intr-o fundatura crancena de foame, frig, lipsa de perspective, care totusi astazi (in ciuda insistentelor A3) nu mai exista. Macar esti liber sa emigrezi, daca in tara ta nu ti se mai deschid usile. Dana & Amelia (21.06.2011) |
Eu cred ca asa cum atunci foamea si frigul era rezultatul politicii, pentru ca economia producea, si acum austeritatea este provocata artificial de politicieni ca sa le mearga investitile in imobiliare in stadioane, sali de sport supraevaluate.
Criza mondiala este utilizata ca pretext. Nu spun ca nu exista criza, dar cred ca scaderea nivelului de trai este mai mult consecinta investitilor paguboase decat a crizei economice.
Reducerea locurilor de munca in anii '90 in numele rentabilizarii societatior comerciale cui s-a datorat, ca atunci nu era criza? Sigur ca acum exista "supapa" exilului, dar daca degradarea are amploare mai mare decat poate exilul sa absoarba presiunea interna creste.
Mintile ilustre discuta idei; Inteligentele medii discuta evenimente; Mintile reduse discuta persoane. (Eleanor Roosevelt )