Ghiocei de Martie-Aprilie 2009***379***
Raspunsuri - Pagina 18
AlexAndra_81 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Pisik06 DYANA, pt ca banuiesc sursa vreau si eu ravasele, un fel de mura-n gura, ce zici? Citind ceva pe facebook referitor la relatia tata-fiica, mi-am amintit de ce ne zicea OLGA de Chiti si tatal ei. E foarte dureros, eu una am fost si sunt in aceeasi situatie cu tatal meu. Adica da, ne vedem (acum mai rar, ca sta in provincie), imi face si cadouri, totul e bine si frumos, dar totul pana la confortul lui personal. Exemple aleatorii, total diferite ca importanta, dar edificatoare: cand eram in liceu nu a pus un ban la meditatiile mele, pe motiv ca mama are salariu mai mare ca el (desi ne era tare greu, iar mama a facut niste eforturi supra-omenesti), cand a venit din America nu a vrut sa imi dea nici unul din cei 5 magneti Disney pe care ii avea, pe motiv ca “sunt set”, iar cel mai recent, mi-a sugerat sa nu am nicio pretentie la garsoniera pe care o are el in Bucuresti, ca eu am doua apartamente unul de la mama si unul de la Buni si el are datorii la casa actuala. Nu ca vreau vreun capat de ata de la el, dar asa, ca idee, ma afecteaza chestiile astea, mai ales cand vad si stiu ca mama si-ar scoate si inima din piept sa mi-o dea mie. Dar este tatal meu si il iubesc si il voi iubi si ierta orice ar fi si ar face. Stiu ca mai am de lucrat la iertare si acceptare, sa scap de gustul amar, ca de revolta/suparare am scapat. Mi-a spus o psiholoaga odata ca, in general, iubirea tatilor pt copil descreste odata cu incetarea iubirii fata de mama copilului. Nu prea i-am dat dreptate atunci, dar reflectand la toate cazurile pe care le stiu, cam tind sa ii dau Mami de minune mica |
Doamne, Pisik, ce bine te inteleg! Aceiasi problema o am si eu, doar ca eu de revolta n-am reusit sa scap. La mine e diferit, in sensul ca tata ma ajuta cat de mult poate, dar asta si pentru a scapa de remuscarile personale, o face sa contrabalanseze multe greseli din trecut. Gustul meu amar vine din faptul ca mereu cand a avut de ales intre noi, copii si femeia cu care e (si care a fost motivul divrtului dintre ai mei), nu ne-a ales niciodata pe noi. Un exemplu simplu, la nuntile noastre, pentru ca nu am vrut s-o invitam si pe ea, nu a chemat nici el pe nimeni, si asta avand in vedere ca e director la o firma de 1000 de angajati. Dar asta e, asa cum ai spus si tu, este tatal meu si-l iubesc neconditionat, incerc sa iert mult, dar de uitat nu am cum sa uit. Sper doar ca Amalia nu va fi nevoita vreodata sa treaca prin asta, dar cine stie ce ne-o aduce si noua ziua de maine...
Amalia
pisigri spune:
Diana....fa-ti pomana si cu mine :), io promit sa mi le "pun la indemina" cumva, ca trec printr-o perioada in care mi-ar prinde bine niste incurajari cu un strop de misticism.
Pisik, eu nu cred in chestia asta cu dragostea fata de mama/copil.Cred in instrainare insa, mai ales cind vine vorba de tati care nu prea au avut nimic de-a face cu copiii lor nici cind locuiau in aceeasi casa. Cind ne referim la tati pe care mami nu ii "deranjeaza" niciodata pentru ca muncesc si sunt obositi, la tati care si cind locuiesc in aceeasi casa sunt numai "genitori" si/sau "stapini". Si cred ca, chiar si tatii responsabilizati "de mici" in ceea ce ii priveste pe copiii lor, odata "ajunsi la casa lor" de re-burlaci isi refac viata altfel decit noi, femeile, pentru ca nu ei sunt cei care vor continua sa locuiasca sub acelasi acoperis cu copilul lor, nu ei se vor trezi noaptea din pricina vreunui cosmar, nu lor li se vor cere zi de zi tot felul de maruntisuri...obositoare, solicitante, dar care practic construiesc intimitatea si apropierea unei relatii.
Spun asta pentru ca ma uit la niste colegi de-ai mei de serviciu, pe primul copil l-au parasutat la bunici cind avea vreo 3 luni si l-au luat acasa pe la 4 ani; al doilea copil a crescut cu ei in fiecare clipa. Relatia cu al doilea este mult mai...strinsa, mai lipicioasa, mai plina de mici complicitati...eu asa o simt, chit ca ei fac totul pentru amindoi.
Ma duc sa dobor prunca pe care cred ca o incearca o mica raceala, parca suna cam..infundat. Muci nu are, gitul nu e rosu, dar a cam stranutat azi de citeva ori...bagam sirop cu propolis si un pui de somn si vedem cum ne trezim, ca m-am programat la schimbat buletinul azi si nici sa ma tund nu am ajuns, si arat ca adusa de ...ape. Ca ninsori, evident, nu-s...
http://scrisoaredelamosul.blogspot.com/
http://pisigri.blogspot.com/
Mami de Ilinca (5.03.2009)
dyana27 spune:
gata, am trimis pe mailul comun ravasele si articolele de pe site. pupici, ma duc sa-l culc pe mutzu
novus spune:
No, vad ca am fost desconspirata si eu, ma bucur ca am avut asa partenere/perechi si abia astept la anu' sa repetam experienta !!
Pisik, imi pare rau ca v-ati certat, stiu cum e, si pe mine ma ia gura pe dinainte de multe ori si apoi regret dar stiu ca Pisiku te iubeste enorm si sigur te va ierta !!
Fug sa fac curatenie ca pana acum am facut ordine in dulap ca nu mai gaseam nimic si am facut si partial bagajele
www.flickr.com/photos/31088780@N05/" target="_blank">Alexandra (03.03.09)
novus spune:
Intrebare de 10 puncte: cum si cu ce curat eu niste cizme de piele intoarsa crem ??!!
Ilinca_M. spune:
citat din mesajul lui novus Intrebare de 10 puncte: cum si cu ce curat eu niste cizme de piele intoarsa crem ??!! www.flickr.com/photos/31088780@N05/" target="_blank">Alexandra (03.03.09) |
Nu stiu da' astept si eu cu nerabdare raspunsul!!! Ca si io ma tot intreb demult:)))
Fug sa gat baia de smotruit, am intrat numa cat mi-am tras sufletu'!
PS: si io-s de-aia pe care o ia gura pe dinainte, Doaaamne, cate i-am zis si maica-mii, numai gand imi amintesc mi se face pielea gaina Bine, ea stia ca-s apucata rau la manie, era obisnuita cu exploziile mele, mai imi zicea din cand in cand sa merg sa ma tratez, dar nu punea la suflet. Si huzband e calm, stie si el ca-s apucata...
I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around.
Anaan spune:
citat din mesajul lui novus Intrebare de 10 puncte: cum si cu ce curat eu niste cizme de piele intoarsa crem ??!! www.flickr.com/photos/31088780@N05/" target="_blank">Alexandra (03.03.09) |
Cu solutie speciala de la Deichmann
Anaan spune:
La varsat nervii pe sot si eu excelez, din pacate.Din experienta personala, eu te sfatuiesc, Pisikule, sa rezolvi problema cat mai repede, sa nu lasi sa se adune nemultumirea si mai mult. Poezioara mi se pare un pas bun inainte - mai detensioneaza situatia!
novus spune:
Anaan, mersi, o sa cumpar si eu, am ceva dar fara efect , credeam ca o fi ceva metoda ''naturista'' de curatare
La noi la capitolul nervi, Pisi e lider detasat de piata , lui imediat ii sare tandara si se enerveaza noroc ca-l mai calmez eu ! El se tureaza din orice kkt , nu conteaza ca e sau nu vital/important
De ex, sapt trecuta intr-o seara, el trebalui prin bucatarie si ma striga disperat sa-i duc un prosop, ok, iau unul mic din baie si il duc, nervos imi cere unul mai mare, ok ii duc unul mediu, infuriat de-a binelea merge el si isi ia unul mare si sterge prin bucatarie
Dupa ce s-a calmat, il intreb ce s-a intamplat, ferm convinsa fiind ca minim a puscat bateria de la chiuveta sau ceva de genul asta, cand colo, imi spune ca s-a revarsat niste apa pe blatul de bucatarie si curgea in sertare , no, m-am pus pe un ras de nu ma puteam opri si l-am intrebat ca de asta era asa disperat ?!! s-a suparat ca l-am facut disperat dar i-am explicat ca e disperatul meu
Anaan spune:
Novus, eu am un spray de la ei, curata fain de tot. E adevarat ca eu il folosesc pe cizmele mele negre de piele intoarsa, nu stiu cum o fi pe cele crem ale tale.( te sun mai tarziu, acum stau langa frumoasa adormita)