Pufi de 2010 (55) - LMA Alexandru!
Raspunsuri - Pagina 19
blue_flower spune:
Citat: |
citat din mesajul lui simplicity Am adormit-o pe pitica, acum trebuie sa imi continui treaba. Am facut astazi cu ea(intr-o oarecare masura) niste cartonase cu fructe, adica pe ceva carton patrat si colorat am lipit imagine cu un fruct intreg si pe partea cealalta cu fruct taiat in jumatate. Ea m-a ajutat la taiat hartia(de fapt ea a tinut hartia), a pus lipici, a dus la cosul de gunoi ce nu ne-a trebuit. au iesit dragute si parea mandra, desi nu e o activitate specifica varstei ei , dar faptul ca a fost implicata cred ca ia placut . Apoi mi-a despicat bucatile de usturoi, mi-a pus apa in compozitie, pesmet cu lingurita, era fericita . Incerc sa fac pe langa joaca de rigoare , cate o activitate cu ea zilnic , apoi o punem pe frigider si ne " laudam " cu ea ...ii spun bravoo si ea spune la fel si il cheama pe tati sa ii arate; e asa dragutza ; macar acum cat inca sunt acasa ca apoi cu serviciul nu stiu ce va fi Voi ce activitati mai faceti? eu intru in pana de idei...am mai lipit pe o coala alba bob de orez, paste de diferite culori, foaie de lasagna, cereale ; apoi am decupat ceva materiale si lipite pe o coala alba ; sau am desenat pe o foaie niste animalute si le-am decupat forma apoi lipit pe o bucata de carton....cam tot din aceeasi gama sunt Simply,mami de Ariana |
Am vreo 5 carti cu activitati pt copii intre 1 si 5 ani.
Incerc sa le pun pe mailul comun.
Poate te inspira ceva de acolo.
Ruxita spune:
citat din mesajul lui decenuela rux...daca aveti placerea puteti veni maine, la copii...castigati sunt cei mici ca e f fain acolo si spaitul e f mare si au cu ce se juca...( iar daca n-ai copii...si vrei petrecere...noi venim) Mihaela, de LUCA ... minunea de la miezul noptii... Povestea unui...petrecaret JUCARII PENTRU PITICI... N-am stiut ca poate exista pe pamant o dragoste atat de mare!... |
e cumva o invitatie? ca mie asa imi suna... mersi frumos, dar tre mai intai sa ne facem antrenamentul in alta parte inaintre sa ma asigur ca daca ajungem undeva la cineva nu stricam nimic si nu ajungem noi in centrul atentiei (in the bad way) in locul sarbatoritului... tot imi pun sperante in gradi...
E frumoasa culoarea pe care ai ales-o! ...."Galbenul este o culoare masculina, o culoare a luminii si a vietii"
--------------------------------------------------------------------------------------------
Kay, un pui iubit! (21.01.2010)
decenuela spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Ruxita
e cumva o invitatie? ca mie asa imi suna... mersi frumos, dar tre mai intai sa ne facem antrenamentul in alta parte inaintre sa ma asigur ca daca ajungem undeva la cineva nu stricam nimic si nu ajungem noi in centrul atentiei (in the bad way) in locul sarbatoritului... tot imi pun sperante in gradi... E frumoasa culoarea pe care ai ales-o! ...."Galbenul este o culoare masculina, o culoare a luminii si a vietii" -------------------------------------------------------------------------------------------- Kay, un pui iubit! (21.01.2010) |
e o invitatie si daca va razganditi si nu-ti faci atatea prb va asteptam cu drag....e un spatiu f mare....si ei se joaca cu tot felul de chestii....si separat si in grup....au si carti...si foi pt desenat...etc..pt toate gusturile :)
Mihaela, de LUCA ... minunea de la miezul noptii...
Povestea unui...petrecaret
JUCARII PENTRU PITICI...
N-am stiut ca poate exista pe pamant o dragoste atat de mare!...
nyny spune:
citat din mesajul lui Beatrice1982 neata la amiaza..... mersi nyny si restul fetelor ! nyny cand o sa am si eu o noapte linistita????????? ioi cred ca am gasit minunea la problema noastra nu stiu cat de bine fac sau nu............dar mulg laptele de la inceput vreo 30 ml in total din ambii sani...nu i-o dau pe aia ii dau inainte de masa ceai de anason si tage vreo 3=4 guri si apoi ii dau laptele...........meu.......si de ieri de cand proceddz asa am dormit azi noapte de nu imi era si nu imi era somn ca eram obisnuita cucuvea si e linistit nu ural nu nimic ii mai dau intre mese da mai traga vreo 3 guri si nu stiu daca tine dar ii multumesc lui dumnezeu ca nu mai urla si nu mai vrea numai in brate si doarme mult mai mult si mult mai linistit............... offfffffffffffff |
Supeeer !!! Ti-am zis eu ca in curand o sa va mai linistiti? Pai daca scapa de colici o sa doarma si el bine. David a avut pana la 2 luni (colici) iar de la 4 luni l-am mutat in camera cu Mara (deci se potolise, nu mai facea urat noaptea) si dorm singurei de atunci... cu exceptia catorva nopti cand am fost nevoita sa-i separ ca sa veghez pe unul din ei pe motiv de febra, varsaturi, tuse, etc...
In rest, stii de la Ivan cum e... sunt zile si zile, nopti si nopti. Eu sincer am si uitat ce a fost greu... sunt gata sa o iau de la capat. Sunt dusa nu?
Mamica fericita de Mara si de David
alexutzzza spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui decenuela
e o invitatie si daca va razganditi si nu-ti faci atatea prb va asteptam cu drag....e un spatiu f mare....si ei se joaca cu tot felul de chestii....si separat si in grup....au si carti...si foi pt desenat...etc..pt toate gusturile :) Mihaela, de LUCA ... minunea de la miezul noptii... Povestea unui...petrecaret JUCARII PENTRU PITICI... N-am stiut ca poate exista pe pamant o dragoste atat de mare!... |
dece Venim noi! as vrea...
La multi ani si petrecere frumoasa sa aveti!
Sunt sigura ca totul o sa iasa minunat!
Spor la ...dieta!
Noi ne-am intors azi dintr-o scurta excursie aici in Grecia, am fost la niste prieteni care au casa la munte 2 cupluri, noi cu Yannis, ei cu un catel mic mic in sensu' ca nu are inca un an si nu e f dresat, extrm de entuziast, jucaush si nu raspunde rapid la comenzi so...eram toata ziua "Yannis nu !" "Bruno (catelul) lasa-l pe Yannis!" si tot asa Yannis ii dadea catelului tot ce prindea , de la biscuiti la pietre, catelul roda de la Yannis tot ce apuca, inclusiv il descalta de sosete , il rodea de pantaoni....de vro 5 ori abia l-am scos pe Yannis din bratele cainelui sau de sub caine (cainele e un labrador de 32 de kile pe cand Yannis are doar 11)...trebuia sa stam vro 3 zile, dar dupa 2 am zis ca ramanem cu amintiri mai placute si suntem mai odihniti cu vizita de numai 2 zile.
Aaaaa! si am fost la zapada! sus pe munte! Ne-am tavalit in zapada, ne-am afundat, ingropat, tavalit, alergau catelu si Yannis de nebuni prin nametz, poate pun poze...
Am fost si in bar la o cafea si o prajitura (cofetarie d-aia de statiune de munte gen bar asa) a innebunit Yannis de fericire...a dansat intruna, chiuia, radea, se bucura, se minuna de fiecare prostie si dansa.... s-a suit si pe scaun , a dansat
Am inceput anul dansand ca am facut acasa, era un program la TV la greci cu muzica de-a lor si am dansat hore, s-a urcat Yannis pe masa a dansa...mi-e asa de drag de el!
Dar a cam luat-o razna, nu stiu devine rasfatat, incapatanat, dificil...copilul meu cuminte.....
Acum de ex ne uitam la Ratatouille ca am epuizat toate celelalte jocuri si cantece, si metode de a-l pune la nani...nu vrea sa doarma si pace si treaba asta dureaza de ceva saptamani...inca de dinainte sa plecam de acasa...zici ca-l arzi daca vrei sa-l pui la somn. Orice numa sa nu-l pui la somn, gaseste 1001 chestii sa "buy time" dar din cate vad cam suntem in club cu toata lumea....
Alexa, Haircut si scuze daca mi-a scapat cineva multa bafta la servici! Adaptare usoara si mariri de salariu!
Ayanna chiar ma intrebam ce face zgubilicea ta, ma bucur ca s-a gasit o mamica priceputa sa iti recomande o crema. Eu nu eram pe faza dar nici nu stiam vreo denumire de crema dar stiu ca e f important sa le dai la lovituri mai naspa si sa o aplici pe per indelungata si dupa ce tie ti se pare ca a trecut.
Ruxita nu-ti mai face tu griji de toti prostii care vorbesc singuri prin parc. Fiecare copil e diferit, fiecare copil are ritmul lui si prioritatile lui si evident preferintele lui versus lucruri si mai ales oameni. poate Kay nu are chef sa se joace sau sa acorde atentie anumitor persoane. Oricum ei sunt in continuare f mici pentru a se juca impreuna. Ai rabdare. Si da, gradinita va rezolva in mare parte problema. Vad asta la Yannis, cand intram intr-o camera straina nu se mai fastaceste 5 ore pana sa intre in joaca/vorba ci se duce direct la copii si se joaca. Si eu zic sa scoti copilu in lume si sa il lasi sa exploreze nu vad motive sa iti faci griji ca strici ceva. Kay e un copil ca orice alt copil si toti copii sunt imprevizibili si au zile mai bune sau mai proaste. S-ar putea sa te surprinda placut reactia lui Kay la o colectivitate in alt context decat parcul.
Mire tu ori i-ai pus Marei un nume usor de pronuntat de catre bebelusi, ori e cea mai tare din parcare . Aud ca face furori si numele ei e pe buzele tuturor baietilor pe care-i intalneste! Yannis ii trimite pupici si ii e dor de ea . L-am intrebat acu ceva zile de Mara (eram in parc) si a luat-o constiincios la pas prin parc cautand-o .
....nu mai stiu cui mai vroiam sa raspund
Va pup si bine v-am regasit in 2012!!!
Fug sa mai incerc sa il culc ca ne intrecem cu gluma
alexutzzza spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui nyny
Supeeer !!! Ti-am zis eu ca in curand o sa va mai linistiti? Pai daca scapa de colici o sa doarma si el bine. David a avut pana la 2 luni (colici) iar de la 4 luni l-am mutat in camera cu Mara (deci se potolise, nu mai facea urat noaptea) si dorm singurei de atunci... cu exceptia catorva nopti cand am fost nevoita sa-i separ ca sa veghez pe unul din ei pe motiv de febra, varsaturi, tuse, etc... In rest, stii de la Ivan cum e... sunt zile si zile, nopti si nopti. Eu sincer am si uitat ce a fost greu... sunt gata sa o iau de la capat. Sunt dusa nu? Mamica fericita de Mara si de David |
NU, nu nu ! Eu te inteleg perfect! Sunt atat de dulci si de scumpi! Si cand cresc si incep sa spuna diverse, sa te pupe, sa te imbratiseze, sa te strige, sa ....sa...sa....e atat de frumos! Si apoi ti se face din nou dor de unul mic, scump, fragil, care se abandoneaza total intr-un mod atat de dulce in bratele tale in timp ce suge incetishor la san...sunt o minune de care vrei sa ai parte din nou si din nou uiti mereu ca e greu
nyny spune:
Simply noi in afara de activitatile clasice gen: desenat (mazgalit adica), pictat, construit cu cuburi ( din lemn sau lego), mici puzzel-uri, am incercat si plastilina odata cu Mara dar e mai greu sa iasa ceva din mana lui (abia acum incepe Mara sa capete indemanare la asa ceva)...
Si ce am mai facut (inspirandu-ma dintr-o carte cu jocuri si activitati educationale)... am rasfoit impreuna reviste de mamici si l-am pus sa caute si sa gaseasca imagini cu ... ursuleti de ex ca sunt o gramada in genul asta de reviste. L-am indrumat sa dea pagina cu pagina, evident l-am laudat cand a gasit, am aplaudat impreuna, bravo... super incantat de reusita. Jocul asta ii place si Marei.
Tot din carte: puteti sa faceti un covoras pt papusi. Rupeti impreuna in diverse forme bucati de hartie glasata sau de ambalat cadouri, le ungi cu lipici si o lasi sa le lipeasca cum vrea ea pe o coala de hartie . Asta vreau sa fac si eu maine cu ei.
Daca nu ati facut deja... puteti sa pictati cu degetele. Sunt foarte incantati de idee.
Mai jucam noi un joc in copilarie: ce fac eu sa faca toti. Acum vad ca este recomandat chiar pt 19-36 luni . Va asezati pe covor si o indemni sa faca ca tine (daca are rabdare)... gesturi simple: o miscare a mainilor, picioarelor, corpului, capului, etc... si bineinteles, cred ca nici nu mai e cazul sa spun, laudata de fiecare data... bravo, etc. Pe urma puteti sa schimbati rolurile daca vezi ca ii place.
Daca ti se par ok si mai vrei poate reusesc maine cat dorm ei la pranz sa mai bag cateva idei... nu promit.
nyny spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui alexutzzza
NU, nu nu ! Eu te inteleg perfect! Sunt atat de dulci si de scumpi! Si cand cresc si incep sa spuna diverse, sa te pupe, sa te imbratiseze, sa te strige, sa ....sa...sa....e atat de frumos! Si apoi ti se face din nou dor de unul mic, scump, fragil, care se abandoneaza total intr-un mod atat de dulce in bratele tale in timp ce suge incetishor la san...sunt o minune de care vrei sa ai parte din nou si din nou uiti mereu ca e greu Mamica de copil neastamparat Yannis |
CORECT!
miremia spune:
citat din mesajul lui alexutzzza Mire tu ori i-ai pus Marei un nume usor de pronuntat de catre bebelusi, ori e cea mai tare din parcare . Aud ca face furori si numele ei e pe buzele tuturor baietilor pe care-i intalneste! Yannis ii trimite pupici si ii e dor de ea . L-am intrebat acu ceva zile de Mara (eram in parc) si a luat-o constiincios la pas prin parc cautand-o . ....nu mai stiu cui mai vroiam sa raspund Va pup si bine v-am regasit in 2012!!! Fug sa mai incerc sa il culc ca ne intrecem cu gluma Mamica de copil neastamparat Yannis |
Si noua ne e dor de voi! Cand veniti, cand veniti?
Ma bucur tare mult sa aud ca va simtiti bine, sa va ganditi si la noi cand mai faceti escapade de genul asta. Si neaparat vrem poze!
_
Mirela si Mara Ioana (ianuarie 2010)
miremia spune:
Alex, Nyny cat de frumos spuneti....
Ana sa ne dai dpn-ul, sa te trecem pe prima pagina la
Bea nu te superi daca il trecem pe Adam in gasca cu aniversari, nu?
Cred ca dormiti toate, ma duc si eu la somn, maine avem zi plina. Incepem cu party-ul lui Luca si degustarea tortului galben , iar spre seara avem party-ul verisorului, implineste si el 2 anisori.
Si iar imi amintesc cum umblam acum 2 ani cu noaptea-n cap, prin nameti, cu burta la gura (cantarind vreo 85 de kg de abia ma mai puteam misca ), sa-i fac bagajul de spital surorii mele.
La multi ani Alexandru de mami roco!
_
Mirela si Mara Ioana (ianuarie 2010)