Happy Julianuary (11)

Raspunsuri - Pagina 30

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

Tanti, zi asa, esti leu? aveau eu ceva banuieli, dar educatia de la mama de-acasa nu ma lasa sa te'ntreb. babacii mei s-au relocat in Elvetia datorita unui prieten al tatei de pe vremea armatei. au fost prieteni foarte buni si au mentinut legaturile ani de zile. cand omul acela s-a imbolnavit sia fost la pat ai mei l-au vizitat foarte des, l-au ingrijit. stateau cu el cate trei patru luni, apoi veneau acasa, apoi iara mergeau la el. el le-a lasat casa lui inainte sa moara, asa ca babacii si-au luat sacul la spinare si s-au mutat acolo. asta se intampla acum aproape 6 ani.

am tot zis ca-i spun pe scurt Ioanei cum ne-am hotarat sa plecam din Ro definitiv. ani de zile am tot cochetat cu plecarea, dar mereu ne-am impiedicat de ceea ce aveam deja in RO. locuiam temporar in Germania cand sotul lucra aici, cate trei luni, apoi trei luni 'napoi in Romania. cand copii au inceput scoala n-am venit decat in vacante, sau ptr scurte perioade. in Romania aveam casa noastra proprie, construita de noi. aveam de toate, firma noastra, nu ne lipsea nimik material. dar cum stie toata lumea, te lovesti de multe cand iesi din confortul casei pe strada.
sunt de fel o persoana care nu ma las doborata si intimidata de sistem si cei din jur, insa sistemul scolar romanesc ma pus la umbra.
am dat copii la scoala privata, crezand ca am facut un lucru super. kanci, aceasi marie cu alta plarie plina de bani. in clasa a doua am zis sa schimbam, sa mearga la scoala din cartier, ca nu-i nici o diferenta. dupa trei luni si nervi tocati marunt, i-am mutat la alta scoala particulara.

s-o scurtez nemteste, i-am spus la barbat intr-o zi "daca nu facem ceva ptr copii astia si nu plecam de aici, nu stiu...dar nu-i de bine!" ai mei ma bateau la cap sa ne mutam langa ei, ca ne ajuta si o sa fie bine si ptr copii. intai am mutat copii la scoala, erau deja in clasa 4a de cateva luni. babacii erau super incantati, mos G avea preocupari serioase, ducea si lua copii de la scoala, facea lectiile cu ei. intre timp noi cautam servici acolo. apoi a aparut oferta de la firma din Germania, cu care colaborase sotul in trecut.

sotul era inca in dubii, ca avem casa, ca avem rate la ea, ca avem firma, ca avem angajati, ca masa si ta'so. "asta e sansa noastra, casa si masa mai facem noi" . in doua luni am vandut casa, am achitat rata la banca, am vandut partea noastra din firma, am dat aproape tot din casa la cunoscuti si dusi am fost.

regretul nostru e ca n-am facut mai devreme pasul. ca am stat legati de niste lucruri materiale care pana la urma n-au prea multa valoare. e adevarat ca o casa facuta de mana ta nu-i de colea, dar pana la urma linistea sufleteasca e mai importanta decat o mie de case.

gusta, acuma te intreaba fiica'ta, sa vezi mai incolo cand doar te anunta sau te informeaza, asa ca sa stii si tu. eu le-am spus la ai mei ca-i normal sa le placa o fata un baiat, ca-i frumos sa ai sentimente de dragoste. insa e bine sa discute cu noi orice framntare, orice intrebare au.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gusta spune:

Rezolvat si casa la vrabii.Unul din copii mi-a pus pe bluza niste lipici si niste puf pe care il foloseau si asa s-au amuzat toti.Am trecut si testul cu hainele si copilul multumit.

TantiZ cred ca nici la 16 ani nu stiu raspunsul.

Kari eu am incercat sa ii explic ca e un sentiment asa cu fluturi in stomac, ca te imbraci frumos ca sa ii atragi atentia ,ca e normal si daca baiatul ii trimite un bilet sau ceva ea sa raspunda.Clar ca nu am stiut.

Si azi a concluzionat nimeni nu e indragostit de mine.

Lady sincer nu te mai gandi la nebuni si o zice una bucata care nu a avut o nastere usoara dupa vreo 2 de travaliu in care eu pudica spuneam in gura mare sa bage mana oricare sa vada daca m-am dilatat de am speriat olandezu.Si am ajuns la cezariana dupa ce le-am consumat un tub si jumatate de gas .

Marilena si Mara Augusta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tanti Zavaidoc spune:

Gusta, gazul era ilariant? Efectul a fost si remanent, adica te-ai hlizit macar o saptamana dupa?

Eu n-as pedala prea mult pe ideea cu trimisul biletelelor, ca nu stiu daca mai e la moda. I-as zice ca daca ii da laic pe feisbuc, e treaba serioasa, pasiune curata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gusta spune:

Of TantiZ cu gasul numai zic mi l-au dat seara si eu dupa o zi de contractii deja eram rupta de durere ,apa mi se rupsese de dimineata si am inceput eu inhalarea si dai si dai si de odata am dat intr-un ras nebun si nu puteam legea doua cuvinte iar spre dimineata intrebat cine mai vrea sa ma caute sa faca cat m-am dilatat de nu au mai venit mult timp nici un medic iar marti la 16:30 au zis gata cezariana iar la 16:51 s-a nascut puiul. Imi amintesc ca la 10 mi-au lat gazul ca deacuma nu mai cooperam cu ei si mi-au pus epidurala.
Ce amintiri.

Ce facebook ca are 6 dupa ea si-ar face multe ,deja se joaca la calculator si numai iti zic cate situri am blocat.

Da am inteles ideea fara biletele atunci cu flori sau nici alea numai sunt, nu ca as primi eu prea multe.

Marilena si Mara Augusta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Imi place ce spuneti voi cu prietenia asta dintre parinte si copil cand copilul are mintea aburita de hormoni. Sper sa fie asa si la mine, dar am mari dubii, pentru ca imi aduc aminte de mine "cand le stiam pe toate" si cum nu prea rezonam cu nici un argument care indraznea sa fie opus cu ceea ce vroiam eu - si copilul cel mare ma copiaza in toate.

Eu am iesit om pentru ca parintii mei au stat cu privirea pe mine ca pe butelie - rebela am fost de cand ma stiu si ma uit acum la fi-meu care la 7 ani bate cu piciorul in pamant de nervi si scrasneste din dinti ca nu poate face cum vrea el. Am avut ani de zile in care nu stiam cum sa fug de parinti, nu i-am urat dar mi-a fost frica de ei, m-au crescut pe principiul ca daca fac ce spun EI, obtin ceea ce vreau EU - si dupa multe incercari de a ocoli aceasta regula, am sfarsit prin a face ce spuneau ei, de nevoie nu de voie ... mult, mult mai tarziu si mai ales acum, cand am un copil care ma copiaza, mi-am inteles parintii si nu ascund ca acum 6 ani, cand tata a fost diagnosticat cu cancer, am avut o discutie cu ei si mi-am cerut iertare si le-am spus ca imi pare rau ca am fugit de ei atatia ani si ca ceea ce reprezint eu ca adult acum li se datoreaza in proportie de 80%. Am simtit ca trebuie sa fac asta, pentru ei pentru ca au facut o treaba foarte buna si au scos om din mine si pentru mine - ca am reusit sa-i inteleg. Eu cred ca pe la 30 de ani am devenit, pentru prima data, prietena cu parintii mei si asta a fost nu din cauza lor .

Trecand la mine a parinte - mi-e frica ... cel mai frica imi este ca barbata-meu nu impartaseste intotdeauna aceleasi teorii cu mine, pentru ca el e altfel, e mai maleabil, mai usor de modelat (asa cum e fi-mea) si drept urmare, mi se pare mie ca parintii lui au avut o treaba mai usoara in a scoate om din el.

In fine, o sa vedem ... vroiam doar sa va spun ca eu simt ca la mine nu o sa fie usor, ca nu cred ca o sa mearga treaba asta cu 'prietenia" dar eu cu siguranta o s-o incerc si ca, desi mai am vreo 7-8 ani, mi-e cam frica

Sper sa mai fim pe aici, prin comunitatea asta atunci si sa pot spune ca acum gresesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana_Pos spune:

Kari, multumesc pentru ca mi-ai impartasit din experienta ta.

Sunt multe care m-ar face sa plec, probabil educatia va fi inca o piatra agatata de gatul meu. O sa ma credeti snoaba, dar incerc acum sa gasesc prieteni de joaca pentru fata mea, pentru ca la noi la bloc copiii de 2-8 ani injura/ se bat/ vorbesc incorect/ mananca seminte si arunca pe jos cojile si alte gunoaie si nu prea vreau ca fi0mea sa fie best friends cu acesti copii.

Si noi avem apartament luat prin credit si toata lumea ne zice cam acelasi lucru: abia v-ati aranjat viata (copil, casa) si vreti sa o luati de la capat? Off. Elanul meu de a cauta joburi s-a dus naibii pentru ca nu mai am calculator decat seara cateva ore. Dar ideea cu confortul acasa si jungla afara o inteleg foarte bine (cam asa am patit cand stateam la camin, unde imi pusesem gresie si faianta si renovasem si arata frumos si mirosea a curat si ieseai pe holul caminului si putea a diverse si calcai in gunoaie).

Balaurul este in delegatii prin strainezia constant si cumva asta ne-ar ajuta.

Eu mai am si un issue personal - am senzatia ca nu sunt suficient de calificata sa fac anumite joburi si nu ma arunc la ceva care mi se pare out of my league - ceea ce e ciudat ca altfel am o parere foarte buna despre mine. In paranteza fie spus, cand am facut o recrutare pentru la munca - a fost o oportunitate care mi-a placut - mi-am dat seama ce nepregatiti sunt multi dintre cei care aplica si vin 'la noroc' ca sa zic asa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

La noi vine primavara! Deja au iesit in gradina 3-4 cm din pamant ghioceii, brandusele, narcisele si zambilele. Astea ieseau de obicei in martie si infloreau in aprilie-mai.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana_Pos spune:

Wow, Mihaela, asa de devreme? Cred ca e foarte placut sa fie primavaratic.

Mergi la inceput

Ioana, nu te gandi la primavara romaneasca . Aici a fost primavara toata iarna, caci e primavara cand temperatura de afara e peste 0 grade, pana la 10...cand vine vara . Sunt maxim 2 grade, dar destul pentru ca florile sa inceapa sa lucreze. Infloresc pe la 7-8 grade. Asta e primavara suedeza .

Mergi la inceput

Dar e foarte devreme, nu am mai vazut asa ceva pana acum. Ziarele scriu ca nu mai vine vara, iar ca primavara va veni foarte devreme anul acesta. Neasteptat de repede. Vad ca florile sunt semne...sa vedem insa ce va fi.

Mergi la inceput