Craciun fericit strugurasi de S-O'11 ! *19*

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alayna spune:

Buna fetele , vin si eu sa va salut ca n-am mai intrat de cateva zile . Ma simt groaznic,fata mea e inca in greva suptului ,nu stiu ce sa-i mai fac ,nu am gasit nicio metoda s-o hranesc,nu accepta san,biberon ...
Cand accepta sanul ,nu am lapte ,ma doare inima ,regret multe lucruri,am ajuns sa regret ca alaptez si n-am dat-o pe LP cum m-au sfatuit doctorii inainte de nastere .Altfel as fi vazut cat mananca.
Cateva zile a fost ok ,dar de ieri a luat-o iar pe alaturi .
A luat 150 g in 2 saptamani ,azi am bocit de nici nu mai stiam cum ma cheama .Cu toate ca in acest timp a mancat mult si o puneam la san la 2-3 ore .
Maine sun la doctor si sper sa ajung cu fata ,as lua-o razna daca ne cheama abia in ianuarie ,dupa Anul Nou
Voi lua o mica pauza cu forumul ,nu ca as fi fost foarte activa sau ar intreba cineva de mine ,dar va citeam in timp ce o adormeam sau alaptam .
Simt ca ma inchid iar in mine si nu vreau sa vorbesc cu nimeni ...simt nevoia sa fiu singura

Zubi ,imi pare rau ...

Va pup fetele !

Mamica fericita de bebe NOURA (09.10.11)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali_mete spune:

Zubi
Alayna iar nu citesti ce scriem. Tocmai am scris ca si fata mea,in nici o greva a suptului a luat 300 gr intr-o luna ,si mananca regulat,e vesela,doarme ,gangureste si face ce fac toti bebeii de aceeasi varsta. Te cert sa stii,te cert pentru ca noi toate ne gandim la fiecare fata in parte,la fiecare bebelus,chiar daca nu o scriem tot timpul . Faci cum simti tu ca e bine, dar parerea mea e ca daca te-ai deschide mai mult ai fi mai linistita,ai trece mai usor peste toate. Noi ne-am dat cu parerea la fiecare problema,la fiecare hop,acum mai depinde si de fiecare ce ia din ce i se spune. Hai nu mai fi trista si nu mai pune fata intr-un tipar,ca nu suntem la croitor, nu avem cum sa mai adaugam material sau sa mai taiem daca e prea mult. Uite,azi de exemplu am incercat sa fortez oarecum fata,i-am dat un san,cum papa ea de obicei,hulpav,in 3 minute,atat a dura,si dupa o ora daca am vazut ca isi suge buzita si molfaie pumnul i-am bagat din nou tzitzi. A papat iar in 3-4 minute si apoi mi-a vomat in jet.Ea nu a vomat niciodata dar daca fac experimente asa im itrebuie. Asa ca ma consolez cu gandul ca o sa fie manechin/fotomodel , ca si asa ii place la buduna goala,daca plange raaau,asa o calmez cel mai repede,ii dau pampersul jos si incepe sa rada.Sunt sigura ca la 18 ani pozeaza in playboy .

Eu am copt 15 foi, 9 le-am umplut cu crema de vanilie,am facut trei prajituri. La una dintre prajituri am pus si dulceata de smochine verzi(asemanatoare cu cea de nuci verzi,pe cea de nuci mi-a fost mila sa o stric asa)

Lali mamica de Paul-Iulian ( 01.10.2009)
si Ioana Teodora (23.08.2011)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria26 spune:

Lali sa nici nu te gandesti la asa ceva... grupul de pe fb este un grup vesel.. nici gand de barfe.. si n-as face asta in vecii vecilor :)
am vazut poze frumoase.. ai copii minunati :).. pe mine tare ma amuza Andy cand il imita pe Albert... i-am dat si lui o suzeta cu care sa se prosteasca pt ca o lua pe a lui bebe :)))).. pune suzeta in gurita si se aseaza in pat unde sta bebe de obicei si se face ca plange :))))) mor de ras.. iar cand Albert se joaca cu jucariile ( din acelea atarnate pe suport) se aseaza langa el si se joaca si el la fel :))))
bujo sanatate multa! si rabdare cat cuprinde.. va trece si perioada asta..
seidena supozitorul nu da dependenta... eu am avut probleme de genul asta cu ANdy.. dr ne-a zis sa-i punem in fiecare zi la aceeasi ora si isi va forma reflex.. si asa a fost :).. Albert face de 2-3 oi pe zi.. cu el am avut pb doar de 2 ori cand am baut eu ceai de menta :D
Zubi multa sanatate tatalui tau! ca incurajare iti spun ca stiu cazuri concrete vindecate, asa ca fruntea sus.. va fi bine.. va fi doar o perioada mai grea.. tare mult mi-ar placea sa ne intalnim cu bebelusii :)
alayna exista metode prin care poti vedea cat mananca bb... este proba cantarului, cand il cantaresti ianinte si dupa supt sau poti scoate laptele asa cum fac eu... am avut o perioada cu Albert pe la 2 luni cand nu a luat nimik in greutate si cerea sa pape la o ora - o ora si jumatate , iar noaptea la 2 ore.. asta a durat cam o saptamana.. disperasem.. eram nedormita, nervoasa etc... am zis ca nu se mai poate asa.. asa ca am decis sa-l las sa suga cat poate el si apoi sa golesc sanii si sa-i dau cu biberonul... a inceput sa pape la 3 ore si noapte doarme 5-6 ore legate.. acum mananca 120-150 ml la o masa siare 7 kg... deci exista metode.. trebuie doar sa ai incredere.. vreau sa-ti spun ca depinde foarte mult si de tetina.. daca trage prea greu, o poate refuza, daca curge prea repede il doare burtica si vomita in jet... daca te poate ajuta cu ceva, eu folosesc avent philips.. nr 1 la ceai, nr 3 la lapte :).. laptele de mama e mai gros decat cel praf si curge mai greu :)
eu am facut greseala la Andy.. l-am avut pe alimentatie mxta pt ca avem impresia ca nu-mi ajunge laptele.. acum regret nespus.. daca as fi stiut si atunci ca laptele este produs de organism atat cat mananca copilul si ca sanii se golesc atat de usor, lucrurile ar fi stat altfel... la 4 luni am pierdut laptele...
acum iau galafor, am luat si galactogil si beau ceaiuri multe de chimen.. ai incercat? galaforul chiar stimuleza lactatia si e din plante... face minuni, crede-ma...

Mergi la inceput

iata filmuletul cu albert gangurind.. in cazul in care nu ati reusit sa-l vedeti pe photobucket
http://www.facebook.com/video/video.php?v=209747289108237

Mergi la inceput

Mergi la inceput

Ndeatza!!!
Haideti la cafeaaaaa!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns klau_ditza spune:

Lali, venim cu placere !
o barfa mica?

It's a boy !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanaiasi spune:

Io ma lasai de cafea. cica e acida..si cum eca a fost cu curu visiniu de la ceva acid am renuntat sa mai beau. un ceiutz accept cu placere!

Lapte baui deja. nu mai vreau , ca s grasa!

Oana mamica fericita de Maria Ecaterina 18.09.2011

Doamne iti multumim!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns seidana spune:

Neatza.. of o zi inceputa prost se pare ca..

Zubi.. imi pare tare rau pt veste , sa va dea DD putere sa depasiti momentul si speranta , pt ca sigur va fi bine ...
Ce precoce e Ayu.. grasa mea nici vorba sa se intoarca desi poate .. de pe o parte se intoarce pe burtica insa nu vrea domnle si pace.. are o personalitate e ma speriu uneori..

Maria.. cu supozitorul parerile erau impartite.. chiar dr mi-au zis sa nu ii dau ca o sa asocieze momentul supozitorului cu kk , insa asa am primit indicatia sa ii creez reflexul cu supozitorul , zilnic la aceeasi ora , si in mai putin de 1 saptamana si-a dat drumul singurica..
Eu am baut f mult ceai de chimen, tot pt lapte, acum ca am renuntat tot am lapte mult (probabil si pt ca mancarea e mai multa)...

Alayna.. gresesti.. ba chiar ne pasa de fiecare in parte, si de tine s-a intrebat mult.. insa daca tu hotarasti sa ne pasaresti dragoste cu sila nu se poate..
Parerea mea, din ceea ce am vazut la noi, e ca in primul rand Noura e in greva din cauza starii tale de stres si suparare.. eu cand am fost depresiva,suparata , stresata .. de fiecare data ELena era in greva , mai mult se juca la san, sa nu zic ca plangea mai mult si era mai agitata.. incearca sa te linistesti si apoi cu siguranta lucrurile se vor calma..
Regreti ca nu i-ai dat LP? tu stii ce importante au fost fi si aceste 2 luni de LM? dsaca era sa intre in greva intra si pe LP.. uita-te la Petru lui Hellena... tot parerea mea e ca faci o greseala daca renunti asa usor.. dar e decizia ta..

Lali.. mama ce harnica esti.. eu nu am facut nimic...inca, s voi avea cas plina.. insa si sunt capiata de somn..Elena cred ca e in puseu .. azi noapte trexiri din 2 in 2 h, nu neaparat sa manance cat sa ma simta aproape..
Inainte si ea o zi dormea una ba, acum insa si cand am scos-o afara dupa 30 min se trezea.. cred ca se fac mari copii nostri..
Ia baga retete de praji..
Ce dulce e soricelul tau...cu franzela lui..

Merg sa imi misc fundul gras la treaba...o zi buna

Mergi la inceput

Si la o barfa mica,Klau ,daca vrei.
La multi ani Pinkyyy,sa traiesti multi ani fericiti alaturi de familia ta frumoasa!!! I-a arunca aici cu o felie de tort si un suc,sa nu dezvatam de dulce intre Craciun si revelion!

|Seidana :
Foi:
2 oua,jumatate pachet de margarina/unt ,o cana de zahar,un plic de amoniac stins in iaurt, aproximativ un kg de faina.
Cine mi-a dat reteta mi-a spus ca le amesteca pur si simplu pe toate,mie imi place sa ma complic si fac asa: bat spuma albusurile, frec galbenusurile cu zahar ,pun si iaurtul peste galbenusuri,adaug si margarina ,amoniacul si faina.Pana la faina nu opresc mixerul,can pun faina amestec cu lingura la inceput,apoi framant cu mana. Din masura asta fac 6 foi ,le intind bine si le coc in tava ,la foc puternic.Se fac repede,in 4-5 minute maxim. Vezi ca se umfla ,asa ca foaia cand o intinzi cel mai bine e sa aiba 3-4 mm ,ca se dubleaza aproape.
Crema fac fiarta din un litru de lapte, 150 gr de zahar , 50-60 gr de amidon ,esenta de vanilie+zeama de lamaie in functie de cat de acra o vreau .Fierb,las sa se racoreasca dar putin,tot sa friga dar nu foarte tare,apoi mixez cu unt , cam 60-70 gr. Cat e crema inca fierbinte,imediat dupa mixare ,umplu foile. O pun la pastrare si o tai a doua zi,cand se inmoaie si foile. Deasupra pudrez cu zahar pudra si gata.

Mergi la inceput