Daca nu erau acele zile ce eram noi azi? ...

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Citat:
citat din mesajul lui alex_andra
Ce crezi ca citesc copii de 10 ani, de acum?

BAZAR UMANITAR

Harry Potter, proza fantastica, literatura din programa de scoala.

Nu o mai dati atata cu "pe vremea mea eram puri si inocenti si citeam mult si nu ne uitam jucam la calculator si nu stateam pe facebook. Dar vaaai, copiii din ziua de aaazi!!.... " Si copii din ziua de azi citesc, si ei se joaca, si ei au prieteni, se iubesc, merg la scoala. Ce e acum diferit fata de acu 25 de ani era acu 25 de ani diferit fata de acu 50 de ani. Faptul ca fiecare generatie face un pic altceva decat faceau cei dinainte se cheama evolutie si progres. Multe din lucrurile pe care le fac copii din ziua de azi sunt nu pentru ca nu mai este comunism, ci pentru ca a evoluat tehnica. Sa ridice mana sus care din voi acu 22 de ani avea PC de exemplu. Si faptul ca nu il aveati nu avea nimic de a face cu comunismul.

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex_andra spune:

Citat:
citat din mesajul lui desprecopii
...eram acum o inginera plictisita de viata ce impleteste pulovere la biroul plin de fum si bea cafea cu zat de la ibric.

Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook

Pai, ce sa zic....:)
Mama, tot inginera, nu avea timp sa se plicitseasca la serviciu, nici plictisita de viata nu era, pentru ca pe langa cartile pe care le citea, avea o viata activa social, se intalneau des cu prietenii.

Puloverele acelea tricotate erau unicat, nu pe banda, ca acum, ca ma intalnesc cu colege la serviciu si constatam amuzate ca suntem imbracate la fel

Parintii mei cand se intalneau, pe langa ceaiurile dansante pe care le organizau so care erau minunate in ochii mei de copil, aveau discutii filosofice, culturale, nu despre ce fotbalist si cu ce asistenta tv s-au mai combinat sau cine cu cine s-a mai balacarit la tv.

Iar de cafeau la ibric....eu beau in fiecare dimineata cafea la ibric :)))

Ah si nu la ibric la aragaz, ci la fierbator din acela, comunist

E cea mai buna cafea

PS: Mirela, doar mi-ai ridicat-o la fileu, n-am nicio problema cu modul tau de a vedea lucrurile

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Laura25

Citat:
citat din mesajul lui alex_andra
Ce crezi ca citesc copii de 10 ani, de acum?

Harry Potter, proza fantastica, literatura din programa de scoala.

Nu o mai dati atata cu "pe vremea mea eram puri si inocenti si citeam mult si nu ne uitam jucam la calculator si nu stateam pe facebook. Dar vaaai, copiii din ziua de aaazi!!.... " Si copii din ziua de azi citesc, si ei se joaca, si ei au prieteni, se iubesc, merg la scoala. Ce e acum diferit fata de acu 25 de ani era acu 25 de ani diferit fata de acu 50 de ani. Faptul ca fiecare generatie face un pic altceva decat faceau cei dinainte se cheama evolutie si progres. Multe din lucrurile pe care le fac copii din ziua de azi sunt nu pentru ca nu mai este comunism, ci pentru ca a evoluat tehnica. Sa ridice mana sus care din voi acu 22 de ani avea PC de exemplu. Si faptul ca nu il aveati nu avea nimic de a face cu comunismul.

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Laura, si eu citeam tot in afara programei, ca doar nu aveam in programa din clasa a 4-a, La rascruce de vanturi si nici in a 7-a Shogun.

Evolutie nu inseamna sa fie droguri in scoala generala, evolutie nu inseamna sa-mi fie frica, teroare sa-mi dispara din ochi copilul de 3 ani din ochi, evolutie nu inseamna sa nu-mi pot lasa copilul de 8 ani la socala singur, ca da vreun cretin cu masina peste el, etc.

Exista o evolutie, dar am luat si multe parti rele, urate.
Nu zic ca a fost mai bine atunci. Dar nu a fost numai rau.
Cel putin din punctul meu de vedere.

Asa ca "o dau" in continuare cu asta NU-mi pun ochelari de cal, sa vad ca au fost numai lucruri rele atunci. sau numai lucruri bune acum.
Si nici nu pot sa spun cu mana pe inima ca sigur e mai bine asa.
Si nici nu ma pot sa ma bucur pentru ce s-a intamplat in decembrie 89.
Au murit tineri nevinovati si au fost executati 2 oameni.
Executati, nu judecati drept.

Mergi la inceput

Laura, acum 22 de ani existau calculatoare in Romania, dar nu erau "pe piata".
La fel cum nu era program tv si altele.
La fel cun acum 25 de ani existau in unele case in Romania cuptoare cu microunde, pentru ca ele existau, dar nu pe piata larga din Romania, sa nu ni se urce la cap ca avem prea multe

Tehnica nu a evoluat bruc in ultimii 20 de ani de cand, intamplator, am schimbat noi regimul.

Noi nu am avut acces la multe pentru ca nu s-a dorit, nu pentru ca nu ar fi existat.

Intamplarea face ca unchiul meu a fost aviator si unchiul mamei mele a lucrat in Germania in perioada 80-90.
Si vedeam la ei suficiente lucruri incat sa-mi dau seama ca ele exista.

Tehnologie exista din plin si acum 30 de ani.

Mergi la inceput

ok, hai sa fac o lista
Acum pot sa spun ce vreau, pot sa injur pana si pe presedintele tarii
Atunci, pentru mult mai putin atungeai in cel mai bun caz, la inchisoare.

Atunci se faceau cozi de la 2 noaptea, ca se auzea ca vine cascaval.
Acum e plin e cascaval si nu-l mai mananc ca cica nu e sanatos

Atunci se faceau avorturi ilegal, in conditii inumane.
Acum e coada la spital de pustoaice de 15-16 ani care fac avorturi.

Atunci ti se repartiza un loc de munca si o casa la care sa platesti rate.
Acum iti alegi tu ce loc de munca sa ai (se mai intampla sa lucrezi si sub nivelul tau, am intalnit multe absolvente de facultate, pe post de secretara) si iti cumperi un apartament cu 100.000 de euro, care peste 2 ani valoreaza 50.000 de euro
A si intre timp creste si dobanda la banca

Atunci citeai Anna Karenina, acum.....eheee....il ai pe Maruta si pe Dan Diaconescu. Si pe Zavoranu si....si....

Lista e lunga. A fost si rau a fost si bine.
Acum e mult rau dar e si mult mai mult bine.
Cred ca e mai bine acum, dar nu sunt 100% sigura.

Dar tot e o tragedie ce s-a intamplat atunci. Putea sa fie si altfel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicabo spune:

Fiecare sistem are plusurile si minusurile lui, din pacate nu exista sistem perfect...
Curentul general de la inceputul anilor '90 era ca gata, acum dupa prabusirea regimului comunist vor alerga cainii cu covrigii in coada si va curge peste tot lapte si miere. Si cand s-a constatat ca de fapt nu e asa si au venit vremuri grele, lumea a inceput sa regrete sistemul trecut (mai precis plusurile de atunci).

Monica, mami de 2 : Andreea Ioana (11 iulie 2007) si Ana Maria (13 noiembrie 2008)

Povestea sarcinii si a nasterii Andreei

Povestea nasterii super rapide a Anei Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ela_04 spune:

Aoleu da, ce v-ati mai suparat!
Imi cer scuze chiar daca nu prea stiu de ce ..

Nu e absolut nimic rusinos sa fi vanzatoare! Si eu am terminat un liceu economic...
Am spus asta din prisma mentalitatii care era pe vremea aia. Sau cel putin asa era la mine in familie... esti fata: faci ec, apoi te duci la munca, te mariti si cam asta e... ce facultate...esti femeie, nu-ti trebe tie!
Chestia cu ciomageala...hmmm... imi cer scuze dar mie asa mi s-a parut acea epoca de aur... cu o violenta familiala ascunsa sub pres.
Plafonata la nivel intelectual ... accesul la informatie era drastic restrictionat.
Sigur ca aveam autorii nostri magnifici. Dar cam asta era toata literatura de care beneficiam. tot ce era aprobat de tovarasul...
Poate mie mi-au placut cartile istorice si alea politice, unde se discuta strategii politice, efectele globalizari sau coruptia unui sistem centralizat. fiecare cu pasiunile si nebuniile lui...
Cu telenovelele iar nu am nimic ei bine mint cam am
nu le suport! de asta le-am si dat exemplu. Nu stiu altceva mai cretin la tv decat sa pierzi timpul uitandu-te la asa ceva...
Nu mai da-ti exemple de diverse show-uri tv ca sunt total pe langa si habar nu am despre ce vorbiti. Singurul film care l-am vazut de vreo cateva luni la aparatul ala care zace pe peretele din sufragerie e Abduction. Simpatic.
In rest doar cel mai sterg de praf...

Nu inteleg de ce v-a deranjat asa de tare. este strict parerea mea...
Pt mine asta a fost revolutia acelor zile in care gloantele treceau prin dreptul geamului iar mama total panicata ne-a bagat in baie.
Speranta ca de acum orice vise voi avea eu sau copilul meu se pot indeplini...
Si in mare parte ele s-au indeplinit pt mine.

Nu va mai ganditi ce bine era pe vremea aia... pt timpul inapoi nu se da. Ganditi la ce avem azi si cum putem sa transformam conditiile actuale in beneficii pt noi si pt copiii nostri!

Asta va urez si voua! Sarbatori fericite si pline de speranta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deceneus spune:

Citat:
citat din mesajul lui ela_04
Am spus asta din prisma mentalitatii care era pe vremea aia. Sau cel putin asa era la mine in familie... esti fata: faci ec, apoi te duci la munca, te mariti si cam asta e... ce facultate...esti femeie, nu-ti trebe tie!
Chestia cu ciomageala...hmmm... imi cer scuze dar mie asa mi s-a parut acea epoca de aur... cu o violenta familiala ascunsa sub pres.

Astai o perceptie personala. Imi aminteste de ce povestea un absolvent de liceu care nu a intrat la facultate, si tatal lui intelectual din "lumea favorizata" si cu posibilitati, l-a angajat intr-un service auto sa cunoasca viata.
Spunea el ca" "am crezut ca muncitorii cand iau banii intra in primul birt si se imbata de-i aduna de prin sant. Mi-am schimbat complet parerea. Sunt niste oameni foarte de treaba, echilibrati, cu bun simt, care isi duc baniii acasa si se ocupa de familie." Aceeasi perceptie este raspandita de mass-media despre tarani, ca ar sta in birt in loc sa-si cultive terenul.
E complet fals. Sunt cativa clienti permanenti in fiecare sat, dar majoritatea muncesc.

Citat:
citat din mesajul lui ela_04Plafonata la nivel intelectual ... accesul la informatie era drastic restrictionat.
Sigur ca aveam autorii nostri magnifici. Dar cam asta era toata literatura de care beneficiam. tot ce era aprobat de tovarasul...
Asta este corect.

Citat:
citat din mesajul lui ela_04Poate mie mi-au placut cartile istorice si alea politice, unde se discuta strategii politice, efectele globalizari sau coruptia unui sistem centralizat. fiecare cu pasiunile si nebuniile lui...

N-am observat.

Citat:
citat din mesajul lui ela_04Nu va mai ganditi ce bine era pe vremea aia... pt timpul inapoi nu se da. Ganditi la ce avem azi si cum putem sa transformam conditiile actuale in beneficii pt noi si pt copiii nostri!

Asta va urez si voua! Sarbatori fericite si pline de speranta!

Buna remarca !

Sarbatori fericite.

Mintile ilustre discuta idei; Inteligentele medii discuta evenimente; Mintile reduse discuta persoane. (Eleanor Roosevelt )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deceneus spune:

Citat:
citat din mesajul lui desprecopii

Asa e, sunt de fapt 22 de ani ...
Eu nu stiu ce anume a fost atunci, o Revolutie sau o mascarada ... ce stiu exact este ca a fost o Schimbare.
Cel mai mare dar pe care l-am primit in acele zile a fost posibilitatea de a bate lumea in lung si lat.

Port acelor zile, acelor momente ... o recunostinta profunda. Schimbarea a adus mult bine in viata mea. Si mi-a facut cerul sufletului mult mai larg.

Sanatate si o zi cu soare va doresc!

Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook

Imi amintesc, ca inainte de revolutie circula o gluma care spunea cam asa: "daca Ceausescu ar deschide granitele in Romania ar ramane numai Ceausescu activistii si securistii."
Asta s-a intamplat in '89. Graniteleau devenit permeabila pana la disparitie si fenomenul depopularii este in desfasurare, dupa vorba "ai grija ce-ti doresti ca s-ar putea sa se indeplineasca".

Mintile ilustre discuta idei; Inteligentele medii discuta evenimente; Mintile reduse discuta persoane. (Eleanor Roosevelt )

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ela_04

Aoleu da, ce v-ati mai suparat!
Imi cer scuze chiar daca nu prea stiu de ce ..

Nu e absolut nimic rusinos sa fi vanzatoare! Si eu am terminat un liceu economic...
Plafonata la nivel intelectual ... accesul la informatie era drastic restrictionat.

ela, ai spus de vanzatoare ca si cum ar fi o rusine sa ajungi vanzatoare. Sunt cuvintele tale, nu ale altcuiva.

Chestia cu fata care sa nu faca facultate o fi fost doar la tine in familie, sau poate si printre cunoscuti, pentru ca eu nu am auzit de mentalitatea asta, chiar deloc.
Maica-mea e inginer, matusa mea doctor, soacra-mea inginer, prietenele mamei mele, fel, etc....
Si au toate peste 60 de ani.

Cu ciomageala la fel...nu are legatura cu comunismul, ci cu calitatea omului.

Cartile...la noi in casa erau f multe, asa ca daca erau aprobate de Ceausescu, atunci limita era larga:)
Desi parca imi aduc aminte ca la un moment dat maica-mea mi-a zis ca au cumparat carti pe sub mana.
Deci se putea si cu alte carti.
In general se puteau multe lucruri, chiar daca nu erau la vedere.

Lasa, ca e mai bine acum, Playboy langa o carte pentru copii

Mergi la inceput