Daca nu erau acele zile ce eram noi azi? ...

Raspunsuri - Pagina 41

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns histamina spune:

monica,nu am judecat.
nu cred ca am scos vreun adjectiv,vreun calificativ la adresa lui Rufus si nici macar nu l-am jignit.
ca recunosti ca iti scrie X din strainatate ok.
ceea ce e dincolo de asta:domnle si ce face acolo,da cu ce se ocupa,da du-te intr=o vizita si arata-ne planul casei etc.......astea nu mai sunt ok.

dupa cum vezi mai sus,chiar am facut diferenta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

Citat:
citat din mesajul lui monicabo
Puteai refuza in mod civilizat, si fara sa patesti nimic, o atrubutie din asta (de baiat de baiat cu ochi albastri)?

Eu am scris ieri parca (probabil ai sarit peste) de prietena unguroaica ce a fost acostata prin '87 de un tip si i s-a propus sa colaboreze cu ei,adica de fapt sa devina turnatoare si care a refuzat.Si n-a patit nimic.Doar ca va dati seama ca era ff tanara,era doar la liceu in clasa a unsprazecea

MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009) www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE
"10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Nici-o grija, ca le-au citit si baietii cu ochi albastrii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui DarkBendis

Histamina, cazul lui Rufus mi se pare mai mult tipic in sensul in care Rufus fusese de fapt "subiectul" unei note informative. Adica el fusese cel turnat, "cineva" raportand in prealabil "la cine trebuie" ca "tovarasul soldat/gradat Rufus Cutarescu poarta corespondenta cu persoane care locuiesc in Occident", iar prin urmare Rufus a fost chemat sa dea explicatii. Adica ce putea sa faca? Sa nege ca nu primeste scrisori cand probabil deja se stia ca primeste si sa intre in buclucuri si mai mari, sa-si imagineze aia ca in cine stie ce activitati subversive mai e implicat? Asa a dat omul explicatii, da, e adevarat, corespondez cu o fosta vecina/amica/colega de clasa, uite ce ne scriem, l-au lasat in pace. Mai toate persoanele care aveau contact, fie doar prin corespondenta cu cei din Occident erau chemati sa dea explicatii ce si cum. Nu inseamna ca erau cu totii informatori.

Evident ca cineva i-a informat. Nici macar nu-s curios cine.
In zilele noastre isteria este mai mare decat era atunci. Nu mi-am facut niciodata probleme cine si ce scrie despre mine. Fireste, nici nu complotam sau ce stiu eu ce activitati compromitatoare. Eram un om normal.
Povesti cu oameni torturati pentru a da informatii am auzit si eu, in inchisorile din vremea lui Dej, poate si pe vremea lui Nea Nicu...nimeni nu stie cu adevarat cati si care au fost. Adevarul este ca eram destul de relaxati, chit ca spuneam in soapta (dar la toata lumea) ce nu ne convine.

Si nu, nu trebuia sa existe nici un contract intre informatori si securitate, adica nu era musai. Din gura au dat multi, multi de tot. Fara contract. Orice li se parea interesant, de la schimbatul covorului pana la visinata in sticla de Cinzano din casa omului. Asta a fost isteria nationala...si prin asta a detinut securitatea puterea.
Si vad ca unii au sechele si astazi.

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

Histamina,n-ai scris adjective,dar la cate semne de intrebare pusesi acolo se simte ca cel putin ai lesinat la citirea unei asemeni "grozavii" Acum degeaba o dai mai la intors.

Citat:
citat din mesajul lui histamina

rufus scrie:"Eu am dat cu subsemnatul, pe timpul armatei la CI, pentru ca purtam o corespondenta de ani de zile cu o fosta colega stabilita in SUA. Am scris cateva date, am aratat o scrisoare...nici o problema. M-a rugat doar sa nu mai scriu pe perioada armatei, ceea ce am si facut."

asta e nota informativa in toata regula.
de ce?ce te-a determinat?
putei sa nu scrii.stiu cazul clar al cardinalului Todea, greco-catolic. eu am citit cand omul spunea:nu imi aduc aminte,eu la Liturghie ma rog, sunt concentrat in rugaciune,nu stiu cine a fost.deci se puntea!
cum adica nicio problema???????si scrii asta la subiectul despre cei care si-au jertfit viata pt libertate?????????
scuze, e ceva ce imi scapa.

spun pt ca am citit mii de note informative.stiu exact cum suna.
cum adica nicio problema?????????????

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=167651&nm=Sebastian-Minunea-mea

MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009) www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE
"10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns histamina spune:

nu o dau la intors.
mai cinteste o data si vezi distinctia dintre a confirma ca ai purtat o astfel de corespondenta si restul.

rufus, pana in 64, marea amnistiere a detinutilor politici,era o regula tortura.iti dadeai repede seama de cei care acceptasera pactul cu securitatea, pt ca erau f repede reabilitati.

stiu un preot greco-catolic ce a refuzat asta,dupa 16 ani de temnita grea si a ramas portar la o fabrica, om cu doctoratul la Roma.

dupa 65 cazurile s-au rarit, insa ele au ramas permanent, insa un nr mult mai mic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicabo spune:

monica70, da, m-am uitat in urma si ai scris...nu remarcasem eu, scuzeeeeee

Monica, mami de 2 : Andreea Ioana (11 iulie 2007) si Ana Maria (13 noiembrie 2008)

Povestea sarcinii si a nasterii Andreei

Povestea nasterii super rapide a Anei Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui histamina

nu cred ca am scos vreun adjectiv,vreun calificativ la adresa lui Rufus si nici macar nu l-am jignit.
ca recunosti ca iti scrie X din strainatate ok.
ceea ce e dincolo de asta:domnle si ce face acolo,da cu ce se ocupa,da du-te intr=o vizita si arata-ne planul casei etc.......astea nu mai sunt ok.

dupa cum vezi mai sus,chiar am facut diferenta.

Nu ma simt jignit. Desi arunci cu vorbele. Poate ca m-a mirat mania ta proletara, semnele multe de intrebare puse cand imi reprosai "marturia" mea la acest subiect, care dezbate moartea eroilor Revolutiei.
Dar nu-i nimic grav. Voiam sa scot in evidenta faptul ca n-am fost cu totii martiri, cel putin in cei 29 de ani pe care i-am petrecut in comunism. Majoritatea eram oameni normali si n-am suferit nici de foame, nici de frica de bataie. Limitarea, asta m-a deranjat pe mine si pe cei pe care-i cunosc. Lipsa de perspectiva. Traiul "prestabilit", fara alternativa.
In nici un caz nu-mi lipseau Iliescu, WC Tudor, Ponta sau Basescu. Si nici celor de-au murit nu cred ca le-ar fi pasat de astia.

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

histamina, tatal meu a lucrat in armata. sora lui a lucrat o perioada in libia, ca asistenta medicala. sunt convinsa 1000% ca scrisorile pe care le primeam de la matusa erau citite de altii inaintea noastra, si ca tati trebuia sa dea cu subsemnatul la CI-stul unitatii despre aceste scrisori.
bunici din partea tatalui erau refugiati din basarabia. asadar, tata nu avea un dosar curat. chiar daca bunicii se duceau in vizita la rudele de peste prut, el nu avea voie sa-i viziteze.
singurele excursii facute de ai mei in alte tari au fost in urss, cehoslovacia si germania comunista. si atunci le tzatzaia fundul de frica, stiau ca au informatori in grup, nu riscau nici-o miscare gresita sau comentariu/atitudine nepotrivite.
alta data, la mare fiind, ne-am imprietenit cu o familie de nemti. evident, la intoarcere, tata a trebuit sa dea nota explicativa, deoarece intrase "in contact" cu cetateni straini.
si cred ca spionita si paranoia erau atat de acute, incat nu se mai punea problema sa refuzi sa dai nota explicativa, pentru ca te gandeai ca oricum te-a turnat cineva si ca adevarul iese la iveala, nu avea rost sa negi sau sa deformezi realitatea.
pai tata ajunsese sa creada ca avem microfoane instalate in receptorul telefonului fix...cine stie ce bazaconii de povesti circulau pe atunci, de era atat de stresat ce vorbeste, cu cine, noi copiii nu aveam voie sa discutam cu straini pe litoral, nici macar sa ne jucam cu copiii acestor familii, etc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

Bunicul a fost trimis la munca silnica la canal.Era chiabur si a refuzat sa-si dea averea ...pamantul vitele si ce mai avea,obtinute cu truda.

Dupa sase luni,tata a acceptat sa fie o perioada informator,de la sedintele PC parca sau cum era pe atunci si l-au trimis pe bunicul inapoi acasa.Din cat avea i-a ramas un lot in gradina si o vaca.Restul mergea la cota parte parca asa se numea.Tata a ramas membru si asa zis informator pana la revolutie,altfel nu putea sa-si pastreze functia si ar fi fost repercursiuni si asupra noastra..(da` de fapt nu facea nimic)La revolutie,imi aduc aminte ca aveam un radio din ala cu tranzistori...ceva rusesc si tata chiuia cu vecinul militian si cu cel care era profesor si il injurau pe Ceausescu iar eu de frica sa nu patim ceva am ascuns radioul in cosul cu rufe murdare si m-am asezat pe cos sa-l acopar.

Madalina si Eva-Maria
https://picasaweb.google.com/lhmadalina/Dezastrul?authkey=Gv1sRgCIKAmOzUz-zXAw#5640047175923810098

TE IUBESC MINUNEA MEA ...ESTI ALFA SI OMEGA PENTRU MINE,RATIUNEA MEA DE A TRAI.....TE IUBESC.....

Mergi la inceput