Daca nu erau acele zile ce eram noi azi? ...
Raspunsuri - Pagina 40
Rufus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui monicabo Dar denumirea "baietii cu ochi albastri" de unde vine? Ca doar n-or fi avut toti turnatorii/informatorii ochii albastri Inteleg ca erau infiltrati de ex prin colective/birouri la serviciu.. tu ca om de rand, iti dadeai seama ca "ala" e "altfel", sau se dadea "om de gasca"? Intreb pentru ca recunosc, ar fi f stresant sa traiesc cu unul din asta (cu ochide orice culoare) in spatele meu, chit ca eu nu invart nimic dubios si nu am nimic de ascuns. |
Poate ca venea de la culoarea albastra a uniformei militienilor.
CI-stul (ofiterul securitatii la o intreprindere) era cunoscut de toata lumea. Nu era tinut la secret. Mai putin cunoscute erau persoanele care se confesau acestuia. Nu trebuia sa fi semnat vreun angajament...pur si simplu te chema in birou si ti se cereau ceva informatii despre diversi colegi. De cele mai multe ori nu scriai nimic, doar discutii.
Nu statea nimeni special in spatele tau. Statea...toata lumea. Unii aveau vocatie...si spuneau toate prostiile. In general, CI-stii erau tipi inteligenti, stiau sa discearna ce este cu adevarat important pentru ei.
Eu am dat cu subsemnatul, pe timpul armatei la CI, pentru ca purtam o corespondenta de ani de zile cu o fosta colega stabilita in SUA. Am scris cateva date, am aratat o scrisoare...nici o problema. M-a rugat doar sa nu mai scriu pe perioada armatei, ceea ce am si facut.
Mai vreau sa precizez un lucru, legat de nomenklatura. Ca vad ca se amesteca putin lucrurile. Nomenclaturisti erau cei cu functii in aparatul de stat, cu functii importante, de decizie. Nu orice secretar de partid sau functionar in Consiliul judetean era nomenclaturist. Sigur, isi arogau diverse drepturi toate loazele, dar nu prea-i baga nimeni in seama. Erau mult mai importanti doctorii, directorii de intreprinderi si, desigur (pe primul loc) macelarii.
Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010
monicabo spune:
Histamina, da, cumplit sa afli asemenea grozavii...
Ma intreb, cei care turnau, erau racolati cu "frumosul" ca sa zic asa, adica li se propunea treaba asta, si ei acceptau pentru anumite avatnaje, sau sau erau luati cu japca si erau obligati sa accepte sub spectrul anumitor amenintari, de ex: "daca nu torni unde trebuie, iti omor nevasta, copilul, parintii, ramai pe strazi, etc?"?
Adica astia acceptau pt unele avantaje, sau pur si simplu de frica?
Puteai refuza in mod civilizat, si fara sa patesti nimic, o atrubutie din asta (de baiat de baiat cu ochi albastri)?
Monica, mami de 2 : Andreea Ioana (11 iulie 2007) si Ana Maria (13 noiembrie 2008)
Povestea sarcinii si a nasterii Andreei
Povestea nasterii super rapide a Anei Maria
histamina spune:
rufus scrie:"Eu am dat cu subsemnatul, pe timpul armatei la CI, pentru ca purtam o corespondenta de ani de zile cu o fosta colega stabilita in SUA. Am scris cateva date, am aratat o scrisoare...nici o problema. M-a rugat doar sa nu mai scriu pe perioada armatei, ceea ce am si facut."
asta e nota informativa in toata regula.
de ce?ce te-a determinat?
putei sa nu scrii.stiu cazul clar al cardinalului Todea, greco-catolic. eu am citit cand omul spunea:nu imi aduc aminte,eu la Liturghie ma rog, sunt concentrat in rugaciune,nu stiu cine a fost.deci se puntea!
cum adica nicio problema???????si scrii asta la subiectul despre cei care si-au jertfit viata pt libertate?????????
scuze, e ceva ce imi scapa.
spun pt ca am citit mii de note informative.stiu exact cum suna.
cum adica nicio problema?????????????
Rufus spune:
citat din mesajul lui histamina "Eu am dat cu subsemnatul, pe timpul armatei la CI, pentru ca purtam o corespondenta de ani de zile cu o fosta colega stabilita in SUA. Am scris cateva date, am aratat o scrisoare...nici o problema. M-a rugat doar sa nu mai scriu pe perioada armatei, ceea ce am si facut." asta e nota informativa in toata regula. de ce?ce te-a determinat? putei sa scrii? cum adica nicio problema??????? scuze, e ceva ce imi scapa. spun pt ca am citit mii de note informative.stiu exact cum suna. cum adica nicio problema????????????? |
Nu stiu ce-ti scapa...
Ce m-a determinat? M-a chemat si m-a intrebat daca e adevarat ca port o corespondenta cu un cetatean american. Fiind in armata, lucrul asta putea da de gandit. Evident, nu aveam ceva de ascuns...am dovedit asta.
Am dat o "nota informativa"? Asa o fi fost...nu m-a deranjat, am inteles foarte bine de ce mi-a fost ceruta.
Nici o problema: adica nu mi-a provocat nici un prejudiciu, nici atunci si nici in viitor.
Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010
Rufus spune:
citat din mesajul lui histamina si scrii asta la subiectul despre cei care si-au jertfit viata pt libertate????????? |
Pai la ce sa scriu? "La bucatarie"?
cristoiu spune:
Monica, fratele mamei mele a fost chemat sa devina informator. El era deplasat cu locul de munca in provinCie cu viza de flotant. Stii cum era cu buletinele de Bucuresti pe atunci. Ei, i s-a oferit sa I se permita pastrarea buletinului de Bucuresti in schimbul informatiilor. Ce informatii? Pai in special ii interesa sa toarne ce putea afla de la mama, care lucra in relatii internationale.
A refuzat si pierdut buletinul de Bucuresti, dar nu a fost amenintat cu nimic altceva.
Ah, mai tin minte una, mama a fost chemata la un moment dat la securistul de servici, care una peste alta era un om relativ de treaba. El i-a atras atentia sa aiba grija ce si cu cine vorbeste si i-a citat din niste discutii avute pe pllaja la Mamaia cu niste prieteni foarte strinsi de familie. Nu i- a facut maica-mii nici-un rau, a avertizat-o sa isi tina gura.
Ah, pe urma si securistii erau sub observatie permanenta. Pavel Corut spre exemplu dezvoltase o paranoia totala chiar. Tin minte ce grozavii ne povestea la foc de tabara. Eram copil, dar tin minte povestile lui din culisele securitatii.
DarkBendis spune:
Histamina, cazul lui Rufus mi se pare mai mult tipic in sensul in care Rufus fusese de fapt "subiectul" unei note informative. Adica el fusese cel turnat, "cineva" raportand in prealabil "la cine trebuie" ca "tovarasul soldat/gradat Rufus Cutarescu poarta corespondenta cu persoane care locuiesc in Occident", iar prin urmare Rufus a fost chemat sa dea explicatii. Adica ce putea sa faca? Sa nege ca nu primeste scrisori cand probabil deja se stia ca primeste si sa intre in buclucuri si mai mari, sa-si imagineze aia ca in cine stie ce activitati subversive mai e implicat? Asa a dat omul explicatii, da, e adevarat, corespondez cu o fosta vecina/amica/colega de clasa, uite ce ne scriem, l-au lasat in pace. Mai toate persoanele care aveau contact, fie doar prin corespondenta cu cei din Occident erau chemati sa dea explicatii ce si cum. Nu inseamna ca erau cu totii informatori.
Dark Bendis
& Hogmanay Baby (31.12.2008)
"I dream of wolves. With them I run."
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"
monica70 spune:
citat din mesajul lui histamina rufus scrie:"Eu am dat cu subsemnatul, pe timpul armatei la CI, pentru ca purtam o corespondenta de ani de zile cu o fosta colega stabilita in SUA. Am scris cateva date, am aratat o scrisoare...nici o problema. M-a rugat doar sa nu mai scriu pe perioada armatei, ceea ce am si facut." asta e nota informativa in toata regula. de ce?ce te-a determinat? putei sa nu scrii.stiu cazul clar al cardinalului Todea, greco-catolic. eu am citit cand omul spunea:nu imi aduc aminte,eu la Liturghie ma rog, sunt concentrat in rugaciune,nu stiu cine a fost.deci se puntea! cum adica nicio problema???????si scrii asta la subiectul despre cei care si-au jertfit viata pt libertate????????? scuze, e ceva ce imi scapa. spun pt ca am citit mii de note informative.stiu exact cum suna. cum adica nicio problema????????????? http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=167651&nm=Sebastian-Minunea-mea |
Hai ca asta mi se pare o comparatie aiurea.Tu ce faceai daca erai in locul lui Rufus? Declarai ca tu faci instructie,esti concentrat doar la ea,nu stii,n-ai vazut,n-ai auzit nimic,nu-ti aduci aminte,scrisorile alea se scriau singure,eventual noaptea ca era somnambul ? Oricum le puteau lejer deschide si citi,deci ce folos ar fi avut sa nu le arate? Asa macar nu a riscat vreo repercusiune ,mai ales ca era in armata.In orice armata stiu ca e nevoie de "supunere" in fata superiorilor,de pastrat "secretele de stat",cu atat mai mult in vremea aia.Si nici n-a afectat pe nimeni,persoana caruia le scrisese nu era in tara.
E usor sa judeci pe altul,cand n-ai fost in pielea lui.
MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009) www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE
"10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla"