Sarbatori fericite !Piersicute iul-aug 2012 ( 4)
Raspunsuri - Pagina 11
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/r_ocsy/r_ocsy.jpg)
r_ocsy spune:
Buna !
Bun venit noilor gravidute ... vad ca o sa am treaba la listuta ... incerc sa o completez astazi , avem musafiri de luni si nu prea mai am timp de forum ... poate gasesc o fereastra cand doarme Sofia .
R_ocsy , mami de Ana Sofia ( 19.05.2010 ) si
12 +
"Copilul trebuie primit cu respect, crescut cu iubire si apoi lasat in libertate deplina."
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/roxypuy/roxypuy.jpg)
roxypuy spune:
neatza burtici! ce faceti?
eu sunt pe la serviciu, pic pe mine de somn...abia astept sa ajung aks si sa ma bag in pat greturi n-am mai avut de vreo 2 zile, doar ceva dureri de mijloc. in rest, suntem bine
ma lupt in continuare cu acneea
mi-am comandat un fond de ten de la vichy pt ten cu probleme...
oana - imi pare rau ca a trebuit sa treci prin astfel de momente grele, dar ma bucur ca in final totul a fost ok Doamne Doamne va avea grija de tine si de BB sa fiti bine!
ned - bun venit! sa stii ca si fina mea a avut un hematom si a facut tratament cu utrogestan, a stat in pat vreo 2 saptamani si pe urma a fost totul ok si acum am o mandrete de finutz de 1 an jumate
fetelor, apropos de sex, o sa citesc si eu articolul postat chiar vroiam sa va intreb cum sta treaba pe la voi. eu pana acum nu prea am avut chef, dar parca parca as incerca ceva zilele astea (k deh, n-am mai prestat de vreo luna
). problema este daca avem voie sa folosim lubrifiant...eu si inainte aveam ceva probleme la contact pt k sunt "mai virgina" cum zice sotzul
plus k eu avand endometrioza si asta imi provoaca disconfort la contact
deci, intrebarea ar fi daca stie vreuna din voi daca avem voie sa folosim lubrifiant (cel de la durex, simplu, pe baza de apa)?
va poop si va doresc o zi superba!
Roxy 8+
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/necunoscut.jpg)
IIuli spune:
buna dimineata tuturor,
sper ca ati primit un mos imbelsugat si ca ati mancat moderat de craciun - nu ca mine
eu pot spune ca am primit un mos foaaarrrte imbelsugat, pentru ca inainte de craciun am fost la dr, care mi-a confirmat sarcina si a zis ca totul e in regula
asa ca rog pe colega responsabila sa ma treaca si pe mine pe listuta: DPN 18.08.2012 si UM 11.11.2011
multumesc frumos
![](images/user_woman.png)
Kimmy spune:
Buna dimineata si de la mine!
Eu ma simt binisor,e ciudata greata asta la mine.O zi am greturi foarte slabe,doua zile nu am nimic,dupa aia iar mi-e rau...Azi am 8 saptamani si pana acuma vred ca am avut doar vreo 3-4 zile greturi.Maine vedem si noi bebele.Abia astept,mai ales,ca saptamana trecuta m-a cam durut burta.Nu mai tin minte la de sarcina cu fiica-mea sa fi avut dureri din astea.Ma ingrijoreaza putin.
Eu niciodata nu as fi crezut ca o sa ajung la cezariana,dar,asa a fost sa fie.Nu mai detaliez,daca vrea cineva sa cietasca,am povestea nasterii la semnatura .Eu am avut rahi cu epidurala,cred ca asa se zice corect.Adica am fost constienta,am vazut bebele din prima,nu am simtit nimic.Recuperarea nu a fost foarte usoara,dar sncer as mai trece de 100 de ori peste ea,pentru fetita mea.Acuma as fi vrut sa incerc din nou naturala,dar dr mea nu ma lasa.Nici nu insist, e ok asa,macar stiu ce ma asteapta
Bun venit noilor burtici!
Sa aveti o zi frumoasa!
_
Mamica mandra 7+
Povestea noastra
Porumbita spune:
Citat: |
citat din mesajul lui MeAlex [font=Verdana]Porumbita, chiar daca ai avut o sarcina dusa cu bine la capat, problemele de trombofilie se pot activa mai tarziu, la a 2-a sarcina, de exemplu...unde ai facut analizele astea? |
am facut la clinica Anima dar chiar te rog sa detaliezi ce cu cu analizele astea si cu afectiunea asta
merci
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/adarev/adarev.jpg)
adarev spune:
Fetelor, m-am plictisit. Vreau acasa.Mai trebuie sa ma aranjez si la par, dar e prea devreme de azi.Fetelor, despre sex, eu am prestat, nu foarte des, dar am facut-o.Am vzut ca nu am avut probleme si sper sa nici nu am din cauza asta.
Daconst spune:
Am venit si eu de la control si se pare ca sarcina decurge bine,dar inca se mai vad la ecograf urme de sange vechi care va trebui sa iasa cindva afara.Asa ca daca nu are culoare rosie,cica sa stau linistita.M-a chemat iar dr peste o saptamana la control,desi nu stiu de ce.Of,ca desi sunt la a doua sarcina e mult,mult mai greu acum.
Oanamagda,nu stiu daca ai citit postarea mea,dar exact acelasi lucru l-am patit si eu ca tine pe la 6 saptamani.La inceput nu a vazut dr nimic,doar sacul si in final mi-a apasat pe burtica si atunci a aparut.Cica unii se pozitioneaza cumva in colt si nu se vad pur si simplu.Depinde mult si de aparatura.Dupa o saptamana deja creste si nu se mai poate ascunde,se vede oricum.Noroc ca mie mi-a spus in aceeasi zi ca e ok,altfel o luam razna cu asteptarea.
Delia,bine ai venit si sarcina usoara!
Despre nastere,eu optez pentru naturala,desi daca e nevoie pt bb fac si cezariana,dar nu de drag.
Desi a durat 16 ore la primul si am avut 4 epidurale,in final am nascut cu acupunctura si am simtit tot ultima jumate de ora.Dar dupa am fost o fericita,recuperare rapida si din a treia zi faceam sport deja.
Poate n-ar fi rau sa auzim o parere de mamica care a prestat ambele nasteri,ca asa suntem toate subiective.
Eu am o prietena care prima oara a nascut natural si apoi cezariana de nevoie.Am intrebat-o care e diferenta si mi-a raspuns:
-la cezariana e ca si cum primesti un copil cadou.
In fine,fiecare decide cum crede si in final e important sa fim toate bine cu bb-i sanatosi.
www.flickr.com/photos/9613794@N05/" target="_blank"> Lucas Paul(18.01.07)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ali24/ali24.jpg)
ali24 spune:
buna fetele...am si eu o problema-nelamurire...cum se calculeaza exact saptamanile de sarcina?eu am avut um in 05.10.si imi arata dpn in 12.07.deci imi calculez saptamanile incepand cu data de 12 octombrie?adica in 19 as avea deja o saptamana?stiu ca o iau cam babeste dar vreau sa fiu sigura ptr ca am sunat azi la doctor sa ma programez ptr dublu test si este plecat pana in 5 ianuarie.si a zis sa nu depasesc 13 saptamani si 6 zile ca atunci nu mai imi poate face.de aceea vreau sa stiu exact.si data de 12 este si data exacta in care stiu ca l am conceput pe bebe.deci sa o iau ca pe prima zi?
sper sa ma puteti lamuri ca daca e sa depasesc atunci voi incerca sa merg maine la alt medic.11+
rafael albert(25.05.2007)
Porumbita spune:
numaratoare incepe cu prima zi a ultimei menstre
uite vezi aici :
http://acest topic este si pe site-ul Desprecopii/teste-medicale/calculator-sarcina_8
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/MeAlex/MeAlex.jpg)
MeAlex spune:
Adarev, spune-i dr. musai despre RH-ul negativ, si poti intreba si de trombofilie, iti poate da sa faci niste analize preliminare. Eventual poti merge la Fundeni, la Hematologie unde faci analize gratuit. Nu descoperi mereu ce ai, dar afli daca scartai la capitolul trombofilie.
Porumbita, ai PM. 7 saptamani si 5 zile
_
Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/5G homozigot
2 sarcini oprite in evolutie la 7 s, respectiv la 9 s
Tratament sarcina: Clexane 0,4, Femibion1 1/zi, CETEBE 1 g/zi, MagneB6 1/zi, Folowise 1/zi, Acid folic 1/zi, Aspenter 1/zi, Vitamina E 1/zi, Omega3 pentru
sanatos!