Sarbatori fericite !Piersicute iul-aug 2012 ( 4)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adarev spune:

Da Mealex, o sa-i spun acum dupa sarbatori. Deocamdata stiu ca nu sunt probleme cu RH-UL acesta ridica probleme din saptamana 20. Ma gandesc totusi ca sunt imunizata ca mi-au facut vaccinul.O sa-l intreb si de trombofilie.Tin minte ca inainte de a ramane insarcinata mai mergeam la doctorita Simionescu Adriana de la Giulesti, mama unui coleg si bun prieten al meu si tin minte ca mi-a povestit ca nora ei, adica sotia colegului meu pierduse o sarcina si-mi spunea ca vorbise la Fundeni la dna Uscatescu sa-i faca analize de trombofilie.Si, atunci am intrebat si eu daca e cazul si mi-a zis ca numai in cazul in care ai pierdut sarcini se pune problema asta.Oricum am sa-l intreb, ca la cat sunt eu de panicoasa, macar sa le fac.Nu stiu ce am dar am niste ameteli , o fi de la utrogestan, dar il bag intravaginal si nu ar fi cazul. Oricum nu le mai bag in seama. Ma bucur ca toate fetele sunt bine si ca trebuieca Rocsy sa modifice lista.Pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MeAlex spune:

Mda...asa se practica la noi, se fac analize doar daca pierzi sarcini (in general dupa 3)...dar nu mi se pare normal...de fapt, si in afara e la fel, doar ca acolo sunt gratuie analizele, si nu vor sa le faca de la inceput...la noi costa. Sunt gratuite doar cele de la Fundeni unde ti se da o idee daca ai probleme.
Trombofilia da si infertilitate, deci ar trebui facute analizele si in astfel de cazuri. Este foarte posibil sa nu ai probleme, nu ai de ce sa te ingrijorezi. O sa iti dea ginecologul sa faci analize: INR, APTT, Timpul Quick, si poti vedea si acolo daca scartaie ceva.

7 saptamani si 6 zile
_
Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/5G homozigot
2 sarcini oprite in evolutie la 7 s, respectiv la 9 s
Tratament sarcina: Clexane 0,4, Femibion1 1/zi, CETEBE 1 g/zi, MagneB6 1/zi, Folowise 1/zi, Acid folic 1/zi, Aspenter 1 la 2 zile, Vitamina E 1/zi, Omega3
pentru sanatos!

Mergi la inceput

Multuesc, Mealex.Deocamdata stau linistita. Tu ai 7 saptamani si sase zile, deci eu am 8 saptamani si sase zile.Fetelor, ce pustiu e la mine acasa. Am copilul la socrii in vacanta, ii duc lipsa, mai aveam si eu la cine sa tip prin casa glumesc, dar chiar e aiurea si sotul asta al meu doarme de la ora asta. Mor de plictiseala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chmihaela spune:

Buna fetelor
Eu nu prea am mai scris de mult, m-am simtit ft rau in ultima saptamana,am niste greturi de nu pot sa stau nici in picioare, de vreo 3 zile nu am putut sa mananc decat mere.Culmea este ca astazi mi-am mai revenit daca am baut pepsi, eu de obicei nu beau sucuri acidulate.
Am vazut ca vorbeati despre cezariana, recuperarea depinde de fiecare in parte; eu am avut la prima sarcina cezariana cu anestezie generala si a doua zi urcam scarile, in schimb am avut o colega de salon care saraca nu putea sa se dea jos din pat nici dupa 3-4 zile.
Va pup.Eu ma bag la un film.Noapte buna.

mami de robert 20.10.2010 6+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dianami spune:

Salutare, fetelor!
Sper ca ati trecut cu bine de Craciun si v-ati simtit minunat.
Eu nu am apucat sa intru, am fost singura cu copiii de dimineata pana seara tarziu si au trecut zilele f repede.
Burtica e in regula, declar cu mana pe inima ca am simtit cum misca gagalicea (deja am experienta ), greturi nu mai sutn dar nu pot manca orice, cel mai tare duc lipsa cafelei, n-o pot inghiti si dorm pe mine toata ziua.

Eu am experimentat ambele tipuri de nasteri: primele doua au fost vaginale, fara epidurala, travalii f lungi si grele insa m-am recuperat extrem de repede, a doua zi eram ca noua. Nasteri de vara, canicula chiar, dusul de dupa ele a fost o relaxare.
A treia nastere a fost cezariana cu anestezie generala (n-au mai avut timp de rahi, aveam hemoragie mare de la praevia) si m-am recuperat iarasi destul de bine tinand cont de complicatiile aparute in timpul operatiei. Nasterea a fost vineri noaptea, am stat la terapie intensiva o zi, duminica am ajuns la etajul 5, la reanimare, apoi la salon si luni am cerut externarea. Pun lipsa oricarei dureri pe baza faptului ca organismul meu a fost in soc si n-a mai reactionat cum trebuie dupa aceea, nici n-am avut nevoie de calmante.

A patra oara va fi tot cezariana (Biri, l-am intrebat si pe dr despre VBAC si mi-a confirmat ca e exclus dupa cezariana verticala) si, daca e totul ok, imi vor face rahi-peridurala.

Toate nasterile au fost la Municipal, cu acelasi medic, la fel si acum. Personalul s-a purtat exemplar de fiecare data.

Ca o concluzie, eu recomand din tot sufletul nasterea naturala, organismul stie ce face si pt. asta e pregatit, frica poate fi invinsa si, daca nu credeti ca rezistati la durere, exista epidurala.
Daca va ganditi ca la sfarsitul acelor ore de durere va veti tine bebelusul in brate si ca efortul vostru nu e ca sa va chinuiti inutil ci pt. ca aduceti pe lume un suflet, deja veti vedea lucrurile altfel. Starea psihica are cea mai mare importanta din punctul meu de vedere.

Bun venit noilor gravidute, sa aveti sarcini usoare!

Rocsy, as vrea si eu parola de la user-ul comun

Va pup, poate mai intru si eu anul acesta .

Diana, 14+ cu si mami de Iulia (15.07.2005), Andrei (23.06.2008) si Alexandru (16.01.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ali24 spune:

gata am citit mai multe articole si m am lamurit cum se calculeaza.deci din prima zi a ultimei menstruatii incepe calcularea saptamanilor.chiar nu ma gandeam la aceasta varianta.deci am 12 saptamani si putin asa ca m am programat pe maine la doctorul de aici din arad(ptr ca vroiam sa merg la timi)sa imi vada analizele si sa vada cand sa facem dublu testul ca sa nu fie prea tarziu.

11+
rafael albert(25.05.2007)

Mergi la inceput

Buna dimi, fetele!Azi sunt libera. Ce bine e acasa. Acum ma duc la coafor, sper sa-mi tina pana la revelion, ca maine nu lucreaza fetele mele de la salon. Asa ca.., O sa vin acasa sa ma apuc de spalat, nu e sarbatoare dupa cum am vazut si imi fac bagajele ca pe seara plecam la Craiova. In rest, sa zic ca sunt bine. Ma mai Aaaa, vreau sa va intreb ceva. Mai mergeti pe tocuri?Eu numai asa merg, si am vazut ca ma doare spatele. Ma gandesc ca doar e o iluzie si ca oricum sarcina e prea mica ptr. a apasa pe ceva.Pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

eu nu merg pe tocuri si tot am avut vreo 2 sapt cand ma durea rau de tot la baza coloanei; acum vad ca m-a lasat

nu mai suport starea asta de greata :((((

si colac peste pupaza aia de la anima mi-au retrimis ultimele analize si acum era in limita proteina C;

asa ca azi am fost si am repetat proteina C si S la synevo si doctorul a zis sa fac in plus si D-Dimeri + APCRV. Rezultatul vine pe 6 ianuarie;

si de luat nu cred sa fi luat mai mult de un kg insa arat ca la prima sarcina cand eram in 4-5 luni :(((

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Daconst spune:

Ce fac burticile?
Eu am fost aseara la o zi onomastica si m-am cam dantuit pe acolo,iar azi sunt in pat la recuperare.

Eu vad ca in Ro se fac tot felul de analize de care eu aici nu am auzit.Cu proteina aia ce e,ce rol joaca?La ce analiza se vede?

Dinami,tu cite saptamani ai,de ai simtit pe bb deja?
Acum am vazut ca tu nasti in iunie.Super,abia astept si eu sa simt,ca asa tot nesigura sunt.

Cu tocurile,eu nu mai port aproape deloc de cind sunt aic,asa ca nu se pune problema.Oricum sunt daunatoare sarcinii,din ce stiu eu.

www.flickr.com/photos/9613794@N05/" target="_blank"> Lucas Paul(18.01.07)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabriela_Nor spune:

Fetelor, referitor la bazin, mie doctora mi-a recomandat sa nu fac niciun fel de efort in primele 3luni.
Referitor la greutate - am luat aproape 1kg - in cazul meu era chiar recomndat, intrucat slabisem f tare chiar inainte sa raman insarcinata. In plus, acum se cunoaste burtica (conform altor mamici ar fi de 4-5 luni), in special spre seara. Dimineata e mai bine.
In plus, nu am mai putut purta tocuri in ultima perioada, nu ma mai doare spatele atat de tare cand sunt fara.
Abia astept sa fac BT, dar mai dureaza pana atunci. Deocamdata stiu ca bebe e bine, are activitate cardiaca 137bpm.

Va pup

Mergi la inceput