Ghiocei de Martie-Aprilie 2009***377***
Raspunsuri - Pagina 13
andiaroro spune:
Olga- Eu fac vinul fiert dupa o reteta prezentata la TV de un cabanier de prin Alpi.
Nenea ala punea 1 litru de apa la 1 litru de vin rosu. + un mar, o portocala, o lamaie si arome: baton de scortisoara, cuisoare, anis, cateva boabe de piper si (parca) 125 g de zahar (asta mai adaptezi si in functie de vin si gusturi). Amesteca in seara de dinainte apa cu merele si lamaia taiate artisttic, portocala intepata cu cuisoarele si restul traznailor, inclusiv zaharul. Le lasa la macerat toata noapte si a doua zi adauga vinul si punea la fiert... Cica marea smecherie la vinul fiert, e sa nu-l lasi sa scoata fum pe nas ca nebunul ci la primul clocot sa dai focul mic si sa-l lasi sa fremate la domol minim 20 de minute. El mai adauga si 1_2 linguri de miere inainte de servire...
Daca incerci reteta asta, sper sa va satisfaca papilele.
Ilinca- Am gasit, in sfarsit, o asemanare intre Phiphi si Anastasia. Sunr in acelasi timp in "greva imbracarii".
novus spune:
Inapreda, mai e ceva din vinul ala fiert ? ca acu' vreau si eu o cana
Andiaroro, am notat si eu reteta, suna tare bine !!
www.flickr.com/photos/31088780@N05/" target="_blank">Alexandra (03.03.09)
anamariame spune:
Va salutam la ceas de seara! Astazi aveam planuri mari (curatenie si facut saleuri, ca altceva am zis clar ca nu fac), dar s-au dus pe apa sambetei, in schimb mi-am luat rochita, pantofi si bijuterii pentru Revelion, pentru ca in acest an nu vom mai sta acasa
inapreda spune:
Citat: |
citat din mesajul lui novus Inapreda, mai e ceva din vinul ala fiert ? ca acu' vreau si eu o cana Andiaroro, am notat si eu reteta, suna tare bine !! www.flickr.com/photos/31088780@N05/" target="_blank">Alexandra (03.03.09) |
Am deschis o sticla de vin spumant pina-mi fieb sarmalele -facute de dna. R. - ca sa ma...relaxez: e a 2-a oara azi cind Ian nu vrea sa iasa de la dus; e acolo de o ora si 40 si nu vrea sa iasa; se distreaza la max, cica "spaia biancia" (biancia=faianta )
Il aud pe Jambo cum il roaga, ii promite si il ia tare. Inutilmente...
inapreda spune:
Tocmai l-am auzit pe Ian cum l-a expediat pe tac' su: "hai pa!"
"Nu-i gata baia, auzi?"
Anaan spune:
Salutare!
Vad ca Mosii nu au aparut la toate fetele! Eu de-abia astept sa dezlegam misterul cadourilor!
Ina, ma bucur ca ai reinceput sa scrii mai des, imi era dor de tine!
Am vazut killeritele la serbare si pe Sophiphi suparata la venirea Mosului..uf!(suparata, suparata, dar era tare draguta in rochita aceea!)Am avut si noi serbarea care a fost un mare prilej de amuzament. Daca ma temeam ca evenimentul o sa-l streseze pe fiu-meu, m-am inselat amarnic: a fost intr-atat de ralaxat, incat facea tumbe cand diversi copii recitau, imi facea cu mana si venea sa-l mai imbratisez spre deliciul audientei care i-a insotit "prestatia" cu hohote de ras! Oricum, cand i-a venit randul, a recitat nonsalant doua poezii- habar n-aveam ca are doua de zis!- si apoi a revenit la tavalelile care i-au asigurat celebritatea.Una peste alta, a fost o serbare frumoasa, cu copii relaxati - nu a plans niciunul- si cu un Mos care a primit un singur repros de la o fetita: "Unde-ti sunt ochelarii? Ca mosii poarta ochelari!
Anaan spune:
Chato si Gianina, sa va simtiti bine in deplasare!
Olga, imi place mult Leon; de altfel, ca prescurtare de la Leonard, mie imi place si Leo. Pup grasunul din burtica! Si Andrei il pomeneste pe David care avea un "scaun verde"( e vorba chiar de un scaun, nu va ganditi la prostii mamicesti!) si pe Chiti, iubirea lui absoluta; azi mi-a zis de doua ori ca e frumoasa si ca el o iubeste
Monn, tu ce mai faci?
Alexandra, la cat de curajoasa am vazut-o la Moieciu, nu ma asteptam la o Amalia intristata la serbare...sunt surprinzatori copiii astia ai nostri!
Voiam sa zic o gramada si acum nu mai stiu ce!
Anaan spune:
Ieri am impodobit bradul: a fost un moment tare frumos, Andrei m-a ajutat, a cantat "Mos Craciun cu plete dalbe" in timp ce agata globuri..chiar a gustat experienta asta, iar noi ne-am bucurat de bucuria lui!
Mancare nu fac multa: H. face sarmale, ca sunt specialitatea lui, eu fac niste chiftele si niste snitele, o salata ruseasca de-a Olgai, o supa si niste briose festive...cam atat!Maine seara mergem la nasii lui Andrei, ca vine Mosu si acolo.
Pisik06 spune:
Seara buna!
ILINCA, am admirat=o pe Phipholina pe serbare, este atat de dulce, ti-am dat si cooment pe FB
ANAAN, bravo baiatului dezinvolt
Bravo si AMALIEI si celorlalti gradinari serbariciosi
GIANINA Sanatate multa!
Am venit si noi mai devreme un pic de la impodobirea de brad, ne-am simtit minunat in compania unor gazde perfecte si a unor invitati pe masura Poze o sa le punem probabil pe toate din zilele de sarbatoare.
Maine am iarasi zi de gateala, ca maine seara mergem la nasi/fini, etc. si duminica prin familii
Dra mai intru, nu va urez de acuma
Va pupacesc
Mami de minune mica
Bianca2503 spune:
Neata,
Pentru ca eu nu gatesc si nu prea fac nimic o sa ma bucur de timpul cu Vladimir. Asa ca o sa intru mai tarziu sa va urez.