prima serbare a copilului

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns miri2007 spune:

Noi am avut serbarea vinerea trecuta. A fost frumos pentru ca a fost prima noastra serbare. Trec destul de repede spunand doar ca s-au vazut eforturile (mai precis lipsa lor) d-nei educatore ...dar hai sa depasesc acest subiect in aceasta perioada.
Copilasii au fost deliciosi in stangaciile lor. Au fost chiar minunati prin inocenta lor.
Eu imi doresc sa nu uit vreodata emotia pe care am vazut-o pe chipul piciului cand sa vina Mosul. Li s-a cerut copiilor sa intinda manutele in fata, sa stranga pumnii si sa inchida ochisorii...nu vreti sa stiti cu trageau cu ochii si ce grimase faceau la fiecare zgomot! Erau cea mai buna definitie pentru "emotia pura la asteptarea MOsului". Asadar fiti cu ochii pe ei! Prima serbare nu trebuie ratata!

Vizionari placute!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Eu am doi baieti si imi amintesc cu drag toate serbarile lor. Amandoi au avut prima serbare ca pe la 3 ani si un picut. Cel mare e genut entuziast, cu voce puternica si de-a lungul timpului atat la gradinita cat si la alte scoli a fost pus deseori in roluri de prezentator sau povestitor. Cel mic e mai timid, dar a facut fata de la prima serbare, cu brio! Era iedul cel mic din Capra cu trei iezi si era asa de scump in costumasul alb si cu microfonul in mana, cu vocea subtire dar clara...
Timpul a trecut si au avut roluri din cele mai ciudate: urs, curcan, fluture, Melchior (unul dintre magi), arici, bursuc, om de zapada sau chiar vant (Crivatul).
Parintii, bunicii (chiar si ai nostri) sunt disperati cu serbarile astea. S-ar calca in picioare sa prinda locul mia bun la vazut sau filmat. Cea mai tare faza am prins-o in iarna asta, la serbarea de la gradinita. Care cum a intrat in sala de festivitati a prins un loc mai in fata sau mai in spate, mai pe scaun sau in picioare...La un moment dat ,o mamica vine la cei din randul intai si ii roaga sa lase un copil sa stea pe un scaunel de gradinita in fata lor. Sigur! zic parintii (toti s-au gandit la vre-un fratior). Apare cu scaunelul si zice: Dar stiti, ca nu poate sa stea singur! si protapeste o tanti voinica cu un bebelus in brate. Evident ca au sarit oamenii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rinara19 spune:

Astazi am fost de dimineatza sa mai punem la punct ultimele detalii si sa mai repete picii,serbarea e diseara la 17.Si nu pot sa zic decat haos total din partea parintilor care vin cu idei pe ultima suta de metrii si da-i si dute prin oras si cauta ce s-a cerut.

Este o lipsa de organizare totala si cred dupa cum s-au desfasurat lucrurile astazi ca diseara va iesi un fiasco total,dar singurul lucru de care ma bucur e veselia copilului meu cand aude ca vine mosul,e nepretuita.

Si numai faptul ca ea e bucuroasa,nu poate decat sa ma incante.Va povestesc diseara cand ma linistesc.Acum sunt agitatia in persoana.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roli25 spune:

Nu prea inteleg ce e cu agitatia asta. Ce au cautat parintii la repetitie si ce aveti de cautat prin oras in ziua serbarii??
La noi la toate serbarile s-a anuntat cu cateva saptamani inainte cum sa-i imbracam, ne-au dat acasa poezia sa o repetam si ne-am mai vazut direct in sala de festivitati, noi pe scaunele de spectatori si picii pe scena.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natalia_nica spune:

Citat:
citat din mesajul lui roli25

Nu prea inteleg ce e cu agitatia asta. Ce au cautat parintii la repetitie si ce aveti de cautat prin oras in ziua serbarii??
La noi la toate serbarile s-a anuntat cu cateva saptamani inainte cum sa-i imbracam, ne-au dat acasa poezia sa o repetam si ne-am mai vazut direct in sala de festivitati, noi pe scaunele de spectatori si picii pe scena.

Exact! In plus, mie mi se par triste serbarile astea: ne imbracam copiii ca pe niste papusi si ii expunem pe scena pentru a ne mangaia ego-urile... A nu se intelege ca al meu copil n-a participat la serbare - a participat, dar mi se pare... trist. Cantau, recitau si dansau ca niste marionete, nu intelegeau sensul versurilor redate. Dar doamne ce mandri eram noi parintii! Si stau sa ma gandesc: de ce eram mandri? Pentru ca mi-am pus copilul la expozitie? Se pare ca da

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Serbarile nu sunt pentru copii ci pentru parinti! Sa vada ce au invatat odraslele si ce interes si-au dat doamnele. Pentru copii ar fi mult mai placut un carnaval intre ei, cu suc si tort si evident cu Mos Craciun la sfarsit. Fara costume, emotii si parinti disperati.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roli25 spune:

Copiii preiau si din emotiile parintilor si ajung sa planga cand le vine randul la poezie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Si eu tocmai am scapat. Nu a fost prima serbare dar unii parinti se poarta vesnic ca la prima serbare. Chiar azi ma gandeam ce frumos ar fi fost pentru copii sa vina mosul pentru ei, sa=si faca linistiti sceneta, iar parintii la sfarsit sa primeasca un cd cu poze si cu filmarea evenimentului. Si gata.
Nu, asa ne-am inghesuit cate 3-4 adulti la fiecare copil, eu nu inteleg prezenta bunicilor, matusilor, verisorilor etc, educatoarea si-a dat silinta sa ne impresioneze cu ce i-a invatat, iar ei de atata lume si-au uitat si rolurile.
Bine ca am scapat! Mai am maine una dar sper ca fiind copii mai mari o sa fie mai bine.

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alex@Sara spune:

La mine a fost super bine,la ambii gradinari,la prima serbare .Gradinareasa nr 3 va avea prima serbare vineri,ca ea doar de acum din toamna gradinareste.La prima serbare Sara,mijlocia,avea 2 ani si aproape 2 luni,era de o luna si umpic la gradinita,si a cantat cot la cot cu restul,si bombanea la poeziile pe care le spuneau ceilalti .ATunci numai Alex a avut poezie,dar si el s-a achitat cu brio de sarcina.La serbarea de anul trecut de Craciun a fost iarasi super ok,si-au zis poeziile,rolurile,Sara a cantat(tareee de ii acoperea pe toti ) toate cantecelele,fara nici o inhibitie,nimic.Sunt curioasa acum de Dariuca,dar tinand cont ca la toate serbarile vroia sa mearga si ea in fata,imi inchipui cat de fericita va fi acum ca e acolo in rand cu copiii .Ea nu are nimic,ca nu suntem prea vorbarete,dar cantaaa,cantaaaa pe limba ei,de se trezeste cantand si adoarme cantand.Si linia melodica o tine chiar ff bine,cred ca are vre-un talent ascuns in a canta,sa vedem dupa ce incepe sa vb mai bine ce va fi.
SI la ei la gradi a fost o fetita care la toate 3 serbarile la care au fost si ai mei (acum nu mai vine la gradi asta) aplans continuu,si a stat ba in bratele mamei ei ori in bratele tatalui,si se smiorcaia.Desi in rest era super sociabila si vorbareata ,la serbari plangea de mama focului.
Voi veni cu impresii despre reactiile de anul acesta vineri dupa amiaza

Luminita,mami de 3 nazdravani:
tero Stefan-Alexandru 02.09.2005
shoricica Sara-Maria 30.05.2008
trompetzica Daria-Ioana 03 08 2009
Merita sa bagati un ochi ....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rinara19 spune:

A fost minunat,copiii au fost extrem de incantati,sau bucurat nespus cand l-au vz pe mosul,spre surprinderea mea niciunul nu s-a speriat sau ceva,au cantat ,au dansat,fata mea a fost foarte incantata de rochite,au avut doua tinute una populara,una cu rochite de seara pompoase cu tul si ceva sub forma de palarie pe cap.Mi-a zis ca e ariel,mica sirena.

Eu nu vad serbarea ca pe un test pt educatoare,si nici ca pe ceva facut pt parinti,eu eram foarte bucuroasa,mi se parea ca o petrecere pe care o dam ca sa cinstim sfarsitul trimestrului,anului.

Pot spune ca la aceasta serbare a fetei mele,am dat doua lacrimi de emotii.Cand i-am vazut venind asa mici pe rand cu cate o lumanare aprinsa in mana,pot spune ca pe toti ne-a napadit plansul, a fost emotionant pt noi,pt ei un prilej de bucurie,si pt educatoare rezultatul pozitiv a unei munci depuse cu drag,chiar educatoarea a zis ca nu se astepta sa se comporte toti atat de minunat.

Au fost si incidente comice: la o fetitza ia cazut sortul in plina serbare,un alt copilas a cazut cu scaunul,s-a asezat pe langa scaun,un baietel a uitat ca e randul lui la poezia si d-na il striga in zadar ,el se uita pe pereti,fata mea cand a venit mosul a stat cu spatele la public si cu fatza la mosul,si avea ochii cat cepele,ochii ei erau numai pe mos cand a sosit,cand ia intrebat care vrea sa spuna poezia individual lui mosul s-a lasat cu certuri pe ei,erau tare comici,eu ,eu,si spuneau poezia unu peste altul ,astfel ca mosul nu a inteles nimic,dar a salvat d-na situatia si ia strigat dupa nume .La dans au fost extrem de comici,unu uita si facea dupa,sau etc.

Dar ne-am simtit toti bine,ei au fost peste masura asteptarilor ,d-na a fost foarte multumita,nu au fost nici parinti care si-au adus toata familia,chiar decenti fatza de ce am auzit.

Ce ma deranjat a fost faptul ca desi am pus toti bani pt cadoul educatoarelor,sau mai gasit parinti care au venit cu pachet extra,dar asta e ,fiecare a facut cum a considerat.Va pup sa veti sarbatori luminate,copiii sanatosi si voua putere de munca si spor in toate.Si la anul sa ne intalnim mai buni si cu scrieri de bine.

Mergi la inceput