Prejudecati despre feminitate si masculinitate(3)
Raspunsuri - Pagina 17
![](images/user_woman.png)
violetan spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Maria_1 Pai cum ajunge un ortodox sa se inchine unei Femei, daca ea este considerata din capul locului un 'animal'? Cum se explica admiratia fata de martire si mucenite, fata de sfinte? Ca doar au fost femei? |
Just a thought: la indieni, de exemplu, vaca este considerata sfanta, prin urmare venerata.
![](icon_smile_cool.gif)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Rufus/Rufus.jpg)
Rufus spune:
citat din mesajul lui emanouela Rufus....poi daca tu afirmi ce afirmi, ca misoginismul este ch, nu bun, de ce il intretii? |
Afirmatia ta nu ma deranjeaza, chiar daca ma acuza.
Traiesc in casa cu 4 fete/femei si nu-mi permit nici sa visez la misoginism.
Ti-am raspuns doar ca sa-ti trag un semnal de alarma: cand acuzi, gandeste-te inainte.
Altfel, iti pierzi credibilitatea de interlocutor.
Tu alegi.
Rufus, Tora si iadele
![](foto.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Maria_1/Maria_1.jpg)
Maria_1 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui violetan
Just a thought: la indieni, de exemplu, vaca este considerata sfanta, prin urmare venerata. ![]() |
Da Violeta, asa este. Diferenta ar fi ca in timp ce vaca (animalul) umbla pe strada si este venerata, femeile vaduve din castele inferioare sunt omorate cu pietre. Tot in castele inferioare, fetele sunt violate si abuzate chiar de membrii familiei lor.
In timp ce vaca este ridicata la rangul de supra-fiinta, femeia este coborita mai jos de rangul nevertebratelor.
Ei venereaza vaci si elefanti pt ca asta le e credinta. Dar crestinismul (de oricare fel), nu venereaza copaci si feline. Maica Tereza sau sfanta Paraschiva, sunt femei venerate de cei care cunosc cuvintele sf. Ioan Gura de Aur.
Ei bine, asta e o contradictie, un paradox care nu se aplica vacilor indiene.
Deci, intr-o anumita masura, crestinismul face diferenta intre indivizi, nu doar intre sexe. Nu toate femeile sunt venerate ca sfinte, asa cum nu toate femeile, indiferent de circumstante, sunt 'animale' ispititoare.
Asta este si credinta catolicilor vestici. Tocmai din insusirea mot a mot a acestor cuvinte, preotii catolici nu au voie sa se casatoreasca. Ca sa nu fie ispititi. Culmea e ca multi fac porcarii inimaginabile. Dupa mine, asta este consecinta interpretarii simpliste a anumitor afirmatii.
In multe culturi, discriminarea femeii este/a fost la cote aiuritoare. Cuvantul RESPECT este asociat cu femeia in foarte putine credinte religioase. Una dintre ele este crestinismul.
A nu se confunda crestinismul cu milioanele de intepretari care i se pot aduce zilnic. In crestinism, femeia TREBUIE respectata, iubita, sprijinita. Nu tratata ca o servitoare sau ca un obiect sexual. Ea se obliga sa 'asculte' cu conditia de a fi iubita. Nu pt ca este un animal inferior barbatului.
Inca o data: colegii si barbatii de care vb Xio, ca de aici am inceput, nu sunt ortodocsi(cunoscatori sau practicanti). Prejudecatile lor nu sunt reflexe ale ortodoxiei, ci ale lipsei de bun simt. Ei vad femeia 'incapabila' si 'nepotrivita'. Nu dovedesc respect si nu-si sprijina 'aproapele'. Ei se considera automat mai potriviti, dar asta nu inseamna ca si sunt. Isi atribuie caracteristici care nu sunt obligatorii. Daca si-ar iubi aproapele ca pe ei insisi, n-ar face pe fanfaronii si pe super-dotatii.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/emanouela/emanouela.jpg)
emanouela spune:
am sa te rog sa nu imi bagi sub nas fapte pe care nu le-am facut, nu te-am acuzat de nimic, nu am acuzat pe nimeni si nici nu-mi permit sa fac asta, nu te cunosc, nu ma cunosti, daca te-ai simtit acuzat e strict problema ta, ce am afirmat eu e la general, fara ton de acuza sau ce incerci sa-mi pui in carca. merci ca tii la buna mea "educatie" si imi tragi semnale de alarma, insa ma multumesc cu educatia pe care am primit-o de la parintii mei si cu autoeducatia pe care mi-o insusesc din viara reala, nu din cea virtuala.
PS si nu era afirmatie, era intrebare la care evident ca nu astept raspuns
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Alizee/Alizee.jpg)
Alizee spune:
Marius si Rufus : felicitari daca sunteti atat de harnici, pe cat ziceti.
allinta
A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/marius/marius.jpg)
marius spune:
Este mai degraba o dovada a prejudecatilor feminine si nu numai....
www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
Rufus spune:
citat din mesajul lui allinta Marius si Rufus : felicitari daca sunteti atat de harnici, pe cat ziceti. ![]() |
Multumesc...
Dar stai sa vezi ce nevasta am: daca nu sunt destul de prompt sau nu mai are rabdare, repara orice e stricat prin casa. Electrica, tamplarie, la sanitare nu se prea baga, dar am zugravit cot la cot, taie, lipeste, monteaza orice...
Asculta-ma pe mine:prejudecatile sunt numai pentru oameni slabi. Ca sa le arunce inainte...
Ma refer la cele legate de barbati/femei.
Rufus, Tora si iadele
![](foto.gif)
![](images/user_woman.png)
saskia spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Rufus
Multumesc... Dar stai sa vezi ce nevasta am: daca nu sunt destul de prompt sau nu mai are rabdare, repara orice e stricat prin casa. Electrica, tamplarie, la sanitare nu se prea baga, dar am zugravit cot la cot, taie, lipeste, monteaza orice... Asculta-ma pe mine:prejudecatile sunt numai pentru oameni slabi. Ca sa le arunce inainte... Ma refer la cele legate de barbati/femei. Rufus, Tora si iadele ![]() "EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde |
Rufus imi place sotia ta
![](icon_smile.gif)
Si eu montez mobila de la Ikea, schimb becuri, bat cuie, si stiu sa folosesc si bormasina.
Al meu in schimb nu stie sa calce, da macar face de mancare cand sunt plecata si stie sa scoata rufele sau sa le bage la masina. Noroc ca am baieti si nu le pasa daca poarta tricourile sifonate.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Alizee/Alizee.jpg)
Alizee spune:
Prejudecatile sunt pt oameni slabi ?!
Prejudecatile au fost scornite, in primul rand, de barbati. Sa nu uitam ca a existat matriarhatul, insa barbatii fiind mai puternici fizic decat femeile, au schimbat mersul lucrurilor. Au trecut mii de ani pana femeile au acumulat suficiente frustrari pt a se revolta, la nivel de societate.
Pana si dupa cum scrii tu despre femeile care cheltuie banii mititeilor de barbati muncitori, vorbeste de la sine despre ideile TALE preconcepute.
Si daca sotia ta nu se pricepea sa repare una, alta, nu te mai insurai cu ea ? Sau ce vrei sa dovedesti cu afirmatiile astea ?
Deci daca un barbat e misogin ( ca asa a fost educat ), este vina nevestei ca si-a unit viata cu a lui ?
In spiritul unui asemenea rationament pot emite si io ca : barbatii care se casatoresc cu femei carora nu le place viata casnica, ci prefera sa umble cu unu si cu altu, dar numai dupa ce se marita, sunt slabi. Mai ales ca nu au fost in stare sa vada si sa prevada.
allinta
A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.
Rufus spune:
allinta...pui tu ceva intrebari acolo, dar sa nu te superi, nu-ti mai raspund.
Sunt efectiv depasit de modul tau de gandire.
Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010