Prejudecati despre feminitate si masculinitate(3)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Deceneus spune:

Vedeti ca trebuie sa emigrez ca sa am sanse egale cu femeile?
In Romaina nu cred ca exista educatori si cameristi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

mai ca ma inunda regretele ca nu am urmat cariera militara ptr care m-am pregatit. acuma va scoteam la instructie pe toti. barbatii desigur!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maria_1 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Deceneus

Citat:
citat din mesajul lui viviana

Deceneus, depinde cu ce ai fi imbracat!

As accepta un barbat educator.

Si, of, ce mi-ar mai placea un camerist.
Ce viata grea i-as face! As razbuna toate cameristele.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi - asta-i pentru tine DCNUS!

Ai hartui cameristul!

PS O multumesc ca ai fost receptiva cu semnatura!

Citat:
Letitia1
eu am vazut in uk destui barbati cameristi, marea majoritate din polonia si nu vorbeau o iota engleza. Sint si barbati educatori cu destui.

Vestul este mai emancipat ca rasaritul
Noi suntem mai apropiati de cultura ortodoxa.
In occident femeile participau pe front ca infirmiere, pe cand in est nici nu se punea problema.

Aici pot sa te contrazic nitel. Ca vestul e mai emancipat (in anumite privinte) decat rasaritul, este foarte adevrat. Cultura ortodoxa, insa, nu prea isi face simtita prezenta. Cel putin la nivel legislativ. Mentalitatile noastre (alea cu femeia la cratita - si implicit, putinul respect de care se bucura femeia) tine mai mult de ''reflexul" traditional (pe alocuri comunist) care a fost acelasi la infinit de multe culturi. Pana nu demult, chiar si vestul emancipat, discrimina femeia si o trata la fel ca oricare alta societate patriarhala.

Nu stiu daca stii de prezenta Crucii Rosii in Romania, dar in timpul celui de al doilea razboi mondial, bunica mea (romanca) a fost asistenta medicala pe front. Avea 18 ani. Multe prietene si colege de ale ei faceau acelasi lucru. A tratat ranitii pe front si da, era o femeie din inapoiatul rasarit.

P.S.
Cultura ortodoxa nu trimite femeia la cratita si nu o considera in nici un chip inferioara barbatului si demna de dispret. Dimpotriva. Cultura ortodoxa crede in functiile diferite pe care le au de indeplinit cei doi(barbat / femeie) , asa cum incerca Marius mai devreme sa spuna (adica din perspectiva structurii lor fizice si psihologice). Cultura ortodoxa nu vede femeia incapabila si buna doar pt satisfactia barbatului si pt smotru.

Barbatii care o dispretuiesc pe Xio, nu sunt foarte 'ortodocsi' si, din pacate, nici foarte emancipati. Sunt undeva in afara celor doua variante, in urma lor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deceneus spune:

Cultura ortodoxa s-a imprimat in mentalul traditional social si colectiv.
Comunismul a promovat egalitatea intre femei si barbati si respecta proportionalitatea chiar la reprezentativitatea in structurile de conducere.
Crucea rosie romaneasca nu a fost atat de prezenta pe frontul de est ca in occident.
Bunicul a fost pe front si spunea ca femeile erau cateva in armata rusa, iar la spitalele de campanie romanesti erau foarte putine femei.

In biserica ortodoxa barbatii stau in fata altarului si femeile in spatele lor in jumatatea a doua a bisericii. Nu stiu sigur, dar am impresia ca la catolici si la protestanti nu exista aceasta separare pe sexe in biserica.
Biblia a considerat femeia vinovata de "pacatul original" si alti sfinti au avuta aceeasi pozitie.
Sfantul Ioan Gura de Aur spunea ca "printre toate animalele salbatice, nu exista nici unul mai vatamator decat femeia". De altfel o femeie a cerut capul lui Ioan Gura de Aur.
- Sfantul Ieronim spunea ca femeia "este un animal periculos".
"Inteleptul" Solomon scria in Eclesiast: "M-am pus din toata inima sa invat si sa cerectez si sa urmaresc intelepciunea si rostul si rostul lucrurilor .. si dasit-am femeia mai amara decat moartea, caci ea este capcana; inima ei laturi, si bratele ei catuse!"

Asta-i pozitia traditionala a bisericii crestine, si biserica ortodoxa s-a emancipat mai putin decat bisericile din occident. Cultura a inflorit in jurul manastirilor si a bisericilor occidentale, pe cand manastirile si bisericile ortodoxe s-au ocupat strict de cultura bisericeasca si de educatia preotilor.
Unii pun decalajul intre est si vest pe seama influentei diferite a bisericilor asupa societatii.
Scolile s-au dezvoltat in jurul manastirilor occidentale, la fel centre de cultura si de cercetare stintifica. Alchimia , astronomia, filozofia etc..
Biserica ortodoxa a fost mult mai putin prezenta in viata sociala, culturala si sitintifica.
S-a limitat la a se ruga pentru iertarea pacatelor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancadragoman spune:

Citat:
citat din mesajul lui sunshine2009

Citat:
citat din mesajul lui Deceneus

Dar daca as vrea sa deschid o gradinita?
V-ati da copii pe mana unui barbat?
As fi discriminat din cauza unei prejudecati.

la mine ai sansa, copil meu are in momentul de fata educator. si la o alta cresa de la noi din oras stiu ca si ei au unul. Si sa sti ca suntem super multumiti, si pt ca are in jurul tot timpul si un barbat, nu numai femei. Pentru ca altfel va purtati voi ca si barbati cu copii, si ei simt asta.

Cresterea in greutate
Perioadele de crestere

Si eu as lasa copilul cu educator,am avut un invatator (clasele 1-4) de exceptie ,un om pe care nu o sa-l uit toata viata mea .

anca de fetita cu fundita Maria Alexandra (4 noiembrie 2007)
poze si filmulete
povestea nasterii
www.totsites.com/tot/mariadragoman" target="_blank">eu sunt Maria
www.onetruemedia.com/otm_site/start" target="_blank">Montaje Mariuca

AM PRODUSE LA BAZAR!!!!!!

DE TOATE PENTRU TOTI!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui allinta

Citat:
citat din mesajul lui Rufus

Citat:
citat din mesajul lui emanouela

Citat:
citat din mesajul lui Rufus

Citat:
citat din mesajul lui XIO

nici gand, mi se pare perfect normal sa lucrezi sau sa alegi sa ai grija de casa si familie full time.

Mda...ia sa vezi daca un barbat alege sa stea acasa sa aiba grija de familie...ce-i mai aud urechile!

si stii de ce??? pt ca daca o femeie alege sa ramana acasa si sa aiba grija de familie, tu ca barbat, sot, tata, cand ai intrat pe usa, gasesti totul in ordine, copii ok, casa ok, mancare, etc poti sa te asezi relaxat la masa, sa mananci, sa te duci sa citesti sau ce mai vrei tu sa faci.....in scumb, barbatii, nu pot face asta....si nu e vina lor, asa e natura lor....si ai intrat tu ca femeie, sotie , mama pe usa si nu gasesti la fel....si nu ai sa te asezi la masa relaxata, pt ca poate nici mancare nu gasesti si daca o gasesti, copilul nu stiu ce are sau e nemancat sau etc, dupa nu poti sa-ti vezi de ale tale pt ca tre sa mai faci una alta (si nu vb di auzite ci din vazute). asta e, asta e constructia noastra a femeilor si nu e nimeni vinovat.(ma refer la marea majoritate, pt ca evident sunt si exceptii pozitive sau negative in ambele tabere)

Prejudecata clara!
Motivul real este ca barbatii aduc in casa venitul principal! Daca ei stau acasa, pot ei sa-si faca si treaba-trebilor...sa gateasca ca RA Roman, copiii sa fie olimpici si casa sa fie ca lacrima...dar nu mai au doamnele ce cheltui...
Hai, fii cinstita...

Nu este deloc prejudecata. Barbatul roman este educat de mamitica sa nu faca mancare si, daca se poate, nici piata.

Poate barbatul roman cu care esti tu maritata. Nu te contrazic.
In rest...ai ramas pe vremea lu' mama-mare.
Sunt tare curios ce zic mamele de baieti de aici...asa isi educa copiii?

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Rufus, da' nu cumva barbatul aduce principalul venit si pentru ca femeile sunt discriminate si pe aceeasi pozitie, in aceeasi firma, primesc salar mai mic decat un barbat?

Eu castig mai mult decat sotul meu, prietena mea cea mai buna este la servici, sotul ei e in CIC cu fetita lor (pe bune, nu doar pe hartie) si tot mai multe femei au venituri sensibil egale cu barbatii lor. Se mai schimba lucrurile si in Romania, ideile alea cu femeia cheltuitoare si barbatul aducator de bani sunt cam doar prejudecati de acu'.

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancadragoman spune:

Si eu castig mai mult decat sotul meu,dar mai putin decat barbatii din firma care ocupa acelasi post

anca de fetita cu fundita Maria Alexandra (4 noiembrie 2007)
poze si filmulete
povestea nasterii
www.totsites.com/tot/mariadragoman" target="_blank">eu sunt Maria
www.onetruemedia.com/otm_site/start" target="_blank">Montaje Mariuca

AM PRODUSE LA BAZAR!!!!!!

DE TOATE PENTRU TOTI!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Primul care are idei preconcepute esti tu, Rufus. Vrei sa zici ca tu gatesti, faci curatenie, speli rufe, calci rufe si faci piata la fel ca sotia ta ? Sa nu-mi raspunzi ca barbatii repara tot prin casa, fiindca nu toti se pricep, iar de reparat prin casa se intampla de cateva ori pe an. Pe cand treburile casnice trebuiesc facute zi de zi.
Pe vremea lui ceausescu, femeile nu erau egale cu barbatii, ci munceau mai mult decat barbatii.

Chestia cu femeia care risipeste banii munciti de bietul barbat, este misoginism. Clar, ai ramas de pe vremea lu' ma'mare.

allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui Laura25

Rufus, da' nu cumva barbatul aduce principalul venit si pentru ca femeile sunt discriminate si pe aceeasi pozitie, in aceeasi firma, primesc salar mai mic decat un barbat?

Eu castig mai mult decat sotul meu, prietena mea cea mai buna este la servici, sotul ei e in CIC cu fetita lor (pe bune, nu doar pe hartie) si tot mai multe femei au venituri sensibil egale cu barbatii lor. Se mai schimba lucrurile si in Romania, ideile alea cu femeia cheltuitoare si barbatul aducator de bani sunt cam doar prejudecati de acu'.

Ooo, daaaa, cum sa nu...
Ce-i legat de femei, e prejudecata; la barbati e adevar curat!
Pai, daca se schimba lucrurile in romania, le vezi numa' pe alea legate de femei? Ha?
Ia zi: tu esti tot o "mamitica" care-ti inveti de mic baiatul ca n-are ce cauta in bucatarie?

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010

Mergi la inceput