Prejudecati despre feminitate si masculinitate(3)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns BlackCat4evR spune:

Rufus, mare vorba ai zis!

Din pacate, nu toti gandesc asa si inainte de a verifica daca poti, vrei si faci, se uita la ce ai in pantaloni, si de-acolo trag concluzia ca ai fi / nu ai fi capabil sa faci ceva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:
citat din mesajul lui Rufus

Citat:
citat din mesajul lui BlackCat4evR
Dar atata timp cat suntem 10 nebune dintr-un milion care ne dorim altceva, nu e cinstit sa fim introduse in aceeasi galeata.

Deci, pana la urma, cine-i de vina? Ca de la tine inteleg ca voua, celor 10, vi se trage de la restul de 999990. De la restul asta vi se trage prejudecata...nu de la vreun barbat. Si nici de la galeata.

Prejudecatile, chiar daca s-au mai schimbat (de, toate au evoluat...) au o baza solida tocmai in ceea ce explica Marius. Nu vad rostul disecarii firului de par pentru demonstrarea opusului unei prejudecati pentru ca, cel putin pentru mine, nu demonstreaza nimic. Fiecare e liber sa faca ce vrea, dar sa faca bine. Daca are probleme si o baga in fata pe aia cu "da, dar sunt barbat/femeie, inalt/scund, gras/slab etc, si am avut si pojar cand am fost mic, mai bine sta acasa, la cratita (oala Zepter, ceaun, ce-o fi). Barbat sau femeie. Brunet sau blond.

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010

"EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde

Rufus, atunci cand un barbat spune ca nu poti face X meserie ca esti femeie, problema e la el, nu la mine si nu la femeile care au ales altceva sau la nevasta-sa care e casnica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancadragoman spune:

Na ca acum discriminezi casnicele

anca de fetita cu fundita Maria Alexandra (4 noiembrie 2007)
poze si filmulete
povestea nasterii
www.totsites.com/tot/mariadragoman" target="_blank">eu sunt Maria
www.onetruemedia.com/otm_site/start" target="_blank">Montaje Mariuca

AM PRODUSE LA BAZAR!!!!!!

DE TOATE PENTRU TOTI!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

nici gand, mi se pare perfect normal sa lucrezi sau sa alegi sa ai grija de casa si familie full time.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui XIO

nici gand, mi se pare perfect normal sa lucrezi sau sa alegi sa ai grija de casa si familie full time.

Mda...ia sa vezi daca un barbat alege sa stea acasa sa aiba grija de familie...ce-i mai aud urechile!

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emanouela spune:

Citat:
citat din mesajul lui Rufus

Citat:
citat din mesajul lui XIO

Mda...ia sa vezi daca un barbat alege sa stea acasa sa aiba grija de familie...ce-i mai aud urechile!

"EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde

si stii de ce??? pt ca daca o femeie alege sa ramana acasa si sa aiba grija de familie, tu ca barbat, sot, tata, cand ai intrat pe usa, gasesti totul in ordine, copii ok, casa ok, mancare, etc poti sa te asezi relaxat la masa, sa mananci, sa te duci sa citesti sau ce mai vrei tu sa faci.....in scumb, barbatii, nu pot face asta....si nu e vina lor, asa e natura lor....si ai intrat tu ca femeie, sotie , mama pe usa si nu gasesti la fel....si nu ai sa te asezi la masa relaxata, pt ca poate nici mancare nu gasesti si daca o gasesti, copilul nu stiu ce are sau e nemancat sau etc, dupa nu poti sa-ti vezi de ale tale pt ca tre sa mai faci una alta (si nu vb di auzite ci din vazute). asta e, asta e constructia noastra a femeilor si nu e nimeni vinovat.(ma refer la marea majoritate, pt ca evident sunt si exceptii pozitive sau negative in ambele tabere)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sunshine2009 spune:

Citat:

Ah, fir-ar sa fie! Ne-am intors la 2...
Nu-i nimic, mai asteptam!

In love with life.

Asteptati? Dar cu mine cum a ramas? Iar daca o mai adaug pe colega mea suntem 4 deja. La ea e chiar mai greu, ca e pe jumate turcoaica. A recunosc ca dp asta de vedere ii este bine ca nu a mers dupa tata, sa fie musulmanca, iar fi fost mai greu sa-si bage valul sub casca iar de lasat liber ar fi avut problema cu protectia muncii.
Iti dau mare dreptate si la aspectul ca dintre cele doua sexe, femeile sunt parca mai agresive cu noi. Cel mai urata expresie am auzit-o tot de la o femeie aici, care uitandu-se in ochii mei si stiind ca eu merg la lucru in ciuda faptului ca am asa copil mic acasa, mi-a trantit-o cu " ea nu are nevoie sa mearga la lucru, sotul ei castiga destul sa o tina acasa"....si asta in conditiile in care sotul ei este faiantor, saracul lucra 6 zile pe saptamana 12 ore pe zi si se intalnesc practic cateva ore duminica...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maria_1 spune:

Marius, referitor la observatiile tale, nu pot sa nu remarc ceva.
Statistic vorbind si privind ce e 'natural', ai dreptate. Femeia nu este si nici nu va fi egala cu barbatul. Constructia lor (fizica si psihologica) difera. E foarte adevarat ca lucrul intr-o mina se potriveste mai bine barbatilor datorita constructiei lor fizice. Alaptatul si ingrijitul copiilor revine -in mod natural- femeii.
Este adevarat ca feminismul are tendinta (nepotrivita) de a investi femeia cu puterile unei amazoane si de a-i da dimensiuni nenaturale si deplasate.
A generaliza si a spune ca femeia este egala cu barbatul este un non sens verificabil. DAR......iti scapa 2 lucruri.
1. Exceptiile
2. Diferentierea

Asa cum exista barbati 'plapanzi', fragili, care nu sunt in stare sa ridice un tarnacop si....se fac violonisti sau cosmeticieni....asa exista si femei cu o constitutie 'tare'. Fie fizica, fie psihologica. Sau ambele. Ai amintit ca barbatii nu sunt egali cu femeile, dar ai uitat ca nici barbatii sau femeile nu sunt egali intre ei. Eu nu sunt egala cu o sefa de santier (ca rezistenta fizica si determinare psihologica), asa cum un pilot de vanatoare nu e egal cu un functionar la banca.
Ajungem iar la performanta si la aptitudini. Indiferent de sex. Nu toti barbatii sunt in stare (pur si simplu) sa fie astronauti, asa cum nu toate femeile sunt sortite sa fie secretare. Exista diferente si exceptii. Naturale.
Prejudecatile si generalizarile nu sunt naturale. Asta face mintea noastra.
Am intalnit ai barbati 'moi' care sunt artisti sau casnici. Sunt prea aspru judecati in functie de 'rigorile naturalului'. Am auzit si de femei 'barbate', prea aspru judecate pt modul in care isi castiga existenta. Femeile paznic, femei soferi de taxi.

Mai departe, e vb si de capacitati intelectuale si de abilitati sau 'sange rece'. Pt a fi chirurg NU este necesar sa fii barbat. De ce ar fi? Cu ce sunt investiti mai mult barbatii decat femeile?
Barbatii pot invata mai multe? Cu asta nu putem fi deacord pt ca realitatea ne arata ca nu e asa.
Barbatii sunt mai priceputi? Multi sunt. Dar nu toti. Priceperea si abilitatile nu vin la pachet cu un barbat, ocolind femeile.
Barbatii sunt mai rabdatori? Nu prea avem cum sa generalizam. Barbatii reactioneaza mai eficient cand vad sange sau suferinta? Nici asta nu cred.
Barbatii sunt mai potriviti sa fie chirurgi pt ca au o constitutie fizica mai puternica? E greu de crezut.
Barbatii pot deveni chirurgi pt ca au mai mult timp si nu trebuie sa alapteze? Pai nu scrie nicaieri ca toate femeile trebuie sa alapteze si sa faca copii. Asa e natural, dar nu e obligatoriu.

Eu nu cred ca femeile pilot sau femeile sef de santier sunt sortite sa clacheze. Ele fac o alegere pe care multi nu o pot intelege. Dar nu tot ceea ce nu intelegem este sortit esecului.

Din ce vad in discutia asta, incep sa am mai mare incredere in femei. Profesional vorbind. Din exemplele de aici se intelege ca ele sunt cu adevarat capabile si pregatite. Pe cand unii barbati sunt acceptati de la sine. Acest 'de la sine' e ciudat si nu garanteaza deloc calitati reale. Ar trebui sa ne gandim mai mult la ce e 'de la sine inteles' si sa invocam mai rar 'naturalul' ca principiu de selectare al performantei si calitatii profesionale.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deceneus spune:

Citat:

Laura, idem, dar inlocuind "programator" cu "constructor".

In love with life.

Hai nu va mai dati rotunde ca v-ati dus la facultate de constructii, nu la sapat santuri sau sa faceti pe salahorii.
Stiati din start ca nu va pune nimeni sa ridicati fiare si boltari.

Dar eu daca as vrea sa ocup postul de camerist la un hotel cum as fi privit?
De femei sau de barbati!
Dar daca as vrea sa deschid o gradinita?
V-ati da copii pe mana unui barbat?
As fi discriminat din cauza unei prejudecati.
Cineva mi-ia spus ca la un hotel din Franta un barbat in varsta facea curat si schimba asternuturile, deci se poate.
Prejudecatile exista si ne afecteaza viata.

Citat:
citat sunshine2009
mi-a trantit-o cu " ea nu are nevoie sa mearga la lucru, sotul ei castiga destul sa o tina acasa"....

Asta-mi aminteste de o intamplare din liceu. Mergeam intr-o dimineazta la cursuri si o femeie ce statea la poarta s-a uitat dupa colege de-ale mele si a spus: "uite la ele, in loc sa stea acasa sa faca copii umbla la scoala".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Deceneus, depinde cu ce ai fi imbracat!

As accepta un barbat educator.

Si, of, ce mi-ar mai placea un camerist.
Ce viata grea i-as face! As razbuna toate cameristele.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi - asta-i pentru tine DCNUS!

Mergi la inceput