Jurnalul unei "Homeschooling mom"(2)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns greieras spune:

Citat:
citat din mesajul lui Katya

Si acuma ca v-am raspuns tuturor, lasati-ma si pe mine sa fac si eu sarmale si sa-mi refac si eu bradul, ca fetele mele l-au impodobit ca vai de el, cu globuri mari puse sus si cele mici puse jos si pe urma s-au razgindit si au cules toate merele din el(in forma de glob, sau globurile in forma de mar)si le-au pus intr-un cos, ca le-a placut mai mult asa, mere-ntr-un cos decit mere-ntr-un brad, nu mai zic ca si sotul a stricat panglica fiindca luminitele nu mai luminau din cauza ei, asa ca ce-i la mine, ca la nimeni.

Katya, spor la sarmale. Cat despre brad, lasa fetitele cu viziunea lor, o sa ai ai brad perfect dupa ce cresc ele mari.

Gloria si Eva (22 dec. 2004)

Vara 2011

Evil thrives when good men do nothing

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns patou spune:

ca tot era vorba de intoleranta. nu o sa ma leg de religie ci asteptarile vis-a-vis de copii, cel putin asa cum am perceput eu acest aspect din postarile pe care le-am citit.

de parca scoala ar fi devenit etalonul universal (un fel de religie-guru), iar cei care nu ar fi interesati sa urmeze o facultate sau un doctorat ar fi un fel de eretici... Iar noi ca parinti responsabili avem datoria sa starpim din fasa (inca din clasa intai) astfel de tendinte. copilul trebuie educat sa fie ambitios, sa fie premiant, sa fie cel mai destept din clasa... pentru ca altfel nu valoreaza nimic, si viata lui va fi un esec.

Conteaza mai mult ceea ce facem (sau avem) decat ceea ce suntem? E mai Important sa facem ceea ce se asteapta parintii (societatea) de la noi decat ceea ce se inscrie pe linia aptitudinilor naturale? (pe care le are fiecare copil)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katya spune:

Greieras , mersi, dar spor nu prea am, am pierdut cimbrul! Si am si foi de varza de 2 feluri, din 2 borcane diferite! Ce-o iesi, nu stiu.Bradul da, de-aia le-am lasat pe fete sa-l faca, mie nu-mi place deloc sa fac brazi, intr-un an mi-a iesit asa de rau, i-am pus poze sora-mii si a zis ca-i vine sa bage mina prin calculator sa mi-l aseze ea! L-as lasa si pe-asta asa, dar arata rau de tot, cu citeva rinduri de panglici orizontale, mai armonioase pe jos si din ce in ce mai nesigure si mai strimbe pe sus si una verticala!

Nu stiu ce-oi face si cu sarmalele si cu bradul, pina una alta nu mai fac nimic, ca am si-un bebe care s-a plictisit de tot ce i-am cintat si de tot ce i-am vorbit, acuma ii dansez pe Get the money al lui Bregovic si are aerul ca-i place, dar parca citesc cumva pe fata ei ca sa nu prea mi-o iau in cap ,ca nu se lasa ea pacalita asa usor.

Asa ca mai bine impachetez cadouri, ca si-asa tb sa fac si asta.
Craciun fericit pt a nu stiu cita oara, Desiree, nu te-am uitat, iti explic cum e cu femeia aia din film, dar n-am timp azi...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Hmmm...in final se pare ca se cam adevereste ce am discutat la inceputul acestui subiect. Religia este principalul motiv pentru HS. Eu sunt interesata de HS desi nu vreau sa HS copiii, pot sa vad avantajele si dezavantajele. Ar fi interesant de discutat despre HS fara sa insistam atat de mult pe aspectul religios.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Katya, cand ai timp, nici o graba. Eu nu va ignor, doar ca (asa cum am mai spus) la mine e asa o mare incurcatura in minte legat de subiectul asta, ca nu pot fi impulsiva (efectiv, nu pot), eu am nevoie de ceva timp sa diger informatiile de la voi si apoi va raspund. Asa ca, va rog aveti rabdare cu mine.

_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008

VICTORIA

www.facebook.com/pages/Acute-Lymphoblastic-Leukemia/178051842277685" target="_blank">Acute Lymphoblastic Leukemia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ch_dana spune:

Citat:
de parca scoala ar fi devenit etalonul universal (un fel de religie-guru), iar cei care nu ar fi interesati sa urmeze o facultate sau un doctorat ar fi un fel de eretici.

Patou, fara suparare : imagineaza-ti un copil al tau servind la fast-food toata viata sau vanzator la magazin...stiu-stiu, sunt meserii onorabile, cineva trebuie sa le faca si pe astea, munca innobileaza etc-etc-etc...dar sincer, ti-ar conveni ?

Nu e vorba atat de diploma respectiva (e o bucata de hartie, la urma-urmei), ci de posibilitatile pe care ti le deschide. Evident, poti fi Bill Gates si sa n-ai nevoie de diploma...doar ca nu toata lumea e.

Dana & Amelia (21.06.2011)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamitzica spune:

Patou eu nu-i spun copilului meu sa fie primul in clasa,il vreau sa fie fericit nu premiant.Dar mi se pare ca e datoria mea de parinte sa-l ghidez,sa-l stimulez sa ajunga cit mai departe si da,sa faca o facultate.
O facultate nu te ridica pe un piedestal ci iti ofera avantaje pe timp indelungat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flaviutza spune:

Mai eu am fost copil de 10, din ala laudat de toti profesorii, olimpiade nationale, etc. parintii nu m-au deranjat niciodata cu scoala, in linii mari nu m-au deranjat vreodata cu nimic, nici n-am facut prostii dar m-au lasat efectiv de capul meu. Si dupa bac,luat cu 9 si ceva in anul ala cu promovabilitate 48 la suta. Si totusi mi-a venit asa, de n-am invatat cum trebuie pentru faculta, si-am intrat cu taxa. ei, in anul ala a murit si taica-miu, si nu a mai avut cine sa ma tina prin scoala in centre mari, si uite asa m-am intors in orasul natal. nu zic ca am ajuns rau, din contra sunt foarte multumita, dar puteam ajunge si vanzatoare-n piata, si sa vezi atunci trai cu 700 lei pe luna....Singurul lucru pe care am sa-l reprosez parintilor mei este ca nu mi-au copntrolat niciodata aspectul scolar si n-au pus batul pe mine, metaforic vorbind, in ceea ce priveste scoala, atunci cand trebuia. cu mintea de acum, as fi invatat pe branci in ultimii ani de liceu si in faculta .
Repet, e singurul repros la adresa parintilor mei, au fost prea lejeri #351;a capitolul scoala. Eu n-o sa repet greseala, n-o s-o las pe fi-mea sa nu-si atinga potentialul pe care il are. Nu o fortez, nu o stresez, dar ii voi taia portiile in secunda in care rezultatele nu sunt pe masura potentialului ei, stabilit de psiholog.
Si dupa ce o termina facultatea , aleasa de ea nu de mine, pot sa se duca frate si la matura, si-n varf de munte la cules ciuperci ,daca asta o face fericita , eu stiu ca are, teoretic vorbind, toate sansele sa duca o viata de calitate ca proaspat absolvent de Sorbona sa zicem....dar, exista o mare diferenta, POATE sa aleaga.pe cand cu o educatie lalaita si rezultate mediocre n-are prea multe sanse...poate sa ingrijeasca batrani in Spania. si e pacat, pentru ca POATE!
In nici un caz n-o voi lasa sa umble din distractie in distractie cand or misuna hormonii in ea ,la adolescenta, daca rezultatele nu vor fi pe masura cerebelului dumneaei, cum au facut ai mei, vaaai, sa nu streseze copilul ca-i sensibil
Ii fac toate poftele, toate mofturile, cumpar toate rochitele si celularele, mi-au iesit ochii cautand telescop si microscop anul asta , ca asa a cerut mosului, in masura in care rezultatele scolare sunt conform cu potentialul ei(nu cu vreo asteptare nerealista de-a mea in genul fortat copil cu intelect normal sa se califice la nationala de mate, cum am vazut ca practica unii, fortarea copilului pana la epuizare, cu sapte mii de teme si pregatiri)

Sincer, luati aminte la cazul meu, cei care nu tineti atat la rezultate scolare, s-ar putea ca la un momenta dat, propriul copil sa va reproseze asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flaviutza spune:

Citat:
citat din mesajul lui patou

ca tot era vorba de intoleranta. nu o sa ma leg de religie ci asteptarile vis-a-vis de copii, cel putin asa cum am perceput eu acest aspect din postarile pe care le-am citit.

de parca scoala ar fi devenit etalonul universal (un fel de religie-guru), iar cei care nu ar fi interesati sa urmeze o facultate sau un doctorat ar fi un fel de eretici... Iar noi ca parinti responsabili avem datoria sa starpim din fasa (inca din clasa intai) astfel de tendinte. copilul trebuie educat sa fie ambitios, sa fie premiant, sa fie cel mai destept din clasa... pentru ca altfel nu valoreaza nimic, si viata lui va fi un esec.

Conteaza mai mult ceea ce facem (sau avem) decat ceea ce suntem? E mai Important sa facem ceea ce se asteapta parintii (societatea) de la noi decat ceea ce se inscrie pe linia aptitudinilor naturale? (pe care le are fiecare copil)

www.pasipecaleacredintei.wordpress.com" target="_blank">pe cont propriu

Important e sa aiba ca adult posibilitatea de a alege ce vrea sa fie, sa faca in viitor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Flaviuta, doar aminteste-ti ca potential nu inseamna doar cat o duce capul.
in potential intra f f multi alti factori.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput