Jurnalul unei "Homeschooling mom"(2)
Raspunsuri - Pagina 8
Katya spune:
Ellej, tu de ce crezi ca cei de la acest subiect ar fi egoisti, meschini, facatori de matanii etc? De ce te referi la forma exact in cazul lor? Tocmai ca aici persoanele 'habotnice' n-au in comun decit fondul, forma e diferita, sintem religii amestecate sau diferite.Iar impresia gen e ca sint useri la locul lor, draguti, finuti, interesanti, inteligenti,nu gasesti? Viata nu e in alb si negru, e-adevarat ce spui dar, in unele domenii, e doar alb sau doar negru, nu se poate gri. Iti iubesti copilul la modul gri? Eu cred ca orice mama si-l iubeste pina la jertfa, deci fiecare e capabil sa traiasca o iubire la modul absolut. Sint care-L iubesc si pe Domnul la modul absolut, sau macar tind, aspira, incearca. Pt ca sa stii ca, oricit de bun ai fi si oricit de mult bine ai face, prima porunca e totusi sa-L iubesti pe Domnul din toata inima ta si din tot sufletul tau. Si asta inseamna exact ceea ce se straduiesc practicantii sa faca, sa comunice cu Domnul, sa-L cunoasca, sa-I faca pe plac etc etc.
flaviutza spune:
Explica-mi si mie Katya, fraza cu practicanta care nu l-a primit pe Hristos. sau macar linkul, te rog.
Katya spune:
Mamitzica, dar de ce sa-ti explic tocmai eu despre rai? Eu despre rai n-am vorbit la acest subiect, a vorbit Freedelia. Si a vorbit calm si clar si cu exemple. Mai mult de-atita, ce mai e de zis? Din ce am citit eu, un parinte ortodox spunea ca sint citeva feluri in care Dumnezeu va judeca lumea, deci cine nu e crestin, va fi judecat in fct de alte criterii, treaba Sa cum va face, noi stim ca trebuie sa-I urmam lui Hristos si sa facem cum ne-nvata biserica din care facem parte.De ce-ar vaea cineva ceva cu noi ca facem asa? Fiecare e liber sa faca exact cum crede, sa creada in cine vrea. Eu nu fac decit sa raspund la atacuri, niciodata nu m-am dus peste cineva sa-l intreb de ce nu crede si nici de ce nu crede in Cine cred eu. Despre judecatile lui Dumnezeu, deci iad si rai, luati de cititi, se gaseste info destula. Deci si despre musulmani si alti necrestini.
Ignorantii daca se duc sau nu in rai? Pai sint analfabeti care au atita credinta de se deschid toate portile raiului pt ei. Si-s culti care au credinta poate de nu se invrednicesc nici sa ajunga pina la usa raiului. Cultura nu conteaza in credinta. Eu cind critic ignoranta, o critic tocmai pt ca gasesc ca e inacceptabil ca o persoana care nu are toate datele sa vina sa se ia de o persoana care are ceva mai multe date. De ex daca cineva vine cu buna credinta si pune o intrebare sincera despre cum e aia si ailalta, cu draga inima i se va raspunde mai mult ca sigur (asa cum a pus Desiree ultima oara). Dar cind cineva vine cu o atitudine superioara si aroganta de genul tocilarelor, ochelaristelor, habotnicelor, de ce credeti aia si ailalata, atunci sa nu-i zici omelui in fata ca-i ignorant? Pt ca sa stii ca-s unele intrebari din care reiese asa de clar ca omul nu are habar, ca la unele mie una-mi vine sa rosesc si, daca intrebarea e pusa cu aroganta, nu-mi ramine decit sa-l fac ignorant si sa-l trimit la-nvatat.
Katya spune:
Flaviutza, cum sa nu accept eu sa fim colege de camera? pai in primul rind tu crezi ca eu sint sigura de mine ca ajung in rai???sau te pomenesti ca de-aia are lumea ce are cu noi, ca o crede ca noi investim actiuni in rai.Sa dea Domnul sa fim colege de rai!
Filmuletul acela e superb, e la sb Orodocsi, hrana pt suflet prin ultimele pagini, chiar penultima cred, sa-mi zici daca ti-a placut!
Craciun fericit si iarta-ma daca am fost cu limba prea ascutita.
Katya spune:
Laura 25, de unde sa stiu eu ce face Domnul cu cei care-au ucis in numele Sau? Dar asta nici nu e treaba noastra macar, noi tb doar sa ne punem nadejde in Domnul ca orice face sau ne da El, ne da si face bine, sa n-avem nicio grija, sa ne lasam complet in mina Sa.Daca esti convinsa ca El stie adevarul si dreptatea si iubirea, n-ai a te teme ca altii vor primi ceva pe nedrept si nici ca nu vei primi tu sficient.
Si acuma ca v-am raspuns tuturor, lasati-ma si pe mine sa fac si eu sarmale si sa-mi refac si eu bradul, ca fetele mele l-au impodobit ca vai de el, cu globuri mari puse sus si cele mici puse jos si pe urma s-au razgindit si au cules toate merele din el(in forma de glob, sau globurile in forma de mar)si le-au pus intr-un cos, ca le-a placut mai mult asa, mere-ntr-un cos decit mere-ntr-un brad, nu mai zic ca si sotul a stricat panglica fiindca luminitele nu mai luminau din cauza ei, asa ca ce-i la mine, ca la nimeni.
Nu mai am a va zice decit Craciun fericit si nu ma mai intrebati nimic, ca nu mai raspund,poate la anul, Doamne ajuta!
ellej spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Katya Ellej, tu de ce crezi ca cei de la acest subiect ar fi egoisti, meschini, facatori de matanii etc? De ce te referi la forma exact in cazul lor? Tocmai ca aici persoanele 'habotnice' n-au in comun decit fondul, forma e diferita, sintem religii amestecate sau diferite.Iar impresia gen e ca sint useri la locul lor, draguti, finuti, interesanti, inteligenti,nu gasesti? Viata nu e in alb si negru, e-adevarat ce spui dar, in unele domenii, e doar alb sau doar negru, nu se poate gri. Iti iubesti copilul la modul gri? Eu cred ca orice mama si-l iubeste pina la jertfa, deci fiecare e capabil sa traiasca o iubire la modul absolut. Sint care-L iubesc si pe Domnul la modul absolut, sau macar tind, aspira, incearca. Pt ca sa stii ca, oricit de bun ai fi si oricit de mult bine ai face, prima porunca e totusi sa-L iubesti pe Domnul din toata inima ta si din tot sufletul tau. Si asta inseamna exact ceea ce se straduiesc practicantii sa faca, sa comunice cu Domnul, sa-L cunoasca, sa-I faca pe plac etc etc. |
N-am spus ca cineva de la acest subiect sau ca toti credinciosii practicanti ar fi rai etc. Desi am cunoscut cativa de acest gen (nu pe forum !:))
Am inteles din postarile anterioare, nu stiu daca ale tale sau ale altora, ca doar practicantii vor fi primiti in rai. Si de aceea am facut comparatia intre cele 2 extreme, habotnicul "rau" si ateul "bun" Dar nu am impartit lumea in astea 2 categorii, erau doar un exemplu.
Cand am spus ca viata in general e gri nu m-am referit la capacitatea de a iubi, ci la faptul ca majoritatea, atei, credincionsi practicanti sau credinciosi de duminica facem si bune si rele, voit sau nu, deci e greu sa decizi care merita un scaun in randul intai dupe.
Nu stiu daca m-am explicat mai bine decat in prima postare.
Victoria_mami spune:
citat din mesajul lui Katya ... In afara de asta, am pus acum vreo 2 luni la SC la sb cu Ortodocsii un filmulet in care o credicioasa nu facea altceva decit sa se-nchine la icoane si sa mearga la biserica dar, cind a venit Hristos la ea, nu L-a primit. |
Poti sa explici, te rog? Cum adica a venit Hristos la ea si nu l-a primit?
_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008
VICTORIA
www.facebook.com/pages/Acute-Lymphoblastic-Leukemia/178051842277685" target="_blank">Acute Lymphoblastic Leukemia
greieras spune:
Flaviutza daca interesul tau pentru educatia copilului meu vine dintr-o inima buna, apreciez sincer. Daca numai vrei sa te contrazici sau sa-mi prezici ce se va intampla am sa te las cu parerea ta, iar noi ne vedem de viata asa cum credem noi. Eu nu te cunosc, asa ca imi este greu sa filtrez ce spui. Cum am spus, noi am ales homeschooling tocmai pentru ca credem ca ii vom putea oferi o educatie excelenta. Suntem oameni educati si tot ce alegem sa facem este 100% in interesul copilului nostru. Punct.
Gloria si Eva (22 dec. 2004)
Vara 2011
Evil thrives when good men do nothing
greieras spune:
citat din mesajul lui Laura25 Dar as intreba cati au ajuns in rai din cei care au ucis, jefui, violat in evul mediu mergand in cruciade convinsi ca o fac pentru credinta lor, cu Iisus in inima si in gand. Aia s-au mantuit si sunt in rai pentru ca l-au urmat pe Isus? |
Pai e simplu. Citeste Noult Testament si vezi ce spune Domnul Isus. Nu ai sa gasesti nicaieri indemnul Lui la lupta pentru credinta, la ucidere, jaf sau viol. Nici nu stii cu ce gand au facut ei asta dar sa mai si pretinzi ca le cunosti tu inima. Tot ce pot sa-ti garantez este ca Isus nu a cerut niciodata urmasilor lui asa ceva iar pentru asta Noul Testament sta marturie. Iar ca sa intareasca tot ce ne-a invatat si-a dat viata.
Gloria si Eva (22 dec. 2004)
Vara 2011
Evil thrives when good men do nothing
mamitzica spune:
Scuze Katya,ai dreptate era fredelia.
Oricum ramin la parerea mea ca habotnicii din orice religie sint responsabili de marile razboaie ale lumii pentru ca sustin ca numai Dumnezeul lor e bun.
Si probabil ca eu nu voi ajunge in Rai fiindca eu cred intr-un Dumnezeu universal,al tuturora si buni si rai;iar decizia finala de a face bine sau rau ne apartine noua oamenilor.