Jurnalul unei "Homeschooling mom"(2)
Raspunsuri - Pagina 5
Katya spune:
Desiree, si tu intri, din punctul meu de vedere, la ignoranta si agresvitate. Ignoranta pt ca nu stii ca Dumnezeu nu e o metafora in care pune fiecare ce vrea, ba un copil, ba ce vreti voi, Dumnezeu e o Fiinta cu un nume si cu o anumita filozofie, cu dorinte, asteptari, cerinte etc. E Cineva caracterizabil, nu ceva abstract de tipul 'e familia mea, e mama, e cartea preferata, e culoarea mov, e anotimpul primavara' etc. Te-a intrebat Michelle in 2 rinduri, atit la sb cu botezul, cit si aici, cum arata Dumnezeu in viziunea ta, cui i te inchini tu, ba a fost draguta si a incercat sa te si ajute,ti-a pus materiale, si n-ai raspuns,dovada ca nici nu te prea intereseaza, nici nu ai chef sa studiezi, consideri ca stii tu si chiar daca nu stii, e mai interesant asa, doar sa pui intrebari. Intelege ca daca ne-am trezit crestini prin botez si provenim dintr-o tara cu biserici la fiecare colt de strada, nu inseamna ca automat sintem crestini si ca ajunge sa avem citeva cunostinte. Nici tu n-ai citit Bibia si se vede si la tine, la fel de plina de sine esti si tu. Dilemele importante nu se rezolva pe forum, se ia cartea si se citeste din ea si numai dupa ce ne facem o idee si cunoastem personajele, abia atunci vedem daca cei care practica din cartea aia sint sau nu in dezacord cu ea. Numai dupa aia sa-i critici. Altfel e jenant si pura pierdere de vreme sa discutam. Vezi deci ca tb sa mai si raspunzi la intrebari, nu doar sa le pui, uite aici de ex unde te-a intrebat prima data Michelle, nu de alta, dar asa e frumos, sa raspunzi daca si altii iti raspund:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=168210&whichpage=23
Victoria_mami spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Katya Desiree, si tu intri, din punctul meu de vedere, la ignoranta si agresvitate... |
Katya, eu o extremista crestina mai agresiva decat tine rara am intalnit. Da, stiu ca exista, dar nu i-am intalnit eu. Ce fel de cresti te consideri tu cand nu faci decat sa arunci cu pietre in stanga si-n dreapta, cand se incearca un dialog civilizat.
PS: dialogul meu era cu Freedelia, nu cu tine. Deci, asa cum ii cade bine unui crestin, "Daca nu poti sa zici ceva frumos, nu zi nimic!"
_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008
VICTORIA
www.facebook.com/pages/Acute-Lymphoblastic-Leukemia/178051842277685" target="_blank">Acute Lymphoblastic Leukemia
Katya spune:
Desiree, asa e, sint rari extremistii ca mine, ca sa fiu sincera nici eu n-am intilnit decit f putini, dar ca tine in schimb sint o gramada si din experienta stiu ca n-o scoti la capat cu ei caci ei, in lipsa de argumente, te fac bigot si extremist,si, cum sint multi... Asa ca nu ma mai obosesc nici eu cu explicatii cum fac fetele Michelle si Delia.Fiindca pun pariu ca exemplele nu se prind de cine nu vrea sa auda, poate sa vina Delia cu exemple cu fripturi suculente si prapastii adinci si nu stiu citi vad tilcul din ele.
Dar ai dreptate ca mai bine sa tac.
Victoria_mami spune:
Katya, macar suntem de acord cu ceva.
Si ca nota informativa: nu am ignorat-o pe Michelle, doar ca la subiectul celalalt nu am citit linkurile si la asta, inca ma gandesc cum sa explic ce gandesc si ce simt. Raspunsul asta e in primul rand pentru Michelle, ca nu vreau sa creada ca o ignor.
_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008
VICTORIA
www.facebook.com/pages/Acute-Lymphoblastic-Leukemia/178051842277685" target="_blank">Acute Lymphoblastic Leukemia
Katya spune:
Desiree, presupun ca pot sa-mi iau adio de la cosul cu bomboane pe care ai zis ca mi-l trimiti de Craciun la un subiect? (Bine, nici eu n-am vreo Biblie de rezerva sa-ti trimit).
Hai sa ne-mpacam si iarta-ma daca te-am suparat, am discutat pe o idee, dar nu te dusmanesc, e Craciun, sa ne bucuram!
michelle-usa spune:
citat din mesajul lui Desiree2002 Katya, macar suntem de acord cu ceva. Si ca nota informativa: nu am ignorat-o pe Michelle, doar ca la subiectul celalalt nu am citit linkurile si la asta, inca ma gandesc cum sa explic ce gandesc si ce simt. Raspunsul asta e in primul rand pentru Michelle, ca nu vreau sa creada ca o ignor. _ Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008 VICTORIA www.facebook.com/pages/Acute-Lymphoblastic-Leukemia/178051842277685" target="_blank">Acute Lymphoblastic Leukemia |
stiam ca raspunsul nu o sa-mi vina prea curind. dar oricum multumesc ca nu m-ai uitat.
nu lua in nume de rau ce spune Katya. daca ar avea inima rea, crede-ma ca nu i-ar pasa de ce crezi si in cine crezi. dar tocmai ca-i pasa, ca ne pasa...tocim tastaturile pe aici.
desiree, ca tine am fost si noi...deci nimic din ce ne spui nu ne este nou(cel putin nu, mie)...dar tu, ca noi nu ai fost...asa ca nu stii cum e sa simti, sa vezi drumul bun si cum e ocolit de cei dragi.
vad din posturile tale ca esti o persoana inteligenta cu o dorinta adinca de cunoastere...sper ca aceasta sa cuprinda si credinta.
oricand , cu mare placere iti stau la dispozitie cu orice intrebare care o ai.
poti sa o pui si in public, la SC si astfel se va veni cu completari.
michelle
bird70 spune:
Eu am sa evit sa ma bag la subiectul religie , dar vreau sa o intreb pe Greieras ceva. Scriai undeva ca daca nu este pasionat copilul nu are nevoie de matematica decat ce foloseste in viata de zi cu zi. In acelasi timp ai observat ca fetita a e pasionata de stiinta. Ce te faci daca fata va dori sa faca o cariera in stiinta si tu ai neglijat matematica? Nu par sa aibe legatura dar mai tarziu nu va putea merge la facultate sau daca va merge cum va face fata daca nu are cunostinte solide de matematica?
Te intreb pentru ca eu am avut o problema asemanatoare. Fiica mea cea mare care luna viitoare incepe clasa a 11-a, a fost tot timpul pasionata de arta, de literatura, a scris poezii publicate in revista scolii, novele foarte apreciate de profesori, a castigat un concurs de pictura, etc. In acelasi timp a fost foarte buna la matematica fara sa o pasioneze. Cand a avut de ales nivelul de matematica (in clasa a 8-a) ea a vrut sa continue doar cu matematica de baza dar la insistentele noastre si ale profesorilor a facut matematica avansata. Se descurca foarte bine dar nu ii place. Tot timpul a zis ca va studia in continuare ceva legat de arta. Recent a descoperit biologia, genetica, chimia si brusc a schimbat complet aria de interese. Acum ezita intre ceva artistic dar real, arhitectura si ceva pur stiintific. Ambele variante ii cer cunostinte avansate de matematica, pe care nu le-ar fi avut daca ma luam dupa ea si o lasam sa faca matematica de baza pe idea ca e artista.
Intrebarea mea este, cum poti tu sa te asiguri ca la sfarsitul celor 12 ani, copilul tau va avea toate usile deschise, ca va putea alege orice isi doreste? A neglija matematica de exemplu pentru mine este echivalent cu a inchide cateva usi, a reduce optiunile copilului pentru viitor. Asta e valabil si pentru alte materii, vorbim la modul general.
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper
Victoria_mami spune:
citat din mesajul lui Katya Desiree, presupun ca pot sa-mi iau adio de la cosul cu bomboane pe care ai zis ca mi-l trimiti de Craciun la un subiect? (Bine, nici eu n-am vreo Biblie de rezerva sa-ti trimit). |
Nu, draga mea! L-am promis, il trimit. Poti sa ma enervezi cat vrei tu la subiectul asta , la urmatorul subiect unde ne intalnim, suntem prietene iar. Eu pe cuvant ca nu tin dusmanie.
_
VICTORIA
michelle-usa spune:
da, de acord cu Bird70.
din cate stiu de la mamicile cu copiii in hs si college, matematica e f. imp pe aici.
greieras, parerea mea e sa nu neglijezi acest aspect pt viitor.
michelle
Victoria_mami spune:
Michele, Katya, ca tot suntem doar la cateva zile de Craciun, o sa fiu foarte sincera cu voi. Eu pe undeva, va invidiez ca puteti avea credinta aia oarba (nu o zic cu rautate) de care e nevoie sa ai increder 100% ca cineva, acolo sus, ne pazeste. Sunt momente cand imi doresc sa cred macar pe jumate din cat credeti voi. (Da, am citit ca ori crezi 100%, ori nu crezi). Problema mea este ca (am mai spus) mie sufletul imi spune una si mintea altceva. Eu nu pot, oricat as vrea, sa cred ceva ce nu e palpabil, nu exista probe. Asta e, eu sunt o fiinta rationala si foarte pragmatica. M-am tot gandit sa stau de vorba cu reverendul de la noi de la biserica, dar acum e imposibil. Sotia lui a fost diagnosticata cu cancer la ficat si pancreas si saptamana trecuta el a fost la noi 10 minute si a fugit acasa, ceea ce e de inteles. In alta ordine de idei, nu am apucat sa citesc linkurile trimise de Michelle, sunt acasa cu Victoria toata ziua, mai stau pe DC cate 10 minute-15 si apoi ma cheama Victoria sa ne jucam.
Michelle, incerc sa raspund rapid la intrebarea ta de pe pagina precedenta. Da, noi suntem crestini (botezati, dar cam atat, taica-meu si sora-mea au clar mai multa credinta decat mine), eu insa vorbeam (cand am zis ca ce ma deranjeaza la crestini...) despre crestinii extremisti. Zic crestini asa cum ii percepeti voi, adica cei care cred 100%, cei care se roaga, tin posturi, etc. Eu cand zic crestini extremisti ma refer la cei care ucid in numele lui Isus, cei care nu stiu altceva decat rugaciuni, cei care nu socializeaza cu ne-crestini, cei care judeca pe ceilalti dupa haina religioasa pe care o poarta... nu stiu daca m-am facut inteleasa. De asta nu ti-am raspuns imediat, e asa un maaaaaaaaare amalgam de idei si ganduri in mintea mea, ca mi-e pana si mie foarte greu sa ma inteleg, daramite sa ma si exprim. Incerc sa imi fac ordine in idei si in ganduri, dar cu cat gandesc mai mult cu atat am mai multe intrebari decat raspunsuri. Mie, sincer, imi face placere sa vorbesc cu voi, voi imi raspundeti la intrebari si eu chiar nu vreau sa starnesc certuri, nici nu vreau sa supar pe nimeni, vreau doar sa inteleg macar putin din ce simtiti sau credeti voi. Cu preoti nu vreau sa vorbesc si v-as ruga mult sa nu-mi dati trimiteri la biblie, nici nu am biblie, nici nu as avea timp sa citesc. Cred ca de fapt ce vreau eu, ce am eu nevoie e sa-mi explice cineva biblia pe intelesul meu. Eu, sincer, inca astept si sper ca intr-o zi cineva imi va spune ceva care sa-mi deschida total sufletul spre Dumnezeu. Imi doresc asta in primul rand pentru copilul meu si apoi, pentru linistea sufleteasca pe care eu banuiesc ca voi o aveti si pe care mi-o doresc. Eu am fost suparata pe Dumnezeu de 2 ori in viata: cand a luat-o pe mama mea si cand Victoria a fost diagnosticata cu leucemie. Si ma simteam vinovata fata de El si simteam furie ca nu era un Dumnezeu palpabil care sa-mi poata raspunde la intrebarea "De ce Victoria?" I-am spus reverendului nostru ce simt, dupa ce l-am avertizat ca probabil nu o sa-i placa ce am de spus si mi-a spus ca si el e suparat pe Dumnezeu ca Victoria avea leucemie. Si ca e ok sa fim suparati pe Dumnezeu, ca Dumnezeu nu are pretentia de la noi sa fim perfecti. Si mi-a mai spus ca el se bucura ca eu pot sa-i spun sincer ce simt. Ca el nu vrea sa ma prefac ca sunt ok cu Dumnezeu, cand de fapt, ce simt eu fata de el e furie si suparare. Ca (zicea el) Dumnezeu ne-a dat emotiile astea si el le intelege (probabil mai bine decat noi). Mi-am usurat sufletul in fata voastra, v-am spus in mare ce simt. Astept sa vad ce-mi spuneti voi. Daca intelegeti ceva din mesajul meu. Ii dau 'trimite' pana nu ma razgandesc si-l sterg. Ca chiar nu sunt mandra sa vin sa scriu intre crestine ce simt eu fata de Dumnezeu. Sper ca ati avut rabdare sa cititi tot si va multumesc.
_
VICTORIA