Jurnalul unei "Homeschooling mom"(2)
Raspunsuri - Pagina 6
freedelia spune:
Desiree -- sa iti raspund intaimla intrebarile adresatemmie.
1. Da, eu sunt convinsa ca un om bun nu va ajumge in rai, pentru ca raiul este Imparatia lui Dumnezeu, nu clubul oamenilor buni. Deci, Dumnezeul in care cred eu, are o casa pe care a construit-o pentru cei care cred si il urmeaza pe Fiul Lui. Restul, numai Dumnezeu poate judeca si numai El stie unde se vor duce. Dar, in cartea pe care ne-a dat-o noua sa ne fie manual de cum sa ne mantuim, El spune clar ca fara Hristos nu exista mantuire. Punct. Daca eu cred in Dumnezeu, cred tot ce imi spune El, asa ca pentru mine teoriile cu toti oamenii buni merg in rai nu sunt valabile.
2. Da, conform teoriei de mai sus, cred ca daca Maica Tereza nu credea in Dumnezeu, nunse mantuia. Nu faptele ne mantuiesc. Nu au cum. Daca am fi putut sa ne mantuim prin propriile fapte, ce nevoie mai era sa moara Hristos pentru noi??? Ne mantuim prin credinta, iar faptele bune izvorasc din dragostea fata de Dumnezeu si recuostinta pentru ca a murit pentru noi. Deci un om care face fapte bune dar le face prin sine si nu prin credinta in Dumnezeu, nu se poate mantui.
3 nu inteleg diferenta ditre instructie si invatare. Nu m-am referit in nici un caz la instructaj, ci la instructie ca sinonim al procesuui de invatare. Si consider datoria mea sa le dau copiilor mei toate informatiile pe care le am eu despre mantuire, pentru ca, in opinia mea, este cel mai important lucru in viata. Mai important decat sa aiba averi, sa aiba familie, sa fie faimosi sau realizati din punct de vedere profesional. Eu consider ca atata vreme cat ai credinta, cat esti sub umbrela lui Dumnezeu, ai liniste si pace sufleteasca indiferent ce ti se intampla. Stii ca totul este parte din planul lui Dumnezeu, chiar daa nu intelegi cum si de ce. In conditiile in care ai pace si liniste sufleteasca, poti realiza tot ce iti doresti, atat vreme cat e spre binele tau. De exemplu, noi adesea credem ca ceva e spre binele nostru si luptam pentru acel ceva pana in panzele albe. Si de multe ori cand obtinem acel ceva, ne dorim sa nu il fi obtinut. Am nu stiu cate exemple in viata mea... Sunt sigura ca toti avem. Ei, acum, de cand am decis sa incerc sa caut voia lui Dumnezeu, incerc sa ma rog in orice situatie si apoi Dumnezeu ma directioneaza. Normal ca nu e usor mereu de acceptat, de exemplu chiar acum imi doresc sa mergem la mare luna viitoare, dar sotul meu nu vrea, asa ca ma rog si vom vedea ce va fi pana la urma...
Credinta rste o decizie. La bine, l,a greu, am incredere ca Dumnezeul meu ma va ajuta si merg pe mana Lui.
Delia, 9+ si mami de John (11 Martie 2004), Jodie (16 Martie 2006), Jane (2 Martie 2010)
POZE
ch_dana spune:
Hm, nu ma pot abtine...fara Hristos nu exista mantuire ? Atunci credinciosii in Allah, Buddha, iehova ce fac ?
Delia, sa nu crezi ca e o ironie, chiar ma intreb. Eu sunt produsul unei casatorii mixte (mama-crestina ortodoxa, tata-evreu), am fost botezata in religia ortodoxa, dar viziunea mea e mai apropiata de cea a lui Desiree. Eu cred ca si faptele noastre conteaza (nu neaparat ca ne mantuiesc) si am avut ocazii sa vad ca rautatea se "plateste" chiar in aceasta viata, nu in cea de apoi.
Planul lui Dumnezeu...unde e planul lui Dumnezeu ca un copil de 5 ani sa ramana orfan, de exemplu ? Unele treburi sunt destul de greu de explicat, daca Dumnezeu e Fiinta aceea buna si dreapta...in fine, e mult de zis.
Scuze de off-topic, Greierash
Dana & Amelia (21.06.2011)
Laura25 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ch_dana Hm, nu ma pot abtine...fara Hristos nu exista mantuire ? Atunci credinciosii in Allah, Buddha, iehova ce fac ? Dana & Amelia (21.06.2011) |
Probabil ca Raiul e un club extrem de exclusivist, daca luam in calcul numarul de crestini ce cred in Iisus vs ceilalti ce cred in altceva sau nu cred deloc.
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
freedelia spune:
Pai, din prisma dogmei crestine, care spune clar ca Hristos este singura cale spre mantuire, cei care nu cred in El, nu se mantuiesc. Evident, ca Dumnezeu este singurul care poate judeca constiinta, circumstantele si motivatiile omului. Dar singurul mod in care noi putem sa "lucram" la mantuirea noastra este urmandu-L pe Hristos. Restul, cei care nu cred in El, din punctul meu de vedere, bazat pe dogmele crrstine, nu au nici o certitudine...
Si evident ca Raiul este un club exclusivist, asta chiar toate religiile cred ca sunt de acord ca putini sunt cei care ajung in Rai...
Delia, 9+ si mami de John (11 Martie 2004), Jodie (16 Martie 2006), Jane (2 Martie 2010)
POZE
Laura25 spune:
Si daca din primsa dogmei musulmane de exemplu (nu stiu sigur, zic si eu asa, ca exemplu) singura cale spre mantuire este Allah si respectarea ritualurilor musulmane, este ca ca tu, care nu crezi in Allah, ai cam bagat-o pe maneca? Este ca nu pupi nici o mantuire din punctul asta de vedere? De ce este punctul tau de vedere (cel al dogmei crestine de fapt) mai adevarat decat cel al unui musulman? De ce unul are dreptate si unul nu? Cine decide si imparte dreptatea asta?
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
anya spune:
Iti dai seama ce fata va face un credincios care a urmat cartea sfanta (oricare o fi aceea) cand ajunge la poarta raiului si isi da seama ca religia lui e aia gresita? Ca ceilalti aveau dreptate?
freedelia spune:
Da, daca aceasta yeorie s-ar adeveri, intr-adevar, "am bagat-o pe maneca". Numai ca eu nu am nici un dubiu In ceea ce priveste adevarul si pe Dumnezeu, asa ca nu imi fac griji...
POZE
Victoria_mami spune:
Citat: |
citat din mesajul lui freedelia Pai, din prisma dogmei crestine, care spune clar ca Hristos este singura cale spre mantuire, cei care nu cred in El, nu se mantuiesc. Evident, ca Dumnezeu este singurul care poate judeca constiinta, circumstantele si motivatiile omului. Dar singurul mod in care noi putem sa "lucram" la mantuirea noastra este urmandu-L pe Hristos. Restul, cei care nu cred in El, din punctul meu de vedere, bazat pe dogmele crrstine, nu au nici o certitudine... Si evident ca Raiul este un club exclusivist, asta chiar toate religiile cred ca sunt de acord ca putini sunt cei care ajung in Rai... Delia, 9+ si mami de John (11 Martie 2004), Jodie (16 Martie 2006), Jane (2 Martie 2010) POZE |
Pai, Delia, eu cred in Isus. Doar ca nu ma rog, nu il urmez asa cum il urmezi tu, de ex. (sincer, nici nu stiu ce inseamna, te-as ruga sa imi explici ce inseamna 'sa il urmezi' ).
Azi nu am prea mult timp, e zi de clinica ptr. noi, o sa intru mai tarziu sau maine. Merg sa citesc si restul pana se trezeste Victoria.
_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008
VICTORIA
www.facebook.com/pages/Acute-Lymphoblastic-Leukemia/178051842277685" target="_blank">Acute Lymphoblastic Leukemia
freedelia spune:
Exact, si din acest motiv, pentru ca nu au nici un dubiu, Isi cresc copiii "indoctrinati" in religia musulmana. Si noi astea habotnice de pe aici de pe forum, la fel, ne crestem copiii in credinta noastra, fara a le oferi rezumatul tutror religiilor si rugandu-ne intens sa nu ii intereseze si sa nu le caute nici mai tarziu.
Poate ca in sfarsit ne-am facut inteles punctul de vedere, astfel incat sa ne putem reintoarce la home school.
Noi nu facem mai nimic zilele astea, din varii motive. Unul ar fi ca de cateva zile imi e atat de rau ca abia ma dau jos din pat sa merg cateva minute sa ma asez pe un scaun la bucatarie. Alt motiv ar fi ca suntem ocupati cu pregatirile de Craciun. Craciunul este singura data pe an cand facem mancare traditional romaneasca si invitam mereu o gramada de prieteni, din anin an mai multi, ca o data ce vin intr-un an, se autoinvita din timp in anul urmator, asa de mult le place mancarea romaneasca. Facem sarmale cu mamaliga, ciorba cu perisoare, salata boeuf, rosii umplute cu branza cu marar si oua umplute. In afara de friptura cu piure, cre nu e romaneasca, dar o facem mereu. Anul asta imi face tata 80% din mancare, azi saracul a stat tpata ziua si a murat varza (adica a fiert-o in bors, ca nu se gaseste varza murata), a separat foile si acum face sarmale. Maine dimineata vom fierbe legumele pentru salata boeuf, vom face salata si rosiile, apoi tata va pleca si ramane sa fac eu, cand voi fi in stare ciorba si ouale umplute. Si o placinta romaneasca cu branza dulce. Asa ca timp de scoala ioc.. Nu-i nimic, toti copiii sunt oricum in vacanta...
POZE