Jurnalul unei "Homeschooling mom"(2)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Katya spune:

Flaviutza, nu-i rusine sa nu stii si nu-i rusine nici sa spui ca nu stii, oricind e loc de invatare. Dar e mai mare rusinea sa te dai stiutor cind esti ignorant , daca ai fi cunoscut cit de cit cum arata 'profilul crestinului', ai fi evitat sa te dai exemplul perfect care ilustreaza tipul fariseului-adica "uite Doamne la mine, Flaviutza, si uitati si voi, ceilalti, ce buna sint, cum am luat eu fetita aia de minuta,si uita-te Doamne si voi ceilalti la cele 2 ce rele sint, deci e drept, Doamne, sa-mi dai mie un loc mai bun, iara nu lor".Cind oi citi ceva din Biblie si oi cunoaste ceva din doctrina crestina, mai vorbim, pina atunci discuta despre ce stii si nu te mai baga unde n-ai cunostinte, ca te dai de gol ca n-ai si nu sade bine sa fii ofensiv cind n-ai baze. Chiar daca cei atacati sint putini si chiar daca tu, care ataci, ai majoritatea ca sustinere, tot e de rusine sa ataci cind nu stii.Nu stiu ce frustrari ai si de ce ti-e tie ciuda ca altii merg cu credinta pina la capat si nu vor sa se multumeasca doar cu cred in Dumnezeu si-atit.Tu fa dupa cit simti si lasa-i pe altii sa faca dupa cum simt. Tu vezi-ti de treaba ta si nu mai invidia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Va rog mult sa reveniti la discutia despre homeschooling!!

Despre religie puteti deschide subiect separat.

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Laura, asa e,nu inteleg de ce nelamuritii nu deschid sb la SC, ca nu 'credincioasele' au deschis sb, ci ceilalti, uita-te in urma.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns freedelia spune:

Din nou discutati pelanga subiect. Nu a zis nimeni ca crestinii sunt mai buni decat budistii sau decat ateii. Pentru un crestin, a fis crrstin nu inseamna a fi un om bun, ci a iti trai viata pentru Dumnezeu si cum Itinspune El. Din punctlu de vedere al lui Hristos, poti sa fii cel mai bun om din lume, daca nu esti al Lui, nu te mantuiesti,pentru ca mantuirea nu se face cu forta. El ii mantuieste pe cei care ii cer sa fie mantuiti.

Deci, povestea asta cu oameni buni exista in toate religiile nu are absolut nici o relevanta. Crestin este omul care ii apartine lui Hristos, de aici si numele. In crestinism, faptele bune se fac din dragoste, nu din datorie si numarul de apte bune ne mantuieste, ci Fiul luu Dumnezeu, numai El!!! Si cadem si ne ridicam si gresim si ne cerem iertare si incercam din nou, atata vreme cat suntem constientinde pacatele noastre si ne aflam sub umbrala protectoare a lui Dmnezeu, suntem in siguranta.

Iar faptul ca cineva crede ca toate credintele sunt valide, asta nu schimba cu nimic adevarul. Iar un credincios adevarat crede in toate dogmele religiei lui. Avea dreptate cine zicea mai devreme ca orice evreu credincios il asteaptaninca pe Mesia si orice musulman credincios iti va spune ca Dumnezeu nu are nici un fiu. Pentru cei cu adevarat credinciosi, nu exita cale de mijloc, ii respecta pe cei din jur, dar sunt convinsi ca acestia se inseala and cred altfel decat ei. Iar copiilor lor nu le predau toate religiile lumii si ii lasa sa isi aleaga, cimii intruiesc in ceea ce cred ei a fi adevarul.

Sa fac o paralela care mie mimse pare geniala. Daca il vezi pe copilul tau ca se indreapra spre o prapastie, il incurajezi sa exploreze independent lumea cu riscul de a cadea sau ii spui stop, incolo e prapastia, vino inapoi!!?? Ei, din punctul de vedere al unui parinte care crede ca mantuirea sufletului copiluluui sau se poate face numai prin IIsus sau numaimprin Allah sau numai prin Dumnezeul Vechiului Testament, toti cei ce nu impartasesc aceleasi credinte se indreapta spre o prapastie in care isi vor afla moartea vesnica. Ei, in aceste conditii, nu poti sa nu ii strigi copilului tau non stop asta e calea cea buna, invat-o ca sa nu cazi inprapastie.

Deci, cei care nu sunt 100% credinciosi, nu au aveasta credinta, ca in afara lui Dmnezeu nu exista mantuire. De aceea, ei crezand ca orice om bun se mantuieste, le e usor sa zica io imi invat copiii sa fie oameni buni, religia o sa si-o aleaga ei singuri. Si celor din aceasta categorie le e imposibil sa inteleaga de ce pentru cei cu adevarat credinciosi nu exista alta cale decat sa isi educe copilul in credinta lor...

Asa ca acest dialog nu are cum sa aiba succes...

Delia, 9+ si mami de John (11 Martie 2004), Jodie (16 Martie 2006), Jane (2 Martie 2010)

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns freedelia spune:

Laura -- ce vorbim are legatura cu topicul home school, pentru ca suntem acuzate ca face HS ca sa ne indoctrinam copiii si ni se spune ca nu avem dreptul sa facem asta. Iar noi venim si explicam de ce consideram ca avem nu numai dreptul, ci datpria sa ne "indoctrinam" copiii.

Delia, 9+ si mami de John (11 Martie 2004), Jodie (16 Martie 2006), Jane (2 Martie 2010)

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

freedelia, avand in vedere ca e subiectul lui greieras, as zice ca ne spuna ea daca ultimele discutii i se par la subiect sau nu. Ca mie una nu mi se par deloc.

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Pina vine Greieras, vin si eu cu o completare la ce a spus Freedelia:am impresia ca oamenii fac o confuzie: cind cineva spune ca Dumnezeu e familia sa sau copilul sau sau a face bine, a nu face rau, a fi bun etc , in realitate nu da o definitie a credintei, ci defineste fie fericirea in viziune personala, fie un ideal etc. Deci vorbeste despre niste calitati ale omului in general, ca doar e normal sa facem binele, sa ne iubim familia etc, doar sintem fiinte evoluate, atei sau credinciosi, toti tb sa facem binele.

Dar aceasta n-are legatura cu Dumnezeu, credinta e altceva, inseamna in pr rind sa-L iubesti pe Dumnezeu, sa I te inchini,sa te rogi neincetat de ex,asa zice la Biblie,sa Il pomenesti tot timpul etc si etc.Deci nu a-ti iubi (numai) familia inseamna Dumnezeu.

Nu-i nimic daca nu simti,daca nu-ti vine, daca n-ai aplecarea de 'adorator'.Dar nu te lua de cei ce o au numai pt ca tu nu intelegi ce-i cu ei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns greieras spune:

Este OK Laura, Freedelia are dreptate iar tonul este civilizat. Multumesc pentru grija.

Gloria si Eva (22 dec. 2004)

Vara 2011

Evil thrives when good men do nothing

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Citat:
citat din mesajul lui Katya

Flaviutza, nu-i rusine sa nu stii si nu-i rusine nici sa spui ca nu stii, oricind e loc de invatare. Dar e mai mare rusinea sa te dai stiutor cind esti ignorant , daca ai fi cunoscut cit de cit cum arata 'profilul crestinului', ai fi evitat sa te dai exemplul perfect care ilustreaza tipul fariseului-adica "uite Doamne la mine, Flaviutza, si uitati si voi, ceilalti, ce buna sint, cum am luat eu fetita aia de minuta,si uita-te Doamne si voi ceilalti la cele 2 ce rele sint, deci e drept, Doamne, sa-mi dai mie un loc mai bun, iara nu lor".Cind oi citi ceva din Biblie si oi cunoaste ceva din doctrina crestina, mai vorbim, pina atunci discuta despre ce stii si nu te mai baga unde n-ai cunostinte, ca te dai de gol ca n-ai si nu sade bine sa fii ofensiv cind n-ai baze. Chiar daca cei atacati sint putini si chiar daca tu, care ataci, ai majoritatea ca sustinere, tot e de rusine sa ataci cind nu stii.Nu stiu ce frustrari ai si de ce ti-e tie ciuda ca altii merg cu credinta pina la capat si nu vor sa se multumeasca doar cu cred in Dumnezeu si-atit.Tu fa dupa cit simti si lasa-i pe altii sa faca dupa cum simt. Tu vezi-ti de treaba ta si nu mai invidia.

Uite aici mesaj de crestin!

_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008

VICTORIA

www.facebook.com/pages/Acute-Lymphoblastic-Leukemia/178051842277685" target="_blank">Acute Lymphoblastic Leukemia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Delia, m-am oprit la mesajul tau, l-am mai citit o data si vreau sa vrobim despre ce ai scris tu. Fara suparare, daca se poate.

Pentru un crestin, a fis crrstin nu inseamna a fi un om bun, ci a iti trai viata pentru Dumnezeu si cum Itinspune El. Din punctlu de vedere al lui Hristos, poti sa fii cel mai bun om din lume, daca nu esti al Lui, nu te mantuiesti,pentru ca mantuirea nu se face cu forta.

Te rog corecteaza-ma daca nu am inteles; uite ce inteleg eu din citatul de mai sus: pot fi cel mai bun, bland, om din lume sa ajut pe toata lumea, sa imi iubesc aproapele ca pe mine insami, sa-mi cresc copiii cu blandete si sa-i invat sa faca bine, sa-i invat si de Dumnezeu, dar daca nu spun rugaciuni neincetat in care sa cer mantuirea, nu am loc in Rai?

In crestinism, faptele bune se fac din dragoste, nu din datorie

Omul de care vorbeam mai sus, hai sa presupunem ca tot din dragoste face tot binele, nu din datorie. Uite, ma tot roade o intrebare: crezi ca daca Maica Tereza era simplu Doamna Tereza, necrestina, nu ajungea in rai? (acum eu presupun ca e in rai dupa cat bine a facut omenirii). Si inca ceva: eu cred ca e in Rai pentru/datorita binelui facut atator oameni, nu neaparat ptr. ca era credincioasa.

Iar copiilor lor nu le predau toate religiile lumii si ii lasa sa isi aleaga, cimii intruiesc in ceea ce cred ei a fi adevarul.

Eu as zice ca (,) copiii trebuiesc educati si invatati, nu instruiti.

Multumesc ca ai citit si ptr. un eventual raspuns.

_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008

VICTORIA

www.facebook.com/pages/Acute-Lymphoblastic-Leukemia/178051842277685" target="_blank">Acute Lymphoblastic Leukemia

Mergi la inceput