Jurnalul unei "Homeschooling mom"(2)
Raspunsuri - Pagina 3
Victoria_mami spune:
Citat: |
citat din mesajul lui flaviutza Desiree, nu toti crestinii sunt asa cum spui tu, doar cei prea legati de aspectul religios, ca nu mai stiu cum sa ma exprim sa nu sune aiurea. |
Da, ai dreptate. Si eu sunt crestina si toti in familia mea sunt crestini. Ce ai spus tu, vroiam si eu sa spun, doar ca m-am exprimat gresit.
_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008
VICTORIA
www.facebook.com/pages/Acute-Lymphoblastic-Leukemia/178051842277685" target="_blank">Acute Lymphoblastic Leukemia
Victoria_mami spune:
citat din mesajul lui flaviutza Fiecare om il vede pe Dumnezeu in felul lui. |
Exact! Pentru mine, Dumnezeu nu inseamna nici biserica, nici rugaciunile in genunchi. Penrtu mine, Dumnezeu e dragoste, e toleranta, e familia si copilul meu, Dumnezeu e intelegere si Dumnezeu e o rugaciune spusa din suflet, atunci cand simt eu sa ma rog. Nu ma rog cand ma asez la masa pentru ca 'asa se face', mie nu-mi vine, nu zic rugaciuni scrise de altii, nici macar Tatal Nostru. Pur si simplu ptr. ca nu ma reprezinta pe mine si nu simt nimic.
_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008
VICTORIA
www.facebook.com/pages/Acute-Lymphoblastic-Leukemia/178051842277685" target="_blank">Acute Lymphoblastic Leukemia
freedelia spune:
Discutia asta cu respectul pentru alti dumnezei si neindoctrinarea nu isi are sensul, pentru ca cine nu e cu adevarat credincios nu are cum pricepe ce simte cineva care taieste si respira prin credinta. Eu inteleg, pentru ca am experimentat ambele parti. Am avut si eu credinta caldicica cu care m-am nascut, mergeam la biserica, tineam si post cateodata si in rest Dumnezeu nu avea treaba cu viata mea -- cum ma distram,cum imimvarsam nervii, cum ma imbracam, cum vorbeam nu era treaba Lui. Ei, de cativa ani am descoperit credinta adevarata, si de atunci toata viata mea, nu doar 2 ore duminica, ii apartine lui Dumnezeu. Il simt mereu prezent in viata mea, ii cer sfatul si il simt cu ma directioneaza, ii simt linistea in situatii dificile. Ii multumesc pemtru mancarea pe care o mananc pentru ca ma simt prost sa nu o fac, ca si cum as merge la cineva acasa si m-as aseza la masa si nu as zice nimic, nici mersi ca imi dai sa mananac, nici ce bine arata mancarea, nimic. Fiind constienta de prezenta lui Dumnezeu si de faptl ca tot ce am e de la El, nu imi pica bine mancarea daca nu ma rog inainte de masa. Incerc ca in fiecare aspect al vietii mele sa ma comport asa cum ar rea Dumnezeu sa ma comport.
Ei, in conditiile astea, in care EU CRED ca tot ce am e de la Dumnezeu si ca El e prezent in tot ce fac, eu consider ca fara El, viata este o mare pierdere, ai pierdut ce e mai important. Asta nu inseamna ca judec, ci pur si simplu mie imi pare rau de cei care nu pot experimenta aceasta totala implnire. E la fel ca atunci cand stau la masa cu un vegetarian si mananc o friptura suculenta. Ma uit la el, ii respect alegerea, dar ma gamdesc ca imi pare rau ca nu se poate bucura si el de delicil frispturii mele. Da, poate ca el e cel care se bucura de mai mult decat mine, poate ca mancare are un gust divin cand nu mananci carne, asta io nu stiu. Dar dinpunctul meu de vedere, vegetarianul pierde ceva fooooarte bun. Iar eu copilului meu vreau sa ii dau carne, pentru ca o consider un gust minunat.
La fel si cu credinta. EU CRED ca fara credinta, iti lipseste din viata cea mai dulce parte. E posibil sa ma insel, dar cum eu suntconvinsa pana in maduvaoaselor de ceea ce cred, nu as putea sa imi privez copilul de asa ceva.
Acum, daca copilul va ajunge sa nu creada... Se poate. Se intampla la multe familii crestine. Parintii isi iubesc in continuare copiii, se roaga pentru ei si cand acestia sunt dispusi sa asculte, le vorbesc despre Dmnezeu. Mai ult un parinte sau un om nu pot face. Credinta nu vine de la noi, asa ca, desi e dureros si mi s-ar rupe sufletul a unul dintre copiii mei sa nu creada, as pune totul in mana lui Dumnezeu si as avea incredere ca El va avea mila de copiii mei. Cunosc multe familii in care unul sau mai multi dintre copii s-au indepartat de credinta, dar dupa unntimp, de multeori ani de zile, au revenit. Eu imi iubesc copiii no matter what, de aceea ii invat tot ce cred eu ca e mai bun pentru ei. Ii invat cum sa manance sanatos (dar nu ii voi putea forta cand vor creste), sa aiba un stil de viata sanatos (de asemenea, vor decide ei singuri daca il vor mentine) si sa aiba o viata spirituala sanatoasa (tot decizia lor daca vor continua sau nu).
Si as vrea sa mai adaug ca, atat vreme cat credem in Dumnezeul cel adevarat, detaliile credintei sunt mai putin importante din punctul meu de vedere. Eu sunt ortodoxa, sotul meu este catolic si toata familia mergem duminica dupa-masa la o biserica protestanta si participam in grupurimde Bible study protestante. Atata vreme cat credinta este ceea ce iti defineste viata, cel mai important aspect al ei, restl sunt... Technicalities.
Va uez si eu un Craciun fericit si incarcat de semnificatie...
Delia, 9+ si mami de John (11 Martie 2004), Jodie (16 Martie 2006), Jane (2 Martie 2010)
POZE
greieras spune:
citat din mesajul lui flaviutza nu toti crestinii sunt asa cum spui tu, doar cei prea legati de aspectul religios, ca nu mai stiu cum sa ma exprim sa nu sune aiurea. |
Afirmatia ta nu are sens, este un sofism. Cum poate un credincios sa nu fie 100% credincios? Sau esti, sau nu esti crestin. Din puctul lui Isus de vedere nu exista decat o cale pe care poti merge daca-l urmezi, iar calea aceea e chiar El. Ce vreau sa spun este ca nu noi alegem cum Il percepem si urmam pe El, ci El ne spune cum sa-L urmam daca vrem sa ne numim crestini. Fiecare om este liber sa faca ce vrea el cu viata lui, dar un crestin a ales sa il lase pe Dumnezeu sa ii conduca viata. Deci cele 2 pozitii de mai sus se exclud reciproc(din puctul de vedere al lui Dumnezeu). Ce cred eu, sau ce nu cred eu nici nu conteaza, opiniile si parerile mele nu-L schimba pe Dumnezeu si Cuvantul Lui.
E tarziu, nu sunt sigura ca m-am facut inteleasa.
Si in cazul in care nu ne mai auzim saptamana aceasta, va urez si eu un Craciun in care prezenta Celui pe care Il sarbatorim sa fie nelipsita.
Gloria si Eva (22 dec. 2004)
Vara 2011
Evil thrives when good men do nothing
michelle-usa spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Desiree2002
Da, ai dreptate. Si eu sunt crestina si toti in familia mea sunt crestini. Ce ai spus tu, vroiam si eu sa spun, doar ca m-am exprimat gresit. _ Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008 VICTORIA www.facebook.com/pages/Acute-Lymphoblastic-Leukemia/178051842277685" target="_blank">Acute Lymphoblastic Leukemia |
Desiree, eu nu te inteleg.
pe pagina anterioara spui ce te deranjeaza la crestini, iar acum afirmi ca si tu si fam ta sunteti crestini...
michelle
michelle-usa spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Desiree2002
Exact! Pentru mine, Dumnezeu nu inseamna nici biserica, nici rugaciunile in genunchi. Penrtu mine, Dumnezeu e dragoste, e toleranta, e familia si copilul meu, Dumnezeu e intelegere si Dumnezeu e o rugaciune spusa din suflet, atunci cand simt eu sa ma rog. Nu ma rog cand ma asez la masa pentru ca 'asa se face', mie nu-mi vine, nu zic rugaciuni scrise de altii, nici macar Tatal Nostru. Pur si simplu ptr. ca nu ma reprezinta pe mine si nu simt nimic. _ Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008 VICTORIA www.facebook.com/pages/Acute-Lymphoblastic-Leukemia/178051842277685" target="_blank">Acute Lymphoblastic Leukemia |
pentru ca tu nu ai inteles cine este Dumnezeu.
Nu ai cum sa-ti formezi o opinie atita timp cat esti dezinformata si stii doar din ce spun altii.
Nu ai cum sa-l cunosti decat daca citesti despre El. Unde? Desigur din Biblie. Acolo este singurul loc de unde poti afla infirmatia asa cum este ea ADEVARATA.
Plus ca, credinta se traieste, nu doar citesti despre ea. Dumenzeu se simte, nu doar il crezi undeva acolo "sus". Domnul Isus iti ofera salvarea sufletului, nu doar cuvinte intelepte.
michelle
michelle-usa spune:
citat din mesajul lui Katya Desiree, pai bineinteles ca daca te respect, respect si faptul ca tu ai o credinta alta decit a mea(sau ca n-ai niciuna). Uite iti dau ex pe patou :noi doua avem religii diferite (chiar daca crestine)si cu toate astea sintem prietene. Dar daca e sa discutam religii, fiecare si-o tine pe a ei. Si eu prefer asa decit sa ne prefacem amindoua ca amindoua avem dreptate. Asa cum imi place cind un om spune clar ca e ateu sau cind altul recunoaste ca nu prea stie ce e cu el. Si unui copil nu-i spui nu stiu cite rugaciuni si nici nu-l pui la post si nici nu-i interzici stiinta. Sper ca nu-ti imaginezi ca in asta consta educatia copilului crestin. Tot ce tb el sa stie e ca avem un Dumnezeu si atit, restul vine de la sine,am mai scris undeva si am sters, dar scriu aici ca sint fericita ca una din fetele mele a si inteles cum e cu Dumnezeu caci, cind a avut o pb intr-o zi si era departe de mine, s-a rugat si mi-a spus ca Domnul a ajutat-o. Si chiar a ajutat-o. Am rasuflat usurata ca de-acuma fata isi ia in propriile miini credinta; ca eu oi muri miine sau oi trai 100 de ani, macar stiu ca am lasat-o pe miini bune, ce era esential sa primeasca de la mine, s-a prins in inima ei. Pe viitor treaba ei dac-o citi 33 de rugaciuni sau o citi o biblioteca sau o tine toate posturile. Craciun fericit iar! |
good job, mami!
michelle
flaviutza spune:
citat din mesajul lui Desiree2002 Exact! Pentru mine, Dumnezeu nu inseamna nici biserica, nici rugaciunile in genunchi. Penrtu mine, Dumnezeu e dragoste, e toleranta, e familia si copilul meu, Dumnezeu e intelegere si Dumnezeu e o rugaciune spusa din suflet, atunci cand simt eu sa ma rog. Nu ma rog cand ma asez la masa pentru ca 'asa se face', mie nu-mi vine, nu zic rugaciuni scrise de altii, nici macar Tatal Nostru. Pur si simplu ptr. ca nu ma reprezinta pe mine si nu simt nimic. _ Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008 VICTORIA www.facebook.com/pages/Acute-Lymphoblastic-Leukemia/178051842277685" target="_blank">Acute Lymphoblastic Leukemia |
Asta simt si eu.Pentru mine credinta se rezuma la "nu face rau, fa bine daca poti" si atat. Consider ca restul, sunt practici inventate de oameni si nu te fac cu nimic un om mai bun si nici nu iti asigura un loc in Rai.Stiu oameni care tin cu sfiintenie de practici , dar cand am intrat in casa lor cu o fetita de etnie, o aveam cu mine pe afara cat mama ei platea facturi , mi-au spus sa nu mai vin cu tiganca la ei in casa, ca cine stie ce boala are.
anya spune:
De acord cu tine Flaviutza! Un om poate fi bun, sa faca bine, indiferent de credinta (sau fara sa creada intr-un Dumnezeu anume) iar altii care ies cu habotnicia la inaintare sa nu aiba nimic in suflet.
Subiectul a cam deviat pe panta religioasa...greieras, ce mai invatati?
flaviutza spune:
citat din mesajul lui greieras Afirmatia ta nu are sens, este un sofism. Cum poate un credincios sa nu fie 100% credincios? Sau esti, sau nu esti crestin. Din puctul lui Isus de vedere nu exista decat o cale pe care poti merge daca-l urmezi, iar calea aceea e chiar El. |
Asta e interpretarea ta personala, cum si ceea ce am spus eu, e interpretarea mea personala in baza a ceea ce am citit, studiat,experimentat.. Nu cred ca fi stat vreuna din noi doua la taclale cu El si sa fi primit instructiuni "faci asa, asa, asa, altfel nu esti 100 % credincios ".diferenta intre noi doua e ca eu nu vorbesc in numele Lui. de fapt sunt doua diferente. eu accept ca toti avem dreptate si ca suntem egali in fata Lui,atata timp cat suntem oameni exemplari, indiferent ca-i spune Isus, Allah,etc,indiferent ca ne rugam in sinagogi, biserici,case de rugaciuni si alte asemenea aspecte.Si daca a fost atat de bun si milostiv si inteligent ca ne-a creeat, la final cand o trage linie, cred ca o sa contabilize faptele noastre, nu ce ritualuri am tinut.
Adica eu chiar cred c-o sa prind un loc mai bun decat tantile alea doua , vecinele mele rasistele, cu toate ca juma din viata lor si-o petrec in slujbe rugaciuni si biserici.