Mamici si viitoare mamici de gemeni&tripleti(63)
Raspunsuri - Pagina 32
adipapazi spune:
daca un copil care plange inceteaza imediat ce l-ai luat in brate, inseamna ca singurul motiv pt care plange este rasfatul. sunt momente cand au nevoie de caldura/afectiune, de acord sa il iau in brate, dar cand treaba e doar rasfat si dependenta de prezenta mamei fara alt motiv, cred ca invatul are dezvat, pt ca altfel ajungi sa te neglijezi pe tine si casnicia, se acumuleaza frustrari, mai un scandal, mai un divort, mai o depresie etc. desigur, fiecare alege cum isi creste copilul. aici impartasim doar experiente, nu judecam ce fac ceilalti, nu dam retete general valabile. cred ca mamele de gemeni stiu cel mai bine ca, desi aplica exact aceleasi chestii cu ambii copii, ei reactioneaza diferit, in functie de personalitate.asadar, sa ne bucuram ca avem copii sanatosi, restul e total insignifiant.si oricum ii crestem, oricum suntem niste eroine ca facem munca la dublu, asa ca avem scuze la orice!important e ca fiecare mama sa se simta bine/confortabil psihic ca face ce crede si simte ea ca e the best pt copiii/familia ei.ce reteta aplica x sau y n-are nicio relevanta daca avem convingerea ca facem ce si cum trebuie.
in alta ordine de idei, voi nu va uitati noaptea la ei cum dorm? nu plangeti si ii multumiti Domnului ca avem minuni la dublu?
eu mi-am fct un ritual din asta.
o , ba nu, un buchet de pt toate mamele din gemenie!
PS: am fost cu sugubina la destrabal vinerea trecuta fo 5 ore!pan s-a inkis crasma, la 2 noaptea! baute, barfe, tort, ea mojito, eu limonade ca eram sofer! viatza!
alina257 spune:
Buna mamelor,cu nici o legatura cu subiectele de acum as avea o intrebare in legatura cu patuturile la copii (care urmeaza sa le comand acum )saltele pot sa fie de 7 cm grosime sau trebuie sa ramana asa cum vin la pachet cu saltelute de 1-2 cm ?
Multumesc mult ,suntem in saptaman 32 si ceva si avem cate 1.700 kg fiecare
adipapazi spune:
alina, bun venit, sa nasti la termen!oricum, aveti supergreutati!
noi avem saltea de 8 cm, deci ale tale de 7 cm sunt super!
Monas spune:
Buna dimineata , mamici
Referitor la saltea, eu una am pus si peste saltaluta de 7 cm paturici, prosoape etc. sa fie cat mai bine pentru ei. Deci am salteaua aia tare a patutului, salteluta de 7 cm si alte paturici.
Cu adormitul, eu una as vrea sa pot sa-i invat sa doarma singuri la ei in patut, insa nu sunt in stare. Adorm ei ba mancand laptic, ba rostogolindu-se in patul nostru, si cand incep dintii sa-i doara/creasca, leganati pe picioare . Apoi ii punem in patuturile lor. Cat au fost bolnavi au dormit cu noi, insa acum gata.
Si eu am pus carti , de fapt un biblioraft sub saltea ca sa fac plan inclinat si sa doarma ei ziua pe burtica atunci cand erau mici. Pe la 5-6 luni Eva a inceput sa se intoarca singura pe burta nopatea, nu va spun ce nopti albe aveam ca o cercetam mereu daca respira, sa nu se sufoce etc etc:). Si acum asa doarme ea cel mai bine si cel mai mult. De vreo saptamana -doua si pe Fabi il gasesc pe burta noaptea.
In rest...noi am ajuns la doua somnicuri pe zi. Singuri s-au setat asa . Se joaca amandoi- e o feerie. Eva il mai ciomageste insa el nu se supara. Cred ca o trece in catastif in schimb. Cu jucariile e mare bai. De exemplu avea amandoi in manute jucarii identice. Eva a lasat-o pe a ei jos si s-a dus si i-a luat-o pe a lui. Fix aia ii trebuia!. Nu stiu cum o sa rezolv problemele astea...cum nu stiu nici cum sa-i fac sa renunte la mesele de noapte (cel putin 3 de caciula!
Va pupam!
Monas spune:
Totusi as vrea sa va spun, referitor la rasfat ceva. Am fost un copil rasfatat de mama. Si chiar eu imi amintesc cum eram , bineinteles ma refer la primele amintiri si cele de pe la 4-5-6 etc ani. Vacantele de vara le petreceam la bunici la tara, iar eu , de multe ori faceam fitze la mancare. Eram obisnuita ca acasa sa-mi caute mama in coarne. Bunioca-mea , cand m-a vazut asa mofturoasa, nu a zis decat atat: "mireasa vede masa" si m-a lasat in pace. Am suferit enorm ca nu se roaga nimeni de mine sa maninc , dupa cateva ore m-am dus singura si am mancat ce am gasit prin dulap, si apoi nu am mai facut niciun moft. Bunica-mea a crescut 10 copii si inca atatia nepoti. Curtea lor a fost mereu plina de copii si au fost niste bunici minunati-minunati! Deci cred cu tarie ca rasfatul cam dauneaza:).
adipapazi spune:
natza,
monas, si la noi e faza cu luatu' jucariei/suzetei de la celalalt, cu batutul in cap etc. mai rare tandreturile.le spun mai mai, nu e frumos, ridic degetul, ii doare-n basca, deocamdata. dar au mai rarit conflictele.
mmammarutza spune:
ADIPAPAZI, SUGUBINA, va invidiez pentru iesitul din we. As vrea si eu sa am mamici de gemenashi cu care sa ma intretin...ca parca la mamicile cu un sigur copil, sau cu mai multi, dar de varste diferite, totul e altfel...
La noi, "furtul" jucariilor e sport de performanta, dar mai nou, nu se mai supara unul pe celalalt cand se intampla . Apare insa scandal cand Luca se sprijina de umerii sau spatele Carlei pentru a se ridica in picioare si incepe fata cu niste urlete... Au o deosebita placere sa cerceteze telecomenzi, telefoane mobile, laptop-uri si orice fel de cabluri electrice . Eu insa, nu-i las cu obiectele astea pentru ca nu mi se pare ok, au ei jucariile lor.
Ceea ce am mai observat la ei e ca adora animalele. Noi avem 1 caine si 2 pisici, care stau afara. In momentul in care apar pe terasa si le zaresc picii, e distractia la maxim . Nu mai spun cand dau fata-n fata cu vreunul...chiote, rasete cu gura pana la urechi . Abia astept sa vina primavara sa stam si noi mai mult pe afara si nu asa incotosmanati ca acum!
Sotul si cu mine dam o fuga 2 zile la munte si lasam copiii la ai mei! Sper sa fie totul ok!
Va pup!
alina257 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui adipapazi alina, bun venit, sa nasti la termen!oricum, aveti supergreutati! noi avem saltea de 8 cm, deci ale tale de 7 cm sunt super! Adi, mami de ana si ioachim |
buna adipapazi multumesc mult,speram sa ajungem la 2.500kg pana la sf luni februarie,doctorita a zis ca e totul ok col lung inchis si o sa ajungem la termenfara efort mare
atunci o sa comand si slatele de 7 cm ,mi s-au parut mie alea de 2 cm prea subtiri
Multumesc
alina257 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Monas Buna dimineata , mamici Referitor la saltea, eu una am pus si peste saltaluta de 7 cm paturici, prosoape etc. sa fie cat mai bine pentru ei. Deci am salteaua aia tare a patutului, salteluta de 7 cm si alte paturici. Cu adormitul, eu una as vrea sa pot sa-i invat sa doarma singuri la ei in patut, insa nu sunt in stare. Adorm ei ba mancand laptic, ba rostogolindu-se in patul nostru, si cand incep dintii sa-i doara/creasca, leganati pe picioare . Apoi ii punem in patuturile lor. Cat au fost bolnavi au dormit cu noi, insa acum gata. Si eu am pus carti , de fapt un biblioraft sub saltea ca sa fac plan inclinat si sa doarma ei ziua pe burtica atunci cand erau mici. Pe la 5-6 luni Eva a inceput sa se intoarca singura pe burta nopatea, nu va spun ce nopti albe aveam ca o cercetam mereu daca respira, sa nu se sufoce etc etc:). Si acum asa doarme ea cel mai bine si cel mai mult. De vreo saptamana -doua si pe Fabi il gasesc pe burta noaptea. In rest...noi am ajuns la doua somnicuri pe zi. Singuri s-au setat asa . Se joaca amandoi- e o feerie. Eva il mai ciomageste insa el nu se supara. Cred ca o trece in catastif in schimb. Cu jucariile e mare bai. De exemplu avea amandoi in manute jucarii identice. Eva a lasat-o pe a ei jos si s-a dus si i-a luat-o pe a lui. Fix aia ii trebuia!. Nu stiu cum o sa rezolv problemele astea...cum nu stiu nici cum sa-i fac sa renunte la mesele de noapte (cel putin 3 de caciula! Va pupam! mama de Eva si Fabian din 8 Martie 2011 |
Multumesc Monas o sa iau si saltele de 7 cm vreau sa fie cat mai bine si confortabil pt ele