Orez pt un bebe de 3 sap

Orez pt un bebe de 3 sap | Autor: adrana_popa

Link direct la acest mesaj

Azi am auzit cea mai "tare" faza ever, la un bebe de nici macar o luna i s-a administrat orez pt a nu mai face cacutza, mentionez ca bebe e cu mami la spital, si medicii/ asistentele i-au dat orez:(, ma puteti lamuri din ce motiv au facut asta. Eu am acasa un bebe de 1an si 4 luni caruia i-am dat orez cu lapte abia la 5 luni si orez special pt bebe fara gluten. ah.... si Mami de bebe de o luna alapteaza. multumesc

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Daca "ai auzit" nu inseamna ca este si adevarat.

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy spune:

poate mucilagiu...care nu e acelasi lucru cu orez...ci doar apa in care a fiert orezul.Si se poate da in acest caz.Iar daca i sa dat in spital nu cred ca nu stiau ce fac.Se poate face laptele praf cu aceasta apa.Asa ca nu tot ce auzi e ceea ce pare a fi (ca sa parafrazez vorba cu nu tot ce vezi e ceea ce este cu adevarat)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns abramburika spune:

roxy - a zis ca mama de bb alapteaza, deci nu e vb de lapte praf. Si nici de diaree daca e alaptat (dupa fiecare supt e normal sa faca caca, apos, nu legat ca un om mare).

Ce sa zic ... normal nu ar fi, da' na, lumea e mare, auzi vrute si nevrute.

in al 9-lea cer ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy spune:

Citat:
citat din mesajul lui abramburika

roxy - a zis ca mama de bb alapteaza, deci nu e vb de lapte praf. Si nici de diaree daca e alaptat (dupa fiecare supt e normal sa faca caca, apos, nu legat ca un om mare).

Ce sa zic ... normal nu ar fi, da' na, lumea e mare, auzi vrute si nevrute.

in al 9-lea cer ...

nu am vazut ca alapteaza, scuze, dar si asa daca spune ca i-a dat pentru caca, se poate da mucilagiu cu lingurita.Asta in caz ca o fi avand diaree in urma unei probleme stomacale, nu datorat alaptarii.A se vedea enterocolite sau alte probleme ce dau diaree.Poate din acest considerent doctorii au luat decizia sa-i dea unui bebe asa mic .Decat medicamente...mai bine asa.E vorba de o decizie luata de medici, nu de baba florea .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns abramburika spune:

da, corect, daca i s-a administrat in spital ceva o fi vreun motiv medical, or sti ei de ce. Si in bine si in rau, ei (dr.) sunt raspunzatori ..

in al 9-lea cer ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CafeaDulce spune:

Eu am ajuns cu copilul in spital cand avea 2 saptamani ... Alaptam si probabil din cauza la ce am mancat ( cu toate ca ma feream sa mananc orice , fara sa imi dau seama am mancat jumatate de piersica ) ... Baietelul meu a inceput sa faca diaree si am ajuns la spital cu el deshidratat dupa 7 scaune moi intr`o singura zi .. 2 zile a mancat numai mucilagiu de orez si smecta ... Nu m`au lasat sa alaptez decat dupa 2 zile ... Asa ca orezul e sfant la a ''repara'' o diaree.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Citat:
citat din mesajul lui CafeaDulce

Eu am ajuns cu copilul in spital cand avea 2 saptamani ... Alaptam si probabil din cauza la ce am mancat ( cu toate ca ma feream sa mananc orice , fara sa imi dau seama am mancat jumatate de piersica ) ... Baietelul meu a inceput sa faca diaree si am ajuns la spital cu el deshidratat dupa 7 scaune moi intr`o singura zi .. 2 zile a mancat numai mucilagiu de orez si smecta ... Nu m`au lasat sa alaptez decat dupa 2 zile ... Asa ca orezul e sfant la a ''repara'' o diaree.

Doamne, ce porcarie, 2 zile numai mucilagiu si smecta la copil de 2 saptamani!! Cat o fi suferit bietul copil!
Asta fiindca mama crede in legende stramosesti ca vai, mananci o jumatate de piersica si strici copilu' la burtica!
In primul rand ca la un copil de 2 saptamani TOATE scaunele sunt moi, ca doar n-o sa faca niste cacareze uscate de la lapte matern;
-in al doilea rand "7 scaune moi intr-o singura zi" la un bebe de 2 saptamani e ceva destul frecvent, nu-i mare branza;
- in al treilea rand daca nu te speriai de piersica aia si continuai sa-l alaptezi, nu ajungea copilul deshidratat;
- nu stiu la ce spital ai ajuns, dar sa-ti interzica alaptarea 2 zile si sa-i dea in schimb zama de orez si smecta...
Nu stiu cand e "sfant" orezul, dar sigur nu la bebelusi sub 5-6 luni...

I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laurenta spune:

cu siguranta ia dat mucilagiu de orez,nu orez.da se da la copii cu diaree,si poate fii sau nu, alaptat in acelasi timp.inainte fff multi copii erau crescuti cu micilagiu de orez.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia_b spune:

Ilinca, nu-i chiar asa, mi se pare periculos ce afirmi tu (pentru unele situatii). A fost un caz la Iasi, un copil care a murit pe la vreo 2 sapt de enterocolita necrozanta, pt ca medicii care-l supravegheau spuneau asa ca si tine ca-i normal sa faca 10 scaune moi. De unde stii ca nu mai avea si altceva? Ca eu nu vad alte amanunte. la un copil asa mic tb luate in calcul multe aspecte, eu nu m-as hazarda sa spun oricui stai linistita ca-i ok atata timp cat nu am toate datele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ivonan spune:

Sunt mamica de 2 luni.Nu am avut san sa-i dau fetei, asa ca am papt lapte praf, o luna Milumil...nu am mai vrut,dupa care topfer.prima saptamana a fost bine, a doua a inceput sa dea tot laptele afara. Vorbind de aceasta problema cu o colega, imi spune ca medicul ei pediatru, a sfatuit-o sa fiarba o lingura de orez in apa in care urmeaza sa-i prepare laptele, asta pt. a nu-i schimba laptele praf.Binenteles ca eu nu am facut asa.Pana nu vad nu cred.Asa ca eu am trecut pe lapte antireflux.
Deci ceva ceva e cu fiertura asta de orez...ca-i pt. diaree, ca-i pt. a nu mai da laptele afara, ceva ceva este.

Mergi la inceput