Pufi de 2010 (54) - Craciun fericit!

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ruxita spune:

Girls, nu incepeti si voi discutiile despre meniul de sarbatori sa trag si io cu urechea, ca n-am habar si n-am idee si sotul mi-a dat 4 zile sa fac meniu (pt ca am protestat ca nu mai vreau sarmale si salata beof ca in fiecare an)...

cat despre shmotru de sarbatori, ce-i ala? de maturat tre sa matur aproape in fiecare zi, de spalat pe jos (prefer cu maina si nu cu mopul care numai imprastie) la 2-3 zile, de revizuit dulapurile la nevoie (la Ela la 2-3 zile ca e dezastru, eu i le aranjez pe categorii, pantaloni la pantaloni, tricouri la tricouri, pulovere la pulovere si in 2 zile gasesc toate hainele amestecate plus placa de par, carti, creme, carti si caiete printre ele, pe masa coji de portocala, coji seminte, cani-pahare, pe pat haine, carti, pat nefacut, carti si caiete, aparate lasate in priza (placa de par sau aparat de epilat), incaltaminte 2-3 perechi imprastiate prim camera ca domnisoara prefera incaltata cu ugg-uri, in pantaloni scurti si maieu si calorifer dat la maxim)... asta ca sa va impartasesc un pic din culisele a ceea ce va asteapta la 16 ani... nu si pe Mire care are o fata ordonata!

si ziceam de shmotru... bucatarie zilnic, living inca n-avem, jucarii toata camera cum le strang cum le imprastie la loc... poate doar in balcon... ?

--------------------------------------------------------------------------------------------
Kay, un pui iubit! (21.01.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miremia spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ruxita

Girls, nu incepeti si voi discutiile despre meniul de sarbatori sa trag si io cu urechea, ca n-am habar si n-am idee si sotul mi-a dat 4 zile sa fac meniu (pt ca am protestat ca nu mai vreau sarmale si salata beof ca in fiecare an)...

nu si pe Mire care are o fata ordonata!

--------------------------------------------------------------------------------------------

Eu doar desfac "bagaje" toata ziulica. Aseara scormoneam printre resturi de varza, pampersi si ambalaje dupa cardurile de la farmacii. Iar in portbagajul masinutei a inceput sa verse castronul cu prune uscate.

Pai tu ce amotru sa faci daca doar ce te-ai mutat? Pana la urma am dat si eu o mana de var (am luat exemplu de la dece) prin bucatarie, sa acopar picturile murale.

Meniu de sarbatori...cu siguranta vor fi sarmale (n-am mai mancat de un secol si mi-e tare pofta), carnati pt ca ii facem noi si ies super deliciosi, friptura. Astea sigur, pt restul ne mai gandim, asteptam inspiratie si de la voi.
Pt piciutanii ma gandeam sa facem niste chiftelute de pui/curcan, bulete de cascaval, niste sarmalute de pui in foi de vitza....

Si vroiam si eu sa va rog, daca stiti o reteta de prajituri care sa poata fi decupate in figurine (braduti, om de zapada, etc).

_
Mirela si Mara Ioana (ianuarie 2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simplicity spune:

Mirela exact acum am incercat reteta asta(si a participat si Ariana ) www.bbc.co.uk/food/recipes/gingerbread_men_99096" target="_blank">gingerman , e simpluta, sunt altele si mai complicate

Simply,mami de Ariana

Mergi la inceput

noi avem o problema majora!!! nu mai avem cuptor si nu mai stim ce sa gatim, efectiv ne amaram cand vine vorba de mancare... si am zis ca primul cadou pe care ni-l vom face pt casa va fi un cuptor... sotul zice cu halogen si m-a pus sa va intreb ce parere aveti daca ati folosit asa ceva, daca e safe pt sanatate.

de meniu am zis asa
http://mananc.ro/meniu-craciun/
si eu prefer sa-l comand sotul zice ca gateste el tot... eu inca n-am mancat sarmale la aragaz

Mergi la inceput

simply, ce e ala golden syrup din reteta ta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_g spune:

mmm, cred ca fac si eu gingerbread, iar golden syrup ala seamana a miere cu ceva....ceva-ul ala e misterul.

_
mama lui Stefan, pui scump si 9+ piersicuta cu coditze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns decenuela spune:

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui decenuela

Citat:
citat din mesajul lui lorex

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui simplicity

Eu vreau sa ma uit la Vocea Romaniei, sper sa ma lase pitica

Simply,mami de Ariana

si v-au iesit preferatii la vot??? al meu NU!!! (catalin dobre)

Eu sunt indragostita de Dragos Chircu :D

_
Lorex, mama de martzishor cu bobitza de aur ...a inimii mele...

01.03.010 Every moment spent with you is a moment I treasure..
_

si preferatul meu tot el e

Mihaela, de LUCA ... minunea de la miezul noptii...

Povestea unui...petrecaret

JUCARII PENTRU PITICI...

N-am stiut ca poate exista pe pamant o dragoste atat de mare!...

el cine?

dragos chircu....

JUCARII PENTRU PITICI...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nyny spune:

Citat:

cat despre shmotru de sarbatori, ce-i ala? de maturat tre sa matur aproape in fiecare zi, de spalat pe jos (prefer cu maina si nu cu mopul care numai imprastie) la 2-3 zile, de revizuit dulapurile la nevoie (la Ela la 2-3 zile ca e dezastru, eu i le aranjez pe categorii, pantaloni la pantaloni, tricouri la tricouri, pulovere la pulovere si in 2 zile gasesc toate hainele amestecate plus placa de par, carti, creme, carti si caiete printre ele, pe masa coji de portocala, coji seminte, cani-pahare, pe pat haine, carti, pat nefacut, carti si caiete, aparate lasate in priza (placa de par sau aparat de epilat), incaltaminte 2-3 perechi imprastiate prim camera ca domnisoara prefera incaltata cu ugg-uri, in pantaloni scurti si maieu si calorifer dat la maxim)... asta ca sa va impartasesc un pic din culisele a ceea ce va asteapta la 16 ani... nu si pe Mire care are o fata ordonata!

si ziceam de shmotru... bucatarie zilnic, living inca n-avem, jucarii toata camera cum le strang cum le imprastie la loc... poate doar in balcon... ?

Ruxita ce spui tu acolo seamana mai mult a ordine. Asta da, facem si noi aproape zilnic. Pt mine shmotru de sarbatori inseamana: spalat geamuri, spalat perdele, curatat covoare (anul asta pt ca m-am trezit prea tarziu si nu mai aveau timp la curatatorie sa mi le faca pana de Craciun am fost nevoita sa le duc la cineva la curte sa le bat si sa le spal cu vanish pe urma... le-am lasat si vreo 2 zile afara pe bara ca sa se aeriseasca), curatenie in balcon (unde recunosc ca fac numai de sarbatori), in bucatarie iau fiecare dulap la mana (nici aici nu reusesc sa fac foarte des), dresinguri .... intr-un cuvant rascolesc cam toata casa . Cam cu asta mi-am ocupat eu timpul in ultimele zile.. si inca n-am terminat.

Mamica fericita de Mara si de David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nyny spune:

Salutare..

Cu intarziere urez si eu:

La multi ani Kiti !!!

Sa cresti mare, sa fii sanatos si bucuri pe mami si pe tati.

Ana felicitari pt piersicutza. Sa fie intr-un ceas bun, sarcina usoara si bb sanatos.

Mamica fericita de Mara si de David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns decenuela spune:

rux....shmotru asta de craciun pt mine e o curatenie ceva mai laborioasa decat curatenia pe care o fac zi de zi. adik am dat pat/dulapuri la o parte si am sters peste tot, am fc curat in fiecare dulap/sertar/spatiu de depozitare, am sters geamurile/usile am frecat oalele toate electrocasnicele sa arate ca noi spalat frigi/ aragaz etc, frecat fainata/gresie baie bucatarie....cam asta...sa simt eu ca e curat peste tot( desi nu sunt bolnava de curatenie..in niciun caz)

de cuptorul de care intrebi habar n-amda un link ceva...dar oricum TREBUIE...e groaznic fara...si daca veni vb de chestii din astea recomand cu caldura PLITA PE INDUCTIE....pt mine care sunt mereu in criza de timp este o minune...oalele incep sa fiarba in cateva minute...laptele lu jiji il incalzesc in 10 sec..este minunata...sunt de ea ....

de meniu...hm pt mine e complicat....deoarece plec la mama iar acolo...nu se fac chestii complicate....se merge pe traditional...abaia de rev , cand voi vi aici voi putea vb de meniu..

la noi se mananca asa in ziua de craciun
face tata o oala mare de tochitura( frptura din slanina, carne, muschi, carnat) + chisca incalzita ( caltabos..park asa)...branza de oi....varza murata , mamaliga, iaurt ( lapte acru)... si e totul asa de bun ca nu-mi mai trebuie altceva...dar prb vom face piftii....poate o ciorba pt jiji...sarmale..habar n-am
si coace si cozonaci...si aici vin eu cu un tort sau praji..sa ved cand ajung si ce chefuri am

lorex ..am uitat...felicitari pt examen, stimata d-na manager...

noi am fost la realul din palady...recomand pt cei care nu vor sa se calce in picioare....jiji nu prea a vrut sa stea in carutul de cumparaturi...ceea ce nu e f placut pt mine...vrea si el sa studieze la pas...oferta..

JUCARII PENTRU PITICI...

Mergi la inceput