Tinere si nesabuite (10)
Raspunsuri - Pagina 8
Tanti Zavaidoc spune:
Citat: |
citat din mesajul lui alra Deci du-te in ploaie si apoi bea. Sanatate |
Multumesc mult!
PS Reteta ta e buna numai in Belgia. In Suedia am fost in ploaie dimineata, apoi seara in ploaie/ninsoare, beau acum niste palinca si ma simt din ce in ce mai rau. Incep sa fac si febra. Retete pentru Suedia nu ai?
Ah, stiu ce lipseste; petrecerea! Daca ii invit pe vecini, se sperie si cheama politia Mai bine sufar aici si trompetez discret in batista.
alra spune:
Pai zapada e si ea tot un fel de ploaie. Iesi in ninsoare, poate e mai eficient.
Eu pe langa tratamentu anterior mentionat am halit niste nurofene, niste vit C efervescenta de 1g/pastla si pastile de gat cu propolis -put, dar sunt eficiente.
kariguld spune:
hallo suratelor
Tanti, ti-am spus de usturoi bine virusul era deja la tine astepta momentul prielnic sa scoata coltii. eu am papat inghetata cat am avut virusi. si am beut rece si am mancat fructe. la perfuzii nu te trimit, asta nu e timp de stat in spital.
da da, alba ca zapada inlocuieste cozonacul. de fapt orice alta prajitura inlocuieste cozonacul. crema de ciocolata eu fac din unt, cu 200 grame zahar pudra, trei linguri bune de cacao, amestecate toate. apoi adaug cateva linguri de frisca batuta bine si ciocolata menaj rasa. dar asta la sfarsit. daca ceva n-ai inteles mai intreaba. e verificata de mine, iese super buna.
azi am mancat mancaruri multe si bune. de fapt nu prea mult am mancat, mai mult cu privirea. ca erau niste chestii pe masa la care am intredictie. da tot m-am simtit ca un purcelus pus la ingrasat.
inca nu m-am decis ce fac ptr Craciun, poate cozonac si o prajitura. cozonacul imi iese, dar dupa ani plini de succesuri ratate.
alra, sanatate.
mihaela_s spune:
Fetelor sanatate multa! Io cand sunt asa, pot sta numai in pat, bea ceaiuri fierbinti...nu am alta reteta.
Tanti, o crema minunata, incercata de aaaaaani de zile, intai de mama si apoi de mine. Eu bucataresc de vreo 20 de ani si poti avea incredere. 6 oua intregi se amesteca cu 200 g zahar tos si 3 linguri cacao. Se pun la bain-marie si se amesteca pana devine crema. Separat se freaca 200 g unt pana devine cremos. Apoi se amesteca ccc crema in unt. Daca ai mixer e minunat, merge totul foarte repede.
Acuma io ti-as recomanda si reteta de cozonac, care mie imi iesea si inainte de a avea masina de paine. Asa faceam si eu ca tine, saga identica. In ultimul an insa...mi-au iesit cozonacii. Secretul era ca nu ii framantam destul...trebuie minim 45 minute . Dar de cand am masina de paine ii framant acolo si ies excelenti! recomand cu caldura ajutoare din astea la casa omului...v-am mai spus .
Maine plec iar...ah ce ciuda mi-e! In sfarsit arata si casa mea frumoasa de sarbatori si eu plec....
mihaela_s spune:
Eu am hotarat dulciurile ce le fac: cozonac cu nuca si scortisoara, ceva tort si un dulce specific gotlandez, am mancat de mai multe ori si vreau sa il incerc.
Restul stiu doar sarmalele cu varza murata proprie. Restul mai trebuie sa studiez. Am vb azi cu prietenii nostri si vin la noi in ajun. Abia astept!
Androix spune:
Sora mea, Tnati Z, eu m-am lecuit de boala cozonacului necomestibil. Am incercat si eu si culmea e ca dupa cativa ani ieseau foarte comestibili. Dar pentru ca din nestiinta ajungeam sa fac din mai multe kilograme de fiana decat imi propuneam ieseau prea multi, apoi eu ma luptam singura cu ei ca se invecheau si logic nu mai vroia nimeni, dar mie imi era mila sa-i arunc cand inca nici febra musculara de la framantat nu-mi trecuse, asa ca bagam eu in mine pana nu mai suportam nici eu gustul de cozonac. Si ce sa vezi? Intr-o zi am zis gata! m-am vindecat! Am o reteta imbatabila! Cu cateva zile inainte de Craciun/Paste sotul meu se duce si da comanda de cozonaci la o patiserie care face niste cozonaci incredibil de buni de zici ca-s facuti de mana mea. Atat doar ca au oarece ingrediente care ii mentin pufosi mai mult de 3 zile. Si oricum nu cumpar decat cati stiu ca se mananca. Si gata! De cativa ani am apucat si eu sa ma bucur de ajunul acestor sarbatori in loc sa muncesc ca sclava pe plantatie pana tarziu in noapte si pentru ce?
Sa te faci bine!
Pe mine abia ieri m-a slabit durerea in gat. A fost cea mai lunga bolesnita de felul asta de pana acum. La carte zice ca daca e viral tine 2-3 zile acolosha si cand colo pe mine m-a tinut 12 zile numarate. Ce sa va zic ca sunt si delasatoare si imi place sa-mi plang de mila, nu am ajuns la medic, dar saptamana asta jur ca ma duc macar sa-mi iau un exudat sa stiu si eu cu ce crocobauri ma lupt.
www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii!
Tanti Zavaidoc spune:
Hello! Kari, Miha, multumesc pentru retetele de crema. Cred ca le incerc pe amandoua. Am decis sa fac un tort gigantic de ciocolata (jumatate duc unde sunt invitata de Craciun). Cred ca fac si Alba-ca-zapada, ca imi iese buna de regula.
Androix, cozonaci nu am unde sa comand, dar cumnata mea (una dintre ele) descoperise o cofetarie prin Titan unde ii faceau absolut geniali si ieftini. Aici exista celebrii Panetone, dar nu mi se pare ca au legatura cu ce stiu eu ca e cozonacul.
Alra, vecinii mei au skilluri sociale suedeze. Adica sunt prietenosi, cu conditia sa te anunti daca mergi la cafea, ei asteapta sa ii inviti de vreo 3 ori cu ora, loc si desfasurator de eveniment. Exclus deci sa le bati la usa si sa le zici: haideti la o cafea sau un pahar de ceva.
Eu tot rau ma simt, evident. Am bagat si usturoi si am luat si colebil. Se pare ca am imbatranit, nu mai pot sa mananc asa de mult ca pe vremuri...
Imi vine sa imi bag degetele pe gat si sa imi smulg amigdalele. Ma doare si radacina firelor de par. Toate firele de par, inclusiv sprancenele. Oribila stare!
Acum fac niste gogosi, sa imi treaca supararea
mianna spune:
am fost azi la restaurantul libanez din Afi (asta e un mall, pentru cine nu stie). mancarea a fost excelenta, dar inca nu m-am hotarat daca a compensat nervii pe care mi i-am facut cu parcarea. de obicei prefer parcarea exterioara, daca am de ales. ei bine, azi n-am avut, dar era sa nu mai reusesc sa ies de-acolo - adica sincer vorbind eu nici n-am reusit, s-a oferit un domn sa se urce la volan si sa mi-o scoata de-acolo, ca sa zic asa
ok, am intrat in parcarea interioara - parter si doua etaje. a fost cumplit - mai intai pana am gasit loc (oarecum ilegal, c-am parcat pe marginea unei cai de acces, la fel ca multi alti soferi) si apoi la sfarsit, pana am reusit sa ies. haos total. mai am un pic si ma hotarasc sa nu ma mai urc la volan pana prin 6 ianuarie
My_Lady0091 spune:
Afi Pallace Cotroceni
33+
Citat: |
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca |