Clasa I * 2011 - 2012 * [14]
Raspunsuri - Pagina 4
Alizee spune:
Iahim, nu ai de ce sa iti faci atatea griji. Gandeste-te ca pana in clasa a II a va stii cu siguranta sa citeasca. E nevoie doar de exercitiu, dar nu pana la epuizare, ca nu mai intelege nimic din ce scrie sau citeste.
Fii-mea se descurca mai greu la abecedar, dar la matematica se descurca perfect.
Spre exemplu, citeste litera cu litera, insa nu reuseste sa uneasca literele intr-un cuvant. Omite litere la scris.
La mate, intelege tot din primele explicatii.
Fiecare copil este in felul lui. Eu nu o compar cu nimeni; stiu ca este un copil inteligent si sensibil si imi este suficient pt a ma simti mandra de copilul meu, care a invatat ca tre' sa-si faca temele.
Zi dupa zi, luna dupa luna, va invata tot ce are nevoie sa stie un copil de clasa I.
allinta
A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.
Mada spune:
neata, ieri la ora de sport, Ilinca a avut un accident, de care am aflat ieri la 4,30, inainte de serbare.
Se jucau pe niste bancute din sala de sport si din greseala, un baietel a impins una din bancute si i-a strivit 2 degete Ilincai.
Fractura la primele falange si are si necroza deja la buricele celor 2 degete.(mijlociul si inelarul)
Spre norocul ei, unghiile nu sunt afectatate.
Am fost la spital aseara, se vad clar la radiografie oasele strivite, degetele sunt negre, are bangajata mana, azi trebuie sa mergem la control, pt ca hematomul care s-a format in buricul degetului, probabil trebuie drenat si scos si tesutul care s-a necrozat deja.
Sunt neagra de suparare, mai ales ca nu m-a anuntat nimeni nici de la scoala nici de la after school si dupa 7 ore copilul era in aceasta situatie. Probabil ca daca macar gheata ii puneau nu era asa.
o zi buna va doresc
Ilinca si Rares
cosmina_p spune:
Mada...fara cuvinte!!!Cum o fi rezistat saraca cu durerile alea???Ca presupun ca o durea.Doamne,in cine poti sa mai ai incredere???Mititica....multa sanatate!Sigur cadourile Mosului o sa-i stearga toata durerea!!!!
Lali spune:
Of, Mada,... mi se pare total aiurea ca nu ati fost anuntati. Pai copila trebuia trimisa la urgenta imediat, am avut si eu o fractura asemanatoare la picior si doare tare. Cum a stat 7 ore asa ?
Invatatoarea e chiar iresponsabila ? Nu zice nimeni ca nu se pot intampla accidente, dar reactia prompta este esentiala in cazurile acestea.
Multa sanatate micutei !
Edit: Mana dreapta sau stanga ?
LoraG76 spune:
Of, Mada, biata Ilinca, ce durere o fi avut mica! Cum e posibil sa nu te anunte nimeni atatea ore? Chiar sunt iresponsabili... imi pare tare rau! Sper sa-i treaca repede si sa uite durerea!
Lora, mami de Iustina (31.10.2004) si Adelina (02.09.2010)
anda141 spune:
Urat ca nu te-au anuntat , dar ma mir si de fetita cum de a rezistat asa eroic fara sa se planga de durere. Cred ca daca i se intampla la al meu, il stia toata scoala si ma sunau in secunda urmatoare.
Sper sa-i treaca repede si fara complicatii.
Mada spune:
Mana stanga, asta e bine.
Ce sa va mai spun, sunt intoarsa rau de tot, la scoala am vorbit si dim si aseara si mi-a spus ca nu si-a dat seama ca este asa rau.
Pt ca asa este, s-a invinetit in timp, in cele 7 ore, nu s-a innegrit pe loc, la scoala au pansat-o si asta a fost.
Pt ca ii plesnise si pielea si ii curgea sange.
La afterschool i-au dat nurofen pt durere si ea fiind pansata nu s-au uitat si la degete.
si cam asta a fost
Ilinca si Rares
Mada spune:
durere mare a fost atunci dupa ce s-a intamplat, cel putin asa mi-a zis fata, apoi mi-a zis ca nu mai simte, ca sunt amortite
in schimb dimineata cand am imbracat-o cum o atingeam, spunea ca o doare.
Ilinca si Rares
iahim spune:
Mada,imi pare nespus de rau pentru Ilinca...Sper sa se refaca repede.Ca sa fiu cat mai repede informata de evenimente neprevazute,i-am dat lui fii-miu telefon mobil la el.I-am spus ca de cate ori se intampla sa-i fie rau,sa se accidenteze,sau orice alt eveniment neplacut,sa-mi dea de urgenta telefon.De multe ori ma suna in pauza mare,asa, doar ca sa vorbeasca cu mine.
Alinta,asa ma consum eu...Sper din tot sufletul sa recupereze si la sfarsitul clase intai sa citeasca ca toti ceilalati si sa aiba toate cunostiintele necesare.Mult succes fetitei tale!
Noi de astazi suntem in vacanta.Si nu plecam nicaieri de sarbatori.Nu l-am inscris nici la extrascolare,asa ca o sa se cam plictiseasca.Dar vacanta asta lunga este binevenita si pentru mine.Macar nu mai am stresul sculatului de dimineata.
eveline spune:
MADA - Imi pare nespus de rau pentru draga de Ilinca, saracuta, ce durere trebuie sa fi avut
Bia a luat FB la test, iar i-a luat doamna carnetul, il da maine, nu stiu daca la ore sau la serbare(e maine seara); ma gandesc ca incheie mediile.
Nu mai vrea la balet...deloc..cica prea tipa doamna la ele, off... ce ma enerveaza doamnele astea; pai am dus copilul sa faca un pic de miscare, sa faca ceva figuri artistice, socializare nu chiar performanta. Si ea tipa la ele, ca a amestecat fetele incepatoare cu cele avansate pt spectacolul de Craciun si avea aceleasi pretentii de la toate...si asa si le manifesta. Asa ca fata a prins aversiune si nu mai vrea nicidecum sa mearga. Asa ca de la anul (nu mai e mult) mergem la inot...sper sa nu tipe vreun domn acolo
mamica de Andreea Bianca(05.12.04) si Victor Darian(05.10.10)